10 Ekim 2010, Pazar 08:16:10

Hac uçuşları resmen başladı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 400 kişilik ilk hac kafilesi, gözyaşları ve dualarla Medine'ye uğurlandı. Bazı hacıların geçmiş yıllarda olduğu gibi kafileyi kaybetmemek için başlarına taktıkları sarı güller dikkat çekti.
  • insan hacca giderken veya uğurlarken neden ağlar sorusunun cevabını yanlızca kendi kendinize öğrenebiliyorsunuz
  • Neden THY %100 degil? Acaba Suudi ler bu isin parasini birakmak istemiyorlar diye mi, yoksa THY nin yeterince kapasitesi yok diyemi?7
  • neden aglar insan haca gonderdigi icin gercekten anlamiyorum, tamam kutsal toprak ama geri donecem 2-3 ay icinde hayat boyu gitmiyorki ...
  • Hac mevsimi ne zaman başlasa THY de de rötarlar artar. Yandık artık....
  • Hayırlısı ile güle güle gidiniz, inşallah bu kutsal görevi en rahat, en iyi şekilde yapıp dönersiniz memlekete.. Türk Diyaneti bu konuda son derece başarılı hizmetler yapıyor, veriyor, hacılarımıza yol gösteriyor, her türlü temel ihtiyaçlarını gideriyor en güzel bir hizmet. Diğer ülkere de örnek teşkil ediyorlar. Diyanetin varlığı ve önemi hiçbir zaman tartışılamaz. Bizlerede dualar ediniz ve memleketimizde yaşayın tüm halk için..

Saudi Arabian Airlines'a ait uçakla Medine'ye hareket eden ve görevlilerle birlikte 400 kişiden oluşan hac kafilesi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

HACI ADAYLARINI VALİ UĞURLADI

Hacı adaylarını uğurlamak için havalimanında hazır bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hacı adaylarının bugünü görebilmek için çok beklediklerini belirterek, "O topraklara bizim de selamlarımızı götürünüz" dedi. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, hacı adaylarının aynı zamanda ülkelerini temsil ettiğini vurguayarak, kutsal topraklarda organize şekilde hareket etmelerini, olumsuzluklar karşısında daha anlayışlı ve affedici olmalarını istedi.

HAC YOLCULARININ YÜZDE 60'INI THY TAŞIYACAK

Uğurlama töreninin ardından hacı adayları birer birer bankolardan geçerek son kontrollerini yaptırmak için kontrol noktalarına alındı.

Toplam 400 hacı adayı ilk olarak İstanbul'dan Medine'ye hareket etti. Kutsal topraklara gidiş 10 Kasım'a kadar sürecek. Hacıların dönüş yolculuklarının ise 20 Kasım'da başlayıp 20 Aralık tarihinde sona ermesi bekleniyor.

Hacıların yaklaşık yüzde 60'ı Türk Hava Yolları (THY), yüzde 40'ı ise Suudi Arabistan Havayolları'na ait uçaklarla kutsal topraklara gidecek.
 

Hac uçuşları resmen başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
insan hacca giderken veya uğurlarken neden ağlar sorusunun cevabını yanlızca kendi kendinize öğrenebiliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden THY %100 degil? Acaba Suudi ler bu isin parasini birakmak istemiyorlar diye mi, yoksa THY nin yeterince kapasitesi yok diyemi?7

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden aglar insan haca gonderdigi icin gercekten anlamiyorum, tamam kutsal toprak ama geri donecem 2-3 ay icinde hayat boyu gitmiyorki ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hac mevsimi ne zaman başlasa THY de de rötarlar artar. Yandık artık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayırlısı ile güle güle gidiniz, inşallah bu kutsal görevi en rahat, en iyi şekilde yapıp dönersiniz memlekete.. Türk Diyaneti bu konuda son derece başarılı hizmetler yapıyor, veriyor, hacılarımıza yol gösteriyor, her türlü temel ihtiyaçlarını gideriyor en güzel bir hizmet. Diğer ülkere de örnek teşkil ediyorlar. Diyanetin varlığı ve önemi hiçbir zaman tartışılamaz. Bizlerede dualar ediniz ve memleketimizde yaşayın tüm halk için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000