29 Temmuz 2009, Çarşamba 09:10:53

GÖKLERİN YENİ YILDIZLARI MEZUN OLDU

Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu, Hezarfen Havaalanı’nda aileler ve okul personelinin katıldığı bir törenle 10'uncu dönem öğrencilerini törenle mezun etti.
  • orada pembe elbiseli sevimli bir hanimefendi var, takdir ediyor ve basari ve cesaretinden dolayi kutluyorum..
  • türkiyede havacılık sektörü şuan asker pilotların elinde olduğu için mecburen şirketler istemese dahi asker kökenli pilot almak zorunda...ne yapsınlar çünkü alternatifleri yok denecek kadar az...sivil yönetimler geldikçe birğün gelecek asker pilotlar kışladan gitmek bile isteeyecekler...asker kökenli pilotların öyle aman aman bir başarıları yok çünkü hem dil olarak zayıflar hemde sürekli emir komuta altında rahat karar vermeleri zor...kaza oranlarında hep ilk sıradalar asker pilotlar
  • Güzel kardeşim boş polemik yapmayıp sorularımı cevaplasanda herkes ögrense ha birde şu gürcistana yanlış meydana inip THY den kovulan kaptanda ayjette diye duydum aman eğitimlerde dikkat edin ögrencilerde aynı duruma düşmesin emi
  • ayjet o kadar olağan üstü eğitiyor ki, mezunların hepsi pilotluğu aşıp astronot tavırlarında geziyor. kendi havayolumda ve diğer tüm firmalardaki arkadaşlarımın ortak kanısının bu oldugunu biliyorum. kendi devresini bile çekemeyip rakip gören insanları yetiştirme konusunda ayjeti tebrik ederim.
  • Kardeş senin sazan olduğun her halinden belli. Bu iki kaptan olmasa Ayjet'te olmazdı. Başarılar yeni yıldızlar.Yakında farkınız çıkar ortaya.
  • Türkiyedeki kazaların istatistiğine bakınca askeri pilotların başarısını daha net görürüz.Bütün dünya askeri pilotlara kapılarını açıyor kocaman bir yanlış bu 3.dünya ülkelerinde geçerlidir.Avrupa da amerikada sivil pilotlar sivilden yetişir mantıgı vardır.2010 da dil sınavını hep beraber göreçeğiz.Diğer okullarda da kaptanlar var ha bu arada aydın uslu celal cingöz vs okulda ögrencilere hangi dersleri veriyorlarmış yazında kaptanlarımızı görelim dimi lafla olmuyor.Diğer okullarda kaptanlar patronluk yapmıyor çalışıyorlarmış bu da bilgine
  • Bi defa varsayımın hatalı.Kim demiş askeri pilotlar sivilde başarısız diye.Dünyanın her tarafında asker kökenli pilotlar sivil sektörde tercihen iş bulur.Ama bunun tersi tek bir örnek yok... Eğitim elbette farklı bir vizyon gerektirir. Uçuş kısmından bakıldığında tabii ki kaptan kökenli birisi daima tercih edilir. Dünyada herkes buna can atar ama bulamaz. Yer dersi vermek için o konuda bilgi sahibi ve öğretmen nosyonuna sahip olmak yeterlidir. "kaptanlar nerede" yorumunu yazan arkadaşın kim olduğunu tahmin etmek zor değil.Kendini olduğundan farklı gören, şişman megoloman ve unutkan bir arkadaş olabilir mi. Ama dostum güneş balçıkla sıvanamıyor.
  • Bugun bütün dünya artık askeri pilotların sivilde başarılı olamadıgını kabul etmiştir.Askeri pilotluk ister jet ister helikopter ayrı katagoridir sivil çok farklı bir konsepttir.Havayollarında kaptanlık ise kişinin kendi sınıfıdır.Eğitim ise çok farklı bir vizyon ve beceri gerektirir.İsterseniz SHGM deki sınavlara veya DLR testine kaptanlarımızın hepsi girsin emin olun bir çogu dökülür.Bunlar eskide kaldı tek işi eğitim olan insanların okullarda yogunlaşması gerek.Adı sadece kaptan olup hiçbir derse girmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz.Ayjette yer derslerine giren arkadaşların çogu da yeni mezun uçak mühendisi çoçuklar o da ayrı bir konu.Aydın uslu celal cingöz vs hangi derse giriyorlarmış.Artık sadece göz boyamakla olmuyor
  • evet diğer okullar da eğitim nasıl veriliyor? Pilotaj eğitimi almak isteyen arkadaşlar bütün okulları lütfen gezsinler bilgi alsınlar ve incelesinler....evet bu işler öpücükle olmuyor??? tabiki bir bedeli var..ancak pazarlıkla bazı fiyatlarında belirlendiği oluyor . fiyattan taviz eğitimden tavizdir....arkadaşlarım bun çok dikkat edin ayjetten mezun olan arkadaşlarım tebrikler .....ancak daha iyisii de olabilir kafanızı fazla kuma gömmeyin....sevgiler hayırlı uçuşlar
  • Bir Türk vatandaşı olarak ülkemde bu kalitede ve istikrarda bir uçuş eğitim kurumun olması beni çok gururlandırıyor. Teşekkür ederim. Yeni mezun arkadaşlara uçuş hayatlarında çok barşarılar dilerim.

03 Ekim 2005 tarihinde uçuş eğitimine başlayan Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET), henüz 4'üncü yılını doldurmadan 10'uncu dönem öğrencilerini mezun etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende kısa bir açılış konuşması yapan okul müdürü Naci Uçar, Ayjet'in eğitim hayatına başladığı günden bu yana 9 dönemde toplam 167 kursiyerinin CPL/IR ATPL (Frozen) pilot lisanslarını almaya hak kazandığını belirterek, "Bu mezunlardan 42'si THY, 25'i SunExpress ve diğerleri değişik hava yolları olmak üzere 123 Ayjet mezunu pilot, kokpitteki yerlerini aldı" şeklinde konuştu.

Uçar, "Pilot lisansları tanzim edilen mezunların kısa sürede havayollarında işe başlama oranı en son mezunlar dâhil %75 olmuştur. Sayısal başarıdan daha önemli olanı, Ayjet mezunu pilotlarla ilgili havayolu şirketlerinin takdir ve beğenileridir. Ayjet ailesi, yeni mezun pilotları ile Türk Sivil Havacılığı'nda büyümeye devam edecek, sivil havacılıktaki önemini ve değerini daha fazla hissettirecektir" dedi.

Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu müdürü Naci Uçar'ın konuşmasının ardından 10'uncu dönem kursiyerlerine mezuniyet belgeleri verildi. Mezuniyet belgelerini alan kursiyerlere daha sonra aileleri tarafından Ayjet brövesi takıldı.

Anadolu Yıldızları - AYJET

Mezuniyet belgeleri ve bröve töreninin ardından mezun olan 1'i bayan 8 kursiyer adına konuşma yapan Volkan Nihat Yılmaz, ortak duygularını şöyle dile getirdi: “Sevgili devre arkadaşlarım, 1.5 yıla yakın zaman içerisinde hep beraber çalıştık, beraber uçtuk, sınavlara girdik, yorulduk, eğlendik ve güldük. Bu zaman dilimi içinde Ayjet’te tahmin edemeyeceğiniz kadar yeni bilgi ve beceriler edindik. Havacılık ruhunun temelini oluşturan plan, program, disiplin, tecrübe, saygı ve stres yönetimi gibi erdem ve meziyetleri burada öğrendik. Bugün bu zorlu eğitimin sonuna geldik. Ancak yarınlarda bizi daha zorlu ve sorumluluğu yüksek görevler bekliyor. Pek yakında üzerinde Türk bayrağı olan ulusal ya da özel havayolu uçaklarıyla dünyanın dört bir tarafına uçuşlar gerçekleştireceğiz. Bu uçuşları icra ederken bayrağımız gökyüzünde özgürce taşımamızı sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm büyüklerimize ve milletimize layık birer havacı olmayı milli bir görev olarak idrak etmeli ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeliyiz.”

Törenin ardından Türkiye'nin ilk ve tek akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, yaptığı gösteri uçuşuyla yeni mezun pilotlara ve ailelerine görsel bir şölen sundu.

Pelin Öztürk - Murat Öztürk

Öte yandan eski gazeteci ve Türkiye'nin en önemli hava fotoğrafçılarından olan Murat Öztürk'un kızı Pelin Öztürk de mezun öğrenciler arasındaydı. Çin dili ve edebiyatı mezunu olan Pelin Öztürk, havacılık aşkının babasından kendisine geçtiğini söyledi. Pekin Öztürk, "Göklere çıktığım zaman kendimi çok daha iyi hissediyorum. Çocukluğumdan beri uçuyorum. Bundan sonra uçuran kişi olacağım" dedi. Baba Öztürk de duygularını, "Her babaya böyle birşey nasip olmaz. Kızımın da benim gibi bir havacı olmasından dolayı haklı bir gurur yaşıyorum" şeklinde ifade etti.

Ayjet'teki mezuniyet töreninden çok özel görüntüler ve röportajlar bu akşam saat 20:00'de Airport TV Ana Haber'de...

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

Anadolu Yıldızları - AYJET

GÖKLERİN YENİ YILDIZLARI MEZUN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 15 yıl önce
orada pembe elbiseli sevimli bir hanimefendi var, takdir ediyor ve basari ve cesaretinden dolayi kutluyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiyede havacılık sektörü şuan asker pilotların elinde olduğu için mecburen şirketler istemese dahi asker kökenli pilot almak zorunda...ne yapsınlar çünkü alternatifleri yok denecek kadar az...sivil yönetimler geldikçe birğün gelecek asker pilotlar kışladan gitmek bile isteeyecekler...asker kökenli pilotların öyle aman aman bir başarıları yok çünkü hem dil olarak zayıflar hemde sürekli emir komuta altında rahat karar vermeleri zor...kaza oranlarında hep ilk sıradalar asker pilotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Güzel kardeşim boş polemik yapmayıp sorularımı cevaplasanda herkes ögrense ha birde şu gürcistana yanlış meydana inip THY den kovulan kaptanda ayjette diye duydum aman eğitimlerde dikkat edin ögrencilerde aynı duruma düşmesin emi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ayjet o kadar olağan üstü eğitiyor ki, mezunların hepsi pilotluğu aşıp astronot tavırlarında geziyor. kendi havayolumda ve diğer tüm firmalardaki arkadaşlarımın ortak kanısının bu oldugunu biliyorum. kendi devresini bile çekemeyip rakip gören insanları yetiştirme konusunda ayjeti tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kardeş senin sazan olduğun her halinden belli. Bu iki kaptan olmasa Ayjet'te olmazdı. Başarılar yeni yıldızlar.Yakında farkınız çıkar ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyedeki kazaların istatistiğine bakınca askeri pilotların başarısını daha net görürüz.Bütün dünya askeri pilotlara kapılarını açıyor kocaman bir yanlış bu 3.dünya ülkelerinde geçerlidir.Avrupa da amerikada sivil pilotlar sivilden yetişir mantıgı vardır.2010 da dil sınavını hep beraber göreçeğiz.Diğer okullarda da kaptanlar var ha bu arada aydın uslu celal cingöz vs okulda ögrencilere hangi dersleri veriyorlarmış yazında kaptanlarımızı görelim dimi lafla olmuyor.Diğer okullarda kaptanlar patronluk yapmıyor çalışıyorlarmış bu da bilgine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bi defa varsayımın hatalı.Kim demiş askeri pilotlar sivilde başarısız diye.Dünyanın her tarafında asker kökenli pilotlar sivil sektörde tercihen iş bulur.Ama bunun tersi tek bir örnek yok... Eğitim elbette farklı bir vizyon gerektirir. Uçuş kısmından bakıldığında tabii ki kaptan kökenli birisi daima tercih edilir. Dünyada herkes buna can atar ama bulamaz. Yer dersi vermek için o konuda bilgi sahibi ve öğretmen nosyonuna sahip olmak yeterlidir. "kaptanlar nerede" yorumunu yazan arkadaşın kim olduğunu tahmin etmek zor değil.Kendini olduğundan farklı gören, şişman megoloman ve unutkan bir arkadaş olabilir mi. Ama dostum güneş balçıkla sıvanamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bugun bütün dünya artık askeri pilotların sivilde başarılı olamadıgını kabul etmiştir.Askeri pilotluk ister jet ister helikopter ayrı katagoridir sivil çok farklı bir konsepttir.Havayollarında kaptanlık ise kişinin kendi sınıfıdır.Eğitim ise çok farklı bir vizyon ve beceri gerektirir.İsterseniz SHGM deki sınavlara veya DLR testine kaptanlarımızın hepsi girsin emin olun bir çogu dökülür.Bunlar eskide kaldı tek işi eğitim olan insanların okullarda yogunlaşması gerek.Adı sadece kaptan olup hiçbir derse girmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz.Ayjette yer derslerine giren arkadaşların çogu da yeni mezun uçak mühendisi çoçuklar o da ayrı bir konu.Aydın uslu celal cingöz vs hangi derse giriyorlarmış.Artık sadece göz boyamakla olmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet diğer okullar da eğitim nasıl veriliyor? Pilotaj eğitimi almak isteyen arkadaşlar bütün okulları lütfen gezsinler bilgi alsınlar ve incelesinler....evet bu işler öpücükle olmuyor??? tabiki bir bedeli var..ancak pazarlıkla bazı fiyatlarında belirlendiği oluyor . fiyattan taviz eğitimden tavizdir....arkadaşlarım bun çok dikkat edin ayjetten mezun olan arkadaşlarım tebrikler .....ancak daha iyisii de olabilir kafanızı fazla kuma gömmeyin....sevgiler hayırlı uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir Türk vatandaşı olarak ülkemde bu kalitede ve istikrarda bir uçuş eğitim kurumun olması beni çok gururlandırıyor. Teşekkür ederim. Yeni mezun arkadaşlara uçuş hayatlarında çok barşarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000