20 Haziran 2013, Perşembe 13:47:26

GREV SÜRECİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI!

Türk Hava Yolları'nda 15 Mayıs'ta başlayan ve 1 ayı aşkın süredir devam eden grev, bir kez daha meclis kürsüsüne taşındı...
  • CHP milletvekilinin bir çok akrabası THY de çalışıyor , Hısım akraba etrafında kim var kim yoksa THY ye sokmuş herhalde , ondan sonra meclis kürsüsünde ahkam kesiyor , Anlat anlat SN.dibek heyecanlı oluyor :) ....Her nedense THY de çalışan dibekler afrikalılara özel bir ilgi duyuyor ? Acaba kökende bir habeşlik var acaba?
  • Bana cevap yazan sevgili arkadaşlar sistemin adamı falan değilim benimde eleştirdiğim icraatları elbette var ama grev konusu başka bende zamanında sendikada görev yaptım . Ancak etrafımda o kadar zarar görenler olduki dayanamayıp ayrıldım . Sendika hala yapamayacağı şeyleri söyleyip sendikayı tanımayanları Kandırmaya devam ediyor. Benim söylediklerimi boş verin daha önce zarar görenlere sorun sendika ne kadar yanlarında durmuş bir sorun onlar söylesin. bana hakkını helal etmeyene sesleniyorum. YAPMA AĞLARIM BAK ÜZÜLÜRSÜN SONRA.
  • Barbaros Şansal'ın biz grevciler üzerinden reklam yaparak THY ihalelerine yanaşmaya çalıştığını çok iyi bildiğimizden aynı oyuna bir daha düşmeyeceğiz! siyaset çek elini haklı grevimizden! sendika başkanının ideolojisini paylaşmayan insanlar da bu grevde! 305cilerin, sendika fedailerinin baskılarından bıktık artık anlaşma yapılsın işimize dönelim! hepimizin borcu, ailesi, sorumlulukları var sendikanın egosuna hayır!!!
  • arkadas sen sistem adamisin anladik da her konuya yaziyorsun...yapacak isin yokmu buraya yazmak icinmi maas aliyosun eve gidince aldigin maasi hak ettigini dusunup basini rahat yastiga koyabiliyormusun ki koyabiliyosan ozaman benden senin maas odemene kesilen vergimi helal etmiyorum
  • Kendi düşen ağlamaz o bozguncu ATİLAY Efendi'nin yalanlarına kanmasaydınız madem eski personel olduğunuzu söylüyorsunuz bu elemanı tanımış olmalıydınız 1990 da atılanlardan ders almalıydınız. Çok geç artık siz duran adam eylemine gidin oraya yakışırsınız . Çalışanlar burada zaten.
  • THY şu anki grevi yasadışı gösterip grev yapanlara tazminat ödemeden onları işten atmaya çalışıyor. Bu insanların emeğine noldu? Bunlar yıllarını THY' ye vermiş insanlar. Ya part-timelar 2 haftadır da part-time lar işten çıkarılmaya başlandı. Aynı işi yaptıkları insanların üçte biri dörtte biri maaş almayı kabul etmiş fulltime olmanın ümidiyle işlerine dört elle sarılmış insanlar sen doktordan 2 gün rapor aldın, sen 1 gün aksaklık yaptın, sen de amirden bir kere rapor yedin. Bu THY mi biliyor emek ne demek???
  • çalışanların emeği önemsiz değil,HABOM ÇALIŞANLARININ EMEĞİ HİÇ ÖNEMSİZ DEĞİL.1700 KİŞİYE YAPILAN HAKSIZLIKLARA SON VERİLSİN. ASLANLAR GİBİ UÇAK TEKNİSYENLİĞİ YAPAN İNSANLARA,THY UÇAKLARI UÇSUN PARA KAZANSIN DİYE BÜYÜK FEDEKARLIKLAR GÖSTEREN İNSANLARA SİZ TEKNİSYEN YAMAĞI YA DA STAJYER DİYEMEZSİNİZ. ŞİRKET BÜNYESİNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜP AŞAĞLATMA HAKKINIZ YOK.THY AO NUN GLOBALLY YOURSUN Bİ İŞTİRAKİNDE ÇALIŞAN BU İNSANLARA,KENDİLERİYLE AYNI İŞİ YAPAN,NİTELİK KÖKEN,BİRİKİM, İŞE ALINMA ŞARTLARI BAKIMINDAN HİÇ BİR FARK BULUNMAYAN DİĞER İNSANLARIN ALDIĞI ÜCRETİN YARISI KADAR KURU MAAŞLA İSTANBUL ŞARTLARINDA BU 1700 KİŞİYE YOKSULLUK ÇEKTİRMEK BÜYÜK HAKSIZLIKTIR VE AYIPTIR..

Türk Hava Yolları'nda 1 ayı aşkın süredir devam eden grev süreci bir kez daha meclis gündemine taşndı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e grev sürecini sordu.

Dibek, greve giden THY çalışanlarının dün meclise gelip partilerle görüştüğünü ifade ederek; 'Dün THY çalışanları tüm gruplarla görüşerek grev sürecini anlattılar. Türk Hava Yolları turizm sektörü için çok önemli hizmet veriyor. Peki çalışanların emeği önemli değil mi? 23. Dönem TİS ile kazanılmış haklarının ortadan kaldırıldığını ifade ediyorlar. Bu çalışanlar için bir iç barış sağlanacak mı? Bir katkınız olacak mı? şeklinde soru yöneltti.

Dibek'in sorusuna yanıt veren Bakan Şimşek ise;'Türkiye'de turizm gerçekten çok önemli bir sektör. Tam yaz sezonunda THY'de yaşanacak bir sıkıntı Türkiye'yi ağır yaralayabilir. Biz sorunları görmezden gelmek tarafında değiliz. Sorunun şirketin çalışanlarıyla uzlaşma içerisinde çözülmesini o anlamda arzularız' dedi.

Turgut Dibek'in 'yasaya aykırı olarak grev sürecinde eleman alınıyor. Uzlaşma olmalı' şeklindeki görüşüne karşı Bakan Mehmet Şimşek, 'Biz sorunun masada çözülmesinden yanayız. Bu anlamda bir uzlaşma olursa mutlaka katkı sağlarız' dedi.

GREV SÜRECİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Sn Dibek & THY ~ 11 yıl önce
CHP milletvekilinin bir çok akrabası THY de çalışıyor , Hısım akraba etrafında kim var kim yoksa THY ye sokmuş herhalde , ondan sonra meclis kürsüsünde ahkam kesiyor , Anlat anlat SN.dibek heyecanlı oluyor :) ....Her nedense THY de çalışan dibekler afrikalılara özel bir ilgi duyuyor ? Acaba kökende bir habeşlik var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Bana cevap yazan sevgili arkadaşlar sistemin adamı falan değilim benimde eleştirdiğim icraatları elbette var ama grev konusu başka bende zamanında sendikada görev yaptım . Ancak etrafımda o kadar zarar görenler olduki dayanamayıp ayrıldım . Sendika hala yapamayacağı şeyleri söyleyip sendikayı tanımayanları Kandırmaya devam ediyor. Benim söylediklerimi boş verin daha önce zarar görenlere sorun sendika ne kadar yanlarında durmuş bir sorun onlar söylesin. bana hakkını helal etmeyene sesleniyorum. YAPMA AĞLARIM BAK ÜZÜLÜRSÜN SONRA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KiminKininKimi ~ 11 yıl önce
Barbaros Şansal'ın biz grevciler üzerinden reklam yaparak THY ihalelerine yanaşmaya çalıştığını çok iyi bildiğimizden aynı oyuna bir daha düşmeyeceğiz! siyaset çek elini haklı grevimizden! sendika başkanının ideolojisini paylaşmayan insanlar da bu grevde! 305cilerin, sendika fedailerinin baskılarından bıktık artık anlaşma yapılsın işimize dönelim! hepimizin borcu, ailesi, sorumlulukları var sendikanın egosuna hayır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviatore el cevap ~ 11 yıl önce
arkadas sen sistem adamisin anladik da her konuya yaziyorsun...yapacak isin yokmu buraya yazmak icinmi maas aliyosun eve gidince aldigin maasi hak ettigini dusunup basini rahat yastiga koyabiliyormusun ki koyabiliyosan ozaman benden senin maas odemene kesilen vergimi helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviatör ~ 11 yıl önce
Kendi düşen ağlamaz o bozguncu ATİLAY Efendi'nin yalanlarına kanmasaydınız madem eski personel olduğunuzu söylüyorsunuz bu elemanı tanımış olmalıydınız 1990 da atılanlardan ders almalıydınız. Çok geç artık siz duran adam eylemine gidin oraya yakışırsınız . Çalışanlar burada zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ve emek mi? ~ 11 yıl önce
THY şu anki grevi yasadışı gösterip grev yapanlara tazminat ödemeden onları işten atmaya çalışıyor. Bu insanların emeğine noldu? Bunlar yıllarını THY' ye vermiş insanlar. Ya part-timelar 2 haftadır da part-time lar işten çıkarılmaya başlandı. Aynı işi yaptıkları insanların üçte biri dörtte biri maaş almayı kabul etmiş fulltime olmanın ümidiyle işlerine dört elle sarılmış insanlar sen doktordan 2 gün rapor aldın, sen 1 gün aksaklık yaptın, sen de amirden bir kere rapor yedin. Bu THY mi biliyor emek ne demek???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir gözlemci ~ 11 yıl önce
çalışanların emeği önemsiz değil,HABOM ÇALIŞANLARININ EMEĞİ HİÇ ÖNEMSİZ DEĞİL.1700 KİŞİYE YAPILAN HAKSIZLIKLARA SON VERİLSİN. ASLANLAR GİBİ UÇAK TEKNİSYENLİĞİ YAPAN İNSANLARA,THY UÇAKLARI UÇSUN PARA KAZANSIN DİYE BÜYÜK FEDEKARLIKLAR GÖSTEREN İNSANLARA SİZ TEKNİSYEN YAMAĞI YA DA STAJYER DİYEMEZSİNİZ. ŞİRKET BÜNYESİNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜP AŞAĞLATMA HAKKINIZ YOK.THY AO NUN GLOBALLY YOURSUN Bİ İŞTİRAKİNDE ÇALIŞAN BU İNSANLARA,KENDİLERİYLE AYNI İŞİ YAPAN,NİTELİK KÖKEN,BİRİKİM, İŞE ALINMA ŞARTLARI BAKIMINDAN HİÇ BİR FARK BULUNMAYAN DİĞER İNSANLARIN ALDIĞI ÜCRETİN YARISI KADAR KURU MAAŞLA İSTANBUL ŞARTLARINDA BU 1700 KİŞİYE YOKSULLUK ÇEKTİRMEK BÜYÜK HAKSIZLIKTIR VE AYIPTIR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000