21 Aralık 2012, Cuma 12:40:06

GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ... THY UÇACAK!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın'ın, Başkent kalkışlı uçuş sayısının artırılması konusunda Türk Hava Yolları (THY) nezdinde yaptığı girişim sonuç verdi.
  • Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ankara base i neden kapatıyorsunuz o zaman diye sormazlar mı? İstanbul dan ankaraya ekip gelecek otele para verilecek bu ekipler sabah kalkıp başkentlere uçacak, ekiplerin mesaisinden optimimum olarak faydalanılmayacak. Ankara base in kapatılması için mantıklı bir sebep şu anda bile yok, hala bir sürü sefer yurt dışına ve sabihaya istanbula yapılıyor. Ankaradan halen yapılan Yurt dışı seferler Tahran, Moskova, Viyena, Brüksel, Amsterdan, Düseldorf ...
  • tugiad_ankara ekibini kutlamak gerek. valiligi ve diger sivil toplum orgutlerini de arkalarina alarak, onemli bir girisimde bulundular ve nihayet kentlilik bilincini on plana cikararak thy ile ilgili bir projeye on-ayak oldular. eger thy verdigi sozu tutar ve baskent ankara'yi onemli kentlere dogrudan baglarsa, bu salt ankara'nin degil baskentin hinterlandinda bulunan yaklasik 10 milyonluk bir nufusu da dogrudan ilgilendiren bi rgelisme olacak. yurekten destekliyor ve tugiad_ankara'yi da bu girisiminden dolayi yurekten kutluyorum. gelismenin takipcisi olacagiz.
  • THY ekiplerini İstanbul'a zorla çekerken bu ne iş anlamadım şimdi? Bırakın insanlar evlerinden gelip uçsunlar ozaman????!!
  • ankara semalarında 330 lar 777 ler görmek istiyoruz artık
  • Hızlı tren fikri çok güzel. Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Eskişehir, Konya o zaman ESB'yi kullanır.
  • Haftanin her gunu olursa ve ornegin ortadogu ucuslarina baglanti verecek sekilde ayarlanirsa dolar. Haftanin 3 gunu bilmemne seklinde bir tarifeyle acilirsa hicbir ise yaramaz. Bizden uyarmasi
  • Esenboga Ankara'ya trafik yogunlugundan etkilenmeyen hizlica bir trenle baglanmali. Bu sayede Eskisehir'den yada Konya'dan gelen biri Esenboga'ya daha kolayca ve hizlica ulasabilir, Esenboga bolgesel havaalani olur.
  • son yıllarda THY'nin aldığı en önemli kararlardan birisi.Bu saatten sonra gidilmek istenilen yere eğer Esenboğa'dan uşuş mevcutsa başta Ankara vatandaşlarımız olmak üzere Konya,Eskişehir,Bursa,Kırıkkale,Kırşehir,Nevşehir ve Ankara'ya yakın diğer illerimizdeki vatandaşlarmızın uçuş Esenboğa'yı kullanması hem AHL'deki sıkışıklık için hem maliyet açısından daha doğru bir seçim olacak.Sonuçta bu ilk uçuşlar aynı zamanda THY için verimlilik testi olacaktır ve ben bu uçuşların en az %80 dolulukta olmasını isterim. Ankara toplu taşıma birleşim noktası ve YHT hatlarının kesiştiği bir noktadan (ÖR:Sıhhiye) Esenboğa'ya yapılacak bir Metro,Havaray veya Manyetik Tren(MAGLEV) hattı Esenboğa ve THY'ye istediği verimliliği fazlasıyla sağlayacaktır kanaatindenyim.Aslında MAGLEV hattı yapılması en güzeli olur.Şehir merkezinden Esenboğa'ya saatte 450km hızla 5 dakika'da varılabiliyormuş ve maliyet olarak metrodan çok daha ucuz olduğunu söylüyorlar(Bir platformda Ankara projelerinde tartışılıyor bu konu.
  • ANKARADAN DIŞ HAT DAHA ÖNCE ÇOK DENENDİ AMA TUTMADI, KEŞKE TUTSA AMA İSTANBULDAN UÇMA MALİYETİ İLE ANKARADAN UÇMA MALİYETİ ÇOK DAHA UCUZ. TALEP YETERLİ OLMADIĞI İÇİN KALKAR SEFERLER YAKINDA
  • güzel bir durum hayırlı olsun diyelim sefer olsunda ankaralı olarak da sizler thy ile uçun kusura bakmayın bir sürü ankarada yaşayan arkadaşlaırm var yurt dışına giderken hep lufthansa ile gidiyorlar ya da istanbuldan aktarmalı yine yabancı havayolarını kullanıyorlar öyle olmamalı sizde uçun adamlar görsünler talep var seferlere diye..

THY; halen 12 olan Ankara kalkışlı yurt dışı uçuş noktasını önce 16'ya, daha sonra da 20'ye çıkarmayı hedefliyor. İlk etapta Paris, Londra, Roma, Cidde, Medine ve Kiev'e Başkent'ten direkt uçulabilecek.

Barış Aydın başkanlığındaki TÜGİAD Ankara'nın yönetim kurulu, Ankara'daki medya kuruluşlarının temsilcileriyle Marriott Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Barış Aydın, yaptığı konuşmada, bir süre önce Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferi sayısının artırılması konusunda yaptıkları girişimin, THY yönetimini harekete geçirdiğini belirtti.

THY Ankara Satış Müdürü Emrullah Kirişçi'nin, bu konuda görüşmek üzere kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Aydın, ''Sayın Kirişçi, halen 8 olan Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferi düzenlenen yer sayısını ilk aşamada 16'ya çıkaracaklarını, zamanla da bu sayının 20'ye ulaşacağını ifade etti.

Kiev'e yakında sefer başlıyor. Mekke ve Medine için karar çıkmış, Suudi Arabistan'dan izin bekleniyor. Sayın Kirişçi, (Başkentten Başkente) diye bir proje başlatacaklarını, bu proje kapsamında Ankara'dan Paris, Londra ve Roma'ya da direkt seferler konulacağını bildirdi. Arz ve talebe göre diğer destinasyonlar belirlenecek'' diye konuştu.

Atılan bu adım için THY yönetimine teşekkür ettiklerini, ancak yeterli görmediklerini anlatan TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın, ''Küresel ekonomide rekabet koşulları son derece ağırlaştı. Ankaralı genç işadamları olarak rakiplerimizle eşit koşullarda yarışmak istiyoruz. Başkentte turizmin gelişmesi, ihracatçı işadamlarının dünya ile entegrasyonu için havayolu ulaşımı hayati önem taşıyor'' dedi.

THY'nin, ticari bir kuruluş olduğunu, yeni bir sefer koyacakları zaman kar-zarar hesabı yapmalarını bir işadamı olarak doğal karşıladıklarını vurgulayan Aydın, şunları söyledi:

''Ancak Ankara ile ilgili bir hesabı yanlış yapıyorlar. Ankara'nın nüfusunu 4,5 milyon olarak hesaplıyorlar. Biz ise bu hesabın yanlış olduğunu onlara aktardık. Eskişehir ve Konya, Yüksek Hızlı Tren hatları ile adeta Ankara ile içiçe duruma geldi. İstanbul'da bir semtten diğerine gitme süresi olan 1,5 saatte bu kentlerden Ankara'ya ulaşmak artık mümkün. Duble yollarla otoyollar modernleşti. Kırıkkale'den Çankırı'dan bir, birbuçuk saatte Ankara'ya gelinir oldu. Yeni Yüksek Hızlı Tren hatları yapılıyor ve ana merkez Ankara olacak. Bunların hepsini alt alta topladığınız zaman ortaya 10-12 milyonluk yolcu potansiyeli çıkıyor.''

İstanbul'da ise hava trafiğinin sıkıştığını, iki havaalanının da yetmez hale geldiğini kaydeden Aydın, TÜGİAD Ankara'nın önerilerini şöyle sıraladı:

''1- Atatürk Havalimanı'nın yükü Esenboğa ile hafifletilsin. Esenboğa, yurt dışı uçuşlarda  aktarma merkezi olsun.
2- Ankara kalkışlı, yurt dışı uçuş noktası sayısı en az 50 olsun.
3- Demir yolu ağının Esenboğa ile entegrasyonu bir an önce sağlansın. Demir yolu ile Ankara'ya gelecek insanlar, şehir trafiğine girmeden Esenboğa'ya ulaşsın.
4- Ankara'yı aktarma merkezi olarak cazip hale getirmek için turizme yönelik projeler üretilsin, bu projeler desteklensin. 49 müzeye sahip Ankara'da bunlardan sadece 5'i ziyaret edilebilmekte. Bu müzeler atıl olmaktan kurtarılsın.''
Aydın, TÜGİAD Ankara olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini, Ankara Valisi  Alaaddin Yüksel'den de çok büyük destek aldıklarını sözlerine ekledi.
TÜGİAD Ankara Başkan Yardımcısı Mansur Özdoğan ise özellikle Türk müteahhitlerin yurt dışı uçuşlardaki sıkıntısına işaret ederek, gelinen noktada atılan adımların yeterli olmasa da sevindirici olduğunu söyledi.

GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ... THY UÇACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Ankara base ~ 11 yıl önce
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ankara base i neden kapatıyorsunuz o zaman diye sormazlar mı? İstanbul dan ankaraya ekip gelecek otele para verilecek bu ekipler sabah kalkıp başkentlere uçacak, ekiplerin mesaisinden optimimum olarak faydalanılmayacak. Ankara base in kapatılması için mantıklı bir sebep şu anda bile yok, hala bir sürü sefer yurt dışına ve sabihaya istanbula yapılıyor. Ankaradan halen yapılan Yurt dışı seferler Tahran, Moskova, Viyena, Brüksel, Amsterdan, Düseldorf ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
puffff ~ 11 yıl önce
Sunexpress kalan 75 memuruyla Anadolujeti yapmakta zorlanırken Dışhat business ekonomi mi yapacak cok merak ediyorum
tebrikler... ~ 11 yıl önce
tugiad_ankara ekibini kutlamak gerek. valiligi ve diger sivil toplum orgutlerini de arkalarina alarak, onemli bir girisimde bulundular ve nihayet kentlilik bilincini on plana cikararak thy ile ilgili bir projeye on-ayak oldular. eger thy verdigi sozu tutar ve baskent ankara'yi onemli kentlere dogrudan baglarsa, bu salt ankara'nin degil baskentin hinterlandinda bulunan yaklasik 10 milyonluk bir nufusu da dogrudan ilgilendiren bi rgelisme olacak. yurekten destekliyor ve tugiad_ankara'yi da bu girisiminden dolayi yurekten kutluyorum. gelismenin takipcisi olacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
THY ekiplerini İstanbul'a zorla çekerken bu ne iş anlamadım şimdi? Bırakın insanlar evlerinden gelip uçsunlar ozaman????!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
görelim artık ~ 11 yıl önce
ankara semalarında 330 lar 777 ler görmek istiyoruz artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hızlı Tren ~ 11 yıl önce
Hızlı tren fikri çok güzel. Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Eskişehir, Konya o zaman ESB'yi kullanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklin yolu ~ 11 yıl önce
Haftanin her gunu olursa ve ornegin ortadogu ucuslarina baglanti verecek sekilde ayarlanirsa dolar. Haftanin 3 gunu bilmemne seklinde bir tarifeyle acilirsa hicbir ise yaramaz. Bizden uyarmasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oncelikle ~ 11 yıl önce
Esenboga Ankara'ya trafik yogunlugundan etkilenmeyen hizlica bir trenle baglanmali. Bu sayede Eskisehir'den yada Konya'dan gelen biri Esenboga'ya daha kolayca ve hizlica ulasabilir, Esenboga bolgesel havaalani olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Güzel Karar. ~ 11 yıl önce
son yıllarda THY'nin aldığı en önemli kararlardan birisi.Bu saatten sonra gidilmek istenilen yere eğer Esenboğa'dan uşuş mevcutsa başta Ankara vatandaşlarımız olmak üzere Konya,Eskişehir,Bursa,Kırıkkale,Kırşehir,Nevşehir ve Ankara'ya yakın diğer illerimizdeki vatandaşlarmızın uçuş Esenboğa'yı kullanması hem AHL'deki sıkışıklık için hem maliyet açısından daha doğru bir seçim olacak.Sonuçta bu ilk uçuşlar aynı zamanda THY için verimlilik testi olacaktır ve ben bu uçuşların en az %80 dolulukta olmasını isterim. Ankara toplu taşıma birleşim noktası ve YHT hatlarının kesiştiği bir noktadan (ÖR:Sıhhiye) Esenboğa'ya yapılacak bir Metro,Havaray veya Manyetik Tren(MAGLEV) hattı Esenboğa ve THY'ye istediği verimliliği fazlasıyla sağlayacaktır kanaatindenyim.Aslında MAGLEV hattı yapılması en güzeli olur.Şehir merkezinden Esenboğa'ya saatte 450km hızla 5 dakika'da varılabiliyormuş ve maliyet olarak metrodan çok daha ucuz olduğunu söylüyorlar(Bir platformda Ankara projelerinde tartışılıyor bu konu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURAT ~ 11 yıl önce
ANKARADAN DIŞ HAT DAHA ÖNCE ÇOK DENENDİ AMA TUTMADI, KEŞKE TUTSA AMA İSTANBULDAN UÇMA MALİYETİ İLE ANKARADAN UÇMA MALİYETİ ÇOK DAHA UCUZ. TALEP YETERLİ OLMADIĞI İÇİN KALKAR SEFERLER YAKINDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
güzel bir durum hayırlı olsun diyelim sefer olsunda ankaralı olarak da sizler thy ile uçun kusura bakmayın bir sürü ankarada yaşayan arkadaşlaırm var yurt dışına giderken hep lufthansa ile gidiyorlar ya da istanbuldan aktarmalı yine yabancı havayolarını kullanıyorlar öyle olmamalı sizde uçun adamlar görsünler talep var seferlere diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000