25 Mayıs 2010, Salı 12:10:33

Grev kararı, turizmcileri korkuttu!

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’nın (Hava-İş), Türk Hava Yolları’nda grev kararı alması turizmcileri korkuttu.
  • teknikte vardiya sistemi nedeniyle zaten ortalama kişi başı 150 tl kayıp var.yani şu an aldığınız maaş önceki seneden az.açın bakın.bana önceki seneki maaşımı versinler zam mam istemem.
  • Bir Thy çalışanı olarak eleam yetersizliğinden dolayı zorunlu mesaiye kaldığımız hatta 10 satinde altında kalınca paramızı alamadığımız 10 saat mesaiden sonrada ödenecek saat ücretimizin kırpılarak kuş yemi kıvamında önümüze atıldığı hala sesimizi çıkarmdan çalışmamızın karşılığı bu olmasa gerek. Sevgili sendika yetkililerinde de sesleniyorum bunu bildikleri halde bu konuda da henüz neden bir girişimde bulunmadılar. Sevgili şirket yöneticilerim umarım karşılıklı olarak üzülmeden bu konu hallolur.Yoksa sandık Thy için kötü bir çözüm olacak.
  • bAŞARAN ULUSOY KENDI CALISANLARINA YUZDE KAC ZAM YAPMISTIR VE TURIZM SEKTORUNDE CALISAN INSANLARIN HAKLARI ICIN NE TUR CALISMALARDA BULUNMUSTUR.
  • turzımcıler korkuyor yonetım korkmuyor bız onlara cevabı sandıkta verırız bakın ondan sonra nasıl korkuyorlar bu yaz trafıgınde
  • Ya bir kerede değişik bir şeyyapın,ne olur helal bu yönetime personeli deli gibi çalışıyor oda hakkını veriyor desinler siz yöneticilerde herkesin duasını alın taktir görün, bir kere bir değişiklik yapın ve buanlaşmayı neşeyle huzurla tamamlayın ,yok illa stres illa tehtidilla baskı,bir kerede bir şeyfarklı olsa ya! herkes şaşsa
  • ORTA VE ALT KADEME YÖNETİCİLERİ ŞUNU YAPTIK ŞUNU GETİRDİKTEN KURTULUP YAPTIKLARINI ANLATACAGINA PERSONELİ DİNLER VE ANLARSA GREV OLMAZ.
  • turizm emekçinin hakkının gasp edilmesiyle yükselecekse YERİN DİBİNE BATSIN.
  • zaten %6sı daha önce verilmişti; seyyanen 150 ve %5 isteniyor.. gazeteler simdi yine dekontları cıkarırlar söförleri bile 3000 TL alıyor diye brüt maaştan net maaşa geçirsinler ocakta aldığım ile aralıkta aldığım maaşı eşitlesinler ne seyyanen nede % 5 isterim.
  • sayın thy yönetim kurulu üyeleri siz personelinize sahip çıkın personel greve gitmez ancak personeli siz sendikaya sendikada size düşman yapıyor arada olan personele oluyor biz kül bulutunda neler yaşadık avrupada bu kış kar yağdı neler yaşadık eve gitmedik çalıştık birazda olsa zam hakkımız diye düşünüyorum sayın yöneticilerim.
  • %11 kabul edilirse ne güzel yabancılarda faydalanır onlarında ihtiyaçları var

Ocak ayından beri THY’yle ücret artışı görüşmeleri yapan Hava-İş istediği yüzde 11’lik zammı alamayınca 21 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere 60 günlük süre içinde greve gidebilecek.

Yüzde 11 zam istiyorlar

Hava-İş Genel Sekreter Mustafa Yağcı, 20 Mayıs’ta grev kararı aldıklarını, Hava-İş sendikasının altı gün önceden haber vererek altmış günlük süre içinde greve gidebileceğini söyledi. Sendika olarak 12 bin havayolu çalışanını temsil ettikelrini dile getiren Yağcı, şu bilgileri verdi: “Ocak ayından beri görüşmeler sürüyor. Dört, beş maddede anlaşamadık. Bunlardan en önemlisi ücretlerle ilgili olan. Zaten işveren müdahalede bulundu toplu sözleşme sürecimiz bir yıl gecikmeli başladı. İşveren yüzde altı gibi kendiliğinden bir zam yapmıştı. Birinci yıl zammı konusunda önemli sorun var. Toplu sözleşmede bunun üstüne çıkmama tavrı oldu. Artı zam istiyoruz. Bir yıl için 150 TL seyyanen ve artı yzüde 11 istiyoruz. Aslında işverenden yüzde 5 ek zam istiyoruz. Yüzde altısını zaten veriyor. THY’nin rotaları, faaliyeti çok gelişti, çalışanlar üst noktada emek harcıyorlar.”

Grev turizmi öldürür

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, olası THY grevinin turizmi öldüreceğini vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi: “Biz anlaşılmasını istiyoruz. Yoksa Türk turizmi, Türk ekonomisi sıkıntıya girecek. Türk turizminin bugün geldiği noktada yıldızını söndürmeyelim. Sektörün yıldızının parlamsında THY’nin çok büyük payı var. Geçen yıllarda da benzeri yaşanan anlaşmazlığın sendikayla, THY arasında taraflar zarar görmeden, sağduyunun hakim olduğu bir platformda çözüm bulacağından şüphemiz yok.”

(Hürriyet)

Grev kararı, turizmcileri korkuttu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
teknikte vardiya sistemi nedeniyle zaten ortalama kişi başı 150 tl kayıp var.yani şu an aldığınız maaş önceki seneden az.açın bakın.bana önceki seneki maaşımı versinler zam mam istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir Thy çalışanı olarak eleam yetersizliğinden dolayı zorunlu mesaiye kaldığımız hatta 10 satinde altında kalınca paramızı alamadığımız 10 saat mesaiden sonrada ödenecek saat ücretimizin kırpılarak kuş yemi kıvamında önümüze atıldığı hala sesimizi çıkarmdan çalışmamızın karşılığı bu olmasa gerek. Sevgili sendika yetkililerinde de sesleniyorum bunu bildikleri halde bu konuda da henüz neden bir girişimde bulunmadılar. Sevgili şirket yöneticilerim umarım karşılıklı olarak üzülmeden bu konu hallolur.Yoksa sandık Thy için kötü bir çözüm olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bAŞARAN ULUSOY KENDI CALISANLARINA YUZDE KAC ZAM YAPMISTIR VE TURIZM SEKTORUNDE CALISAN INSANLARIN HAKLARI ICIN NE TUR CALISMALARDA BULUNMUSTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
turzımcıler korkuyor yonetım korkmuyor bız onlara cevabı sandıkta verırız bakın ondan sonra nasıl korkuyorlar bu yaz trafıgınde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya bir kerede değişik bir şeyyapın,ne olur helal bu yönetime personeli deli gibi çalışıyor oda hakkını veriyor desinler siz yöneticilerde herkesin duasını alın taktir görün, bir kere bir değişiklik yapın ve buanlaşmayı neşeyle huzurla tamamlayın ,yok illa stres illa tehtidilla baskı,bir kerede bir şeyfarklı olsa ya! herkes şaşsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORTA VE ALT KADEME YÖNETİCİLERİ ŞUNU YAPTIK ŞUNU GETİRDİKTEN KURTULUP YAPTIKLARINI ANLATACAGINA PERSONELİ DİNLER VE ANLARSA GREV OLMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
turizm emekçinin hakkının gasp edilmesiyle yükselecekse YERİN DİBİNE BATSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten %6sı daha önce verilmişti; seyyanen 150 ve %5 isteniyor.. gazeteler simdi yine dekontları cıkarırlar söförleri bile 3000 TL alıyor diye brüt maaştan net maaşa geçirsinler ocakta aldığım ile aralıkta aldığım maaşı eşitlesinler ne seyyanen nede % 5 isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın thy yönetim kurulu üyeleri siz personelinize sahip çıkın personel greve gitmez ancak personeli siz sendikaya sendikada size düşman yapıyor arada olan personele oluyor biz kül bulutunda neler yaşadık avrupada bu kış kar yağdı neler yaşadık eve gitmedik çalıştık birazda olsa zam hakkımız diye düşünüyorum sayın yöneticilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
%11 kabul edilirse ne güzel yabancılarda faydalanır onlarında ihtiyaçları var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000