03 Mart 2015, Salı 10:12:57

'GİDİŞLERİ ÖNLEMEK İÇİN THY İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

İngiltere İçişleri Bakanı May, ülkesinden Suriye'ye gidecek İngiliz vatandaşları konusunu ve gidişlerin önlenmesi için daha fazla neler yapılabileceğini THY ile görüştüklerini belirtti.
  • Bunun manasi su: bizim somurgeci zihniyetimiz cocuklarimizin da icini bosaltti, simdi onlari kontrol edemiyoruz, sucu da yuzyillardir yaptigimiz gibi baskasina yamamak zorundayiz. Yeni Turkiyenin basbakani cagirsin ingiltere buyukelcisini de bir aciklama istesin bakalim ne demek oluyor bu diye, yeni mi eski mi gorelim...
  • THY ile neyi görüştüklerini merak ettim. Şüpheli birisi ülkelerinden elini kolunu sallayıp gidebiliyorsa o onların problemidir. Daha öncede yazdım, THY ulaştırma hizmeti veren bir şirkettir, güvenlik şirketi değil. Kurallara prosedürlere uyan herkesi taşır, gerisi onu ilgilendirmez. Umarım THY yetkilileri, bunun kendileriyle doğrudan alakalı bir durum olmadığını, ülkelerinde güvenlikle ilgili bir sorunları varsa bunu ingiliz polisine danışmalarının daha akıllıca olacağını onlara "nazikçe" hatırlatmışlardır ;) Aslında bütün bu suçlamaların amacı Türkiyeyi yavaş yavaş işid destekçisi pozisyonuna sokmaktan başka bir şey değil.
  • Ingiltere cikislarinda pasaport kontrolu yok, dolayisi ile, Istanbul yerine kendi kapilarina diksinler polisi. TK nin nerden uctugu belli,gider durursun,istanbula ne geliyosun
  • İngiliz merkez bankası sahibi Rothschild ailesinin Irak'ın Kuzey'inde petrol yataklarının boru hattını Akdeniz'e çıkarmak için destek verdiği ISID ve bununla legalize ettiği PKK desteğini çekmesini söyleyin de görelim maçanızı.
  • İşçi Partili milletvekili Keith Vaz oturumda söz alarak İçişleri Bakanı May'e soru yöneltti. "Kontrolü sağlamak için İstanbul'da da İngiliz polisinin bulunması gerektiğini düşünmüyor musunuz?" Havalimanindaki gorevli Ingiliz polisinin ne yaptigini aciklayabilirler mi? Istanbul`da bulunmasini tartisacaklarina, kizlarin ulkeden cikisina izin vermeseydi Ingiliz polisi. Bu ne kustahliktir. Sanki Turk Hava Yollari kizlari zorla ucaga bindirmis gibi devamli ingilizlerin yayin yapmasina karsilik verilmesi gerekir. IATA ile gorussunler dunyadaki uygulamalari degistirsinler. Sinir uygulamalarini gozden gecirsinler.
  • TK bir de polislik gorevi yapacakti.

İngiltere İçişleri Bakanı May, ülkesinden Suriye'ye gidecek İngiliz vatandaşları konusunu ve gidişlerin önlenmesi için daha fazla neler yapılabileceğini THY ile görüştüklerini belirtti.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, "ülkesinden Suriye'ye giden İngiliz vatandaşları konusunu ve bu kişilerin gidişlerinin önlenmesi için daha fazla neler yapılabileceğini bir süredir Türk Hava Yolları (THY) ile görüştüklerini" söyledi.

May, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda hükümetin terörle mücadele stratejisi ve Suriye ile Irak'a giden İngiliz vatandaşlarıyla ilgili yapılan oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Geçen hafta THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'i, Suriye'ye giden İngiliz kızlarla ilgili üyelerin sorularını yanıtlamak üzere komisyona davet edeceğini açıklayan İçişleri Komisyonu'nun Başkanı, İşçi Partili milletvekili Keith Vaz oturumda söz alarak İçişleri Bakanı May'e soru yöneltti.

"Kontrolü sağlamak için İstanbul'da da İngiliz polisinin bulunması gerektiğini düşünmüyor musunuz?" sorusu üzerine Theresa May, şöyle konuştu:

"İçişleri Komisyonu'ndan gelen tavsiyeleri her zaman dikkatlice incelemişimdir. Londra polisi, Türk yetkilileri kızlarla ilgili uyardığı tarih konusuna açıklık getirmiştir. Ne yazık ki, zaman içerisinde artan sayıda kadın ve genç kızın Suriye'ye gittiğini görüyoruz. Bu süregelen bir konu. O nedenle, İçişleri yetkilileri THY ile bu konuyu bir süredir görüşüyor. İngiltere Ulaştırma Bakanı'yla ayrıca görüşeceğim ve daha fazla neler yapılabilir buna bakacağız. Bu kızların ailelerinin yaşadığı travmayı ve stresi daha fazla ailenin yaşamasını önlemeye çalışacağız."

İşçi Partili milletvekili Stephen Doughty'nin "Özellikle THY başta olmak üzere, Türkiye ve Kıbrıs'a uçan ticari havayolu şirketleriyle özel düzenlemeler var mı?" sorusu üzerine ise İçişleri Bakanı May, "İngiltere'den ayrılan kişilerle ilgili ülkedeki çıkış noktalarında çeşitli önlemler aldık. Daha önceden de belirttiğim gibi, daha fazla ne gibi adımlar atabiliriz diye çalışıyoruz ve özellikle bunu THY ile görüşüyoruz" dedi.

May ayrıca, Türkiye ile İngiltere arasında çok sayıda kişinin seyahat ettiğine dikkati çekerek, "Her yaz Türkiye'ye giden İngiliz turist sayısı neredeyse 2 milyon. Türkiye ile İngiltere arasında önemli bir insan hareketi var ve bu Türk ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturuyor" ifadesini kullandı.

İngiltere Terörle Mücadele Polis Birimi önceki hafta yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana isimli üç genç kızın 17 Şubat günü Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan THY'nin TK 1966 sefer sayılı yolcu uçağıyla İstanbul'a gittiklerini kaydetmişti.

Polis, yakın arkadaş olan ve aynı okulda okuyan üç genç kızın, Suriye'ye ulaşmak ve terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'ye gittiklerinin tahmin edildiğini belirtmiş, kızların bulunması için Türkiye'ye ekip gönderdiğini açıklamıştı. Ancak daha sonra kızların Suriye'ye geçtiğinin tahmin edildiği kaydedilmişti.

İngiliz hükümeti, yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor.

'GİDİŞLERİ ÖNLEMEK İÇİN THY İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

gicik ~ 9 yıl önce
Bunun manasi su: bizim somurgeci zihniyetimiz cocuklarimizin da icini bosaltti, simdi onlari kontrol edemiyoruz, sucu da yuzyillardir yaptigimiz gibi baskasina yamamak zorundayiz. Yeni Turkiyenin basbakani cagirsin ingiltere buyukelcisini de bir aciklama istesin bakalim ne demek oluyor bu diye, yeni mi eski mi gorelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uk ~ 9 yıl önce
THY ile neyi görüştüklerini merak ettim. Şüpheli birisi ülkelerinden elini kolunu sallayıp gidebiliyorsa o onların problemidir. Daha öncede yazdım, THY ulaştırma hizmeti veren bir şirkettir, güvenlik şirketi değil. Kurallara prosedürlere uyan herkesi taşır, gerisi onu ilgilendirmez. Umarım THY yetkilileri, bunun kendileriyle doğrudan alakalı bir durum olmadığını, ülkelerinde güvenlikle ilgili bir sorunları varsa bunu ingiliz polisine danışmalarının daha akıllıca olacağını onlara "nazikçe" hatırlatmışlardır ;) Aslında bütün bu suçlamaların amacı Türkiyeyi yavaş yavaş işid destekçisi pozisyonuna sokmaktan başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ingiltere cikislarinda pasaport kontrolu yok, dolayisi ile, Istanbul yerine kendi kapilarina diksinler polisi. TK nin nerden uctugu belli,gider durursun,istanbula ne geliyosun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
İngiliz merkez bankası sahibi Rothschild ailesinin Irak'ın Kuzey'inde petrol yataklarının boru hattını Akdeniz'e çıkarmak için destek verdiği ISID ve bununla legalize ettiği PKK desteğini çekmesini söyleyin de görelim maçanızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ingiliz kustahligi ~ 9 yıl önce
İşçi Partili milletvekili Keith Vaz oturumda söz alarak İçişleri Bakanı May'e soru yöneltti. "Kontrolü sağlamak için İstanbul'da da İngiliz polisinin bulunması gerektiğini düşünmüyor musunuz?" Havalimanindaki gorevli Ingiliz polisinin ne yaptigini aciklayabilirler mi? Istanbul`da bulunmasini tartisacaklarina, kizlarin ulkeden cikisina izin vermeseydi Ingiliz polisi. Bu ne kustahliktir. Sanki Turk Hava Yollari kizlari zorla ucaga bindirmis gibi devamli ingilizlerin yayin yapmasina karsilik verilmesi gerekir. IATA ile gorussunler dunyadaki uygulamalari degistirsinler. Sinir uygulamalarini gozden gecirsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 9 yıl önce
TK bir de polislik gorevi yapacakti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000