12 Mayıs 2013, Pazar 19:27:59

GREV RESTLEŞMESİ DEVAM EDİYOR. HAVA-İŞ YENİ AÇIKLAMA YAPTI

Türk Hava Yolları ile sendika arasındaki grev restleşmesine açıklamalarla devam ediliyor. Son olarak THY yönetim kurulundan bir açıklama gelmişti. Çok geçmeden Hava-İş Sendikası yeni bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama...
  • GREV YAPIN... Üniversite mezunuyum 1000tl ye calisirim nezaman bir isim olacak ..THY yönetimi Lütfen Ilan acinda bir sansim olsun....
  • Ben bir Kaptan olarak 16.000 kişiyi, 305 kişiye esir ettiler Sendikanın basında bu fos bıyıklı beyfendi durdugu surece greve katılmam. Ne grevi o gun ucusum var ve UCUSA GIDECEGIM
  • GREVE KATILIP KATILMAMAYI TARTIŞACAK HALE GETİRDİLER YA SİZİ ASIL ONA ÜZÜLÜYORUM!!!GREV,HAKLARA SAHİP ÇIKMA HAKKIDIR! NEYİ SORGULUYORSUNUZ DAHA????EN AZINDAN BİRŞEYLERİ DÜZELTME ŞANSINIZ VARKEN NASIL BİR ETEK ALTINA SAKLANMADIR...
  • Ayyıldızlı Al Bayrağımızı yeryüzündeki herşeyden daha çok seviyor ve saygı duyuyorum.Ve fakat bu konu üzerinden bazı yorumcuların emek sömürücülüğü yapmaya çalışmalarını da bir o kadar ahlak dışı buluyorum.Son 10 yılda özelleştirilen Sümer Holding,Tekel,Tügsaş,Eti İşl.,Limanlarımız,KTHY,Türk Telekom,Petkim,Oymapınar Barajı,Seka,Köy Hizmetleri Gn.Md'ğü (tasfiye edildi) uzatmayım bunun gibi 125 büyük işletme son 10 yılda satılan,Cumhuriyetin varlıklarıdır."Thy kamu kuruluşudur" algısı yaratan şey,Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın elinde bulundurduğu altın hissedir.Aksi takdirde Bayrak Kanunu'na göre şöyle olurdu: "Belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz."
  • Ayçin ağa gidecek.Derttler bitecek;;;;;;;;;;;;
  • Arkadaşlar allah şirketimizden razı olsun hepimiz ekmeğini yiyip imkanlarını kullanıyoruz, sanırım bundan kimsenin şikayeti yoktur; ancak aldığımız maaş bizim bedelimiz değildir. Maaş almak için çalışıyoruz, o para için kendimizi şirketin demirbaş listesine dahil etmedik! hiç kimse bize şirketin malı gibi davranamaz. İnsanlar o kadar komik yorumlar yapıyor ki inanamıyorum! Hele ki şirket dışı gelen yorumlara... Biz bir bütünüz yönetimde, sendika da... her ikiside şirketin daha başarılı olmasına hizmet sağlamaktan doğrudan ya da dolaylı yukumlu illa ki anlaşmazlıklar olucak tartışmalar sıkıntılar olucak, buna dışardan mudahale etmenin ne anlamı var, bizi bizimle başbaşa bırakın, siyasilerde yorum yapmasın, yönetim yandaşlarıda, sendika destekçileride... Biz kendi sorunlarımızı altından kalkar tum maduriyetleri ortadan kaldırabiliriz buna yurekten inanıyorum şirketimiz iktidar yarışları için zarara uğratılamayacak kadar değerli bence, biri bir adım ileri biri bir adım geri atsın
  • Değerli arkadaşlar; bir tutturmuşsunuz Kabin A.Ş ! Daha doğrusu sendika tutturmuş sebep daha fazla grev yanlısı çekmek ok haklı da olabilir. Şimdi yer'i özelleştirdi Habom'u kurdu sıra kabinde diyen arkadaşlar işten ,mevzuat ve işleyişten ne kadar bihaber olduğunuz belli, olanlarında işbilmezliği belli. THY charter şirket değildir, 'muadili' devlet havayollarındaki bütün departman maaşları daha yüksektir ki bu böyle olmak zorundadır amaç charter gibi ekonomik uçuş değil prestij ve emniyet meselesidir o devletin prestij ve güç göstergesidir bayrak taşıyıcılar. Tutturmuşsunuz Parttime'lar başladı yavaş yavaş özelleşme, maaşların düşme döngüsü başladı! İyide 1 seneyi dolduranlar %80 maaş almaya başladı arkadaşlar? Dışarıdan sallaması kolay, o dediğiniz 1500 TL maaşa o hostesler ancak 1 sene 'fulltime'a geçme beklentisiyle çalışırlar aksi imkansız bunu yönetimde biliyor herkeste biliyor merak etmeyin! Siz sadece şirketinize ekmeğinize sahip çıkın bir 'ağabey' tavsiyesi.
  • AÇIN GÖZÜNÜZÜ BE, AÇ GÖZLÜLÜK YAPMAYIN, ETRAFA, KONU KOMŞUYA İMKANLARINIZIN NE KADAR İYİ OLDUĞUNU ANLATIYORSUNUZ, SONRA GELİP UÇUŞLARDA ŞİKAYET EDİYORSUNUZ. BÖYLE İNSANLARI BEN BİRLİKTE UÇARKEN SUSTURUYORUM. ELİMDEN GELSE HEPİNİZİ SUSTURACAGIM SİZİN YÜZÜNÜZDEN BİZ DE SIKINTI YAŞIYORUZ. MEMNUN OLMAYAN GİTSİN, BENDEN DE UZAK OLSUN
  • CCM revizyon ne o zaman madem seviyorsun çalışanını? Gecen sene toplum sozlesme zamaninda koydugunuz kurallar Ne ? mail attiginiz 23. gecerli dgildir dediginiz. Grev kiriciligi sagladiginizda hepsini unutacaksiniz amaciniz grevi nasil kirabilirim de...Çalışan simdi grev kırıciligi yapma durumunda mı sana lazım oldu???? Gecen hafta toplantıda 3 kareleri ven yaptım alışverişe çıkmayın sizde diyen kim? Kar payı icin siz ne yaptınız da kar payı istiyorsunuz diyen kim? Ama kendiniz icin hemen kararla ödeme yaptınız. Korku imparatorluğu kurmaya çalıştınız!
  • Kabin A.Ş olur ve GM de ......... Olur Hak ediyorsunuz

Değerli Üyelerimiz;

Değerli Basın ve Kamuoyumuz

Hava-İş Yönetim Kurulu bugün 14.30’da Toplanarak Tüm Grev Hazırlıklarını Gözden Geçirmiş ve Sonuçlandırmıştır.

Hava-İş Yönetim Kurulu aşağıdaki değerlendirmeleri yapmış ve kararları almıştır.

1-      23. Dönem toplu iş sözleşmesinin tümü olan 107 Maddeyi uyuşmazlığa götüren ve görüşmelerin 2. Oturumunda masadan kalkan THY Yönetiminin asıl amacının toplu sözleşmeyi ve sendikayı ortadan kaldırmak olduğu artık açıkça ortaya çıkmıştır.

2-      Bu o kadar açıktır ki THY sözleşmesi 1. Oturumda o zamanki Genel Müdür İnsan Kaynakları Yardımcısının “siz artık idari konularda alacağınızı aldığınız bu ve bundan sonraki sözleşmelerde şirket hiçbir yeni hak talebini dikkate almayacaktır” sözleri “305 için greve çıkarılıyorsunuz” çarpıtmasının ne kadar maksatlı olduğunu ortaya koymaktadır.

3-      Bizim taleplerimiz sadece ücretle ilgili değildir. Sağlığımız, sosyal hayatımız, iş huzurumuz, iş güvencemizi ve çalışma koşullarımızı kazanılmış hakları ile güvence altına almak istiyoruz.305 içinse yargı kararları uygulansın diyoruz.

4-      Bu nedenle bu grev THY çalışanlarının geleceği için bir dönüm noktasıdır.  Altında imzası olan toplu iş sözleşmesini 2 dönemdir yetki itirazları ve boşlukları ile defalarca ihlal eden, bir insanın namusu olan kendi imzasını reddeden THY Yönetiminin Başkanının verdiği sözlerin hepsi boş vaatlerdir. Tamamen grev kırıcılığı amaçlıdır.

5-      Bu konularda birçok örnek vardır. THY çalışanları bunları bilfiil yaşadı.

Hukuksuz olarak iki yerel gece 36 saat dinlenme süresini 24 saate indirdiklerinde tamda 27 Temmuz 2012 de, sözleşme YHK’da imzalanmadan 4 gün önce, sizlere 22. Dönem sözleşmesi geçerli değildir diye açık mesaj atmadılar mı?

Hamdi Topçu’ya soruyoruz ikramiyeleri aylardır sendikanın ihtarnamesine rağmen niye TİS hükmünü ihlal ederek ayın son günü ödemiyorsunuz.

Daha 10 gün önce Kabin Ekibi El Kitabına rev3 olarak SHT6A-50’yi koymadınız mı?

6-     THY çalışanları bu güne kadar olduğu gibi sağduyu ile yasalar ve hukuk çerçevesinde demokratik hukuk devletinin, Anayasa ve yasaların güvencesinde temel bir hak olan grev hakkını kullanacaktır. Grevi işveren kaçınılmaz kılmıştır.

7-      Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür. Lufthansa greve çıktı. Siz hiçbir Alman Bakanın işçileri tehdit ettiğini gördünüz mü? Şirket CEO’nun grev kırıcılığı ile sonuç almaya çalıştığını gördünüz mü? Ancak bu ülkede kendini siyasi iktidara dayayan patronlar demokratik haklara tehditler yağdırmaktadır.

8-      Buradan siyası iktidarı, İdari Makamları, Kolluk Güçlerimizi, Yargımızı, Çalışma Bakanlığı Görevli Makamını ve Sivil Havacılık Otoritesi SHGM’yi göreve çağırıyoruz.

Bu grevde taraflar arasında birinin menfaatine yönelik uygulamalara kesinlikle izin vermeyin.

Grevi başarısız kılmak amaçlı zorlama ve hukuksuzluklarla oluşacak bir kaza kırımın idari olarak sorumlusu ilk planda THY Yönetimi olduğu kadar, bütün bu kurumlarda hukuki olarak sorumlu olacaktır.

Hava-İş sendikasının grev hazırlıkları tümüyle tamamlanmıştır. Uygulama esasları açıkça ilan edilmiştir. Bu esaslar çerçevesinde grevimiz, Sayın Hamdi Topçu’nun bugün yaptığı açıklamadaki tutum sürdüğü müddetçe kesin uygulanacaktır.

Saygılarımızla

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

GREV RESTLEŞMESİ DEVAM EDİYOR. HAVA-İŞ YENİ AÇIKLAMA YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (119)

ALI HAYDAR ~ 11 yıl önce
GREV YAPIN... Üniversite mezunuyum 1000tl ye calisirim nezaman bir isim olacak ..THY yönetimi Lütfen Ilan acinda bir sansim olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Greve KATILMAYACAGIM ~ 11 yıl önce
Ben bir Kaptan olarak 16.000 kişiyi, 305 kişiye esir ettiler Sendikanın basında bu fos bıyıklı beyfendi durdugu surece greve katılmam. Ne grevi o gun ucusum var ve UCUSA GIDECEGIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ECE ~ 11 yıl önce
GREVE KATILIP KATILMAMAYI TARTIŞACAK HALE GETİRDİLER YA SİZİ ASIL ONA ÜZÜLÜYORUM!!!GREV,HAKLARA SAHİP ÇIKMA HAKKIDIR! NEYİ SORGULUYORSUNUZ DAHA????EN AZINDAN BİRŞEYLERİ DÜZELTME ŞANSINIZ VARKEN NASIL BİR ETEK ALTINA SAKLANMADIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imtiyazlı hisse ~ 11 yıl önce
Ayyıldızlı Al Bayrağımızı yeryüzündeki herşeyden daha çok seviyor ve saygı duyuyorum.Ve fakat bu konu üzerinden bazı yorumcuların emek sömürücülüğü yapmaya çalışmalarını da bir o kadar ahlak dışı buluyorum.Son 10 yılda özelleştirilen Sümer Holding,Tekel,Tügsaş,Eti İşl.,Limanlarımız,KTHY,Türk Telekom,Petkim,Oymapınar Barajı,Seka,Köy Hizmetleri Gn.Md'ğü (tasfiye edildi) uzatmayım bunun gibi 125 büyük işletme son 10 yılda satılan,Cumhuriyetin varlıklarıdır."Thy kamu kuruluşudur" algısı yaratan şey,Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın elinde bulundurduğu altın hissedir.Aksi takdirde Bayrak Kanunu'na göre şöyle olurdu: "Belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekipler ~ 11 yıl önce
Ayçin ağa gidecek.Derttler bitecek;;;;;;;;;;;;

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k/m. ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar allah şirketimizden razı olsun hepimiz ekmeğini yiyip imkanlarını kullanıyoruz, sanırım bundan kimsenin şikayeti yoktur; ancak aldığımız maaş bizim bedelimiz değildir. Maaş almak için çalışıyoruz, o para için kendimizi şirketin demirbaş listesine dahil etmedik! hiç kimse bize şirketin malı gibi davranamaz. İnsanlar o kadar komik yorumlar yapıyor ki inanamıyorum! Hele ki şirket dışı gelen yorumlara... Biz bir bütünüz yönetimde, sendika da... her ikiside şirketin daha başarılı olmasına hizmet sağlamaktan doğrudan ya da dolaylı yukumlu illa ki anlaşmazlıklar olucak tartışmalar sıkıntılar olucak, buna dışardan mudahale etmenin ne anlamı var, bizi bizimle başbaşa bırakın, siyasilerde yorum yapmasın, yönetim yandaşlarıda, sendika destekçileride... Biz kendi sorunlarımızı altından kalkar tum maduriyetleri ortadan kaldırabiliriz buna yurekten inanıyorum şirketimiz iktidar yarışları için zarara uğratılamayacak kadar değerli bence, biri bir adım ileri biri bir adım geri atsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaaşee maaşee ~ 11 yıl önce
Değerli arkadaşlar; bir tutturmuşsunuz Kabin A.Ş ! Daha doğrusu sendika tutturmuş sebep daha fazla grev yanlısı çekmek ok haklı da olabilir. Şimdi yer'i özelleştirdi Habom'u kurdu sıra kabinde diyen arkadaşlar işten ,mevzuat ve işleyişten ne kadar bihaber olduğunuz belli, olanlarında işbilmezliği belli. THY charter şirket değildir, 'muadili' devlet havayollarındaki bütün departman maaşları daha yüksektir ki bu böyle olmak zorundadır amaç charter gibi ekonomik uçuş değil prestij ve emniyet meselesidir o devletin prestij ve güç göstergesidir bayrak taşıyıcılar. Tutturmuşsunuz Parttime'lar başladı yavaş yavaş özelleşme, maaşların düşme döngüsü başladı! İyide 1 seneyi dolduranlar %80 maaş almaya başladı arkadaşlar? Dışarıdan sallaması kolay, o dediğiniz 1500 TL maaşa o hostesler ancak 1 sene 'fulltime'a geçme beklentisiyle çalışırlar aksi imkansız bunu yönetimde biliyor herkeste biliyor merak etmeyin! Siz sadece şirketinize ekmeğinize sahip çıkın bir 'ağabey' tavsiyesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FARKINDAYIZ ~ 11 yıl önce
HERKES HERŞEYİN FARKINDA BEYİM,,BU BEĞENMEDİĞİNİZ İNSANLARIN HEPSİ ÜNİVERSİTE MEZUNU VE BİZLERİ YÖNETMEK BİRAZ ZORDUR,,ARAŞTIRABİLEN SORGULAYABİLEN İNSANLARIZ,,
AÇGÖZLÜLÜK ~ 11 yıl önce
AÇIN GÖZÜNÜZÜ BE, AÇ GÖZLÜLÜK YAPMAYIN, ETRAFA, KONU KOMŞUYA İMKANLARINIZIN NE KADAR İYİ OLDUĞUNU ANLATIYORSUNUZ, SONRA GELİP UÇUŞLARDA ŞİKAYET EDİYORSUNUZ. BÖYLE İNSANLARI BEN BİRLİKTE UÇARKEN SUSTURUYORUM. ELİMDEN GELSE HEPİNİZİ SUSTURACAGIM SİZİN YÜZÜNÜZDEN BİZ DE SIKINTI YAŞIYORUZ. MEMNUN OLMAYAN GİTSİN, BENDEN DE UZAK OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Revizyon,??? ~ 11 yıl önce
CCM revizyon ne o zaman madem seviyorsun çalışanını? Gecen sene toplum sozlesme zamaninda koydugunuz kurallar Ne ? mail attiginiz 23. gecerli dgildir dediginiz. Grev kiriciligi sagladiginizda hepsini unutacaksiniz amaciniz grevi nasil kirabilirim de...Çalışan simdi grev kırıciligi yapma durumunda mı sana lazım oldu???? Gecen hafta toplantıda 3 kareleri ven yaptım alışverişe çıkmayın sizde diyen kim? Kar payı icin siz ne yaptınız da kar payı istiyorsunuz diyen kim? Ama kendiniz icin hemen kararla ödeme yaptınız. Korku imparatorluğu kurmaya çalıştınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 11 yıl önce
Kabin A.Ş olur ve GM de ......... Olur Hak ediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000