18 Nisan 2013, Perşembe 14:17:54

'GECE UÇUŞLARI BÜYÜK KATKI SAĞLADI'

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, son zamanlarda Van’a yapılan gece uçuşlarının ilin turizm ve ekonomisine büyük bir katkı sağladığını söyledi.
  • Gece uçuşları yaz tarifesi başlangıcından itibaren daily oldu... Artık her gece uçuş var...

Yaşanan 2 büyük depremin ardından ilin ekonomisinin daha kısa sürede toparlanması için büyük bir birliktelik sağladıklarını ifade eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, bu süreçte ilin valisi, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri ile güç birliği yaparak ahenk içinde çalıştıklarını kaydetti. İlin sorunlarını ilgililere aktarmak üzere 2 kez heyet halinde Ankara’ya gittiklerinin de altını çizen Nadiroğlu, Van’a gece uçuşlarının yapılması gerekliliğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a aktardıklarını dile getirdi. Nadiroğlu, bunun sonucu olarak başlatılan gece uçuşlarının ilin turizm ve ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti. Gece uçuşlarının özellikle günü birlik iş için Ankara’ya giden tüccar, tacir ve sanayiciye büyük kolaylıklar sağladığını da söyleyen Nadiroğlu, “Sabah saat 06:15’te Van Ferit Havalimanı’nda kalkan uçakla giden bir işadamı mesai saatinin başlamasıyla birlikte Ankara’daki iş takibine başlayabilir. Akşam saatlerine kadar işlerini takip eden tüccar, tacir ve sanayicimiz, saat 23:15’te yapılan gece uçuşu ile ertesi gün Van’daki işinin başına geçme olanağı sağlanmış oldu. Yapılan gece uçuşlarının iş dünyasının yıllardır beklediği bir karardı. Bu uçuşlar ilimizin gelişmesine ve ekonomisinin kalkınmasına da öncülük edecek. Başlatılan gece uçuşları sadece Van’ın değil, çevre illerin de ihtiyacını karşılamaya yönelik bir hizmettir” dedi.

Pist çevresindeki arazi yapısı nedeniyle C kategorisinde sınıflandırılan ve bu güne kadar sadece gündüz uçuşları düzenlenebilen Van Ferit Melen Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından uyduya dayalı RNP AR sistemini kurmasıyla gece uçuş üssü oldu. İlk olarak 13 Aralık 2012 tarihinde Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu Sunexpress gece uçuşuna başlamıştı. Ardından, 26 Ocak 2013 tarihinden itibarin Anadolujet Hava Yolları haftada üç gün karşılıklı Ankara-Van gece uçuşlarını başlatmıştı.

'GECE UÇUŞLARI BÜYÜK KATKI SAĞLADI'

Yorumlar

EZS 06 ~ 11 yıl önce
Gece uçuşları yaz tarifesi başlangıcından itibaren daily oldu... Artık her gece uçuş var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000