19 Nisan 2013, Cuma 12:18:28

GÜÇLÜ KADROYA BİR KALEM DAHA KATILDI

Airporthaber güçlü yazar kadrosunu havacılık sektörünün yakından tanıdığı bir ismi daha ekliyor.
  • Değerli arkadaşım. SAW' da Çelebi' nin küçüldüğünü biliyoruz. Sizinde bildiğiniz üzere Çelebi'nin o havalimanındaki işi de küçülüyor. Yapılan kanuna uygun. Bana kızmamanız şartı ile konuya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Ben de sizinle çalışıyorum ve aynı durumdayım. Ama maalesef bunları yüzyüze konuşamıyoruz. Çelebi; açığa çıkan personelinin PGS tarafından istihdam edilmesi için çok uğraştı. Olmadı. PGS' ye ne zamandır hizmet veriyoruz. Başımızda PGS yöneticileri de vardı bizi gözlemleyen. Onlar doğru çalışıyorlar.PGS bizden aldığı arkadaşlarımızı torpille mi seçti. Bana kalırsa hayır. Çelebiye mi sordu? Hayır. Kendi yöneticilerine güvendi ve İşine yarayacağına inandığı arkadaşlarımızı PGS' de çalışmak üzere angaje etti. Çelebi bizi çıkartıyor, bunu kenara koyup, PGS' nin neden sizi, beni tercih etmediğini düşünmeliyiz. Tabii ki bu içinde bulunduğumuz durumu değiştirmez. Ama genciz. Bizim bunu düşünmemizin daha doğru olacağına inanıyor ve hepimize kolaylıklar diliyorum.
  • Selam Kardeşim, Kendimle ilgili yorumları okuyorum tabii ki. Herkesin fikrini söylemesi de tabii ki hem güzel hemde yakışanı. Dünden beri belki 50 adet mail gönderdim arkadaşlarıma. Kovulmak, atılmak, dışlanmak her ne ise bunu zaten inkar eden yok. Alışkınız. İlk günden beri söylediğim ise bizim ( Mesut bey ve benim ) şirketten dışlanmamız belki de yapılanların içinde en doğrusu. Bunun için kimseye bir kırgınlığımız yok. Çelebi' de eski olmaya eski sayılırım ama, her eskinin de iyice eskiyene kadar bu şirkette çalışması gerekir diye bir kural da yok. Bu bir kararıdır. Hoşa gider veya gitmez saygı duymak gerekir. Dolayısı ile de bazı arkadaşların ifade ettikleri düşmanlığı kişisel olarak yaşamadığımı kesin olarak söylemeliyim. Aslında arkadaşlarımızın da iyi düşünmeleri gerekir. Yollar ayrıldıktan sonra, geriye mi bakmak mı yoksa ileriyemi bakmak daha doğru? Genç kardeşlerim ileriye baksalar daha iyi olacak galiba. 70' e 2 kala ben ileriye baktıktan sonra. Sevgilerimle. Çetin Özbey.
  • Çetin Abi yeni işinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim. İnşallah güzel günlerde görüşmek dileğiyle.
  • alaka kuramadıysanız yazıdan tekrar bakın veya ben altını çiziyim öncelikle kendisi de eski bir çelebili ve kendisinin de iş sözleşmesi çelebi tarafından fesh edildi. 2 Ortak özellik var bizlerle, bunu söyledim. Çetin bey e hayırlı olsun dedim olumsuz bir şey söylemedim zaten söylemem de. Hangi muhabbeti nerde yapacağımı söylemek haddiniz değil haddinizi bilin lütfen. Neler yazıp söyleyeceğimizi sizin onayınızda olmadığını hatırlatırım. çetin bey ve airport için de tekrardan hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun iki taraf için. Airporthaber çelebi den çıkan diğer kişilerede iş verecek mi? sabiha gökçen havalimanında çarşamba günü itibariyle çelebi hava servisi yolcu hizmetleri ve operasyon %80 küçülmeye gittiğini söyleyerek toplu işten çıkarmaya başladı. Bizleri istihdam eder mi airporthaber yada en azından işten çıkarmaları haber yapabilirdi ama 3 maymunu oynamak daha kolay ve karlı.
  • Acaba Yöneticilerin Sendika ile iyi anlaşması yanlış bir olgu mu? Bir çok kimsenin müdahil olduğu ve anlaşmadan bitirilen herhangi bir iş biliyormusunuz? Çetin Özbey'in THY' nin hükmi şahsiyetine bağlı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. THY Yöneticileri dışında. En yakın olduğu Yönetici Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlıydı. Sonuçta onlar uzaklaştırdı THY' den Özbey'i. Umarım Kurumla, kurumun üst yöneticilerine bağlı olmanın farkını Silikoncu biliyordur.Eğer THY mensubuysa eski dönemleri bilmesi gerekir. Yoksa soracaktır. Sahi biliyormusunuz şimdi Sabenalılar nerelerdeler. Ne yapıyorlar. Unutmayın ki siz de Sabenalılar gibi olacaktınız az kalmıştı. Kovuldu bu doğru ama neden? Doğrudur Sendikacılarda onu sever di? Çalışanlara yakındı da ondan.
  • Hayırlı olsun, maaş dolgunsa beni de işe alın panpalar 8 yıllık tecrübe var, eski kulağı kesiklerden sayılırım.
  • Sn çetin özbey şu andaki mevcut sendika yönetimi ile cok iyi anlaşırdı.Aralarından o zamanlar su sızmazdı.Bilmeyenlere duyurulur.Eski sendikacı arkadaşları billir bunu.Çok yetenekli bir yöneticidir.Sevgilerimle.
  • SEVİNDİK.
  • Thy bir kalemin daha sahibi oldu, bir yandaşını daha ekledi sayfaya, hayırlı işler

Havacılık sektörüne başta THY olmak üzere yıllarca hizmet veren Çetin Özbey, ilk yazısıyla 29 Nisan’dan itibaren Airporthaber okuyucularıyla buluşuyor. THY’de başlayan havacılık sektörü kariyerini THY İkram Başkanlığı ve Yer İşletme Genel Müdür yardımcılığı ile taçlandıran ve sonrasında Çelebi Hava Servisi’nde Kurumsal İletişim Direktörü olarak hizmet veren Özbey, sektörel deneyimlerini Airporthaber okuyucularıyla paylaşacak.


ÇETİN ÖZBEY KİMDİR?

Gazetecilik yüksek okulu  mezunu olan Çetin Özbey, 1971 yılında Türk Hava Yollarında Yolcu Trafik memuru olarak işe başladı. Organizasyonda mevcut sıralı unvanların hepsinde çalıştı. 1995 yılında İkram Başkanlığı görevinden emekli oldu. Havaş’ın yaşadığı grev döneminde, IK Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Havaş’tan ayrılmasını takiben Çelebi’ de Koordinatör olarak görev yaptı. 1998 yılında aldığı çağrı üzerine tekrar Türk Hava Yollarına Genel Müdür Danışmanı olarak döndü. Kısa bir süre sonra THY Yer İşletme Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevdeyken Türk Hava Yollarının Swissair ile yaptığı Qualiflyer Alliance işbirliğine karşı çıktı.Türk Hava Yolları’nın A Grubu Yer Hizmeti ruhsatı alması konusundaki çalışmalarına öncülük etti. Bir anlamda şimdi ki  ( Turkish Ground  Services ) TGS’ nin temelini atılmasında önemli rol oynadı. Sevgili şirketinin bu ruhsat ile hizmet vermeye başlamasından birkaç gün önce iş akdi feshedildi.  2004 yılında Çelebi’ ye geri döndü. Kurumsal İletişim Direktörü olarak 4 seneyi aşkın bir süre Çelebi Holding’de çalıştı. Daha sonra kendi tabiri ile Radyatör, Regülatör, Transformatör ünvanları ile Çelebi’deki görevini sürdürdü. Özbey, 24 Nisan 2013 günü Çelebi’ deki görevini noktalayacak.
 

GÜÇLÜ KADROYA BİR KALEM DAHA KATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

SAW ÇELEBİ' YE ~ 11 yıl önce
Değerli arkadaşım. SAW' da Çelebi' nin küçüldüğünü biliyoruz. Sizinde bildiğiniz üzere Çelebi'nin o havalimanındaki işi de küçülüyor. Yapılan kanuna uygun. Bana kızmamanız şartı ile konuya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Ben de sizinle çalışıyorum ve aynı durumdayım. Ama maalesef bunları yüzyüze konuşamıyoruz. Çelebi; açığa çıkan personelinin PGS tarafından istihdam edilmesi için çok uğraştı. Olmadı. PGS' ye ne zamandır hizmet veriyoruz. Başımızda PGS yöneticileri de vardı bizi gözlemleyen. Onlar doğru çalışıyorlar.PGS bizden aldığı arkadaşlarımızı torpille mi seçti. Bana kalırsa hayır. Çelebiye mi sordu? Hayır. Kendi yöneticilerine güvendi ve İşine yarayacağına inandığı arkadaşlarımızı PGS' de çalışmak üzere angaje etti. Çelebi bizi çıkartıyor, bunu kenara koyup, PGS' nin neden sizi, beni tercih etmediğini düşünmeliyiz. Tabii ki bu içinde bulunduğumuz durumu değiştirmez. Ama genciz. Bizim bunu düşünmemizin daha doğru olacağına inanıyor ve hepimize kolaylıklar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE ALAKA YA. ~ 11 yıl önce
Selam Kardeşim, Kendimle ilgili yorumları okuyorum tabii ki. Herkesin fikrini söylemesi de tabii ki hem güzel hemde yakışanı. Dünden beri belki 50 adet mail gönderdim arkadaşlarıma. Kovulmak, atılmak, dışlanmak her ne ise bunu zaten inkar eden yok. Alışkınız. İlk günden beri söylediğim ise bizim ( Mesut bey ve benim ) şirketten dışlanmamız belki de yapılanların içinde en doğrusu. Bunun için kimseye bir kırgınlığımız yok. Çelebi' de eski olmaya eski sayılırım ama, her eskinin de iyice eskiyene kadar bu şirkette çalışması gerekir diye bir kural da yok. Bu bir kararıdır. Hoşa gider veya gitmez saygı duymak gerekir. Dolayısı ile de bazı arkadaşların ifade ettikleri düşmanlığı kişisel olarak yaşamadığımı kesin olarak söylemeliyim. Aslında arkadaşlarımızın da iyi düşünmeleri gerekir. Yollar ayrıldıktan sonra, geriye mi bakmak mı yoksa ileriyemi bakmak daha doğru? Genç kardeşlerim ileriye baksalar daha iyi olacak galiba. 70' e 2 kala ben ileriye baktıktan sonra. Sevgilerimle. Çetin Özbey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgiler ~ 11 yıl önce
Çetin Abi yeni işinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim. İnşallah güzel günlerde görüşmek dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ya ~ 11 yıl önce
alaka kuramadıysanız yazıdan tekrar bakın veya ben altını çiziyim öncelikle kendisi de eski bir çelebili ve kendisinin de iş sözleşmesi çelebi tarafından fesh edildi. 2 Ortak özellik var bizlerle, bunu söyledim. Çetin bey e hayırlı olsun dedim olumsuz bir şey söylemedim zaten söylemem de. Hangi muhabbeti nerde yapacağımı söylemek haddiniz değil haddinizi bilin lütfen. Neler yazıp söyleyeceğimizi sizin onayınızda olmadığını hatırlatırım. çetin bey ve airport için de tekrardan hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw celebi ~ 11 yıl önce
Hayırlı olsun iki taraf için. Airporthaber çelebi den çıkan diğer kişilerede iş verecek mi? sabiha gökçen havalimanında çarşamba günü itibariyle çelebi hava servisi yolcu hizmetleri ve operasyon %80 küçülmeye gittiğini söyleyerek toplu işten çıkarmaya başladı. Bizleri istihdam eder mi airporthaber yada en azından işten çıkarmaları haber yapabilirdi ama 3 maymunu oynamak daha kolay ve karlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 11 yıl önce
çetin ağabey in her haberine çelebi ile olan problemlerinizi yansıtmanız yakışık olmamış. başka bir yerde yapın bu muhabbeti. saygılı olalım
HANGİSİ DOĞRU ~ 11 yıl önce
Acaba Yöneticilerin Sendika ile iyi anlaşması yanlış bir olgu mu? Bir çok kimsenin müdahil olduğu ve anlaşmadan bitirilen herhangi bir iş biliyormusunuz? Çetin Özbey'in THY' nin hükmi şahsiyetine bağlı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. THY Yöneticileri dışında. En yakın olduğu Yönetici Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlıydı. Sonuçta onlar uzaklaştırdı THY' den Özbey'i. Umarım Kurumla, kurumun üst yöneticilerine bağlı olmanın farkını Silikoncu biliyordur.Eğer THY mensubuysa eski dönemleri bilmesi gerekir. Yoksa soracaktır. Sahi biliyormusunuz şimdi Sabenalılar nerelerdeler. Ne yapıyorlar. Unutmayın ki siz de Sabenalılar gibi olacaktınız az kalmıştı. Kovuldu bu doğru ama neden? Doğrudur Sendikacılarda onu sever di? Çalışanlara yakındı da ondan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağır İşsiz ~ 11 yıl önce
Hayırlı olsun, maaş dolgunsa beni de işe alın panpalar 8 yıllık tecrübe var, eski kulağı kesiklerden sayılırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikacı ÖZBEY. ~ 11 yıl önce
Sn çetin özbey şu andaki mevcut sendika yönetimi ile cok iyi anlaşırdı.Aralarından o zamanlar su sızmazdı.Bilmeyenlere duyurulur.Eski sendikacı arkadaşları billir bunu.Çok yetenekli bir yöneticidir.Sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN. ~ 11 yıl önce
SEVİNDİK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silikonavcısı ~ 11 yıl önce
Thy bir kalemin daha sahibi oldu, bir yandaşını daha ekledi sayfaya, hayırlı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000