11 Kasım 2009, Çarşamba 07:50:02

Geri dönen uçağın yolcuları tedavi oluyor

Geçtiğimiz gün hacı adaylarını götürmek üzere İstanbul-Medine seferini yapan THY uçağında domuz gribi taşıyan yolcular olduğu ihbarı üzerine uçak geri dönmüştü. Yolcuların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Domuz gribi olduğu belirtilen erkek hacı adayı ve 4 kadın yakını, uçaktan indirilerek Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hacı adaylarından birinde virüs tespit edilirken, diğerlerinin testi negatif çıktı. Grip tedavisine başlanan şahıslar, durumları ciddiyet taşımadığı için evlerine gönderildi.

Önceki gün Almanya'nın Münih şehrinden hacca gitmek için havalanan kafile İstanbul'a gelmişti. Hacı adayları saat 18.40'ta THY uçağı ile kutsal topraklara gitmek üzere havalandı. Medine'ye yarım saat kala, uçaktaki hacı adaylarından bir erkek yolcunun domuz gribi testlerinin pozitif olduğu ortaya çıktı. THY yetkililerinin kokpit ekibine bilgi vermesi üzerine uçak, İstanbul'a geri dönme kararı aldı. Önceki gece saat 22.00 sularında Atatürk Havalimanı'na dönen uçaktaki virüs taşıyan erkek yolcu ve 4 yakını Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Uçak dezenfekte edilirken, yaklaşık 2 saat alanda bekleyen diğer hacı adayları ise, THY'nin tahsis ettiği başka bir uçakla Medine'ye uçtu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önümüzdeki yıllarda mevsimsel grip virüsü H3N2 yerine domuz gribi virüsü H1N1'in etkili olacağını belirterek, "Artık mevsimsel grip aşılarının içeriğinde H1N1 de olacak." dedi.

(Zaman)

Geri dönen uçağın yolcuları tedavi oluyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000