29 Haziran 2011, Çarşamba 10:45:14

FTO ÇALIŞTAYI YAPILDI...

2023 yılı için belirlenen sivil havacılık hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak, sivil havacılık sektörünün artan pilot ihtiyacını karşılamak üzere yılda en az 500 pilot yetiştirilmesi gerektiği öngörülüyor...
  • Önce batırdığı okulun, sindel havacılığın hesabını versinde sonra çıksın temsilci felan olsun... Adam daki pişkinliğe bak ya hala ortada hocayım felan diye dolaşıyor, uçuş yok alet bilgisi yok ATPL yok temsilcilik var oh ne ala... THY akademi mağduru
  • Kuru sıkı Metin yine bir yerin başı olmuş.hayırlı olsun.
  • anlamak cidden zor yok kardeşim böyle bi ihtiyaç kimsenin de umrunda degil nasıl olsa yabancı pilot ile işi götürürüz diyorlar ha işe giren adamlar da ya çok para vermiştir yada torpillidir.. yoksa ihtiyaç var diye kimse iş vermiyor.
  • bir an önce çözüm bulunması lazım ..
  • Gelin borç köleleri ; size borçla bu dünyada sahte cenneti vadediyorum:Meslek için kredi , ev için kredi ...
  • Yabancı pilot konusunda da yanılıyorsun ABD ve AB de de insanlar uyandı artık , o kadar okunduktan sonra o kadar para harcandıktan sonra iş bulunamıyorsa gençler ne okurum ne de pilot olmak için uçuş okuluna giderim diyor.ABD tarihinde artık uçuş okullarına en düşük başvuru geçen sene gerçekleşti ve başvurular düşmeye devam ediyor.Korkarım bırakın yabancı pilotu yakında pilot bulmak dünyada çok ciddi sorun olacak.
  • Basel 3 şartları nedir 2012den sonra Türkiye'ye ne getirecek önce onu araştırın sonra hala sokağa atacak paranız varsa pilot olmak için uçuş okuluna para yatırın.
  • Beyler az kaldı artık , Türkiye'de pilot olmak için tek kuruş harcayan enayi bulamayacaksınız. Çünkü 200.000 TL haracayıp iş bulunamıyorsa , SHGM'nin hala yabancı pilotlar için hemen randevu verip VALİDASYONLARINI onaylarken , bindiğiniz dalı çoktan kestiniz hepinize geçmiş olsun.200.000 TL ye şu an iş kurar , evimimi de alır ve borcum da olmaz.Türkiye de uçamayan kazlar uçabilmek için ancak pilot olmaya çalışır ve Türkiye de pilot olmak için yatırılan para tamamı ile ölü ve sokağa atılan paradır ; özellikle ikinci bir dünya ekonomik krizi yaklaşırken....Artık işler düzeldikten sonra tüm TC reg. uçakların PIC da FO ları da tamamı ile yabancı olur ve Türk Sivil Havacılığı gelişti diye övünürüz akıl fukarası ülkemde.
  • TRTO için para verecek yolunacak kaz azaldı da mı şimdi en az 500 pilot yetişmeli deniyor?
  • "Uçuş okulları olarak batmamamız için senede en az 500 pilot yetiştirmemiz lazım."
FTO çalıştayı yapıldı, alınan kararlar ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Buna göre SHGM'den yapılan açıklamada şunlara değinildi:

"Ülkemizin 2023 yılı için belirlenen sivil havacılık hedeflerinin gerçekleştirmesine yönelik olarak, sivil havacılık sektörünün artan pilot ihtiyacını karşılamak üzere yılda en az 500 pilot yetiştirilmesi gerektiği öngörülmektedir.

Öte yandan, Genel Müdürlüğümüzün önderliğinde yürütülen bölgesel işbirliği  çalışmaları kapsamında, ülkemizin yurtdışından gelecek öğrenciler için uçuş eğitimi üssü olma potansiyeli de önemli oranda artmış bulunmaktadır.

Bu kapsamda, ülkemizdeki uçuş okullarının yıllık mezuniyet kapasitesinin, ihtiyaç duyulan pilot sayısını karşılamaya yeterli olmadığı değerlendirilmektedir.

Uçuş eğitim organizasyonlarının kapasitelerinin artırılması ve yukarıda bahsedilen hedeflere ulaşırken eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve diğer uçuş eğitimi konularını görüşmek üzere 24 Haziran 2011 tarihinde Ankara’da bir çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştay, ATPL(A) eğitim yetkisine sahip uçuş okulları Anadolu Üniversitesi, Türkkuşu, THY, Ayjet, Tarkim, Er-Ah ve Stella uçuş okullarının eğitim müdürleri, baş uçuş öğretmenleri, baş yer dersi öğretmenleri ve kalite müdürlerinin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Çalışmalarını tamamlayan katılımcılar, ortaya çıkan konuları çalıştayın kapanışına katılan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın'a sunmuşlar ve uçuş okullarını ilgilendiren konularda fikir alış verişinde bulunmuşlardır. 

Benzer çalışmaların devamı amacıyla, çalıştaya katılan okullardan birer temsilcinin bulunduğu FTO çalışma grubu oluşturulmuştur. Yapılan oylama ile de çalışma grubunun başkanlığına THY Uçuş Akademisi temsilcisi İbrahim Metin Koçkar ve başkan yardımcılığına da AYJET Uçuş Okulu temsilcisi Ahmet Ergene seçilmiştir."

FTO ÇALIŞTAYI YAPILDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 13 yıl önce
Önce batırdığı okulun, sindel havacılığın hesabını versinde sonra çıksın temsilci felan olsun... Adam daki pişkinliğe bak ya hala ortada hocayım felan diye dolaşıyor, uçuş yok alet bilgisi yok ATPL yok temsilcilik var oh ne ala... THY akademi mağduru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kuru sıkı Metin yine bir yerin başı olmuş.hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anlamak cidden zor yok kardeşim böyle bi ihtiyaç kimsenin de umrunda degil nasıl olsa yabancı pilot ile işi götürürüz diyorlar ha işe giren adamlar da ya çok para vermiştir yada torpillidir.. yoksa ihtiyaç var diye kimse iş vermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir an önce çözüm bulunması lazım ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gelin borç köleleri ; size borçla bu dünyada sahte cenneti vadediyorum:Meslek için kredi , ev için kredi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı pilot konusunda da yanılıyorsun ABD ve AB de de insanlar uyandı artık , o kadar okunduktan sonra o kadar para harcandıktan sonra iş bulunamıyorsa gençler ne okurum ne de pilot olmak için uçuş okuluna giderim diyor.ABD tarihinde artık uçuş okullarına en düşük başvuru geçen sene gerçekleşti ve başvurular düşmeye devam ediyor.Korkarım bırakın yabancı pilotu yakında pilot bulmak dünyada çok ciddi sorun olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basel 3 şartları nedir 2012den sonra Türkiye'ye ne getirecek önce onu araştırın sonra hala sokağa atacak paranız varsa pilot olmak için uçuş okuluna para yatırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beyler az kaldı artık , Türkiye'de pilot olmak için tek kuruş harcayan enayi bulamayacaksınız. Çünkü 200.000 TL haracayıp iş bulunamıyorsa , SHGM'nin hala yabancı pilotlar için hemen randevu verip VALİDASYONLARINI onaylarken , bindiğiniz dalı çoktan kestiniz hepinize geçmiş olsun.200.000 TL ye şu an iş kurar , evimimi de alır ve borcum da olmaz.Türkiye de uçamayan kazlar uçabilmek için ancak pilot olmaya çalışır ve Türkiye de pilot olmak için yatırılan para tamamı ile ölü ve sokağa atılan paradır ; özellikle ikinci bir dünya ekonomik krizi yaklaşırken....Artık işler düzeldikten sonra tüm TC reg. uçakların PIC da FO ları da tamamı ile yabancı olur ve Türk Sivil Havacılığı gelişti diye övünürüz akıl fukarası ülkemde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TRTO için para verecek yolunacak kaz azaldı da mı şimdi en az 500 pilot yetişmeli deniyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Uçuş okulları olarak batmamamız için senede en az 500 pilot yetiştirmemiz lazım."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000