19 Ekim 2010, Salı 08:57:41

Gaziantep Havaaalanı'nda büyük tehlike

Gaziantep Havaalanı'nın pistlerde oluşan kum tanecikleri uçak motorları için tehlike arz ediyor.
  • ah canım Türkiyem. ne günlere kaldık. Havalimanından uçuşlarını iptal THY, milletvekillerinin baskısıyla tekrar uçmaya başlamış. Yalnız tehlike daha büyürse yolcular hacca değil, antep mezarlığına gidecekler. O zaman ne yapacak bu çok akıllı vekillerimiz acaba. herkes işine baksa memleket daha çok gelişecek.
  • Adamlar yamaha temizliğinin ne olduğunu bilmiyorlar ki...Bir tane temizlik aracı almışlar, şoförüne bizzat sormuştum hiç temizliğe çıkıyor musunuz diye adam yok ilk defa sizinle çıkıyorum dedi..Zaten askeri uçaklar için gerili hook un üzerinden öyle bir geçti ki tekerleği yarıldı..Daha fazla yamaha oldu ve araç arızalanıverdi.Malesef siviller kusura bakmasın ama pist temizliği kültürü gelişmemiş ne yazık ki.Bu benim orada istifa etmeden yaşadığım olaydı.Pistin orta yerinde iki parmağım kalınlığında vida bulduğumu hatırlıyorum.Allah oraya inen hadi inişi geçtim esas kalkan uçakları korusun...
  • ASKERİ TABİRİYLE YA-MA-HA (YABANCI MADDE HASARI) . ANTEP MEYDANINDA TEHLİKELİ OLAN TOZ YA DA KUM TANELERİ DEĞİL. PİST KAPLAMASINDAN BETON PARÇALARI KOPUYOR. ZEMİN EPOKSİ İLE YAMANMASINA RAĞMEN HER İNİŞTEN SONRA YENİ PARÇALAR KOPUYOR. HER GÜN KOVALARCA TAŞ VE BETON PARÇASI TOPLANIYOR. ARZU EDEN GİDİP BAKSIN...
  • merhaba, işin ilginç olan yanıda Thy nin seferleri antepin yanıbaşı Urfaya değilde adanaya kaydırılması saygılar...
  • gaziantep havalimanindaki diger bir tehlike de kus suruleri.
Gaziantep'in yerel gazetelerinden Telgraf'ın haberine göre; Bu tehlike büyük motorlara sahip askeri uçakların Gaziantep Havalimanı’nı kullanmasıyla ortaya çıktı. THY Gaziantep’ten Mekke’ye büyük gövdeli Airbus’larla yapacağı seferleri önce iptal etti, Gaziantep Milletvekillerini devreye girmesiyle hac seferleri küçük uçaklarla yapılmaya başlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) Gaziantep Havalimanı’nı acil olarak bakıma alınmasını istedi. Gaziantep Havalimanı’nda bulunan iki pistte de uçakların motorlarında arızaya neden olabilecek kum taneciklerinin oluştuğu tespit edildi. Bu durum geçtiğimiz aylarda askeri uçakların havalimanını kullanmasıyla ortaya çıktığı, güçlü motorlara sahip uçakların motorlarında arıza yaşanmasıyla birlikte yapılan incelemede motorlara kum taneciklerinin girdiği tespit edildi. Bu durum rapor halinde DHMİ’ye iletilirken rapordan haberdar olan THY, Gaziantep’te büyük gövdeli uçaklarla gerçekleştireceği hac seferlerini Adana’ya kaydırdı. Raporda Gaziantep Havalimanı pistlerinin geniş gövdeli yolcu uçakları ve savaş uçakları'nın kullanımına uygun olmadığı belirtiliyor. Gaziantep’ten kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarının mağdur olmaması için Gaziantep Milletvekilleri devreye girerken havalimanında yapılacak olan acil bakım çalışması bir ay ertelendi. Yetkililer pistlerde ortaya çıkan kum taneciklerin uçaklar için çok büyük bir tehlike arz ettiğini bu durumun küçük tonajlı uçakları da etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ediyorlar.

TEHLİKEYİ SAVAŞ UÇAKLARI ORTAYA ÇIKARDI
Yetkililerden alınan bilgiye göre yaklaşık 1 ay önce Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16 ve Fantom savaş uçakları Gaziantep Havalimanı’nı kullandı.

Havaalanına iniş yapan savaş uçaklarının motorlarında arıza yaşandı. Yapılan incelemede uçak pistinin bazı bölümlerinde bozulma nedeniyle oluşan kum taneciklerinin iniş sırasında motorlara girdiği ortaya çıktı. Uzman ekiplerin pistin durumu hakkında yaptığı detaylı incelemenin ardından hazırlanan rapor DHMİ’ye gönderildi.

THY ÖNCE İPTAL ETTİ
Raporda Gaziantep Havalimanı’nın büyük tonajlı uçakların ve savaş uçaklarının kullanımına uygun olmadığı belirtildi. DHMİ pistin bozulan bölümlerinin bakıma alınmasını ve pistin büyük tonajlı ve savaş uçaklarının iniş ve kalkışına uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı. Fakat bakım yaklaşık 1 ay sürecekti. Hazırlanan bu raporlardan haberi olan ve Gaziantep - Mekke arasındaki seferlerini 300 kişilik geniş gövdeli Airbus uçaklarla gerçekleştirecek olan THY
pistlerdeki tehlikeyi gerekçe göstererek hac seferlerini iptal etti.

Bu noktada devreye Gaziantep AK Parti Milletvekilleri girdi. Hacı adaylarının mağdur olmaması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün bakım-onarım çalışmalarını hac sezonunun ardından gerçekleştirmesi için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler yapıldı ve sonucunda THY Gaziantep – Mekke seferlerini Gaziantep’ten küçük gövdeli uçaklarla yapma kararı aldı.

SAVAŞ UÇAKLARININ BAŞINA GELEN YOLCU UÇAKLARININ BAŞINA DA GELEBİLİR
Pisttin bozuk olmasının tüm uçaklar için tehlike arz ettiği iddia edilirken, özellikle Gaziantep Havalimanı’nda ağır tonajlı uçakların pisti kullanması durumunda aynı sıkıntı ile karşı karşıya kalınacağı düşünülüyor. DHMİ yetkilileri ise sorunun uçak seferlerini etkilemeyeceğini savunuyor. Kasım ayının ortasında başlayacak olan bakım ile birlikte Gaziantep Havalimanı’nın kullanılıp kullanılmayacağı henüz kesinleşmiş değil. DHMİ yetkilileri ikinci pistin kullanılması ile aksaklık yaşanılmayacağı görüşünde.

GAZİANTEP HAVAALANI
Gaziantep Havalimanı sivil kategoride olup, 1976 yılında hizmete girdi. Alanda iki adet pist bulunuyor Bunlardan; 10L/28R pisti 3000x48, 10R/28L pisti ise 3000x30 boyutunda. Pistin kaplaması beton. Yolcuya açık alanlar 5 bin 799 m2 olup; 400 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Gaziantep Havalimanı’nda ILS yani görmeden iniş sistemi de bulunuyor.

(Telgraf)
Gaziantep Havaaalanı'nda büyük tehlike

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
ah canım Türkiyem. ne günlere kaldık. Havalimanından uçuşlarını iptal THY, milletvekillerinin baskısıyla tekrar uçmaya başlamış. Yalnız tehlike daha büyürse yolcular hacca değil, antep mezarlığına gidecekler. O zaman ne yapacak bu çok akıllı vekillerimiz acaba. herkes işine baksa memleket daha çok gelişecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamlar yamaha temizliğinin ne olduğunu bilmiyorlar ki...Bir tane temizlik aracı almışlar, şoförüne bizzat sormuştum hiç temizliğe çıkıyor musunuz diye adam yok ilk defa sizinle çıkıyorum dedi..Zaten askeri uçaklar için gerili hook un üzerinden öyle bir geçti ki tekerleği yarıldı..Daha fazla yamaha oldu ve araç arızalanıverdi.Malesef siviller kusura bakmasın ama pist temizliği kültürü gelişmemiş ne yazık ki.Bu benim orada istifa etmeden yaşadığım olaydı.Pistin orta yerinde iki parmağım kalınlığında vida bulduğumu hatırlıyorum.Allah oraya inen hadi inişi geçtim esas kalkan uçakları korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ASKERİ TABİRİYLE YA-MA-HA (YABANCI MADDE HASARI) . ANTEP MEYDANINDA TEHLİKELİ OLAN TOZ YA DA KUM TANELERİ DEĞİL. PİST KAPLAMASINDAN BETON PARÇALARI KOPUYOR. ZEMİN EPOKSİ İLE YAMANMASINA RAĞMEN HER İNİŞTEN SONRA YENİ PARÇALAR KOPUYOR. HER GÜN KOVALARCA TAŞ VE BETON PARÇASI TOPLANIYOR. ARZU EDEN GİDİP BAKSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
merhaba, işin ilginç olan yanıda Thy nin seferleri antepin yanıbaşı Urfaya değilde adanaya kaydırılması saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gaziantep havalimanindaki diger bir tehlike de kus suruleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000