13 Ekim 2010, Çarşamba 17:27:33

GÖKKUŞAĞI'NDAN KAVGA AÇIKLAMASI

Kaptan Pilot Bahadır Altan'ın sözcülüğünü yaptığı Gökkuşağı Hareketi, THY Genel Müdürlüğü önünde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı... Peki, o açıklamada nelere değinildi?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • zamanında sendikanın kucak açtığı kendisini şimdi sendikacı sandığı zat yediği kaba pisleyen zat sedikayı satmaya kalktı çelenk koymaya gelindiğinde 4 kişiylegelen zat provakasyon yapmaya çalışan zat sendikayı satarken provakasyona değilde namusunumu satmaya geldi oraya ama namusu beş para etmeyen kişinin namusu beş para etmez unutmayın emekçiler hava işçi emekçi arkadaşlar
  • İşten Atılan arkadaşlar son bir umut sendika yönetimi ile Genel Müdürlüğün Önüne geldiler ve siyah çelenk bıraktırlar.Peki sözleşmesi hala devam eden THY TEKNİK AŞ çalışanları nerde idi.Bir sendika işten atılan işcilerine destek için hicmi başka birimden bir arkadaş getiremez.Ucus işletme den niye kimse yoktu.Unutmayalım sendika üyesi 6 bin civarında uçucu var.SENDİKA BURDA ZEVAHİRİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR.İşten atılanları desteklemeye gelen işçilere de yok muhalif yok başka örgütlerden insanlar diye İŞVERENE İHBAR EDİYOR.Gözlerini iktidar hırsı bürümüş 22 YILLIK iktidarın hazin ÇÖKÜŞÜNÜ Anlatıyor bu yaşananlar.
  • evet bırakın siz kavga ederken bizler işten çıktık adamlar rapor için sorguya alırken işten çıkartırken nerdeydı sendıka şimdi ne yapacak bu gelişmeri bilmıyorlarmıydı sendıka geç sendıkaya gıdıyosun yardımcı olun dıye onlar bizim yapacak birşey yok başınızın çaresıne bakın dıyolar bana kalırsa herşey danışıklı dövuş arkadaşlar bız ne zaman kendımızı zincirler taksime çıkarsak çoluk çoçuk sesimizi duyurursak o zaman başarılı oluruz sendika falan geçin bunları
  • İşçilerin sözcülüğünü savunuyorsan: ya Hava İş'e destek ver, ya da Pegasus çalışanlarını örgütle.
  • Daha okurken stajımı THY de yaptım, Sonra THY ye işe girdim, Emekli oldum ayrıldım ama hep Ayçin vardı, Anlamadığım şey bu adamın biyerlerinde boncukmu varda hep onu seçiyorlar? Hala cevabını bulamadım. Bilen biri varsa söylein. Laftan başka ürettiği pek birşey görmedim. Ödediğim aidatlara ayrıca acıyorum, rahatlıkla 2 daire alır. Olan herzaman olduğu gibi en alttakilere yani çalışanlara oluyor ve olacak.......
  • Aman bana birşey olmasın mantığının max olduğu yerdeyiz. Havalimanında Teknik ve THY A.O yu bölmedeki amaç buydu zaten insanları yanlızlaştırmak. Örgütlü olmayan bi topluma sendika ne yapabilir. Yarın eylem yapıcaz desek kaç kişi işi bırakabilir. Bi sorun kendinize ve cevabı alın. Bırakırım diyosanız o zaman sendika suçlu derim. Ama özellikle rahatı yerinde olanların böyle birşey yapabiliceklerine siz inanıyor musunuz ?
  • bence dusundurucu olan gokkusaginin yaninda olan egtim-senliler, tekel iscileri, tkp liler degil aycin`in yaninda neden yalaka takimindan baska kimsenin olmadigidir. son bir yildir birzahmet koltugundan kalkarak geldigi aciklamalarin hangisinde yaninda kendisine destek veren farkli sendika,kurum,siyasi parti vardi? herkes guvenilmezliginin, cikarciliginin farkinda.
  • alada kimin kimi kışkırttığını herkes biliyor. işçiler atılıyor ve muhalefet şovda. şov yapmadan muhalet yapılabilir. taraf sıtesı bile var muhalefetin. bizlerin sözleşmesini ali gülçiçek mi yoksa pegasusta uzaktan kumanda ile bahadır altan mı, yoksa kırk yıllık arkadaşını sırtından vuranlar mı yönetecektı. gıdın işinize allah aşgına.
  • adam gibi gelip muhalefetinizi yapsaydiniz o zaman,yaninizda tekel bayrakli isci gorunumlu, tkp li 5-6 capulcuyla gelip isten atilanlar uzerinden prim yapmaya gelirseniz dayagi yer gidersiniz,bu arada mert-korkusuz bahadir altan olaylari gorunce kosarak kacti...
İşte Gökkuşağı Hareketi tarafından yapılan o açıklama:
 
“THY İŞÇİLERİ VE KAMUOYUNA
 
THY'den işten çıkarılan arkadaşlarımız için yapılan siyah çelenk koyma eyleminde bu gün son derece çirkin bir olay yaşanmıştır. Hava İş yöneticilerinin gerçek yüzünü açık eden bu olay sendikal bürokrasinin mafya tipi bir yapıya dönüştüğünü de ortaya koymaktadır. Sadece işten atılan arkadaşlarına destek amacıyla eyleme katılan emekçilere saldıran sendikacıların, atılan işçilerin durumuyla ilgili hiçbir kaygı duymadıkları açıktır. Hatta eyleme destek olmak üzere alana giren Tekel işçilerine de yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
 
Tekel işçileri alana "Yaşasın sınıf kardeşliği" sloganı atarak girmişlerdir. Bu sırada alandaki işçiler kendilerine gelen desteği alkışlarken sendika yöneticileri Ayhan Uygun ve Doğan Karayurt ile birlikte hareket eden temsilciler Halidun Ekmekçi, Enis Aydoğdu Hakan Yıldırım ve Suat Livgöçmen kenarda duran Hava İş eski örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç ve Eski Yönetim Kurulu Üyesi Engin Barutçu'ya "Bunları sen mi getirdin lan!" diyerek saldırmış ve yumruklamışlardır. Alandaki işçileri de kışkırtmaya çalışmaları destek görmemiştir. Sadece bu gözünü koltuk hırsı bürümüş ve işçi duruşundan nasibini almamış kişilerce yapılan saldırıyı Hava İş Yönetiminin önceden planladığı açıktır. Bu da onların işçi düşmanı yüzlerini bir kez daha açığa çıkartıyor.
 
Gökkuşağı Hareketi olarak yapılan bu çirkinliği bütün THY işçilerine yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve nefretle kınıyoruz. 60 yıllık ömrünü sınıf mücadelesine adamış Munzur Pekgüleç'in boğazına sarılan, yıllardır bütün gücüyle THY işçileri için mücadele eden Engin Barutçu'ya yumruk atan zorbalığı THY işçileri görmektedir. Hesabını da sendika yönetimine çöreklenen bu yapıyı temizleyerek soracaklardır.
 
Yaşasın alın aklığı kardeşliğimiz...
 
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ”
GÖKKUŞAĞI'NDAN KAVGA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zamanında sendikanın kucak açtığı kendisini şimdi sendikacı sandığı zat yediği kaba pisleyen zat sedikayı satmaya kalktı çelenk koymaya gelindiğinde 4 kişiylegelen zat provakasyon yapmaya çalışan zat sendikayı satarken provakasyona değilde namusunumu satmaya geldi oraya ama namusu beş para etmeyen kişinin namusu beş para etmez unutmayın emekçiler hava işçi emekçi arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşten Atılan arkadaşlar son bir umut sendika yönetimi ile Genel Müdürlüğün Önüne geldiler ve siyah çelenk bıraktırlar.Peki sözleşmesi hala devam eden THY TEKNİK AŞ çalışanları nerde idi.Bir sendika işten atılan işcilerine destek için hicmi başka birimden bir arkadaş getiremez.Ucus işletme den niye kimse yoktu.Unutmayalım sendika üyesi 6 bin civarında uçucu var.SENDİKA BURDA ZEVAHİRİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR.İşten atılanları desteklemeye gelen işçilere de yok muhalif yok başka örgütlerden insanlar diye İŞVERENE İHBAR EDİYOR.Gözlerini iktidar hırsı bürümüş 22 YILLIK iktidarın hazin ÇÖKÜŞÜNÜ Anlatıyor bu yaşananlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet bırakın siz kavga ederken bizler işten çıktık adamlar rapor için sorguya alırken işten çıkartırken nerdeydı sendıka şimdi ne yapacak bu gelişmeri bilmıyorlarmıydı sendıka geç sendıkaya gıdıyosun yardımcı olun dıye onlar bizim yapacak birşey yok başınızın çaresıne bakın dıyolar bana kalırsa herşey danışıklı dövuş arkadaşlar bız ne zaman kendımızı zincirler taksime çıkarsak çoluk çoçuk sesimizi duyurursak o zaman başarılı oluruz sendika falan geçin bunları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşçilerin sözcülüğünü savunuyorsan: ya Hava İş'e destek ver, ya da Pegasus çalışanlarını örgütle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha okurken stajımı THY de yaptım, Sonra THY ye işe girdim, Emekli oldum ayrıldım ama hep Ayçin vardı, Anlamadığım şey bu adamın biyerlerinde boncukmu varda hep onu seçiyorlar? Hala cevabını bulamadım. Bilen biri varsa söylein. Laftan başka ürettiği pek birşey görmedim. Ödediğim aidatlara ayrıca acıyorum, rahatlıkla 2 daire alır. Olan herzaman olduğu gibi en alttakilere yani çalışanlara oluyor ve olacak.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aman bana birşey olmasın mantığının max olduğu yerdeyiz. Havalimanında Teknik ve THY A.O yu bölmedeki amaç buydu zaten insanları yanlızlaştırmak. Örgütlü olmayan bi topluma sendika ne yapabilir. Yarın eylem yapıcaz desek kaç kişi işi bırakabilir. Bi sorun kendinize ve cevabı alın. Bırakırım diyosanız o zaman sendika suçlu derim. Ama özellikle rahatı yerinde olanların böyle birşey yapabiliceklerine siz inanıyor musunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence dusundurucu olan gokkusaginin yaninda olan egtim-senliler, tekel iscileri, tkp liler degil aycin`in yaninda neden yalaka takimindan baska kimsenin olmadigidir. son bir yildir birzahmet koltugundan kalkarak geldigi aciklamalarin hangisinde yaninda kendisine destek veren farkli sendika,kurum,siyasi parti vardi? herkes guvenilmezliginin, cikarciliginin farkinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alada kimin kimi kışkırttığını herkes biliyor. işçiler atılıyor ve muhalefet şovda. şov yapmadan muhalet yapılabilir. taraf sıtesı bile var muhalefetin. bizlerin sözleşmesini ali gülçiçek mi yoksa pegasusta uzaktan kumanda ile bahadır altan mı, yoksa kırk yıllık arkadaşını sırtından vuranlar mı yönetecektı. gıdın işinize allah aşgına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adam gibi gelip muhalefetinizi yapsaydiniz o zaman,yaninizda tekel bayrakli isci gorunumlu, tkp li 5-6 capulcuyla gelip isten atilanlar uzerinden prim yapmaya gelirseniz dayagi yer gidersiniz,bu arada mert-korkusuz bahadir altan olaylari gorunce kosarak kacti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000