26 Mayıs 2011, Perşembe 08:00:15

Gülsüm Azeri tırmanıyor...

Şişecam’da 30 yıl cama hayat veren Gülsüm Azeri, Avusturya kökenli enerji şirketi OMW’nin Türkiye CEO’su oldu...
  • Bu ülkede rekabet kurulu diye bir kuruluş mu var? Eğer olsaydı THYOPET e izin vermezlerdi.Bu ülkede hükümet ne derse rekabet kurulu o yönde karar alır.
  • THY-Opet Petrolofisi'nin rakibi konumunda. Bu atama ile conflict of interest sorunu ortaya çıkar. Koç'un bu duruma anlayışla bakacağını sanmıyorum. THY backward integration ile değer THY OPET'i kurarken aynı piyasadan rakip şirketin CEO'sunu yönetiminde tutması SPK ve Rekabet Kurulu nezninde de sorun yaratabilir, tacit collusion olabilir.
  • THY'ye Genel Müdür olur diye tahminler vardı, boşa çıktı.. (malum, TK gidiyor plağı , yine yeniden çalmaya başlamış HT'nun odasında, koridorunda..) Gülsüm Hanımefendiye başarılar..

Uzun yıllar Şişecam’ın tepe yönetiminde görev alanGülsüm Azeri, hayalindeki yeni işine kavuştu. Şişecam’ın büyümesinde ve uluslararası devler arasına girmesinde etkili olan ekipte önemli rol oynayan Azeri, bundan böyle Avusturya kökenli enerji şirketiOMW’nin yeniden yapılandırılan Türkiye ayağında CEOolarak görev alacak. Petrol Ofisi (POAŞ) CEO’su Melih Türker de 1 Temmuz itibariyle şirketten ayrılacak.

Tüm faaliyetlerini holding çatısı altında toplayanOMW’ninmerkez CEO’suGerhard Roiss, çıklanmasında, Azeri’nin 1 Temmuz 2011’den itibaren geçerli olmak üzere OMW’nin POAŞ da dahil tümfaaliyetlerinin yeni CEO’su olarak atandığını bildirdi. Roiss, Azeri’nin CEOolarakOMWve POAŞ’da dahil olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve “Kendisi, bu pozisyona getirdiği zengin deneyimve uzmanlığıyla İcraKurulu’nunmevcut donanımına katkı sağlayacaktır” dedi. Bu arada,OMW’nin Türkiye’deki enerji üretimi, enerji ve gaz satışıyla lojistik faaliyetleri henüz kurulma aşamasında olan “TürkGaz ve EnerjiHolding” çatısında toplanıyor. POAŞ ise rafineri çıkışlı petrol ürünleri pazarlama ve toptan satış faaliyetleri de dahil, ana konularda yoğunlaşmaya devamedecek.

Kârlı büyüme vadediyor

İş Bankası’nın iştiraki ve dünyanın en büyük cam şirketlerinden Şişecam’da farklı alanlarda 30 yılı aşkın görevlerde bulunan Azeri, “Geçmişim ve deneyimlerimin bu pozisyon ile çok uyumlu olduğunu düşünüyorum ve kârlı büyümeye ulaşmak yolunda Roiss ve ekibiyle çalışmayı hevesle bekliyorum” dedi.

Gülsüm Azeri geçtiğimiz Nisan ayında da THY Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

Bugün

Gülsüm Azeri tırmanıyor...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkede rekabet kurulu diye bir kuruluş mu var? Eğer olsaydı THYOPET e izin vermezlerdi.Bu ülkede hükümet ne derse rekabet kurulu o yönde karar alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY-Opet Petrolofisi'nin rakibi konumunda. Bu atama ile conflict of interest sorunu ortaya çıkar. Koç'un bu duruma anlayışla bakacağını sanmıyorum. THY backward integration ile değer THY OPET'i kurarken aynı piyasadan rakip şirketin CEO'sunu yönetiminde tutması SPK ve Rekabet Kurulu nezninde de sorun yaratabilir, tacit collusion olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'ye Genel Müdür olur diye tahminler vardı, boşa çıktı.. (malum, TK gidiyor plağı , yine yeniden çalmaya başlamış HT'nun odasında, koridorunda..) Gülsüm Hanımefendiye başarılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000