20 Nisan 2013, Cumartesi 08:59:12

FRANSIZLAR THY'DEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Fransız basınından Le Figaro, THY'nin 10 yıl içinde yolcu sayısını dörde katladığını yazdı.
  • Belirli bir yakınlığım varken, oldum olası sevemedim Fransızları. Hırslı strateji ile, akıllı strateji arasındaki farkı düşünemeyeceğimizi sanan bu millet, hırsın nelere mal olabileceğini kendi geçmişlerinde yaşamışlardır. Tarihlerini tetkik etseler hayli örnek bulacaklardır. Bu sözlerimden THY' nin uygulamalarını/ kararlarını kritik ettiğimi düşünmeyiniz. Onlar ticari bir karardır. Hesabını kitabını bilmeden bu konuda fikir serdetmek doğru olmaz. Dolayısı ile derdim bu değil. Le Figaro Fransızların en prestijli basın organı. Ülkesinin ticari çıkarlarına uygun pohpohlayıcı yayını nasıl da yapıyor. Bizde olsa, biri öyle yazar, diğeri böyle. Uçak siparişlerini Rize'li yönetimle bağdaştırmak doğru değil. Bilinir ki, THY kurulalıdan beri hiç bir uçağın alınışında THY karar vermemiştir. Bunlar Hükumet seviyesinde yapılan işler. Bu denli büyük montanlı işlerde de kararların ekonomik tarafı çok önemli.Tabii ki dış politikaya da uyması şartı ile. Peki buna USA nasıl ok. dedi. İşte muamma bu
  • Yolcu sayisi hiic artmadiki demi beyler?
  • Ne kadar unutkan bir ulke olduk boyle bir zamanlar fransiz arabalari almiyor fransiz urunlerini boykot ediyorduk, avrupanin krizle bogustugu donemde fransa ekonomisine can verecek bir anlasma , tamam profesyonel anlayis bunu gerektirir ama fransanin bize yaptiklarina birde boyle odul vermek insanin yüreğini burkuyor
  • cıst taka cıst taka..300-500, üçyüz beşyüz.. Adamlar THY yönetimi ile akraba bile oldular ...bir de kötü mü diyecekler. gelecek 30 yıl içinde alınması muhtemel uçak siparişlerini bile Rizeli yönetim geçti Fransızlara.. her taraflarını öpseler yeridir. Bu arada gelecek 30 yılın uçak alım komisyonlarını da cebe indirdi uşaklar..... yürrrüüü brrreeee.
  • TAV Havalimanları hisselerinin yüzde 38’i, TAV Yatırım Holding’in de yüzde "49’u" Aéroports de Paris Group’a ait.3'üncü havalimanı'nın da en güçlü adayı.Kpk, ekmk veren kapıyı tanırmş.
  • Adamlara milyarlarca dolar kazandirdik. Hicte sasirtmadi boyle bir haber. Ayrica THY 1950lerde hisselerinin %49unu satip A.O olmadi mi?
  • O kadar airbus siparisi bnde versem kotu konusmazlar heralde.

Le Figaro'da yer alan habere göre; Türk Hava Yolları, Emirates Hava Yolları gibi bir büyümeye imza attı. On yıl önce özelleştirilen Türkiye’nin eski ulusal hava yolu şirketi (sermayesinin yüzde 49’u hâlen devletindir) çarşamba günü İstanbul’da Airbus ile imzalanan 117 uçak siparişi vesilesiyle yurt dışında yayılma konusunda hırslı bir strateji izlediğini gösterdi.

Üstelik şirket, Airbus ile 13 milyar dolar tutarındaki bu anlaşmasının yanı sıra nisan ayı başında Boeing şirketiyle de 95 adet B737 tipi uçak anlaşmasına imza attı. THY ayrıca 2003’ten bu yana yolcu sayısını dörde, cirosunu ise beşe katladı.

THY şimdiden 221 uçuş noktasına seferler düzenliyor ve en çok kâr getiren hatlar için yeni uçaklar almayı düşünüyor. İmza törenine katılan iki Türk bakan, THY’nin büyümesinin ülkenin büyümesini yansıttığının altını çizerken şirket yöneticisi, “Türk Hava Yolları'nın yatırımcılarını mutlu ettiğini, bu başarı hikâyesinin bütün ülke için bir gurur kaynağı olduğunu” ifade etti.

Türkiye’nin, Avrupa ve Asya’da artan hava yolu trafik akımında iyi bir yer edinmek için olağanüstü bir coğrafi konumdan istifade ettiği bir gerçek. Körfez’deki hava yolu şirketleri şimdiye kadar hava yolu trafiğinde Doğu’da görülen artışı fırsata dönüştürmeyi başardı. Ancak THY yöneticileri, Avrupa-Asya kavşağındaki İstanbul’un stratejik konumuna güveniyor.

Şirket, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri hâline gelecek olan İstanbul'da inşa edilecek üçüncü havalimanının yapımını bekliyor. İstanbul’a yapılacak havalimanının ihalesi için başvurular 3 Mayıs’ta sona eriyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil'e göre Fransız ADP şirketinin yüzde 38 oranında sermayesine katıldığı TAV şirketi en ciddi aday olarak görülüyor. 

FRANSIZLAR THY'DEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

FRANSIZLAR MI? ~ 11 yıl önce
Belirli bir yakınlığım varken, oldum olası sevemedim Fransızları. Hırslı strateji ile, akıllı strateji arasındaki farkı düşünemeyeceğimizi sanan bu millet, hırsın nelere mal olabileceğini kendi geçmişlerinde yaşamışlardır. Tarihlerini tetkik etseler hayli örnek bulacaklardır. Bu sözlerimden THY' nin uygulamalarını/ kararlarını kritik ettiğimi düşünmeyiniz. Onlar ticari bir karardır. Hesabını kitabını bilmeden bu konuda fikir serdetmek doğru olmaz. Dolayısı ile derdim bu değil. Le Figaro Fransızların en prestijli basın organı. Ülkesinin ticari çıkarlarına uygun pohpohlayıcı yayını nasıl da yapıyor. Bizde olsa, biri öyle yazar, diğeri böyle. Uçak siparişlerini Rize'li yönetimle bağdaştırmak doğru değil. Bilinir ki, THY kurulalıdan beri hiç bir uçağın alınışında THY karar vermemiştir. Bunlar Hükumet seviyesinde yapılan işler. Bu denli büyük montanlı işlerde de kararların ekonomik tarafı çok önemli.Tabii ki dış politikaya da uyması şartı ile. Peki buna USA nasıl ok. dedi. İşte muamma bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanıt ~ 11 yıl önce
1)bir o kadar da boeing siparişi verilmiş.2)airbus da motorları usa'dan alıyor,3)usa'la bir gümrük birliği anlaşmamız olmamasına rağmen,bu ülkeden yapılacak uçak alımarında (boeing) devlet vergisi kaldırıldı.
haksizlar dimi? ~ 11 yıl önce
Yolcu sayisi hiic artmadiki demi beyler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık yahu ~ 11 yıl önce
Beyefendi. Yurtiçinde otobüs yolculuğunu öldürürseniz; mazot 4,5 TL yaparsanız ve Ankara-İstanbul 45 TL olursa, uçak yakıtından da vergi almayıp 1 TL den verirseniz , havayolu yolcusu artmaz mı be kardeşim.
km ~ 11 yıl önce
Ne kadar unutkan bir ulke olduk boyle bir zamanlar fransiz arabalari almiyor fransiz urunlerini boykot ediyorduk, avrupanin krizle bogustugu donemde fransa ekonomisine can verecek bir anlasma , tamam profesyonel anlayis bunu gerektirir ama fransanin bize yaptiklarina birde boyle odul vermek insanin yüreğini burkuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atı alan.. ~ 11 yıl önce
cıst taka cıst taka..300-500, üçyüz beşyüz.. Adamlar THY yönetimi ile akraba bile oldular ...bir de kötü mü diyecekler. gelecek 30 yıl içinde alınması muhtemel uçak siparişlerini bile Rizeli yönetim geçti Fransızlara.. her taraflarını öpseler yeridir. Bu arada gelecek 30 yılın uçak alım komisyonlarını da cebe indirdi uşaklar..... yürrrüüü brrreeee.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Figaro ~ 11 yıl önce
TAV Havalimanları hisselerinin yüzde 38’i, TAV Yatırım Holding’in de yüzde "49’u" Aéroports de Paris Group’a ait.3'üncü havalimanı'nın da en güçlü adayı.Kpk, ekmk veren kapıyı tanırmş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 ~ 11 yıl önce
Adamlara milyarlarca dolar kazandirdik. Hicte sasirtmadi boyle bir haber. Ayrica THY 1950lerde hisselerinin %49unu satip A.O olmadi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2yuzluler ~ 11 yıl önce
O kadar airbus siparisi bnde versem kotu konusmazlar heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000