17 Temmuz 2014, Perşembe 10:10:39

GAZİPAŞA'DA KAPASİTE ARTIRILDI

TAV Havalimanları’nın gerçekleştirdiği yatırımla Antalya Gazipaşa Havalimanı terminal binası üç kat büyütüldü ve aprona yeni park alanları yapıldı.
  • Servisiniz yok
  • antalyaya gelen turistin %25 i alanyaya geliyor.gazipasa-alanya 20 dakika antalya merkez zaten kapasitesinin ustunde calisiyor.bence gerekliydi.merkezden alanyaya 2 saat gitmektense boylesi daha iyi.ayrica kaş ilçesine havalimani isteyen arkadas zaten yakininizda dalaman var.gereksiz olur.ama bursali arkadas cok dogru soylemis.yenisehir nedir ya.3 milyonluk sehir isparta havalimani kadar yolcu agirlamiyor yazik yatirimlara
  • Bursa da da zamanin yenisehirli ! bakani gidip sehit merkezinden 70 km uzaga yenisehir ilcesine yaptirdi havalimanini...asil vatan aşiklari!!!!! bu ve bunun gibi insanlardir ...
  • Bu başbakan antalya kaş a niye havaalani yapmiyo gazi pasadaki potansiyel burdada var. neymis uygun yer yokmus orduya giresuna care bulunuyosa burada bulunur..
  • Vip aalonu varmi yakinda thy business class geliyor
  • Denizolgun'un hatalı projesi milyarlar harcanarak düzeltilmeye çalışılıyor. Bu ülke kaynaklarını hatalı harcayarak böyle fakir kalıyor. Doğru yer seçimi yapılmamıştı. Kendi seçim bölgesi diye takmadı. Bu fiyata Antalya Alanya tren hattı döşenirdi.
  • Başbakanımızdan Allah razı olsun. O olmasaydı bugün Gazipaşa da dahil 53 havalimanımız olmayacaktı.

TAV Havalimanları’nın gerçekleştirdiği yatırımla Antalya Gazipaşa Havalimanı terminal binası üç kat büyütüldü ve aprona yeni park alanları yapıldı. Pist uzatma çalışmalarıysa devam ediyor. Alanya ve çevresinde turizmin gelişmesine önemli katkı sağlayan meydan, yenilenen yüzüyle yeni havayollarını karşılamaya hazırlanıyor.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, üç kat büyütülen 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binası ve park kapasitesi iki kat artırılan apronuyla Akdeniz Bölgesi’nin yeni uçuş merkezi olmaya hazırlanıyor. Gerçekleştirilen büyütme çalışmalarıyla kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcuya çıkarılan Gazipaşa Havalimanı’ndan halen dokuz ülkedeki 19 noktaya sefer düzenleniyor. Havalimanının pistinin 2500 metreye uzatılması için sürdürülen çalışmaların da yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, “Gazipaşa Havalimanı destinasyon ağını her geçen gün genişleterek bölgeye ve ülke turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. 2013’te havalimanımızda yaklaşık 363 bin yolcu ağırlamıştık. 2014’ün ilk yarısında yaklaşık 250 bin yolcuya ulaştık. Gerçekleştirdiğimiz büyüme çalışmalarıyla havalimanımızın kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcuya ulaştı. Yakında THY de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Gazipaşa’ya haftada 14 sefer uçmaya başlayacak. Diğer havayollarının var olan ve eklenecek uçuşlarıyla Gazipaşa Havalimanı Akdeniz’in yeni çekim merkezi olacaktır. Gazipaşa’nın hak ettiği yere gelmesi için desteğini esirgemeyen başta hükümetimiz ve Ulaştırma Bakanlığı’mız olmak üzere; DHMİ, SHGM, yerel yöneticilerimiz, havayollarımız, turizm sektöründeki paydaşlarımız ve bölge halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Gazipaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilen büyütme çalışmasıyla uçak park alanı üçten altıya çıkarıldı. 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binasında kontuar sayısı yediden 16'ya; x-ray sayısı dörtten beşe; pasaport bankosu da beşten 14’e çıkarıldı. 15 bin metrekarelik apron sahası 22 bin metrekareye çıkarıldı.

Gazipaşa Havalimanı’ndan Almanya’nın Düsseldorf, Frankfurt, Leipzig, Köln, Stuttgart ve Münih; Hollanda’nın Amsterdam ve Rotterdam; Norveç’in Oslo, Stavanger ve Bergen; Danimarka’nın Kopenhag ve Billund; İsveç’in Stockholm ve Göteborg; Finlandiya’nın Helsinki, Litvanya’nın Vilnius, Belçika’nın Brüksel ve Lübnan’ın Beyrut kentlerine olmak üzere 9 ülkede 19 noktaya doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Ayrıca Pegasus Adana bağlantılı olarak İran’ın başkenti Tahran’a uçuyor.

İç hatlardaysa ise Gazipaşa Havalimanı’ndan, Anadolu Jet’in Ankara Esenboğa, Pegasus’un Sabiha Gökçen, OnurAir’ın İstanbul Atatürk Havalimanı, BoraJet’in ise Adana seferleri gerçekleşiyor.

Gazipaşa Havalimanı, 2013 yılında 363 bin yolcuya hizmet sundu.





GAZİPAŞA'DA KAPASİTE ARTIRILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Servisiniz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 10 yıl önce
ne servisi istiyorsun? kapıda havaş, taksi ve otobüs var. ayrıca hemen hemen bütün otellerin shuttle servisleri var.. daha ne istiyorsun anlaşılamadı?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
antalyaya gelen turistin %25 i alanyaya geliyor.gazipasa-alanya 20 dakika antalya merkez zaten kapasitesinin ustunde calisiyor.bence gerekliydi.merkezden alanyaya 2 saat gitmektense boylesi daha iyi.ayrica kaş ilçesine havalimani isteyen arkadas zaten yakininizda dalaman var.gereksiz olur.ama bursali arkadas cok dogru soylemis.yenisehir nedir ya.3 milyonluk sehir isparta havalimani kadar yolcu agirlamiyor yazik yatirimlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 10 yıl önce
üç sene önce antalya ya gelen turistin %25 iydi. son yapılan istatistikte %48 i olduğu ortaya çıktı. antalya bu konuyu çok iyi biliyor. bir ara milletvekilleri ve başbakanı gazlayarak manavgat a havalimanı yapılmasını istediler. üstelik o havalimanını kendileri işletmek istediler. şimdi dönen dolaplar ortaya çıkıyor. antalya, gazipaşadan çok rahatsız. her fırsatta bunu söylüyor ve engel çıkartmak için her türlü numarayı çekiyorlar. bir de sözde tren yolu istiyorlar. yapın da rahatlayın. onca yolu çekip gelen turist neden 2-3 saat otobüs ya da trende sürünsün? antalya dan gelip gazipaşayı öğrenenler bir daha ki, gelişlerinde direk gazipaşayı seçiyorlar. antalya karalama işlerine enerji harcayacağına işine baksın. artık tekel olmadığını anlasın.
bursa da ~ 10 yıl önce
Bursa da da zamanin yenisehirli ! bakani gidip sehit merkezinden 70 km uzaga yenisehir ilcesine yaptirdi havalimanini...asil vatan aşiklari!!!!! bu ve bunun gibi insanlardir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu başbakan antalya kaş a niye havaalani yapmiyo gazi pasadaki potansiyel burdada var. neymis uygun yer yokmus orduya giresuna care bulunuyosa burada bulunur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vip aalonu varmi yakinda thy business class geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Denizolgun'un hatalı projesi milyarlar harcanarak düzeltilmeye çalışılıyor. Bu ülke kaynaklarını hatalı harcayarak böyle fakir kalıyor. Doğru yer seçimi yapılmamıştı. Kendi seçim bölgesi diye takmadı. Bu fiyata Antalya Alanya tren hattı döşenirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 10 yıl önce
sürekli Antalya-Alanya arasına tren hattı döşemekten bahsediyorsunuz. Anlamadığım nokta Antalya'dan komisyon falan mı alıyorsunuz bunun için? Şu anda tıkır tıkır çalışan bir havalimanı ve Antalya'ya ortak olmaya başladı. Yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Bu da demek oluyor ki, Antalya'dan eksiliyor. İlla demiryolu yapacaksan kimse engel olmuyor. Bu zamana kadar durduğun kabahat. Gazipaşa, Antalya'nın tekeline son verecek güzel bir nokta.
Ok ~ 10 yıl önce
Başbakanımızdan Allah razı olsun. O olmasaydı bugün Gazipaşa da dahil 53 havalimanımız olmayacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
33 ~ 10 yıl önce
başbakanını da al git
vergilerimiz ~ 10 yıl önce
O hava alanları vergilerimiz ve milli gelirlerimizle yapıldı.Vergi vermeyen ve bunu anlamayan kardeşim!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000