13 Ağustos 2013, Salı 10:12:04

GAZİPAŞA İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYABİLİR

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı konusunda açıklamalarda bulundu.
  • pisti nereye uzatacaksın deniz tarafından yol diğer taraf dağ akıllı bir açıklama yapın o masrafı oraya yapıncaya kadar Antaya-Mersin arasını OTOBAN yapın çok daha karlı olur.

1 Ağustos Perşembe günü apronun büyütülmesi konusunda imzanın DHMİ Genel Müdürü tarafından atıldığını söyleyerek “Sırada pistin uzatılması var" diyen Çavuşoğlu, tüm imkânları seferber ederek çaba sarf ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, açıklamasında “Havayolu şirketi bize uçuş sayılarını artırmak istediklerini fakat apron yetersizliğinden dolayı bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Bu aslında TAV firmasının görevidir. Ama biz de bölgenin sorunlarını çözmek durumundayız” dedi.

‘DEVLETTEN BİR ŞEY ÇIKMAYACAK’

Sorunları çözme noktasında firmanın yapması gereken bir yatırım için TAV firması ile temasa geçtiklerini belirten Çavuşoğlu, “Kendileri de sağ olsunlar, DHMİ Genel Müdürlüğü ile talepte bulundular. Biz de temasa geçerek bu talep edilen iznin ivedilikle verilmesini sağladık.  Pistin uzatılması meselesinde ise ihale şartlarından kaynaklanan bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Başlangıçta ihale şartlarında ‘havaalanının şuandaki sınırları içinde’ diye bazı ibareler olduğu için burada hukuki bir mütalaalar yapılıyor. Ama biz bunun için kamu yararı gereği tüm imkânları değerlendirerek çaba sarf ediyoruz. Yoksa burada devletin cebinden bir şey çıkmayacak. Aynı şekilde kamulaştırmayı da firma yapacak” şeklinde konuştu.

‘YİNE AYNI UÇAKLAR İNECEK’

Çavuşoğlu, işletmeci firmanın önünü gördüğü için yatırımları artıracağını vurgulayarak “Firmalar önünü göremediği bir şeyde terminal de yapmaz, apron da genişletmez. Çok şükür bizlerin de desteği ile bu süreci iyi değerlendirip havaalanı kapasitesini her türlü artırmak istiyoruz. Nihai amacımız şu anda 737 – 800’ler inebilecek. Biraz daha pisti uzattığımız zaman yine aynı uçaklar inecek ama bu anlamdaki tüm endişeler de ortadan kalkmış olacak. Önemli olan sivil havacılıkta riski en aza indirmek, bunun için tedbirler almak. Şuandaki kapasitesi ile havaalanında yapmaya çalıştığımız budur” diye konuştu.

‘İSTEDİĞİMİZ ŞEYE ULAŞTIK’

THY ile tekrar temasta olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Bazen ‘THY’nin gücü yetmiyor mu?’ diye değerlendirmeler oluyor. THY kendisine göre hesaplar yapıyor. Ama tekrar gündemde ve tekrar değerlendirecekler. Biz sadece ricada bulunuyor, telkinde bulunuyoruz. THY her ne kadar yarı kamu yarı özel olsa da özel şirket mantığı ile yürütülüyor. Siyasi baskılar değil, onların da değerlendirmesi sonucunda THY de buraya inmiş olur. Ama biz istediğimiz şeye ulaştık. Bizim esas amacımız bu havaalanının özellikle yurtdışından gelen turist getiren uçaklara elverişli olmasıydı. Bunu da başardık çok şükür. Uzun yıllar uğraştık, çaba sarf ettik.” dedi.

GAZİPAŞA İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYABİLİR

Yorumlar

offf of ~ 11 yıl önce
pisti nereye uzatacaksın deniz tarafından yol diğer taraf dağ akıllı bir açıklama yapın o masrafı oraya yapıncaya kadar Antaya-Mersin arasını OTOBAN yapın çok daha karlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000