14 Nisan 2010, Çarşamba 12:45:49

Gaziantep-Erbil seferleri için girişimlere başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep'ten Erbil'e karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması yönünde girişim başlattı.
  • Havacılık anlaşmasına göre G.Antep-Erbil uçuşları frekans kısıtlamasından dolayı şu anda yapılamaz. Önce frekans artırımının sağlanması lazım. Turkish Airlines.
  • gerek yok gaziantep erbil ucmaya.. arit hiç bir firmada ucmaz zten.. çok uçmak isterlerse ucak kiralarlar..havayolu şirketleri hayrina bu işleri yapmazlar.talep olacak para kazanacaklarki ucacaklar. yoksa antepliler istedi diye erbile kimse ucmaz. ona bakarsan kimler nerelere ucmak istiyor sorsan artvinliler bile ardahana ucmak ister.. oncelikle gaziantepin potansiyeline bakmak lazim sorna erbile. o iş olmaz hiç bir firma ucmaz..
  • Merhaba, Gaziantep Güneydoğu Anadolu bölgesinin sanayi kenti olmasına rağmen, uçak seferlerinde Diyarbakır ın ½ olamadı. Sanayi ile ilgili olmayan sadece turistik amaçlı Mardin bile neredeyse meydanına Gaziantep den çok uçak indiriyor. Gaziantep-Erbil nasıl olur ne kadar dolar bilemiyorum, hayırlı olsun. Saygılar...
Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, THY ve diğer havayolu şirketlerine bu yönde taleplerini ilettiklerini ve girişimlerde bulunduklarını belirten Koçer, "Geçen yıl 3,5 milyar dolarlık ihracat rakamı ile en fazla ihracat yapan iller sıralamasında altıncı sırada yer alan Gaziantep, Irak'a 1,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, ülkemizden Irak'a en fazla ihracat gerçekleştiren il olma başarısını göstermiştir" diye konuştu.

Irak'ın, güvenliğinin artmasıyla Gaziantep'in ve bölgenin sanayisi ve ticareti açısından, daha önemli ve gelişme potansiyeli yüksek bir pazar haline geldiğini kaydeden Koçer, "Sanayicilerimiz için özellikle Irak'ın Erbil bölgesi önemli bir pazar olarak ön plana çıkmaya başlamıştır. Ancak, ulaşım imkanlarının yeterince iyi ve hızlı olmaması, kara yolunda ve sınırda yaşanan gecikmelerin fazla olması nedeniyle iş adamlarımız çeşitli sıkıntılarla karşılaşmaktadır. Bu durum, Gaziantep'in sahip olduğu, sanayi ve ticaret potansiyelini yeterince değerlendirmesini engellemekte ve o pazardaki etkinliğimizin başkalarının eline geçmesine neden olmaktadır. En çok ticaret yaptığımız ülke olan Irak ile ulaşım imkanlarının iyileştirilmesi ve hızlanması açısından Gaziantep'ten Erbil'e haftada en az bir adet karşılıklı uçak seferi düzenlemesi bu noktada oldukça önem arz ediyor" dedi.

Koçer şöyle devam etti: "Bu talebimiz 24-27 Haziran'da Gaziantep'te gerçekleştireceğimiz 5. Irak ve Komşu Ülkeler Uluslararası Fuarı açısında da önem arz ediyor. Irak'tan bu yıl fuara çok yoğun katılım var. Dolayısıyla işadamı ve ziyaretçiler için havayolu ulaşımının büyük önem teşkil ediyor. Türkiye'nin Ortadoğu pazarındaki en önemli lojistik üssü konumundaki Gaziantep'in havayolu ulaşımındaki aksaklıkların giderilmesi, kent ve bölge ekonomisinin gelişimine katkı önemli sağlayacaktır." 
Gaziantep-Erbil seferleri için girişimlere başladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılık anlaşmasına göre G.Antep-Erbil uçuşları frekans kısıtlamasından dolayı şu anda yapılamaz. Önce frekans artırımının sağlanması lazım. Turkish Airlines.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gerek yok gaziantep erbil ucmaya.. arit hiç bir firmada ucmaz zten.. çok uçmak isterlerse ucak kiralarlar..havayolu şirketleri hayrina bu işleri yapmazlar.talep olacak para kazanacaklarki ucacaklar. yoksa antepliler istedi diye erbile kimse ucmaz. ona bakarsan kimler nerelere ucmak istiyor sorsan artvinliler bile ardahana ucmak ister.. oncelikle gaziantepin potansiyeline bakmak lazim sorna erbile. o iş olmaz hiç bir firma ucmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Merhaba, Gaziantep Güneydoğu Anadolu bölgesinin sanayi kenti olmasına rağmen, uçak seferlerinde Diyarbakır ın ½ olamadı. Sanayi ile ilgili olmayan sadece turistik amaçlı Mardin bile neredeyse meydanına Gaziantep den çok uçak indiriyor. Gaziantep-Erbil nasıl olur ne kadar dolar bilemiyorum, hayırlı olsun. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000