14 Ekim 2009, Çarşamba 08:30:14

"GAZİPAŞA BİZİ ZORLAYAMAZ" (VİDEO)

Yeni sezonda Salı günleri Airport TV’de ekranlara gelen Ali Kıdık yönetimindeki Sorun Cevaplasın, dün gece Antalya Havalimanı’ndan izleyicilerine seslendi…
  • -yer hizmetleri personeli ve güvenlik personellerinin çoğu sezonluk çalışıyor.yazın bütün yoğunluğunu çekip ellerinden geleni yapan arkadaslarımızın yerıne şeflere yalakalık yapan sagda solda dedikodu yapan ve kontuar acmayı bilmeyen adam tgs ye seçiliyor.acaba sistemden kaç dk da kaç yolcu check-in yaptıklarına baktılar mı? ben söliyim sekız dk da bır yolcu check-in i yapan adam suan tgs de yolcu hizmetleri memuru.bizler dedikodu yapmadıgımız için seflere yalakalık yapmadıgımız için sezonluk çalışmaya dewam...
  • geçenlerde supervısıor alp becerik fal baktırmaya gidiyor ve kendisine 2 yıl sonra terminalde olmayacaksın deniyor.vayy bee.ne oldu artık gülay pekel yok tabii arkanda demi.oynayıpta kafaya alacağın yeni birini bulamadın tabi.şimdi geleceğinden şüphe ediyorsun.gerçi arkanda çocukluk arkadaşın nöb.müdür berkay ekim var ya.yo yo o zaten kendini zor attı fraporta.o konumunu tenis oynamaya,balığa gitmeye ve laf götürmeye borçlu.ondan,artık hayır gelmez oda kendi derdine düşmüş.ikiniz ne güzel oynamıştınız t2 de gülay pekel gibi insan sarrafını bile kandırabilmiştiniz.gerçi ikinizde yeşilçam hatta hollywood,daki artistlere taş çıkarırsınız oyunculukta.çok güzel oynayıp değişik maskeler takmakta ustasınız ikinizde.
  • itaat etmede bir erdemdir... ama koyunlara özgü bir erdem...odunla dövülür,tekmeyle sövülürler,sadece melerler,biraz saman biraz ot ile idare ederler...sahipleri onları sever zannederler ama semirtilip ondan sonra kesilirler...itaat etmeyenle aralarındaki fark yalakalıktır...sonu aynı bir yalakalık için değermi..??
  • 2010 icf,de satanlarin ve goturenlerin yili olacak.tabii birde satanlarin ve tiyatrocularin,da yili olacak.gizli ve kirli iliskiler aynen kaldigi yerden devam edecek.yine terminale lazim olacak malzemeler birilerin abisinden,kardesinden alinacak.tabi komisyonlar birilerine verilecek.ondan sonra gelsin evler villalar.2010 da bayagi bereketli gececek antalyada.nobetci mudur ,sef ve supervisior olarak kalabilmek icin satanlar ve oynuyanlar aynen kaldigi yerden devam edecek.tenis oynamalar baliga gitmeler devam edecek tabi.cunku nobetci mudurlugu kaptirmamak lazim.demii.sizler ve sizler gibiler icin baya guzel bir yil olacak galiba 2010.ama hicde belli olmaz bir bakmissin ilahi adelet tecelli etmis hak yerini bulmus herkes yaptigini odemis
  • bizler t1 ve t2 olarak ücretsize çıkıyorsak ve taşın altına ellerimizi sokuyorsak,yöneticilerde bize örnek olup onlarda ücretsize çıkmalıdır.onlarda ücretsize çıksınki onlara gerçekten saygı duyalım.bir yandan bizlere söyleniyor işte 5 katriyon para verdik ihaleyi almak için çok büyük para verdik deniyor.iyide madem bu kadar büyük para verildi bu para sadece alt personeldenmi çıkacak.tamam artık biz ücretsizi kışın yolcu olmadığı ve iş olmadığı için kabullendik.ama neden bu olay sadece bize.bu kadar büyük para verildiyse supervısıorundan tutunda şefine,nöbetçi müdürüne hatta operasyon müdürüne kadar herkesine ücretsize çıkıp hep beraber şirkete katkıda bulunması lazım.doğru olanda budur.çünkü zaten yeterince hatta çok fazlaca yönetici var.
  • burda yazan ve yapılan yorumlardan kim ve neden rahatsız oluyorki.hani bir söz vardır ya ateş olmayan yerden duman çıkmazmış ya.burayı susturacağınıza ateşi ve dumanları çıkarını söndüründe ortalık gerçekten temizlensin.

Antalya Havalimanı’nda ICF Fraport Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen’e konuk olan Ali Kıdık, canlı yayınla merak edilen sorulara yanıt aradı.

Havacılığa araştırma ve kâr edebilmenin yollarını aramakla girdiklerini söyleyen Çeçen; “Hangi sektörden kâr edilebilir, nerede var olabiliriz ona baktık. Aslında 2003 yılında Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlarla havacılığa giriş yaptık ancak 2007’de ICF Fraport ortaklığıyla zirveye çıktık” dedi.

ÇELEBİ ORTAKLIĞININ BOZULMASI

Çelebi 50 yıl gibi bir süreyle yer hizmetlerinde hizmet vererek havacılık sektörünün içinde olan güzide bir demirbaşımız. Bizim ortaklığımız proje bazlıydı, yani Sorun Cevaplasın - Serhat Çeçenbiteceği zaman da aşağı yukarı belliydi. Çelebi de havalimanı işletmesi konusunda yeniydi. Biz de belli bir süre sonra olmayacağını anladık ve ortaklığı bitirdik.

TERMİNAL 2’NİN DEVRİ

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, terminal 2’nin devrinin dünyada eşi benzeri yok. Böyle bir devir teslim işlemi hiçbir yerde olamaz. Biz de bu böylesi bir devirde sorunlar yaşadık ama büyütüldüğü gibi değil. İngiltere’deki Heatrow Havalimanı’ndaki 5. terminal açıldıktan sonra en az 1 ay boyunca büyük çaplı sorunlar yaşadı. Onlarca uçağın kalkışı aksadı. Ama bizde böyle bir durum söz konusu olmadı. Biz, buradan en az hasarla ve en az sorunla çıktık.

Bizim güvenlik konusunda aksaklık yaşadığımız gibi konular gündeme geldi. Devir teslim sırasında belli aksaklıklar yaşadık ancak o gün 4500 yolcuya hizmet vermiş olmamıza rağmen güvenlik konusunda bir sorun yaşamadık.

“İŞÇİ ÇIKARMAK BİZİM KANAYAN YARAMIZ”

Şu an Antalya Havalimanı’nda 1600 çalışanımız var. Bizim işçi çıkarımı asla istemediğimiz bir durumdu ancak mecbur kalınca plan ve proje yapmak zorunda kaldık. İlk hesaplamalarda 200-250 civarında çalışanın işine son verilmesi gibi bir rakam ortaya çıktı. Ancak biz, 1600 çalışandan 50 kişinin işine son verdik. Onları da halihazırda duty free olsun, otellerimiz olsun,enerji bölümü gibi yerlere yerleştirmek için uğraş veriyoruz. Bu konu bizim kanayan yaramız.

HANDLİNG GİRİŞİMİ

Yer hizmetlerindeki potansiyeli inceledik ve tecrübemize de güvenerek bu konuya eğildik. Ancak istediğimiz gibi olmadı. Çünkü biz THY ile ortak çalışmak istedik fakat TGS durumu ortaya çıkınca rafa kaldırmak gereğini hissettik. Biz devam etmek istiyoruz ama TGS sonuçlandıktan sonra pozisyonumuzu değerlendireceğiz. THY bu konuda çok önemli.

Sorun Cevaplasın - Serhat ÇeçenGAZİPAŞA HAVALİMANI’NDAN RAHATSIZLIK DUYULUYOR MU?

Gazipaşa Havalimanı’nın ihalesinde bulunmadık çünkü orada potansiyel göremedik. Kısıtlıydı. İki firma ihaleye girdi ve birisi kazandı. 50 dolar kira bedeliyle işletmeyi aldı. Biz potansiyel görseydik ihaleye mutlaka girerdik. Gazipaşa Havalimanı’ndan korkmuyoruz çünkü Antalya Havalimanı’nın yolcusunu alabilecek kapasiteye sahip değil.

ICF İÇİN 2009

Biz krizin daha ağır geçeceğini düşündük ancak farklı durumlarla bizi zorladı. 10 Ekim itibariyle yaptığımız değerlendirmede Antalya Havalimanı’nda 16 milyon yolcuya hizmet vermişiz. Bu sayı geçen yıl 19 milyondu. Bu çok büyük bir kayıp değil ancak kişisel olarak yapılan harcamalardaki azalmanın bize etkisi büyük oldu. Yolcuların Duty Free ve otel gibi harcamaları bizim için eksi hanelere yazılacak olan kriz etkileriydi. Yolcu sayısı açısında çok etkilenmedik ancak kişisel harcamalar bize eksi yazdırdı diyebilirim.

ANTALYA VE TÜRKİYE’NİN TURİZM HACMİ

Sadece Antalya’nın yılda 25 milyon turiste hizmet verecek potansiyeli var. Ama bizim Türkiye olarak hedefimiz 25 milyon turist. Bu eksiği giderecek çözümler bulmamız gerekiyor. İspanya bugün 65 milyon turist ağırlayıp 75 milyar dolar gelir sağlıyor. Bizde ise 2023 hedefi 65 milyon. Yani onlardan çok gerideyiz. Gelirimiz ise 20-25 milyar dolar dolayında. Buradaki eksikliğimiz ise direkt uçuşumuzun yeteri kadar olmaması. Yolcu, eğer Antalya’ya direkt sefer yoksa burayı tercih etmeyebiliyor. Biz hem Antalya için hem de havalimanımız için yeni ülkelerden direkt seferler almaya çalışıyoruz, girişimlerimiz mevcut.


İŞTE PROGRAMIN TAMAMI

1. BÖLÜM



2. BÖLÜM



 

"GAZİPAŞA BİZİ ZORLAYAMAZ" (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
-yer hizmetleri personeli ve güvenlik personellerinin çoğu sezonluk çalışıyor.yazın bütün yoğunluğunu çekip ellerinden geleni yapan arkadaslarımızın yerıne şeflere yalakalık yapan sagda solda dedikodu yapan ve kontuar acmayı bilmeyen adam tgs ye seçiliyor.acaba sistemden kaç dk da kaç yolcu check-in yaptıklarına baktılar mı? ben söliyim sekız dk da bır yolcu check-in i yapan adam suan tgs de yolcu hizmetleri memuru.bizler dedikodu yapmadıgımız için seflere yalakalık yapmadıgımız için sezonluk çalışmaya dewam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçenlerde supervısıor alp becerik fal baktırmaya gidiyor ve kendisine 2 yıl sonra terminalde olmayacaksın deniyor.vayy bee.ne oldu artık gülay pekel yok tabii arkanda demi.oynayıpta kafaya alacağın yeni birini bulamadın tabi.şimdi geleceğinden şüphe ediyorsun.gerçi arkanda çocukluk arkadaşın nöb.müdür berkay ekim var ya.yo yo o zaten kendini zor attı fraporta.o konumunu tenis oynamaya,balığa gitmeye ve laf götürmeye borçlu.ondan,artık hayır gelmez oda kendi derdine düşmüş.ikiniz ne güzel oynamıştınız t2 de gülay pekel gibi insan sarrafını bile kandırabilmiştiniz.gerçi ikinizde yeşilçam hatta hollywood,daki artistlere taş çıkarırsınız oyunculukta.çok güzel oynayıp değişik maskeler takmakta ustasınız ikinizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
itaat etmede bir erdemdir... ama koyunlara özgü bir erdem...odunla dövülür,tekmeyle sövülürler,sadece melerler,biraz saman biraz ot ile idare ederler...sahipleri onları sever zannederler ama semirtilip ondan sonra kesilirler...itaat etmeyenle aralarındaki fark yalakalıktır...sonu aynı bir yalakalık için değermi..??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2010 icf,de satanlarin ve goturenlerin yili olacak.tabii birde satanlarin ve tiyatrocularin,da yili olacak.gizli ve kirli iliskiler aynen kaldigi yerden devam edecek.yine terminale lazim olacak malzemeler birilerin abisinden,kardesinden alinacak.tabi komisyonlar birilerine verilecek.ondan sonra gelsin evler villalar.2010 da bayagi bereketli gececek antalyada.nobetci mudur ,sef ve supervisior olarak kalabilmek icin satanlar ve oynuyanlar aynen kaldigi yerden devam edecek.tenis oynamalar baliga gitmeler devam edecek tabi.cunku nobetci mudurlugu kaptirmamak lazim.demii.sizler ve sizler gibiler icin baya guzel bir yil olacak galiba 2010.ama hicde belli olmaz bir bakmissin ilahi adelet tecelli etmis hak yerini bulmus herkes yaptigini odemis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizler t1 ve t2 olarak ücretsize çıkıyorsak ve taşın altına ellerimizi sokuyorsak,yöneticilerde bize örnek olup onlarda ücretsize çıkmalıdır.onlarda ücretsize çıksınki onlara gerçekten saygı duyalım.bir yandan bizlere söyleniyor işte 5 katriyon para verdik ihaleyi almak için çok büyük para verdik deniyor.iyide madem bu kadar büyük para verildi bu para sadece alt personeldenmi çıkacak.tamam artık biz ücretsizi kışın yolcu olmadığı ve iş olmadığı için kabullendik.ama neden bu olay sadece bize.bu kadar büyük para verildiyse supervısıorundan tutunda şefine,nöbetçi müdürüne hatta operasyon müdürüne kadar herkesine ücretsize çıkıp hep beraber şirkete katkıda bulunması lazım.doğru olanda budur.çünkü zaten yeterince hatta çok fazlaca yönetici var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burda yazan ve yapılan yorumlardan kim ve neden rahatsız oluyorki.hani bir söz vardır ya ateş olmayan yerden duman çıkmazmış ya.burayı susturacağınıza ateşi ve dumanları çıkarını söndüründe ortalık gerçekten temizlensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000