07 Mart 2009, Cumartesi 09:01:56

GAP Havaalanı'nda su sıkıntısı

Şanlıurfa GAP Uluslar arası Havaalanına halen havaalanı içersinde bulunan 7-8 km. uzaklıktaki bir kuyudan tankerlerle su taşınarak binanın su ihtiyacı karşılanıyor.

2006 yılından beri Havaalanının su probleminin çözümü için kamuoyunda gündeme geliyordu. 2007 yılı içinde hizmete açılan Uluslar arası Havaalanın su sorunu; barajdan alınan su ile çözüleceği belirtilmişti.

Uluslararası nitelikte olan Şanlıurfa GAP Uluslar arası Havaalanına sadece biri İstanbul, Biride Ankara olmak üzere iki uçağın gidip gelmesi üzerine ise bu saatlerin dışında Şanlıurfa’dan birçok yolcu Antep ve Diyarbakır’dan gidip gelmek zorunda kalıyor.

Şanlıurfa GAP Uluslar arası Havaalanına günlük gelen ve giden yolcu sayısının 350-400 civarında olduğu,Havaalanında görev yapan güvenlik görevlisi, THY personeli, DHMİ personeli, güvenlik görevlileri, temizlik görevlileri, Havaş ve diğer birim personellerinin sayısının ise 400’ün üzerinde olduğu belirtiliyor.

Yaklaşık  bir yolcuya bir personel düştüğü Havaalanınıda Umre ve Hac seferlerinin de yapılmaması ise basın kuruluşlarında tepkilere neden olmuştu.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili E.Cenap Gülpınar dışında konuyla ilgilenen olmamış ve kamuoyunu bilgilendirmemişti.

(sanliurfa.com)

GAP Havaalanı'nda su sıkıntısı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000