20 Ekim 2008, Pazartesi 15:17:06

Gazete tartışması Meclis'e taşındı

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, THY’nin uçaklarında bazı gazetelerin bulunmama yolunda Reha Muhtar'ın geçen hafta yazdığı iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
  • bu rezilligin önde gideni ucakta o gazete yokta bu gazete yokta milletin baska isi gücü yok simdi de gazetelere takdi neolmus yani o gazetelerin olmadigi hepsinin yazdigi ayni seylerdir dua edinki thy yine gazete veriyorlar cogu büyük sirketler artik ucakta gazete dagitimini kestiler. Böyle sacma sapan seyleri birakin artik
  • simdide hersey bitti THY larimi kaldi tartisilacak tartismayi birakin dünya da en iyi hava yollari olmaya bakin türkiyemizin thy riyla ugrasmayin birakin thy ismi temiz kalsin bari- pkk,yi terrörü tartisin
  • yazarlar yetmedi simdide CHP nin bos isler pesinde kosan milletvekilerine sira geldi gazete bir ikramdir sayin orumcek kafalar THY veya baska havayolu bu ikrami ister verir (ki bir cok havayolu sadece 2-3 gazete) ister vermez okumak istedigin gazeteyi sende satin al sayin orta cagdan kalma beyinler ustelikte butun ucuslarda bu yok denen gazeteler eksiksiz mevcut ama bizim beles mezar bile bulsa hemen icine dalan vatandasimiz pardon super okur insanlarimiz sanki butun gazeteleri okuyacakmis gibi butun gazetelerden aliyor ozellikle sabah hurriyet ve milliyeti herkes aldigi icin bitiyor geriyede aksam gozcu vs dandik gazeteler kaliyor bunda gocunacak ne var tam tersi bu gazetler insanlar tarafindan ragbet gordugu icin sevinmleri lazim.
  • bu gazeteleri ancak thy yasaklardı zaten..yonetim bence basbakanın sözlerini dikkate aldı ve jest yaptı..

Arslan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, "Başbakan Erdoğan’ın gazeteleri boykot çağrısının bazı kamu görevlileri tarafından talimat olarak algılandığını düşünüyor musunuz?" diye sordu.

CHP’li Arslan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şöyle dedi:
"Vatan gazetesindeki bir köşe yazısında yer alan iddialara göre, Doğan Grubu gazeteleri THY’nin İstanbul-Paris seferini yapan uçakta bulunmamakta, uçakta sadece Vakit, Taraf, Sabah, Star, Takvim, Yeni Şafak gibi hükümete yakın gazeteler bulunmaktadır.

Uçakta bulunan gazetecinin Cumhuriyet ve Doğan gazetelerini ısrarla istemesi üzerine uçakta bulunan personel, gazetelerin yetişmediğini belirtmiştir. Haber üzerine THY Genel Müdürü tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Gazetesinin uçakta bulunmadığı itiraf edilmiş, nedeninin araştırılacağı söylenmiştir."
Bakan Yıldırım’a, "THY Genel Müdürünün uçakta Doğan grubu gazeteleri ve Cumhuriyet’in verilmemesi yönünde bir talimatı olmuş mudur?" diye soran Arslan önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Genel müdür hangi yetkiyle veya talimatla bu gazeteleri yasaklamıştır?
-Başbakanın almayın, okumayın dediği gazetelerin uçakta bulunmamasını tesadüf olarak mı açıklayacaksınız?
-Haber üzerine Genel Müdür tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet gazetesinin olmadığı itiraf edilmiştir. Cumhuriyet Gazetesinin neden bulunmadığı kamuoyuna ne zaman açıklanacaktır?
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gazeteleri boykot çağrısının bazı kamu görevlileri tarafından talimat olarak algılandığını düşünüyor musunuz? Yoksa bu olay THY Genel Müdürünün işgüzarlığından mı kaynaklanmaktadır?"

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, önergenin ayrıntılarını bu akşam saat 20.00’de Airport TV Ana Haber Bülteni’nde anlatacak...

Gazete tartışması Meclis'e taşındı

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
bu rezilligin önde gideni ucakta o gazete yokta bu gazete yokta milletin baska isi gücü yok simdi de gazetelere takdi neolmus yani o gazetelerin olmadigi hepsinin yazdigi ayni seylerdir dua edinki thy yine gazete veriyorlar cogu büyük sirketler artik ucakta gazete dagitimini kestiler. Böyle sacma sapan seyleri birakin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bune be ~ 15 yıl önce
simdide hersey bitti THY larimi kaldi tartisilacak tartismayi birakin dünya da en iyi hava yollari olmaya bakin türkiyemizin thy riyla ugrasmayin birakin thy ismi temiz kalsin bari- pkk,yi terrörü tartisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oynakbeyi ~ 15 yıl önce
yazarlar yetmedi simdide CHP nin bos isler pesinde kosan milletvekilerine sira geldi gazete bir ikramdir sayin orumcek kafalar THY veya baska havayolu bu ikrami ister verir (ki bir cok havayolu sadece 2-3 gazete) ister vermez okumak istedigin gazeteyi sende satin al sayin orta cagdan kalma beyinler ustelikte butun ucuslarda bu yok denen gazeteler eksiksiz mevcut ama bizim beles mezar bile bulsa hemen icine dalan vatandasimiz pardon super okur insanlarimiz sanki butun gazeteleri okuyacakmis gibi butun gazetelerden aliyor ozellikle sabah hurriyet ve milliyeti herkes aldigi icin bitiyor geriyede aksam gozcu vs dandik gazeteler kaliyor bunda gocunacak ne var tam tersi bu gazetler insanlar tarafindan ragbet gordugu icin sevinmleri lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off ~ 15 yıl önce
bu gazeteleri ancak thy yasaklardı zaten..yonetim bence basbakanın sözlerini dikkate aldı ve jest yaptı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000