06 Temmuz 2012, Cuma 17:01:41

GÖKYÜZÜNÜN YENİ KAPTANLARI DİPLOMALARINI ALDI

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi ve Amerika’daki Florida İnstitute of Technology’den mezun olan 38 pilot adayı genç, THY’nin Genel Müdürlük Binası’nda düzenlenen törenle bröve ve diplomalarını aldı…
  • Bildiğiniz insanlar vardır muhakkak torpille işe giren, ya da torpilsiz hiç bir işe yaramayacağınız ve başaramayacağınız inanci hakimdir ki sizde bunların hepsi torpilli diye yorum yapıyorsunuz. İşte bazı şeyleri başaramayan basiretsiz insanların adeta kendilerinin başarısızlıklarına kılıf bulmak için yapabilenlere torpilli, şanslı, gibi yakıştırmalarda bulunmaları gayet doğaldır. Muhakkak bu tip insanlarda vardır ama bu kadar genellememek lazım. Dil yeterliliği ve dlr sınavlarında en azından torpil olamayacağı kesin. Uçuş okullarında da adamın gözünün yaşına bakmıyorlar. İstediğin kadar THY'den torpilli ol. Eğer uçamıyorsan elenirsin bunca caba ve emeğin bir anda boşa gider.
  • GÜZEL GÜNLER YAŞADIĞIMIZ GÜNLER VE BURDA OKUDUKLARIM ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN NUTKUNDA VE GENÇLİĞE HİTABESİNDE VAR OLAN UYARI YI BİR KEZ DAHA DEĞERLENDİRMEM GEREKTİĞİNİ HATIRLATTI (DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARIN OLACAK) DIŞ DÜŞMANA NE GEREK VAR BİR KURTULUŞ SAVAŞI GAZİSİ TORUNU OLARAK UTANIYORUM AMA GÜNÜ GELDİĞİNDE DEDEMİN SANDIĞINI AÇIP KALPAĞI VE KÖRÜKLÜ CİZMESİNİ ALACAĞIM...
  • Kahraman pilotlar da sizi istemiyorlar zaten. Sizin kahramanlarla ilgili kompleksinizi anlamak mümkün, ama bunu her fırsatta dile getirmenizi anlamak mümkün değil. Ama korkunun olacaklara faydası yok. İnancınız olduğunu söylediğiniz dinde de, diğer semavi dinlerde de "büyük kaderin yaradan tarafından yazildığına" inanılıyor. Hem "Allah'a emanet ediyorsunuz", hem de "yolcuların can emniyetini " kahraman olmasını istemediğiniz bu pilotlardan istiyorsunuz. Bir karar verin artık.
  • genç pilotlara başarılar. savunmayı bırakın lütfen. torpilli olduğunuzu 7 düvel biliyor.kimseyi bu acı gerçek karşısında ikna edemezsiniz.
  • brutally yours, torpil yok ha, bir dost yorumcuları ellerinize sağlık. bunlar kendilerini savunuyorlar ya korkudan . gün gelir 15 yıllık mecburi hizmetleri 15 günde fesh.edilir. THY neler yaşadı. onlarda bunu biliyor. korkudan savunuyorlar.astronot torpilli mühendisler. aman aman . torpilleri olmasaydı göreydim onları.keser sap dönünce onları eşekten düşmüşe benzetirler. bir similatör,bir yol kontrolü yeter işlerini bitirmeye
  • Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız uçuşlar .
  • hemen soyle biyik boyle biyikin cocuklari die laf atmislar resimdeki pilot arkadasimi tanisaniz tam sizin kafa aslinda, kendi halinde bir vatandas ve kral cocuk ama iste sizler ulkeyi bolmekten baska birsey yapamiyorsunuz insanlara badem biyikli die kendinizce laf atiyorsunuz.yazik sizlere ragmen bu ulkeyi hakkettigi yere getirecegiz.
  • Fetullah gülenin okullarindan mezun olan öğrenciler bunlar babalari göndermedi onlari amerikaya açın gözlerinizi ...
  • ülkemizde başarısızlıkları reklam ve sahte övgülerle başarılıymış,marifetliymiş gibi göstermek ne kadar da yaygınlaştı son zamanlarda.thy'nin milyarlık zararlar yaptığını,işi,havacılığı bilmeyen torpilli şahısların işbaşında olduğunu bilmesek,insanların haksız yere,nedensiz olarak işten atılıp,boşalan yerlere de yandaş ve cemaatçilerle doldurulduğunu bilmesek vay be doğruyu söylüyorlar diyeceğiz.ama gerçekler bunlar değil.demek ki bu boş ve aslı olmayan göstermelik,boş övgüleri yazan bazı yandaşlar ne kadar büyük menfaatler içindeler,çıkarları var ki acınacak durumda olan,dünyada itibarı ve prestiji kalmamış,her bakımdan dibe vurmuş,nitelikli ehil personeli kalmayan şirketi bile hala zirvedeyiz diye yutturmaya çalışıyorlar bizlere.THY artık eski ruhunu kaybetti işin ehli olmayan ve yanlış politikalar nedeniyle.endişelenmeyin güneş balçıkla sıvanmaz.gerçekler ortada.birgün gelecek gün olacak,devran dönecek keser,sap dönecek. yürüyor dedğiniz kervan çok yakında çökmüş ve bitmiş olacak.
  • kurban kesmemişler bunlar yakışmadı şimdi ?!?!?!

Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen gökyüzünün yeni kaptan adaylarının aileleri de tam kadro törende yerini aldı.

Diploma törenine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Genel Müdür Temel Kotil, THY Uçuş İşletme Başkanı Asaf Bora, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan ve DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur katıldı.

Diploma töreninde konuşma yapan Asaf Bora,Öncelikle şehit olan pilotlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ben 25 yıldır Türk Hava Yolları’nda görev yapıyorum. Dünyaya bir kez daha gelsem yeniden kaptan olur, yeniden THY’de çalışırım. Ailelerin çocuklarına destek olduklarına eminim. Bundan sonra da desteklerine devam etsinler. Çocuklarımıza ise hayırlı olsun diyor, emniyetli uçuşlar temenni ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Asaf Bora’nın ardından görüşlerini aktaran Genel Müdür Temel Kotil ise şehit olan pilotlarımıza rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Biz Türk Hava Yolları kardeşiyiz. Gün geçtikçe büyüyen bir güce sahibiz. İç hatlarda Almanya’yı yakalamış durumdayız. Bu büyüme hız kesmeden devam edecek. Burada Türk Hava Yolları’na yeni katılan arkadaşlarımızın mezuniyeti için bulunuyoruz. Dileğimiz bu büyümeye onlarında katkısının olmasıdır. Hayırlı olsun Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

Son olarak mezuniyet töreni ve Türk Hava Yolları hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Şehit olan pilotlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Türk Hava Yolları son yıllarda attığı adımlar ve hamlelerle dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olmuştur. Bu büyüme devam edecektir. Yeni mezun olan pilotlarımıza da hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki biz kahraman pilot istemiyoruz. Biz yolcularını emniyetli uçuran ve o kadar insanın can güvenliğinden sorumlu olduğunun bilincinde olan pilotlar istiyoruz. Asıl kahramanlık budur. Öncelik can güvenliğidir. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bröve ve diplomalarını alan pilot adayları aileleri ile de kucaklaşarak bu özel anın tadını çıkardı.

GÖKYÜZÜNÜN YENİ KAPTANLARI DİPLOMALARINI ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

dışarıdan yorumlar ~ 12 yıl önce
Bildiğiniz insanlar vardır muhakkak torpille işe giren, ya da torpilsiz hiç bir işe yaramayacağınız ve başaramayacağınız inanci hakimdir ki sizde bunların hepsi torpilli diye yorum yapıyorsunuz. İşte bazı şeyleri başaramayan basiretsiz insanların adeta kendilerinin başarısızlıklarına kılıf bulmak için yapabilenlere torpilli, şanslı, gibi yakıştırmalarda bulunmaları gayet doğaldır. Muhakkak bu tip insanlarda vardır ama bu kadar genellememek lazım. Dil yeterliliği ve dlr sınavlarında en azından torpil olamayacağı kesin. Uçuş okullarında da adamın gözünün yaşına bakmıyorlar. İstediğin kadar THY'den torpilli ol. Eğer uçamıyorsan elenirsin bunca caba ve emeğin bir anda boşa gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NUTUK ~ 12 yıl önce
GÜZEL GÜNLER YAŞADIĞIMIZ GÜNLER VE BURDA OKUDUKLARIM ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN NUTKUNDA VE GENÇLİĞE HİTABESİNDE VAR OLAN UYARI YI BİR KEZ DAHA DEĞERLENDİRMEM GEREKTİĞİNİ HATIRLATTI (DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARIN OLACAK) DIŞ DÜŞMANA NE GEREK VAR BİR KURTULUŞ SAVAŞI GAZİSİ TORUNU OLARAK UTANIYORUM AMA GÜNÜ GELDİĞİNDE DEDEMİN SANDIĞINI AÇIP KALPAĞI VE KÖRÜKLÜ CİZMESİNİ ALACAĞIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misilleme ~ 12 yıl önce
Kahraman pilotlar da sizi istemiyorlar zaten. Sizin kahramanlarla ilgili kompleksinizi anlamak mümkün, ama bunu her fırsatta dile getirmenizi anlamak mümkün değil. Ama korkunun olacaklara faydası yok. İnancınız olduğunu söylediğiniz dinde de, diğer semavi dinlerde de "büyük kaderin yaradan tarafından yazildığına" inanılıyor. Hem "Allah'a emanet ediyorsunuz", hem de "yolcuların can emniyetini " kahraman olmasını istemediğiniz bu pilotlardan istiyorsunuz. Bir karar verin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOLCUDAN ~ 12 yıl önce
genç pilotlara başarılar. savunmayı bırakın lütfen. torpilli olduğunuzu 7 düvel biliyor.kimseyi bu acı gerçek karşısında ikna edemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandaş pilotlara öğretmen pilottan ~ 12 yıl önce
brutally yours, torpil yok ha, bir dost yorumcuları ellerinize sağlık. bunlar kendilerini savunuyorlar ya korkudan . gün gelir 15 yıllık mecburi hizmetleri 15 günde fesh.edilir. THY neler yaşadı. onlarda bunu biliyor. korkudan savunuyorlar.astronot torpilli mühendisler. aman aman . torpilleri olmasaydı göreydim onları.keser sap dönünce onları eşekten düşmüşe benzetirler. bir similatör,bir yol kontrolü yeter işlerini bitirmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kutlama ~ 12 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız uçuşlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bademciler ~ 12 yıl önce
hemen soyle biyik boyle biyikin cocuklari die laf atmislar resimdeki pilot arkadasimi tanisaniz tam sizin kafa aslinda, kendi halinde bir vatandas ve kral cocuk ama iste sizler ulkeyi bolmekten baska birsey yapamiyorsunuz insanlara badem biyikli die kendinizce laf atiyorsunuz.yazik sizlere ragmen bu ulkeyi hakkettigi yere getirecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 12 yıl önce
Fetullah gülenin okullarindan mezun olan öğrenciler bunlar babalari göndermedi onlari amerikaya açın gözlerinizi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRUTALLY YOURS ~ 12 yıl önce
ülkemizde başarısızlıkları reklam ve sahte övgülerle başarılıymış,marifetliymiş gibi göstermek ne kadar da yaygınlaştı son zamanlarda.thy'nin milyarlık zararlar yaptığını,işi,havacılığı bilmeyen torpilli şahısların işbaşında olduğunu bilmesek,insanların haksız yere,nedensiz olarak işten atılıp,boşalan yerlere de yandaş ve cemaatçilerle doldurulduğunu bilmesek vay be doğruyu söylüyorlar diyeceğiz.ama gerçekler bunlar değil.demek ki bu boş ve aslı olmayan göstermelik,boş övgüleri yazan bazı yandaşlar ne kadar büyük menfaatler içindeler,çıkarları var ki acınacak durumda olan,dünyada itibarı ve prestiji kalmamış,her bakımdan dibe vurmuş,nitelikli ehil personeli kalmayan şirketi bile hala zirvedeyiz diye yutturmaya çalışıyorlar bizlere.THY artık eski ruhunu kaybetti işin ehli olmayan ve yanlış politikalar nedeniyle.endişelenmeyin güneş balçıkla sıvanmaz.gerçekler ortada.birgün gelecek gün olacak,devran dönecek keser,sap dönecek. yürüyor dedğiniz kervan çok yakında çökmüş ve bitmiş olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurban ~ 12 yıl önce
kurban kesmemişler bunlar yakışmadı şimdi ?!?!?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000