16 Mayıs 2013, Perşembe 09:40:02

"GREV MREV BEYHUDEDİR"

Hürriyet Gazetesi'nin en çok okunan yazarlarından Yılmaz Özdil, Türk Hava Yolları'nda yaşanan grev üzerine bir yazı kaleme aldı. Peki, Özdil neler diyor? İşte o yazı...
  • O zaman sahip çıkın kardeşim işten atılan insanlara. Ya tek bir ses çıkarırsınız ve işveren işçiyi dikkate alır ya da işveren baktı bir halt beceremiyorlar yavaş yavaş indirir maaşları. Kar maksimizasyonu... ;)
  • Ben Hamdi bey in yerinde olsam indiririm maaşları yarıya. Bu maaşlar çok...
  • yazar değil provakatör, o tatlı diliyle ne güzel veriyor zehiri, bilinçaltına kAvga edin, çözümsüz olun, uzlaşmayın, grevin kralını yapınki, ekonomi çöksün, hükümet düşsün yerine patronlarının uşakları iktidar olsunda yine hortumları milletin cebine döşesinler, bu adamlara inanmayacak kadar gözünüzü açın. Thy halkın göz bebeğidir yıpratmayın, düşmanı kendinize güldürmeyin...
  • On yıllar önce unuttum ben birine güvenmeyi ve fark ettim, filler tepişirken karıncaların öldüğü bir dünyada yaşadığımı, tuzu kuru köşe yazarlarının edebiyatıyla yürümediği bir peynir gemisinin dişlilerinden biriysen şayet güneşli bir kumsaldan izliyorsan bu gemiyi ve ben yalnız daracık kamaramda amansız ekmek kavgamdaysam, hiç kimse bilmez benim anı nasıl yaşadığımı ve hayatımın dörtte üçünün o daracık 2 metrekarelik yerde geçtiğini... Sen deniz manzaralı evinin terrasında emekçi ahkamları keserken benim vücudumdaki damarlar gün içinda defalarca genişleyip daraldı. sen olması gerekeni söylerken birileri elini dişlilere kaptırırken biz olanları yaşıyorduk şayet sen o aralar aristokrat sofarlarında emekçilik oynuyordun. her emekçi gibi ter döktüm ve hiç bir emekçi kendini yürekten savunan birilerini yarıyolda bırakmaz şayet biliyorum ki emekçinin savunucusu da emekçi olmalı ki lümpen hayatı yaşayan emekçi savunucularının sonu fiyasko olur...
  • kendi sendikasına sahip çıkmayıp, kendi emeğine saygı duymayan thy kabin memurları bundan sonra onların deyimiyle taşeron firma kabin memurlarına laf söylemesinler. burda bağırıyolardı onlara ne kadar meraklıymışsınız tk uçmaya, azcık dirensenize bu işe diyorlardı. sizin sendikanız olduğu halde siz direnmiyorsunuz, özel sektördeki nasıl dirensin bu düzene artık. çok değil, bir kaç sene sonra taşeron neymiş, sendikanın önemi neymiş siz de acısını çekiceksiniz malesef. o zaman sendikayı eleştiren bu günlerinizi hatırlarsınız.
  • bu adama bu kadar katılacağım aklıma gelmemişti hiç...
  • Bir durum ancak bu kadar güzel ifade edilir..
  • hani bir laf var uçan memeli diye. yarın uçan sürüngen diye geçeceksiniz :( 3 yıl sonra ne hale geleceksiniz. çemkirin şimdi sendikaya, başkanına... hata bizde demeyin. yarın sarı öküzü verdiğiniz bu günleri hatırlayacaksınız.
  • THY Yönetim Kurulu Başkanı NTV'ye yaptığı açıklamasında, Sendika Başkanına açık çek verdiklerini, Avrupada THY'den daha iyi şartları olan bir hava yolu var ise onun şartlarını getirmelerini, o şartlar ile aynı TİS'i imzalamayı kabul edeceklerini belirtmişti. Sahi Türkiyede ve Avrupada THY'den daha iyi şartlara ve ÜCRETE sahip havayolu varmı acaba? Pegasusta, Atlas Jet'de ve diğer özel Hava Yolu şirketlerinde çalışan Kabin Memurlarının yorumlarını merak ediyorum. (Ücret ve Sosyal Hakları THY'den daha mı iyi acaba?)
  • ABİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ BEN ÖLDÜRÜLECEKLERDEN DEĞİLİM ,GÖZÜNÜ SEVEYİM SAKIN YANLIŞLIK YAPMA.

TEHEYERSEN

THY’de grev var.

Pilotlar hariç.
Hostesler hariç.
Teknik hariç.
Bavul taşıyanları sordum...
Onlar zaten hariçmiş.

*

Hiç düşündünüz mü, grev yapılan fabrikaların kapısında neden eli odunlu yarma gibi grev gözcüleri nöbet tutar? Çünkü, bizim işçi anca odun zoruyla grev yapar. Arka bahçedeki ağaçlara tırmanarak dört metrelik duvarı atlayıp, gizlice tornasının başına geçen işçiler bile gördüm ben... Söke söke hakkımızı alıcazzz diye bağıran arkadaşın, arkadaşını satması iki saniye sürer.

*

Geçenlerde trenler grev yaptı.
Sayın ahalimiz, makinisti dövdü.
Yürüsene ulan şerefsiz diye...
Raylarda tekmelediler adamı.

*

Senin derdin, senin derdindir.
El âlemi germez.

*

Doktor mesela...
İdeal damattır, herkes kızını doktora gelin etmek ister, 70 sene sonra bile anlatılır beni ne doktorlar istedi filan, herkes çocuğunu büyüyünce doktor yapmak ister, herkes otomobilini doktordan almak ister, herkes evini doktora kiralamak ister, kız verirken, kocaya varırken, meslek seçerken, otomobil alırken, ev kiralarken doktor civanımdır... Yarım gün grev yapmaya kalksın, haysiyetsizdir, paragözdür.

*

O yüzden, eczacıların mitingine sırf eczacılar katılır, doktorları ırgalamaz. Öğretmenlerin protestosuna, velilerin asla katılmadığı gibi... Emekliler toplaşsa, iddia ediyorum, çocukları bile gelmez. Çiftçiler güya gövde gösterisi yaptı, yanlarında sadece sürükleye sürükleye getirdikleri inekler vardı.

*

Habire sendika haberi yapan gazetecilerin yayın yönetmenini patrona ispiyonlaması bir saniye, patronu hükümete jurnallemesi daha az zaman alır. Gazetecinin biri Kırgızistan’a giderken beni başbakana üfledi, beni kimin üflediğini o uçakta bulunan öbür gazeteci iner inmez bana üfledi.

*

Her koyun kendi bacağından asılır’ın atasözü olduğu ülkede, grev mrev beyhudedir. Nerde çokluk orda bokluk lafına yılışık yılışık sırıtan bi “toplum”da “toplu” sözleşme yapılamaz.

*

Netice itibariyle...
THY’yle uçmanın tam sırasıdır.
Grev olduğunu duyunca her zamankinden dakik gelmişlerdir işe...
Rötar bile olmaz.

"GREV MREV BEYHUDEDİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

Abuk a ~ 11 yıl önce
O zaman sahip çıkın kardeşim işten atılan insanlara. Ya tek bir ses çıkarırsınız ve işveren işçiyi dikkate alır ya da işveren baktı bir halt beceremiyorlar yavaş yavaş indirir maaşları. Kar maksimizasyonu... ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Topçu ~ 11 yıl önce
Ben Hamdi bey in yerinde olsam indiririm maaşları yarıya. Bu maaşlar çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
yazar değil provakatör, o tatlı diliyle ne güzel veriyor zehiri, bilinçaltına kAvga edin, çözümsüz olun, uzlaşmayın, grevin kralını yapınki, ekonomi çöksün, hükümet düşsün yerine patronlarının uşakları iktidar olsunda yine hortumları milletin cebine döşesinler, bu adamlara inanmayacak kadar gözünüzü açın. Thy halkın göz bebeğidir yıpratmayın, düşmanı kendinize güldürmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abuk!! ~ 11 yıl önce
abuk sabuk yorum yapma!!! senin iktidarının çocukları,yeğenleri bilmem neleri zaten o patronlarla ortak!!!
NİHiL ~ 11 yıl önce
On yıllar önce unuttum ben birine güvenmeyi ve fark ettim, filler tepişirken karıncaların öldüğü bir dünyada yaşadığımı, tuzu kuru köşe yazarlarının edebiyatıyla yürümediği bir peynir gemisinin dişlilerinden biriysen şayet güneşli bir kumsaldan izliyorsan bu gemiyi ve ben yalnız daracık kamaramda amansız ekmek kavgamdaysam, hiç kimse bilmez benim anı nasıl yaşadığımı ve hayatımın dörtte üçünün o daracık 2 metrekarelik yerde geçtiğini... Sen deniz manzaralı evinin terrasında emekçi ahkamları keserken benim vücudumdaki damarlar gün içinda defalarca genişleyip daraldı. sen olması gerekeni söylerken birileri elini dişlilere kaptırırken biz olanları yaşıyorduk şayet sen o aralar aristokrat sofarlarında emekçilik oynuyordun. her emekçi gibi ter döktüm ve hiç bir emekçi kendini yürekten savunan birilerini yarıyolda bırakmaz şayet biliyorum ki emekçinin savunucusu da emekçi olmalı ki lümpen hayatı yaşayan emekçi savunucularının sonu fiyasko olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 11 yıl önce
kendi sendikasına sahip çıkmayıp, kendi emeğine saygı duymayan thy kabin memurları bundan sonra onların deyimiyle taşeron firma kabin memurlarına laf söylemesinler. burda bağırıyolardı onlara ne kadar meraklıymışsınız tk uçmaya, azcık dirensenize bu işe diyorlardı. sizin sendikanız olduğu halde siz direnmiyorsunuz, özel sektördeki nasıl dirensin bu düzene artık. çok değil, bir kaç sene sonra taşeron neymiş, sendikanın önemi neymiş siz de acısını çekiceksiniz malesef. o zaman sendikayı eleştiren bu günlerinizi hatırlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 11 yıl önce
bu adama bu kadar katılacağım aklıma gelmemişti hiç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam isabet ~ 11 yıl önce
Bir durum ancak bu kadar güzel ifade edilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
hani bir laf var uçan memeli diye. yarın uçan sürüngen diye geçeceksiniz :( 3 yıl sonra ne hale geleceksiniz. çemkirin şimdi sendikaya, başkanına... hata bizde demeyin. yarın sarı öküzü verdiğiniz bu günleri hatırlayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
THY Yönetim Kurulu Başkanı NTV'ye yaptığı açıklamasında, Sendika Başkanına açık çek verdiklerini, Avrupada THY'den daha iyi şartları olan bir hava yolu var ise onun şartlarını getirmelerini, o şartlar ile aynı TİS'i imzalamayı kabul edeceklerini belirtmişti. Sahi Türkiyede ve Avrupada THY'den daha iyi şartlara ve ÜCRETE sahip havayolu varmı acaba? Pegasusta, Atlas Jet'de ve diğer özel Hava Yolu şirketlerinde çalışan Kabin Memurlarının yorumlarını merak ediyorum. (Ücret ve Sosyal Hakları THY'den daha mı iyi acaba?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E K .... ~ 11 yıl önce
ABİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ BEN ÖLDÜRÜLECEKLERDEN DEĞİLİM ,GÖZÜNÜ SEVEYİM SAKIN YANLIŞLIK YAPMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000