07 Aralık 2010, Salı 11:44:14

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ YARGIYA GİDİYOR

Hava İş Sendikası yönetiminin delegelerin Olağanüstü Genel Kurul talebine karşı yaptığı açıklama üzerine Gökkuşağı Hareketi sözcüleri, delegelerin de katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yaptı.
  • En büyük mücadele aracımız; Temel İlkelerimiz 1- YÖNETİM ERKİ, KOLLEKTİF KARAR ORGANI İŞÇİ MECLİSİNDE 2- TEK KİŞİ DEĞİL AMATÖR RUHLU EŞ BAŞKANLAR 3- ÖRGÜT İÇİ DEMOKRASİ 4- MALİ VE YÖNETSEL ŞEFFAFLIK 5- SEÇİMLE GELEN TEMSİLCİLER 6- SONUNA KADAR AÇIK TİS GÖRÜŞMELERİ VE İŞÇİLERLE İMZA 7- PROFOSYENELLİK SADECE YÜRÜTME KURULUNDA 8- 24 SAAT İŞÇİLERİN ARAMASINA AÇIK SENDİKA 9- ÜCRETSİZ HUKUK DESTEĞİ 10- SENDİKA HARCAMALARINA İŞÇİ DENETİMİ VE AİDATLARIN DÜŞÜRÜLMESİ 11- MESLEK GRUPLARINI BİRLEŞTİREN BİR ANLAYIŞ 12- DELEGE VE ATANMIŞ TEMSİLCİLERE SON: DOĞRUDAN DEMOKRASİ
  • sendikal mücadele; 1.ikale sözleşmesi yaparak 2.zorla emekliliklerin yolunu açan 8. maddeyi tis'e koyarak,taşeronlaşma ve özelleştirmeyi rahat koltuklara gömülüp izleyerek ve sendika çalışanlarına cinsel tacizde bulunarak yapılıyorsa... evet biz sizin benimsediğiniz bu sendikal mücadele anlayışını kesinlikle doğru kavramıyoruz. En güçlü mücadele aracımızı mı sormuştunuz?... TEMEL İLKELERİMİZ
  • ya nedir şimdiki yönetimin senden çektiği kardeşim.konuşmayı bile doğru dürüst yapamayan senin ne işin var oralarda.bir yol bulmuş gidiyorsun.sen gitte ali sabancını uçaklarını kullan.madem bu kadar uğraş veriyorsun. neden sendikayı pegasustan içeriye sokma girişimin olmuyor.neden hakkında iyi şeyler duymuyoruz.otellerde açıklama yapmak için parayı nerden buluyorsun?senin kaptanlığınıda biliyoruz sayın altan.sen değil havaişi yönetmek uçaktaki hosteslere bile söz geçiremessin.lütfen artık şu gökkuşağı haraketi sav satasını bırak.sizin yüzünüzden gökkuşağından nefret eder oldum.gökkuşağını rengi çoooktan soldu.bahadır altan, sen Sayın Ayçin başkan gibi SAW'da çıkıp ali sabancıya İsg yönetimini mikrofonla eleştirebilecekmiydin.sorarım sana
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI !... Gücünü ve misyonunu yitirmiş bir sendika yönetimi ve sendikal anlayışa son. Aşağıdaki ilkeleri hayata geçirmek için kenetlenelim.Bu ilkeleri benimsemeyenler bize nedenini açıklamak durum. Temel İlkeler 1- YÖNETİM ERKİ, KOLLEKTİF KARAR ORGANI İŞÇİ MECLİSİNDE 2- TEK KİŞİ DEĞİL AMATÖR RUHLU EŞ BAŞKANLAR 3- ÖRGÜT İÇİ DEMOKRASİ 4- MALİ VE YÖNETSEL ŞEFFAFLIK 5- SEÇİMLE GELEN TEMSİLCİLER 6- SONUNA KADAR AÇIK TİS GÖRÜŞMELERİ VE İŞÇİLERLE İMZA 7- PROFOSYENELLİK SADECE YÜRÜTME KURULUNDA 8- 24 SAAT İŞÇİLERİN ARAMASINA AÇIK SENDİKA 9- ÜCRETSİZ HUKUK DESTEĞİ 10- SENDİKA HARCAMALARINA İŞÇİ DENETİMİ VE AİDATLARIN DÜŞÜRÜLMESİ 11- MESLEK GRUPLARINI BİRLEŞTİREN BİR ANLAYIŞ 12- DELEGE VE ATANMIŞ TEMSİLCİLERE SON: DO
  • 1.SENDIKAL MUCADELEYI DOGRU KAVRADIGINIZDAN EMIN MISINIZ ? TIS SURECI ICERISINDE DAYANISMA KONUSUNDA KATKIDA BULUNMAKTANSA BOLUNMEYE SEBEBIYET VERECEK CIZGI IZLEMEK SIZLERI KAYGILANDIRMIYOR MU?BU KONUDAKI TAVIRSIZLIK HANGI ILISKILERIN URUNUDUR ?SENDIKA YONETIMINE GELEREK,UFAK CIKARLAR ELDE ETMEK AMACIYLA ITTIFAKLAR KURARAK GECMISIN MIRASINI MI YIYECEKSINIZ? 2.SERMAYEDAR SINIFIN ,ISCI SINIFINA YONELIK SISTEMLI VE SINSI SALDIRILARI (ZORLA EMEKLILIK ,TASERONLASMA, OZELLESTIRME,ESNEK CALISMA,OZEL ISTIHDAM BUROLARI,ISYERINDE DUYGUSAL SALDIRI) NASIL BIR PROGRAMLA GOGUSLEYECEK , HANGI MUCADELE ARACLARINI KULLANACAKSINIZ ? YOKSA BOYLE BIR DERDINIZ MI YOK?
  • Bir kez daha 8.Madde İşe İade Gerekçesi... Sendikamızın 22. Dönem Toplu iş sözleşmesinde düzenlediği 8. Madde'yi ihlal ederek işyerleri kısmen veya tamamen kapatılan işyerlerindeki işçilerin işletmenin bir başka departmanında istihdam etmesi gerekirken istihdam etmeyen ve iş sözleşmelerini 4857 Sayılı yasanın 18. Maddesi çerçevesinde fesheden THY A.O işverenin hukuksuzluğu bir kez daha kanıtlandı;07.12.2010 tarihinde Bakırköy 7. İş Mahkemesinde görülen 29 üyemize ait davada işçiler için işe iade kararı verildi. Mahkeme tanık dinlenmesine bile gerek duymadan 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin 8. Maddesine dayanarak işe iade kararı verdi. Davalarla ilgili bilgileri aşağıdaki KONU İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR BÖLÜMÜNDEN edinebilirsiniz.
  • ben atila haklı demiyorum. evet sendikanın görevidir örgütlemek. yapamadılar hatalılar. ama bahadır eğer kendine işçileri savunmak gibi bir görev edinecekse bunu önce kendi şirketinden başlamalı yapmaya. dış kapınınn mandalı olarak bu işe girerse o zaman kimseyi inandıramaz. peki neden tam tis görüşmeleri başlayacakkenn hortladılar yine? çok basitleştiler çok. herkeste bu basitliğin farkında zaten
  • bahadir altan calistigi sirkette kimseyi orgutleyemedi tamam peki bu onun gorevi miydi yoksa hava is in baskani nin ve sendikacilarin miydi kimindi??? bir sirkette orgutlenmeyi kim yapar calisan mi??? niye ayni soruyu hava is baskani na sormuyorsun??? niye 20 yildir thy haric hicbir sirkette orgutlenemedin, bu senin gorevin degil mi diyemiyorsun???diyemezsin cunku ondan cikarin var...
  • Uygulanan sansürün farkındayız.Yapılmaya çalışılan şey ahlaki değildir.Basın yayın ilkeleri ilede uyuşmamaktadır.Bu siteyi takip eden çalışanlar olarak hakeret icermeyen yorumların verilmemesini..Bir nedene dayandırmak istemiyoruz.Umarım AIRPORT haber ne yaptığının farkındadır.Kolay gelsin...

Geçtiğimiz hafta Gökkuşağı Hareketi adına AirportHaber'e açıklamada bulunan Kaptan Pilot Bahadır Altan, "Bu karar, o koltukta biraz daha fazla oturmayı kar sayanların onursuzluğudur. Bundan sonra hukuksal mücadelemize devam edeceğiz. Çalışanlar bu kirli yapıyı istemiyorlar. Ama elimizden kaçamazlar” demişti.

Gökkuşağı Hareketi yaptığı basın açıklamasıyla yargı yoluna gideceğini resmen duyurmuş oldu...

İşte o duyuru:

"ANA TÜZÜĞÜ AÇIKÇA İHLAL EDEN,
DELEGELERİN VE İŞÇİLERİN İRADESİNE SAYGI DUYMAYAN
HAVA İŞ YÖNETİMİNE KARŞI İZLENECEK BAŞKA YOL KALMAMIŞTIR

Hava İş yönetimi delegelerin iradesine ve Ana Tüzük hükümlerine saygısızlık yaparak açıkça hukuğu çiğnemektedir. Kurumlarda devamlılık esastır. "Yapılacak işlerimiz var" diyerek işçileri kandırmaya çalışmak onların zekasına hakarettir. Sendikal süreç hiç bitmeyen bir devamlılık içerir. Toplu sözleşmelerin biri biter diğeri başlar. Demokratik işleyişe sahip kurumlarda bu süreç içinde nöbet değişimi doğaldır. Sendikanın rutin işleri, genel kurul yapmama gerekçesi olamaz. Demokratik kültürden uzak ve sendikacılığı işçilere rağmen, onların aidatlarıyla saltanat sürmek olarak algılayan, 22 yıllık bir sürede bürokrasinin esiri olup karşıtına dönüşen bu kronik yapıdan beklenen de buydu. Eşit çıkan bir seçim sonucunda kendi atadıkları sandık kurulunca geçersiz bir oyun geçerli kılınmasıyla yönetimde kaldıklarını, çalışanların unuttuğunu sanıyorlar. Bir önceki TİS ortada dururken ve örgütlülüğün durumu düşünüldüğünde bu yönetimle yeni bir toplu sözleşmeye oturmanın bütün çalışanlar için yeni kayıplara, işten atılmalara zemin oluşturacağı açıktır.
 
Daha önce sendika yönetiminin kirlenmişliğine, mali konularda üyesi işçilere hiçbir açıklama yapamayışına, demokratik mekanizmaları işletmeyişine boyun eğmeyerek muhalefeti oluşturduk. Bu hukuksuzluğa da boyun eğmeyecek ve açıkça yapılan tüzük ihlaline karşı yargı yoluyla demokratik çözümü sağlayacağız. Olağanüstü genel kuruldan, işçilerin iradesinden açıkça kaçan Hava İş yönetiminin konuyla ilgili yayınladığı metin, tam da gerekçelerimizi ispat eden ve bu antidemokratik yapıyı değiştirme kararlılığımızda ne kadar haklı olduğumuzu gösteren bir örnek olmuştur..
 
Hukuksuzluklarına kılıf uydurmaya çalışırken kendilerini ele veriyorlar
 
Hava İş yönetimi olağanüstü genel kurul talep eden delegelere hakaret ederek, toplumsal dayanışma için, amatörce hiçbir çıkar gütmeden çalışan sözcülerimizi komplo teorileriyle patronlara şikayet ederek kendi acizliğini ve işbirlikçiliğini göstermektedir.
 
Değerli Basın ve İşçi arkadaşlar
 
Gökkuşağı Hareketi'nin Atatürk Hava Limanı'ndaki tek salon olan Airport Otel'de basın toplantısı yaparak olağanüstü genel kurul gerekçelerini açıklamasını "5 yıldızlı otelde basın toplantısı yaptılar!" şeklinde istismar etmeleri, tam da "şecaat arzederken sirkatin söyleme" durumudur. Biz ilk yayınımızdan itibaren harcamalarımızı yayınlıyoruz. Yapılan toplantının maliyeti 660 TL olup, katılan arkadaşlarca imece usulüyle ödenmiştir. Daha önce Öğretmen Evinde yapılan delege toplantısında da aynı yöntemle delege arkadaşların dayanışmasıyla ödeme yapılmıştır.
 
Bunu utanmadan söyleyen sendikacıların 22 yıldır gittikleri her yerde 5 yıldızlı otellerde hem de işçilerin parasıyla, misafirleri de dahil olmak üzere saltanat sürdüklerine tanık olduğumuz için, bu istismarları midemiz kaldırmadığı için muhalefet yürütüyoruz. Yapılan bütün Genel Kurul ve Genel Temsilciler Kurulu toplantılarını 5 yıldızlı otellerde yapan bir yönetimin bu iki yüzlü tavrına dikkatinizi çekeriz.
 
"Defterlerimiz Açık!" diyen sendika yönetiminin bu güne kadar işçilerin talebine rağmen, genel kurulda yayınlanan ve içinde hiçbir harcamanın açıklanmadığı ve kimsenin birşey anlamadığı mali rapor dışında harcamalarla ilgili tek bir satır yayınlamayışı bundandır.
 
İhbarcılık ve baskıyla muhalefeti susturamayacaklar.
 
Sözcülerimizin çalışanlarla kurduğu iletişimi, kendilerine duyulan güvensizlik nedeniyle sağlayamadıklarından, işverene ihbar ve şikayet etmeleri ise düştükleri durumu gözler önüne seriyor. Bu konuda esas rahatsızlıkları THY çalışanlarının sendika yöneticilerine, değil geçmişte tanık oldukları mücadeleci duruşlarından dolayı sözcülerimize gösterdikleri sevgi ve saygıdır. Çalışanlar gerçekleri görüp değerlendirecek akla sahiptir.
 
Çünkü bizim alnımızda işçinin parasıyla saltanat sürme, kadınları taciz etme, taciz ettiği kadını işten çıkarma, çalışanlara yalan söyleme, patronlara ihbar etme, onlara saldırıp yumruklama gibi karalar yok. Bunun da ötesinde herşeyin farkında olup da çıkarı gereği sessiz kalmak, iktidardan yana tavır almak yok.
 
Biz işçiysiyle elele, demokratik, şeffaf, temiz bir sendika istiyoruz. Bunu da sadece Hava İş için değil, bütün ülkemizdeki sendikalar için istiyoruz. Çünkü bunu koltukları değil ülkemizi ve halkımızı sevdiğimiz için istiyoruz. Ve bu hedefe eninde sonunda ulaşacağız.
 
Bu nedenle birlikteliğimizin adı "ALIN AKLIĞI KARDEŞLİĞİDİR" Bu kardeşliği her meslekten havacılık çalışanlarının birlikteliğine ve giderek bütün sınıfın kardeşliğine ulaştırmaya kararlıyız.
 
Bu amaçla yargıya başvurup, İşçilerin ve onların seçtiği delegelerin iradesini, sendikamızda egemen kılacağız.

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ"

Not: Gökkuşağı Hareketi'nin dün yaptığı bu basın açıklaması bizim dışımızdaki teknik sebeplerle elimize ulaşmamıştır. Bu yüzden 6 Aralık tarihli basın bültenini bir gün gecikmeli olarak yayınlıyoruz. Okuyucularımızın bilgisine sunarız...

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ YARGIYA GİDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Misafir ~ 13 yıl önce
En büyük mücadele aracımız; Temel İlkelerimiz 1- YÖNETİM ERKİ, KOLLEKTİF KARAR ORGANI İŞÇİ MECLİSİNDE 2- TEK KİŞİ DEĞİL AMATÖR RUHLU EŞ BAŞKANLAR 3- ÖRGÜT İÇİ DEMOKRASİ 4- MALİ VE YÖNETSEL ŞEFFAFLIK 5- SEÇİMLE GELEN TEMSİLCİLER 6- SONUNA KADAR AÇIK TİS GÖRÜŞMELERİ VE İŞÇİLERLE İMZA 7- PROFOSYENELLİK SADECE YÜRÜTME KURULUNDA 8- 24 SAAT İŞÇİLERİN ARAMASINA AÇIK SENDİKA 9- ÜCRETSİZ HUKUK DESTEĞİ 10- SENDİKA HARCAMALARINA İŞÇİ DENETİMİ VE AİDATLARIN DÜŞÜRÜLMESİ 11- MESLEK GRUPLARINI BİRLEŞTİREN BİR ANLAYIŞ 12- DELEGE VE ATANMIŞ TEMSİLCİLERE SON: DOĞRUDAN DEMOKRASİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sendikal mücadele; 1.ikale sözleşmesi yaparak 2.zorla emekliliklerin yolunu açan 8. maddeyi tis'e koyarak,taşeronlaşma ve özelleştirmeyi rahat koltuklara gömülüp izleyerek ve sendika çalışanlarına cinsel tacizde bulunarak yapılıyorsa... evet biz sizin benimsediğiniz bu sendikal mücadele anlayışını kesinlikle doğru kavramıyoruz. En güçlü mücadele aracımızı mı sormuştunuz?... TEMEL İLKELERİMİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya nedir şimdiki yönetimin senden çektiği kardeşim.konuşmayı bile doğru dürüst yapamayan senin ne işin var oralarda.bir yol bulmuş gidiyorsun.sen gitte ali sabancını uçaklarını kullan.madem bu kadar uğraş veriyorsun. neden sendikayı pegasustan içeriye sokma girişimin olmuyor.neden hakkında iyi şeyler duymuyoruz.otellerde açıklama yapmak için parayı nerden buluyorsun?senin kaptanlığınıda biliyoruz sayın altan.sen değil havaişi yönetmek uçaktaki hosteslere bile söz geçiremessin.lütfen artık şu gökkuşağı haraketi sav satasını bırak.sizin yüzünüzden gökkuşağından nefret eder oldum.gökkuşağını rengi çoooktan soldu.bahadır altan, sen Sayın Ayçin başkan gibi SAW'da çıkıp ali sabancıya İsg yönetimini mikrofonla eleştirebilecekmiydin.sorarım sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI !... Gücünü ve misyonunu yitirmiş bir sendika yönetimi ve sendikal anlayışa son. Aşağıdaki ilkeleri hayata geçirmek için kenetlenelim.Bu ilkeleri benimsemeyenler bize nedenini açıklamak durum. Temel İlkeler 1- YÖNETİM ERKİ, KOLLEKTİF KARAR ORGANI İŞÇİ MECLİSİNDE 2- TEK KİŞİ DEĞİL AMATÖR RUHLU EŞ BAŞKANLAR 3- ÖRGÜT İÇİ DEMOKRASİ 4- MALİ VE YÖNETSEL ŞEFFAFLIK 5- SEÇİMLE GELEN TEMSİLCİLER 6- SONUNA KADAR AÇIK TİS GÖRÜŞMELERİ VE İŞÇİLERLE İMZA 7- PROFOSYENELLİK SADECE YÜRÜTME KURULUNDA 8- 24 SAAT İŞÇİLERİN ARAMASINA AÇIK SENDİKA 9- ÜCRETSİZ HUKUK DESTEĞİ 10- SENDİKA HARCAMALARINA İŞÇİ DENETİMİ VE AİDATLARIN DÜŞÜRÜLMESİ 11- MESLEK GRUPLARINI BİRLEŞTİREN BİR ANLAYIŞ 12- DELEGE VE ATANMIŞ TEMSİLCİLERE SON: DO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.SENDIKAL MUCADELEYI DOGRU KAVRADIGINIZDAN EMIN MISINIZ ? TIS SURECI ICERISINDE DAYANISMA KONUSUNDA KATKIDA BULUNMAKTANSA BOLUNMEYE SEBEBIYET VERECEK CIZGI IZLEMEK SIZLERI KAYGILANDIRMIYOR MU?BU KONUDAKI TAVIRSIZLIK HANGI ILISKILERIN URUNUDUR ?SENDIKA YONETIMINE GELEREK,UFAK CIKARLAR ELDE ETMEK AMACIYLA ITTIFAKLAR KURARAK GECMISIN MIRASINI MI YIYECEKSINIZ? 2.SERMAYEDAR SINIFIN ,ISCI SINIFINA YONELIK SISTEMLI VE SINSI SALDIRILARI (ZORLA EMEKLILIK ,TASERONLASMA, OZELLESTIRME,ESNEK CALISMA,OZEL ISTIHDAM BUROLARI,ISYERINDE DUYGUSAL SALDIRI) NASIL BIR PROGRAMLA GOGUSLEYECEK , HANGI MUCADELE ARACLARINI KULLANACAKSINIZ ? YOKSA BOYLE BIR DERDINIZ MI YOK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir kez daha 8.Madde İşe İade Gerekçesi... Sendikamızın 22. Dönem Toplu iş sözleşmesinde düzenlediği 8. Madde'yi ihlal ederek işyerleri kısmen veya tamamen kapatılan işyerlerindeki işçilerin işletmenin bir başka departmanında istihdam etmesi gerekirken istihdam etmeyen ve iş sözleşmelerini 4857 Sayılı yasanın 18. Maddesi çerçevesinde fesheden THY A.O işverenin hukuksuzluğu bir kez daha kanıtlandı;07.12.2010 tarihinde Bakırköy 7. İş Mahkemesinde görülen 29 üyemize ait davada işçiler için işe iade kararı verildi. Mahkeme tanık dinlenmesine bile gerek duymadan 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin 8. Maddesine dayanarak işe iade kararı verdi. Davalarla ilgili bilgileri aşağıdaki KONU İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR BÖLÜMÜNDEN edinebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben atila haklı demiyorum. evet sendikanın görevidir örgütlemek. yapamadılar hatalılar. ama bahadır eğer kendine işçileri savunmak gibi bir görev edinecekse bunu önce kendi şirketinden başlamalı yapmaya. dış kapınınn mandalı olarak bu işe girerse o zaman kimseyi inandıramaz. peki neden tam tis görüşmeleri başlayacakkenn hortladılar yine? çok basitleştiler çok. herkeste bu basitliğin farkında zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bahadir altan calistigi sirkette kimseyi orgutleyemedi tamam peki bu onun gorevi miydi yoksa hava is in baskani nin ve sendikacilarin miydi kimindi??? bir sirkette orgutlenmeyi kim yapar calisan mi??? niye ayni soruyu hava is baskani na sormuyorsun??? niye 20 yildir thy haric hicbir sirkette orgutlenemedin, bu senin gorevin degil mi diyemiyorsun???diyemezsin cunku ondan cikarin var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uygulanan sansürün farkındayız.Yapılmaya çalışılan şey ahlaki değildir.Basın yayın ilkeleri ilede uyuşmamaktadır.Bu siteyi takip eden çalışanlar olarak hakeret icermeyen yorumların verilmemesini..Bir nedene dayandırmak istemiyoruz.Umarım AIRPORT haber ne yaptığının farkındadır.Kolay gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000