21 Ocak 2010, Perşembe 09:20:11

Gitmemeye bilet kesmek...

Bu; karayolu ile İstanbul'a 3.5 saatte gidip, Ankara'ya uçakla 5.5 saatte dönüşümün hikâyesidir.
  • Birileri doğruyu yazınca neden kızıyorsunuz ? Deve kesme olmadı mı ? Terliklerle VIP de gezilmedi mi ? THY gibi dev şirketin prestiji ayaklar altına alınmadı mı ? Şirket mecbur kalınmadıkça binilmeyecek havayolu kategorisine girmedi mi ? Rötarlar artmadı mı ? Yolcu şikayetleri artmadı mı ? Var mı içinizde hayır diyecek bu yazzdıklarıma.
  • Bu adamın ne yazdığını be anlamıyorum.yıllardır köşe yazısını takip ediyorum hep ipe sapa gelmez konuları işliyor mu diyeyim zırvalıyormu diyeyım kestiremedim.Bu gazete bu adamı niye tutar .şunun gülüşüne bak.safi gıcık.Deve ile rotarın ne ilgisi var.Kime mesaj yolluyor,kime yaltaklanıyor belli.
  • Bu ülkede çok fazla sayıda 1940 kafalı insan olduğunu biliyorum merak etmeyiniz sevgili yorumcular, sadece size tavsiyem; bozuk plak gibi yıllardır aynı şarkıyı çalan yazarın yanında diğer "açık" fikirli yazarları da okumanız. Eğer böyle yaparsanız Bekir Coşkun'un ne kadar demode, ne kadar yavan yazıları olduğunu da "umarım" anlayacaksınız.
  • Kalemine sağlık Bekir Usta.
  • Sen gerçekten garip mişsin. Keşke onbinlerce Bekir Çoşkun'umuz olsaydı. Bence eski yazılarını bul ve oku. İyi gelecektir.
  • Valla hayretler içerisinde şu THY savunucularını okuyorum. Cemaatçilik böyle bir şey demek. Cahilane savunmak. Yapmayın ne olur yapmayın. 1 - 2 sene sonra gideceksiniz. Sonra bu şirketi arkanızdan kim toplayacak ?
  • Değilmiki sen İngilizin uçağını sıfır hale getirip başına çalıyorsun. Aldıkları komisyonlarla, memleketin parasını İngilize peşkeş çekenleri sorgulamıyorsunuz da RJ leri iade etme başarısını gösterip zarardan döndürenleri kınıyorsunuz ya. Sizin gerçekten alacağınız olsun. Biraz vatansever olun. İnanın bu uğurda bir deve değil 10 tanede kesseydiler az bile olurdu. Deveyi aslında bir zihniyet meselesi olarak değil İngilizin gözüne sokulan bir değnek olarak görün. Bu işin hakkı da ancak deve olurdu. Adamların uçağı resmen soygun makinesi. İnanmayan da bilmeyen de Tekniğe sorsun. Ha hem ekibin başarısına ortak olup hemde resim çekip medyaya servis yapan karaktersiz teknisyene değil. Adam gibi olanlara sorun.
  • THY'nın nasıl badem bıyıklı fetoşçularla doldurulduğunu bilmeyen mi var. Şimdi bu karnını kaşıyan ulema kısmı Bekir Coşkun'a laf ediyor.Sizi gidi deveci yakiyye ekibi sizi.
  • Evet ayrıcalıklı zümre bu havayolu dediğiniz kadar berbat yönetşliyorda neden bu yönetimle beraber.büyüdü hadi ben cahil olabilirim.rakkamlar mı yanlış söylüyor.hadi dahada cahil olabilirim.bunlar ödülleri para ilemi alıyor.hadi kara cahil olabilirim.barselona gibi bir takım bu kadar kötü yönetimi olan bir şirketi kendine neden sponsor seçiyor.Ben parti tutmam ama yiğidin hakkı yiğide.istersem thy ermeni yönetsin farketmez önemli olan havayolunun büyümesi.
  • Sizi haksız bulmuyorum Bekir Bey..Ama bu mevsimde bu gecikmeyi abartmayınız..Fıkrayı hatırlayınız Sn.Üstat: sarayın önünden geçerken bağıran ERİKÇİYE Padişahın buyruğu ile verilen malum !ceza icra edilirken Erikçi devamlı gülermiş..sormuşlar ''Bre zındık ne gülersin!'' Erikci cevap vermiş ''Arkadan KARPUZCU geliyor onun durumuna gülüyorum!!'' Siz şimdilik halinize dua edin Üstat; develer bitiyor, yakında ''İmam Kaptanlar'' geliyor..... Eli kulağında....

Türk Hava Yolları önceki yazıma tepki gösterdiği için yazıyorum: Ben havalimanına her zaman erken giderim. Biraz da uçak korkumu yenmek için... Aslında pilot olmak istemiş, Hava Harp Okulu sınavlarını kazanamayınca çok ağlamıştım.

Meğer ben yüksekten korkuyormuşum.

Bu pazartesi günü dönüş için saat 15.55 İstanbul-Ankara uçağında yer almıştı bizim Leyla.

Atatürk Havalimanı'na biraz fazla erken gittiğim için, erken gideyim diye 15.00 uçağına çevirdim biletimi...

Filmdeki biniş kartında yazılı 404 numaralı kapının önüne, yüzüm kapıya dönük oturdum ki binen olursa haberim olsun.

Benden başka kimse yoktu bekleme salonunda...

Muhterem karımı aradım o, "Bir tuhaflık var... Yine Sivas uçağına binmeye kalkma... Duvarlarda asılı hani televizyon gibi ekranlar var kapıları yazan, en sağlamı oraya bak" dedi.

Baktım; değiştirmişler kapıyı; 105...

Koştum...

Evet, Ankara yolcuları oradaydı.

Muhterem karım yeniden arayıp "Bir sandalye bul, salondaki o ekranın karşısına otur, gözünü ayırma..." dedi.

Zaten uçak peş peşe rötar yaptı.

Bu arada biletimi iptal ettirdiğim 15.55 Ankara uçağı (TK 130) kalktı...

Erken gideyim diye biletimi çevirdiğim 15.00 uçağı ise kaldı...

Meğer ben biletimi gitmemeye çevirmişim...

Otomobille 3.5 saatte gittiğim İstanbul'dan uçakla 5.5 saatte dönünce aklıma deve geldi.

Bu devenin ısıydı...

Uçaklar iyi uçsun diye apronda deve kesen zihniyetin, uçaklara denk gelen kısmıydı sadece...

Koca Türkiye'nin durumu da aşağı yukarı böyle bir şeydi zaten: Gitmemeye bilet kesmek...

Bekir COŞKUN
HABERTÜRK

Gitmemeye bilet kesmek...

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 14 yıl önce
Birileri doğruyu yazınca neden kızıyorsunuz ? Deve kesme olmadı mı ? Terliklerle VIP de gezilmedi mi ? THY gibi dev şirketin prestiji ayaklar altına alınmadı mı ? Şirket mecbur kalınmadıkça binilmeyecek havayolu kategorisine girmedi mi ? Rötarlar artmadı mı ? Yolcu şikayetleri artmadı mı ? Var mı içinizde hayır diyecek bu yazzdıklarıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu adamın ne yazdığını be anlamıyorum.yıllardır köşe yazısını takip ediyorum hep ipe sapa gelmez konuları işliyor mu diyeyim zırvalıyormu diyeyım kestiremedim.Bu gazete bu adamı niye tutar .şunun gülüşüne bak.safi gıcık.Deve ile rotarın ne ilgisi var.Kime mesaj yolluyor,kime yaltaklanıyor belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ülkede çok fazla sayıda 1940 kafalı insan olduğunu biliyorum merak etmeyiniz sevgili yorumcular, sadece size tavsiyem; bozuk plak gibi yıllardır aynı şarkıyı çalan yazarın yanında diğer "açık" fikirli yazarları da okumanız. Eğer böyle yaparsanız Bekir Coşkun'un ne kadar demode, ne kadar yavan yazıları olduğunu da "umarım" anlayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalemine sağlık Bekir Usta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen gerçekten garip mişsin. Keşke onbinlerce Bekir Çoşkun'umuz olsaydı. Bence eski yazılarını bul ve oku. İyi gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Valla hayretler içerisinde şu THY savunucularını okuyorum. Cemaatçilik böyle bir şey demek. Cahilane savunmak. Yapmayın ne olur yapmayın. 1 - 2 sene sonra gideceksiniz. Sonra bu şirketi arkanızdan kim toplayacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değilmiki sen İngilizin uçağını sıfır hale getirip başına çalıyorsun. Aldıkları komisyonlarla, memleketin parasını İngilize peşkeş çekenleri sorgulamıyorsunuz da RJ leri iade etme başarısını gösterip zarardan döndürenleri kınıyorsunuz ya. Sizin gerçekten alacağınız olsun. Biraz vatansever olun. İnanın bu uğurda bir deve değil 10 tanede kesseydiler az bile olurdu. Deveyi aslında bir zihniyet meselesi olarak değil İngilizin gözüne sokulan bir değnek olarak görün. Bu işin hakkı da ancak deve olurdu. Adamların uçağı resmen soygun makinesi. İnanmayan da bilmeyen de Tekniğe sorsun. Ha hem ekibin başarısına ortak olup hemde resim çekip medyaya servis yapan karaktersiz teknisyene değil. Adam gibi olanlara sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nın nasıl badem bıyıklı fetoşçularla doldurulduğunu bilmeyen mi var. Şimdi bu karnını kaşıyan ulema kısmı Bekir Coşkun'a laf ediyor.Sizi gidi deveci yakiyye ekibi sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet ayrıcalıklı zümre bu havayolu dediğiniz kadar berbat yönetşliyorda neden bu yönetimle beraber.büyüdü hadi ben cahil olabilirim.rakkamlar mı yanlış söylüyor.hadi dahada cahil olabilirim.bunlar ödülleri para ilemi alıyor.hadi kara cahil olabilirim.barselona gibi bir takım bu kadar kötü yönetimi olan bir şirketi kendine neden sponsor seçiyor.Ben parti tutmam ama yiğidin hakkı yiğide.istersem thy ermeni yönetsin farketmez önemli olan havayolunun büyümesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizi haksız bulmuyorum Bekir Bey..Ama bu mevsimde bu gecikmeyi abartmayınız..Fıkrayı hatırlayınız Sn.Üstat: sarayın önünden geçerken bağıran ERİKÇİYE Padişahın buyruğu ile verilen malum !ceza icra edilirken Erikçi devamlı gülermiş..sormuşlar ''Bre zındık ne gülersin!'' Erikci cevap vermiş ''Arkadan KARPUZCU geliyor onun durumuna gülüyorum!!'' Siz şimdilik halinize dua edin Üstat; develer bitiyor, yakında ''İmam Kaptanlar'' geliyor..... Eli kulağında....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000