23 Haziran 2008, Pazartesi 16:56:42

GAZETECİDEN ALDI GAZETECİYLE YİYECEK

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu, Yazar Ali Atıf Bir’den aldığı tazminatla gazetecilere yemek daveti verecek.
  • önce yorumları sonra konuyu okudum.Çok ilginç bir durum.Kimi atıf beye gazeteci diyor kimi demiyor bende zaten her zaman gazeteci kimdir bunu kendi kendime tartışırım.Bence gazeteci bir gazetede yazı yazan veya o gazeteye haber taşıyan kişidir.Aslında farketmez bu dava sanırım bir gazetede yazı yazan birine karşın açılmış ve kazanılmış.Demekki bu davaya müdahil olan bir yönetici ve bir gazeteci var. Bu davayı kazanan yöneticiyi tebrik etmekle beraber bu anlamsız yemeği bende anlıyamadığımı belirtebilirim.Direk gazetecilere veriliyor yemek fakir fukaraya değil. Çok ince bir durum söz konusu bence o yönetici çok zekice bir tuzak kurmuş vede diğer gazetecileri oraya çekmeye çalışıyor. İnanın bende merak ettim bu davetin neticesini lütfen yayınlayın.
  • Bak değerli arkadaşım sen kesin Hamdi Topcusun diye düşünüyorum.Bak tekrar anlatayım sana o halde. Sen şimdi bir gazetede yazan birine karşın bir dava açmıssın ve kazanmışsın ve o kişi veya kurumundan aldığın 16 milat tl nin 1 milyar tl kadar olan bölümüne bu yazı yazan arkadaşın meslektaşlarına yemek ısmarlıyarak galibiyet nidaları atmaya hazırlanıyorsun. Sen bana göre yanlışda olsa haklısın. Show yapmak seninde hakkın hele,hele 16 milyar senin gibi mali müsavirlikten THY'nin en önemli yerine gelen biri içinde fena para değil.Güle,güle harca. Ben senle uğraşmıyorym benim derdim bu davete katılacak arkadaşlara yönelik. Şimdi olayı masaya yatıralım; Bu davayı kaybeden arkadaş öyle veya böyle bir gazetede yazı yazan biri. Biz bunu kabul etmesekde bu arkadaşı hamdi topcu gazeteci olarak görmüş. Hamdi Topcu bu konuda hukuken haklı çıkmış saygım sonsuz.Fakat bu hukuken haklıda çıksa bunu show'a dönüştürmesi vede üstelik gazetecilere yemek vermesi ÇOK MANİDAR. Topcu,bu parayı bir hayır kurumuna veya Eğitim gönüllülerine verse vede bunu gazetecilere iletse buda bir haber olup takdirde edilebilirken ne yapıyor; Sayın Topcu bu paranın 16 da 1 ini kullanarak gazetecilere bir yemek veriyor.Peki ne anlatmak istiyor ,ne mesaj vermek istiyor derseniz bence basına "bakın arkadaşım yerli yersiz ,saçma sapan haber yapmayın sizinde paranızı yerim vede rezil ederim" diyere.k mesaj iletmiş olamazmı.Sayın Topcu,dan bu güne kadar bu tür bir davranış göreniniz varmıki bu son derece normal diyebiliyorsunuz.Sayın Topcu adına yorum atan kişi Sayın Topcunun hayatı boyunca bir hayır kurumuna verdiği bir bağış varmıdır bunuda açıklamalı diye düşünüyorum( tabiki yorumu yazan hamdi bey değilse)Gazeteciyi,gazeteciye kırdırmak amaçlı bu bence son derece saçma ve neden yenildiği belli olmayan amacsız yemeğe gitmek diğer gazeteci olsun olmasın diğer yazı yazan arkadaşını satmak anlamı içerir. Ve bence kesinlikle protesto edilip birlik beraberlik mesajı verilmelidir.Bugün ona yarın size diye düşünüyor ve bu anlamsız daveti mutlaka bu yorumlardan sonra daha farklı inceliyeceğinizi düşünüyorum.
  • hamdi topçunun yaptığı son derece mantıklıdır.Tabii bakış açınızı değiştirip olaya bir kez daha bakarsanız gerçeği görmekte siz de zorlanmayacaksınız...peki nedir bu gerçek? gayet basit ama sizin hamdi topçuya ön yargılı duruşunuz yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su götürmez bir gerçek. gelelim mesaja burda hamdi topçu kazandığı paralarla gerçek gazatecilere yemek vererek aslında gazatecilere ve onların mesleğine saygı duyduğunu göstermeye çalışmaktadır. öte yandan ali atıf bir gibi insanların(yönlendirilen ve çamur at izi kalsın prensibi ile hareket eden) gazetecilik meseleğini ayaklar altına almasına karşın, topçu nun sergilemiş olduğu tutum taktire şahan olup ince türk zekasının bir ürünüdür.Bence söylediğinizin aksine davet edilen bütün gazeteciler davete icabet edip ali atıf gibi insanların mesleği karalamasına karşı bir tutum göstermeledirler.Ayrıca topçu tutupda yapacağı hayırları bu tür kazandığı paralrla yapacak kadar da düşük bi insan olamaz. diğer bi değişle ali atıf birin meslekteki diğer arkdaşlarına yemek ısmarlama imkanı tandığı için hamdi topçu ya bence teşekkür bile etmelidir...
  • Sayın Topcu bu konuda haklı olabilir ve hukuken haklı çıkmışda bulunabilir.Fakat bir gazetecinin veya gazetesinin ödediği bu meblağı aynı meslektaşlarına yemek vererek dağıtması hoş olmayıp sanırım basın mensubu arkadaşlar tarafından ilgi gösterilmeyecektir. Sayın Topcu bu olayı aynı meslekten kişilere yemek verip bir kaç bin ytl harcayacağına bu rakamın tamamını bir hayır kurumuna bağışlıyarak yapmalıydı diye düşünüyorum. Bence kesinlikle ve kesinlikle bu davete icabet edilmemelidir. Çünkü sayın Topcu bakın bana karşı haber yaparken dikktli olun yoksa canınızı yakarım mesajı vermeye çalışıyor. Hodri meydan Sayın Topcu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu, Yazar Ali Atıf Bir’e açtığı tazminat davasından kazandığı 16.900YTL’yi ilginç bir yerde kullanacak. Topçu, Ali Atıf Bir’den aldığı parayla Atatürk Havalimanı’nda bulunan Airport Otel’de gazetecilere yemek daveti verecek. Yarın saat 12.30’da gerçekleştirilecek yemeğe Vahap Munyar, Celal Toprak ve Mahmut Övür gibi gazeteciler de katılacak.

Ali Atıf Bir tarafından, Hürriyet gazetesinin 12.06.2005 tarihli sayısında “Alaturka liberalizm” başlıklı bir yazı yer almıştı. Yazı da yer alan iddiaların gerçekdışı olduğu gerekçesiyle Hamdi Topçu, Ali Atıf Bir’e tazminat davası açmıştı.  06.07.2005 tarihinde açılan ve 07.02.2007 tarihinde Yargıtay tarafından onaylanan manevi tazminat davası sonucunda Ali Atıf Bir 16.900 YTL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

AMAÇ TOPÇU’YU KARALAMAK

Mahkeme kararıyla doğru olmadığı kanıtlanan yazıda “Hamdi Topçu'nun daha önce İslami sermaye Kombasan'a ait Alfaair'de yönetim kurulu üyeliği yaptığı” iddia edilmişti. Mahkeme kararında, açılan tazminat davası sonucu mahkemece iddiaların gerçekdışı olduğu tespit edilmişti ve  yazının davacıyı karalama kampanyası amaçlı olarak eleştiri ve tenkit sınırları aşılmak suretiyle kaleme alındığı ve bu nedenle çıkan haberden dolayı davacının kişilik haklarına haksız bir saldırı oluşturulduğu anlaşılmıştır” denilerek manevi tazminat ödenmesine karar verilmişti.

GAZETECİDEN ALDI GAZETECİYLE YİYECEK

Yorumlar

arzu ~ 16 yıl önce
önce yorumları sonra konuyu okudum.Çok ilginç bir durum.Kimi atıf beye gazeteci diyor kimi demiyor bende zaten her zaman gazeteci kimdir bunu kendi kendime tartışırım.Bence gazeteci bir gazetede yazı yazan veya o gazeteye haber taşıyan kişidir.Aslında farketmez bu dava sanırım bir gazetede yazı yazan birine karşın açılmış ve kazanılmış.Demekki bu davaya müdahil olan bir yönetici ve bir gazeteci var. Bu davayı kazanan yöneticiyi tebrik etmekle beraber bu anlamsız yemeği bende anlıyamadığımı belirtebilirim.Direk gazetecilere veriliyor yemek fakir fukaraya değil. Çok ince bir durum söz konusu bence o yönetici çok zekice bir tuzak kurmuş vede diğer gazetecileri oraya çekmeye çalışıyor. İnanın bende merak ettim bu davetin neticesini lütfen yayınlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mech1 ~ 16 yıl önce
Bak değerli arkadaşım sen kesin Hamdi Topcusun diye düşünüyorum.Bak tekrar anlatayım sana o halde. Sen şimdi bir gazetede yazan birine karşın bir dava açmıssın ve kazanmışsın ve o kişi veya kurumundan aldığın 16 milat tl nin 1 milyar tl kadar olan bölümüne bu yazı yazan arkadaşın meslektaşlarına yemek ısmarlıyarak galibiyet nidaları atmaya hazırlanıyorsun. Sen bana göre yanlışda olsa haklısın. Show yapmak seninde hakkın hele,hele 16 milyar senin gibi mali müsavirlikten THY'nin en önemli yerine gelen biri içinde fena para değil.Güle,güle harca. Ben senle uğraşmıyorym benim derdim bu davete katılacak arkadaşlara yönelik. Şimdi olayı masaya yatıralım; Bu davayı kaybeden arkadaş öyle veya böyle bir gazetede yazı yazan biri. Biz bunu kabul etmesekde bu arkadaşı hamdi topcu gazeteci olarak görmüş. Hamdi Topcu bu konuda hukuken haklı çıkmış saygım sonsuz.Fakat bu hukuken haklıda çıksa bunu show'a dönüştürmesi vede üstelik gazetecilere yemek vermesi ÇOK MANİDAR. Topcu,bu parayı bir hayır kurumuna veya Eğitim gönüllülerine verse vede bunu gazetecilere iletse buda bir haber olup takdirde edilebilirken ne yapıyor; Sayın Topcu bu paranın 16 da 1 ini kullanarak gazetecilere bir yemek veriyor.Peki ne anlatmak istiyor ,ne mesaj vermek istiyor derseniz bence basına "bakın arkadaşım yerli yersiz ,saçma sapan haber yapmayın sizinde paranızı yerim vede rezil ederim" diyere.k mesaj iletmiş olamazmı.Sayın Topcu,dan bu güne kadar bu tür bir davranış göreniniz varmıki bu son derece normal diyebiliyorsunuz.Sayın Topcu adına yorum atan kişi Sayın Topcunun hayatı boyunca bir hayır kurumuna verdiği bir bağış varmıdır bunuda açıklamalı diye düşünüyorum( tabiki yorumu yazan hamdi bey değilse)Gazeteciyi,gazeteciye kırdırmak amaçlı bu bence son derece saçma ve neden yenildiği belli olmayan amacsız yemeğe gitmek diğer gazeteci olsun olmasın diğer yazı yazan arkadaşını satmak anlamı içerir. Ve bence kesinlikle protesto edilip birlik beraberlik mesajı verilmelidir.Bugün ona yarın size diye düşünüyor ve bu anlamsız daveti mutlaka bu yorumlardan sonra daha farklı inceliyeceğinizi düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akl-ı selim ~ 16 yıl önce
hamdi topçunun yaptığı son derece mantıklıdır.Tabii bakış açınızı değiştirip olaya bir kez daha bakarsanız gerçeği görmekte siz de zorlanmayacaksınız...peki nedir bu gerçek? gayet basit ama sizin hamdi topçuya ön yargılı duruşunuz yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su götürmez bir gerçek. gelelim mesaja burda hamdi topçu kazandığı paralarla gerçek gazatecilere yemek vererek aslında gazatecilere ve onların mesleğine saygı duyduğunu göstermeye çalışmaktadır. öte yandan ali atıf bir gibi insanların(yönlendirilen ve çamur at izi kalsın prensibi ile hareket eden) gazetecilik meseleğini ayaklar altına almasına karşın, topçu nun sergilemiş olduğu tutum taktire şahan olup ince türk zekasının bir ürünüdür.Bence söylediğinizin aksine davet edilen bütün gazeteciler davete icabet edip ali atıf gibi insanların mesleği karalamasına karşı bir tutum göstermeledirler.Ayrıca topçu tutupda yapacağı hayırları bu tür kazandığı paralrla yapacak kadar da düşük bi insan olamaz. diğer bi değişle ali atıf birin meslekteki diğer arkdaşlarına yemek ısmarlama imkanı tandığı için hamdi topçu ya bence teşekkür bile etmelidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mech1 ~ 16 yıl önce
Sayın Topcu bu konuda haklı olabilir ve hukuken haklı çıkmışda bulunabilir.Fakat bir gazetecinin veya gazetesinin ödediği bu meblağı aynı meslektaşlarına yemek vererek dağıtması hoş olmayıp sanırım basın mensubu arkadaşlar tarafından ilgi gösterilmeyecektir. Sayın Topcu bu olayı aynı meslekten kişilere yemek verip bir kaç bin ytl harcayacağına bu rakamın tamamını bir hayır kurumuna bağışlıyarak yapmalıydı diye düşünüyorum. Bence kesinlikle ve kesinlikle bu davete icabet edilmemelidir. Çünkü sayın Topcu bakın bana karşı haber yaparken dikktli olun yoksa canınızı yakarım mesajı vermeye çalışıyor. Hodri meydan Sayın Topcu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000