15 Ağustos 2008, Cuma 08:12:29

Gemide isyan çıktı, uçakla döndüler!

Kaptan ile tur acentası arasında yaşanan sorun nedeniyle Adriyatik'te bekletilen Hırvatistan bayraklı "M-S Dalmaçya" adlı gemideki 201 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları'nın (THY) tahsis ettiği özel bir uçakla bu gece İstanbul'a geldi.

Yolculardan Levent Ersöz geziyi düzenleyen tur acentası ve geminin kiralandığı Hırvatistan şirketi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle olayın meydana geldiğini belirterek, “2 gün boyunca denizde bekledik. Bu sırada Türkiye'den büyük destek gördük. THY özel bir uçakla aldı bizi İstanbul'a getirdi” dedi.

Yolculardan Öğretmen Füsun Esin, gemide bulundukları ortamın sıkıntısının olmadığını ifade ederek, “Bize personel tarafından ilgi gösterildi, yemeğimiz verildi. Sağlık problemi olan yaşlı yolcular özellikle denizin ortasında olmaktan dolayı tedirginlikleri gemideki doktorlar tarafından giderildi. Yabancı ülkede olmaktan, ya bize sahip çıkan olmazsa tedirginliği yaşadık. Herkes birbirine destek oldu. Sonunda bu durumu atlattık” diye konuştu.

Avukat olduğu belirten, yolculardan Raşit Tuncer, turu organize eden Hırvat şirketi ve Türk “Delos” şirketi hakkında davacı olacaklarını belirterek, “ Tura katılan arkadaşlarımızla birlikte olup bunun davasını vereceğiz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için herşeyi yapacağız” dedi.

ŞİRKET YETKİLİSİ POLİSE İFADE VERDİ

Yolcular arasında bulunan “Delos” şirketi yetkilisi Cemal Altaylı, tura balayı çifti olarak katılan ve dolandırıldıklarını iddia eden Fikret-İrem Ünlüer'in şikayeti üzerine Atatürk Havalimanı Polis Merkezine götürülerek ifadesine başvuruldu.

Fikret Ünlüer, 1772 Avro ödedikleri turda vaat edilenlerin yerine getirilmediğini belirterek, şunları söyledi:
“Yeni evlendik ve böyle bir tura katılarak güzel bir balayı geçirmek istedik. Ancak İzmir'den tura başladığımız anda problemler yaşadık. Hırvatistan'ın Dubrovnik şehri açıklarında 36 saat denizde bekledik. Şirket yetkilileri paralarımızı geri iade edeceklerini söyledikleri halde, şimdi bunları inkar ediyorlar. Dolandırıldığımızı düşünüyorum.”

İstanbul'a gelen yolcuların bir kısmı uçakla diğerleri ise tur şirketleri tarafından temin edilen otobüslerle İzmir'e gönderildi.

Edinilen bilgiye göre yolcular, dün Dışişleri Bakanlığına ve Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine telefon ederek, bir Türk turizm şirketinin gemiyle düzenlediği gezi sırasında, geminin Hırvat sahibi ile Türk firmalar arasında çıkan mali anlaşmazlık sebebiyle kaptanın gemiyi Hırvatistan'daki Dubrovnik açıklarında beklettiğini belirttiler. Gemide mahsur kalan Türk vatandaşları olarak mağduriyetlerinin sona erdirilmesini talep ettiler.

Bunun üzerine, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğinin girişimleri sonucu, turun Split'e kadar devam ettirilmesi sağlandı. İlgili Türk şirketinin, yolcuları Türkiye'ye hava yoluyla getirmesi için gerekli tedbirler alındı. Yolcular, THY'nin tahsis ettiği bir uçakla bu gece Türkiye'ye getirildi.

 

Gemide isyan çıktı, uçakla döndüler!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000