20 Şubat 2010, Cumartesi 09:11:21

Güney Afrika’da bir hafta içinde ikinci arıza

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer, Türk Hava Yolları'nın Güney Afrika'da yaptığı arızaları köşesine taşıdı...
  • bahsettiğimiz şey uçak milyonlar değerinde, içinde can taşıyor. bilmem anlatabildim mi? basit bir motoru yok yani. elbet arıza çıkarabilir. büyüttüğümüz konuyu anlamadm hiç? sistemdeki arıza giderilirse eğer uçak kalkar buraya gelir gazetede yazmanın manası ne? insan yapımı tabiki arıza çıkartır tabiki ne kadar bakım yapılsada bozulur. yazar bu hafta köşemi nasıl doldursamda paramı alsam diye düşünürken hop işte şans ayağına geldi. aferin yalçın bayer. aferin hayatında uçağa binmeyerek akrabasından aldığı bilgiyi aktaran kişi. aferin hürriyet böyle yazıları köşeye taşıyorsunuz.
  • bu uçak ve bunun kardeşi. biran önce filodan çıkarılması lazım. ekip için de tam bir işkence bu uçaklarda uçmak. tıpkı 321 m serisi gibi
  • ne mutlu ki ucuz atlatılmış bir sorun.Allah büyük acılar sıkıntılar yaşatmasın....
  • filoyu büyütüyorsunuz. bari elinizdeki sürekli ariza veren teyyareleri de arada degistirin. hedef sadece büyümek degil. ayni zamanda kaliteyide yükseltmek olmalidir. saygilarimla
  • formula 1 de bile mühendisler yarış öncesi baştan aşağı araca bakım yapıyorlar,ertesi gün yarışta birkaç arıza çıkıyor.bozulacağı varsa 1 saatte de bozulur 1 ayda da.
  • lütfen biliniz ki a330/a340 dahi olsalar uçuş yoğunluklarına göre ayda 30-40 arızadan aşağı hiç bir uçağın arızası olamaz. Her modern jet uçak iki üç seferinde bir arıza ile uçar. bunun yanında yapılması gerekip de süresi dolmadığı için yapılmayan bir çok geliştirme de vardır. siz gidin arabanızın bakımını yaptırın burada ahkam kesmeyin.
  • uçak teslim alma ve verme konusunda bazı sorunları var şirketin.geri verirken ne hikmetse veremiyoruz ama alırken çok kolay alıyoruz.
  • uçak sorun çıkarıyorsa nereye gönderseniz yine arıza yapacak zaten uzun menzilli uçak ist-atina uçmayacak

THY’nin Johannesburg-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının, kalkıştan 1.5 saat sonra arızalanarak Johannesburg’a acil iniş yaptığını duymuşsunuzdur.

Kabin basınç sistemi göstergesinde meydana gelen arıza bu korkuya neden olmuş. İstanbul’dan bir okurumuz, uçakta bir yakınının da bulunduğunu söyledi. Ondan aktararak özetliyoruz:

“Uçak, Airbus A340 tipi Selçuk adlı...

Uçakta ve geceyi geçirdiğimiz otelde uçağın onarımını merakla beklerken, uçağın Jamaika’dan kiralananan iki uçaktan biri olduğunu öğrendik. Geçen hafta da aynı arızayı, yine burada yapmış; kalktıktan sonra geri dönmüş. Bu uçağı Güney Afrika’ya göndermeyin diyorlarmış, THY yönetimi de özellikle bu uçakları gönderiyormuş... Doğru ise bu tam bir skandal! Biz hâlâ havaalanındayız (TSİ 15.00), teknik heyetin arızayı gidermesi için bekliyoruz. Kısmetse bugün (dün) kalkarsa sabaha karşı Atatürk Havalimanı’nda olur muyuz, bilemem.”

Yalçın BAYER
HÜRRİYET

Güney Afrika’da bir hafta içinde ikinci arıza

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
bahsettiğimiz şey uçak milyonlar değerinde, içinde can taşıyor. bilmem anlatabildim mi? basit bir motoru yok yani. elbet arıza çıkarabilir. büyüttüğümüz konuyu anlamadm hiç? sistemdeki arıza giderilirse eğer uçak kalkar buraya gelir gazetede yazmanın manası ne? insan yapımı tabiki arıza çıkartır tabiki ne kadar bakım yapılsada bozulur. yazar bu hafta köşemi nasıl doldursamda paramı alsam diye düşünürken hop işte şans ayağına geldi. aferin yalçın bayer. aferin hayatında uçağa binmeyerek akrabasından aldığı bilgiyi aktaran kişi. aferin hürriyet böyle yazıları köşeye taşıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu uçak ve bunun kardeşi. biran önce filodan çıkarılması lazım. ekip için de tam bir işkence bu uçaklarda uçmak. tıpkı 321 m serisi gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne mutlu ki ucuz atlatılmış bir sorun.Allah büyük acılar sıkıntılar yaşatmasın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
filoyu büyütüyorsunuz. bari elinizdeki sürekli ariza veren teyyareleri de arada degistirin. hedef sadece büyümek degil. ayni zamanda kaliteyide yükseltmek olmalidir. saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
formula 1 de bile mühendisler yarış öncesi baştan aşağı araca bakım yapıyorlar,ertesi gün yarışta birkaç arıza çıkıyor.bozulacağı varsa 1 saatte de bozulur 1 ayda da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen biliniz ki a330/a340 dahi olsalar uçuş yoğunluklarına göre ayda 30-40 arızadan aşağı hiç bir uçağın arızası olamaz. Her modern jet uçak iki üç seferinde bir arıza ile uçar. bunun yanında yapılması gerekip de süresi dolmadığı için yapılmayan bir çok geliştirme de vardır. siz gidin arabanızın bakımını yaptırın burada ahkam kesmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak teslim alma ve verme konusunda bazı sorunları var şirketin.geri verirken ne hikmetse veremiyoruz ama alırken çok kolay alıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak sorun çıkarıyorsa nereye gönderseniz yine arıza yapacak zaten uzun menzilli uçak ist-atina uçmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000