28 Ekim 2010, Perşembe 17:33:40

GÖKYÜZÜNDEN BİR YILDIZ DAHA KAYDI

1964 yılındaki ilk Kıbrıs Harekatı’nda şehit olan Yüzbaşı Cengiz Topel’in silah arkadaşı emekli THY pilotu Yüksel Özyiğit, amansız kansere yenik düştü.
  • Yüksel Kaptan, 26 Ekim 2010 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. THY de 32 yıl Kaptan Pilotluk yapmıştır, 32 yıl boyunca ne uçağına ne yolcusuna bir tek çizik bile aldırmadan görevini başarı ile tamamlayıp emekli olmuştur. Hava kuvvetlerinde yüzlerce talebeye hocalık etmiş ve brövesini takıp hava harp okulundan mezun etmiştir. THY nin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan Kaptan Pilotlar içerisindedir ve binlerce pilota hocalık etmiştir. Ne yazıktırki THY den birtek yönetici Yüksel Kaptanın vefatı dolayısı ile taziyelerini sunmamıştır. THY yolları Yüksel Kaptan gibi emektar pilotları olmasaydı bu hale gelemezdi. Uçuş ekibine bukadar vefasız olan bir hava yolu daha yoktur sanırım. THY yönetimini esefle kınıyorum. THY Pilotları adına
  • SEVGİLİ YİĞENİMİN BİRİCİK EŞİ VE DAMADIMIZ YÜKSELİ KAYBETMENİN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ.KENDİSİNE ALLAHTAN RAHMET.YİĞENİME VE ÇOCUKLARINADA SABIRLAR DİLİYORUM.HASAN ÖZKAN
  • topragı bol olsun..acaba oglunu,torununu,yegenini vb pilot yapmışmı çok merak ettim?
  • allah rahmet eylesin.cengiz topel in uçagı[erenköy direnişinde düştü]şimdiki cengizköy mefkisine.1 barış harekatı 20-22 temmuz 2 ci harekat 14-16 agustos 1974.saygılar....
  • bu büyügümüz yaklaşık otuz yıl thy hizmet etmiştir.. thy yönetimiden özelikle uçuş işletme başkanlığından bir temsilcinin ve bir celenkin olmaması vefasızlığın bir göstergesidir.ayıptır beyler..bu gün.... bu büyüğümüze yarın bu günkü thy yöneticilerine...bu musallah taşı
  • RAHMETLER DİLİYORUZ. ŞİMDİKİLERE ÖRNEK OLABİLECEK BİR MESLEK ADAMIYDI. NUR İÇİNDE YATSIN.
  • Cengiz Topel (d. 1934, İzmit – ö. 1964, Kıbrıs), pilot yüzbaşı. 1964 I. Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk pilot şehitidir. (Bunu bi oku da eğer okuma yazman varsa sonra buraya yorum yaz ya da yazdır!)
  • gazeteciler bunun 1974 oldugunu bilirler, gasteciler 1964 diye yazarlar
  • hocam bana öğrettiğin herşeyi ahrfiyen yerine getirmeye çaliştım.bilmem iyi bir öğrencin olabildimmi..ama inanın hocam gökyüzü hatiralarınla ve öğrettiklerinle devamlı süslenecek.seni unutmuyacağız.nur içinde yat..
  • Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Efsane üçlünün son tayyarecisi de aramızdan ayrıldı İlk önce Hayri Eylen sonra Onat İmre ve sonunda onlarla tekrar buluşan Yüksel Özyiğit,ne mutlu sizlerle beraber olmak ve tanımaktan gurur duyuyorum,rahat uyuyun.
Pilot camiası, önceki gün değerli bir ismi daha kaybetti. Camia içinde ‘Arap Yüksel’ olarak bilinen Yüksel Özyiğit, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Kıbrıs’taki ilk hava şehidi Cengiz Topel’in aynı dönemden silah arkadaşı olan Yüksel Özyiğit, 2000 yılında Türk Hava Yolları’ndan emekli oldu. Özyiğit, 13 yıldan bu yana prostat ve lenf kanseri tedavisi görüyordu.

Yaşam mücadelesine önceki gün yenik düşen Özyiğit için, dün Ataköy 5’inci Kısım Camii’nde askeri tören düzenlendi. Törenin ardından Özyiğit, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1958 yılında Hava Kuvvetleri’nden mezun olduktan sonra 1964’teki Kıbrıs Barış Harekatı’nda başarıyla görev yapan Hava Yüzbaşı Yüksel Özyiğit, THY’nin Airbus 310 tipi uçaklarında uzun süre görev yapmıştı. 1969-2000 yılları arasında THY’de uçan Arap Yüksel lakaplı Yüksel Özyiğit, evli ve iki çocuk babasıydı.

2009 yılında TALPA dergisine röportaj veren Yüksel Özyiğit, hem meslek yaşamına ilişkin deneyimlerini hem de gençlere tavsiyelerini işte böyle anlatmıştı.

Okumak için tıklayınız

Airporthaber olarak, Özyiğit'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve havacılık camiasına başsağlığı diliyoruz.
GÖKYÜZÜNDEN BİR YILDIZ DAHA KAYDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yüksel Kaptan, 26 Ekim 2010 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. THY de 32 yıl Kaptan Pilotluk yapmıştır, 32 yıl boyunca ne uçağına ne yolcusuna bir tek çizik bile aldırmadan görevini başarı ile tamamlayıp emekli olmuştur. Hava kuvvetlerinde yüzlerce talebeye hocalık etmiş ve brövesini takıp hava harp okulundan mezun etmiştir. THY nin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan Kaptan Pilotlar içerisindedir ve binlerce pilota hocalık etmiştir. Ne yazıktırki THY den birtek yönetici Yüksel Kaptanın vefatı dolayısı ile taziyelerini sunmamıştır. THY yolları Yüksel Kaptan gibi emektar pilotları olmasaydı bu hale gelemezdi. Uçuş ekibine bukadar vefasız olan bir hava yolu daha yoktur sanırım. THY yönetimini esefle kınıyorum. THY Pilotları adına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SEVGİLİ YİĞENİMİN BİRİCİK EŞİ VE DAMADIMIZ YÜKSELİ KAYBETMENİN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ.KENDİSİNE ALLAHTAN RAHMET.YİĞENİME VE ÇOCUKLARINADA SABIRLAR DİLİYORUM.HASAN ÖZKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
topragı bol olsun..acaba oglunu,torununu,yegenini vb pilot yapmışmı çok merak ettim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah rahmet eylesin.cengiz topel in uçagı[erenköy direnişinde düştü]şimdiki cengizköy mefkisine.1 barış harekatı 20-22 temmuz 2 ci harekat 14-16 agustos 1974.saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu büyügümüz yaklaşık otuz yıl thy hizmet etmiştir.. thy yönetimiden özelikle uçuş işletme başkanlığından bir temsilcinin ve bir celenkin olmaması vefasızlığın bir göstergesidir.ayıptır beyler..bu gün.... bu büyüğümüze yarın bu günkü thy yöneticilerine...bu musallah taşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
RAHMETLER DİLİYORUZ. ŞİMDİKİLERE ÖRNEK OLABİLECEK BİR MESLEK ADAMIYDI. NUR İÇİNDE YATSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cengiz Topel (d. 1934, İzmit – ö. 1964, Kıbrıs), pilot yüzbaşı. 1964 I. Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk pilot şehitidir. (Bunu bi oku da eğer okuma yazman varsa sonra buraya yorum yaz ya da yazdır!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gazeteciler bunun 1974 oldugunu bilirler, gasteciler 1964 diye yazarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hocam bana öğrettiğin herşeyi ahrfiyen yerine getirmeye çaliştım.bilmem iyi bir öğrencin olabildimmi..ama inanın hocam gökyüzü hatiralarınla ve öğrettiklerinle devamlı süslenecek.seni unutmuyacağız.nur içinde yat..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Efsane üçlünün son tayyarecisi de aramızdan ayrıldı İlk önce Hayri Eylen sonra Onat İmre ve sonunda onlarla tekrar buluşan Yüksel Özyiğit,ne mutlu sizlerle beraber olmak ve tanımaktan gurur duyuyorum,rahat uyuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000