06 Kasım 2012, Salı 17:16:37

FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... THY'DE İLK İŞE İADE

THY'de işten atılan 305 kişi içerisinde bulunan Aydın Yusuf Uçan için mahkeme işe iade kararı verdi.
  • arkadaş rapor almış ve hastalıgını ispatlamış herbiriniz bunu yapmalısınız yada farklı bir şeyi buna karşın THY ne yapacak muamma belki de tazminat ödemeyi tercih eder siz vicdanınıza ispatlayın, gerisini zamanında Anmadıgınız verir hiçbir haksızlık karşılıksız kalmaz ama haksızlık hangisi...
  • Hadi arkadaslar greve, ben sizinleyim, bize kimse bir sey yapamaz, haklarimizi isteyelim diyen ::))) ne olur ne olaz ben kendime bir doktor raporcugu alayim elimde bulunsun yapan gorundugu gibi ise yaramis. NO COMENT
  • ALLAHım YARDIM ET BİZE
  • inşallah birğün sanada sıra gelir..
  • THY personelinde birazcık ama birazcık insanlık olsa bu iş ertesi gün biterdi. Arkadaşlarını satmak yerine onların yerine işe gitmeseler şimdi onları işten çıkaranlar kapı kapı dolaşıp iş arıyordu. Hak aramak ne zaman aç gözlülük oldu K.M. ? Yarın seni işten çıkardıklarında seni kim savunacak zannediyorsun ? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasınla olmaz. Aldikları paranın çok olması hak ettiklerini almalarına engel değil. Sen 3 kuruşa talim ederken onların aldığı para sana çok görünüyor diye hak aramalarını aç gözlülük olarak görürsen, ahirette kul hakkının altından kalkamazsın. Biraz nefsini körle iman et. Bu büyük lafların seni büyük yapmaz.
  • Taabiiii Yaa...3.500 ytl maaşı beğenmeyip;eyLem'e katıL..Sonrada git özeL Hava yollarında 1,500 ytl talim et..aLımLar esnasında 'da bir Çok kişinin ekmeğine Kan doğra..onLar yerlerinde düzgün dursalardı,işLerine baksaLardı,Gaza geLmeselerdi bunLar Yaşanmazdı.işTen atıLmaz,başka şirket aramaz ve işe girecek oLanlarında önünde SET oLmazLardı;Hangi havayoLu alım yapıyor oLsa,gidip bakıLdığında T.H.Y işten atıLan personelini kapı önünde görüyorsun..Ondan Sonra Yok ADELETMİŞ,Yok GÖRMÜŞLERMİŞ, Yok KIYIM 'mış,neden Sadece 305 kişi atıLdıda diğer işine,gücüne BakanLar Halen işine devam ediyor hemde PaşaLar gibi;kimse bu yazdıkLarıma Kızmasın..O gün eyLem Var diyip,güneş gözlüklerini Takıp,CameraLara Haberlerde görünecez diye gidenlerinizi biliyorum..Boşverin arkadaş yaaa..bu ne Turşu..Bu ne Lahana size O Gazı veren sendika nasıLda kuyruğunu kıstırdı gördünüz mü..!Havacılıkta GeLinebilecek En iyi NokTa T.H.Y ve siz bu imkanları ve Maaşı Beğenmediniz..ee allahın sopası yok işTe...Tepinip Durun
  • adalet kararını verdi ama uygulayacak ADAMLAR lazım. bu insanlara yapılan zulüm bence daha bitmemiştir. halen çalışanlar bu insanların hepimizin hakkını savunurken zulme uğradıklarını unutmamalıdır.
  • Arakadasimiz ise basladi mi ,??? Bilgisi olan varmi ?????
  • dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde işten çıkarma olamaz.Türk adaleti ve hakimler de bunu gördüler ve arsız yönetime tokat gibi karar verdiler.devamını bekliyoruz,umarım bu haksızlığa uğrayan tüm arkadaşlar aklanacaklar,haklarını alacaklar..bu ülkenin ringonun ahırı olmadığını tüm kamuoyuna gösterecekler.dayanın arkadaşlar,az kaldı..güzel günler göreceksiniz,güneş doğacak tekrardan..
  • 305 kişiden bazıları diğer Özel Hava Yollarında iş buldular. Yeterli maaşı bulamasalar da insanlığı buldular, hayata yeniden tutundular. Yönetim ise, zaten etrafa saçtığı paralara bir yenisini de ekledi. Bu insanların yerine aldığı yandaşları eğitmek için binlerce lirayı tekrar harcadı. Amaca da ulaşıldı, yandaş ve candaş olarak çalışanları böldüler. Devran dönünce bunun aksi yönde kıyım kaçınılmaz. Havacılık ruhuna yakışmasa da, eden bulur. "Yaktığınız can kadar canınız yanacak, üzdüğünüz insanlar kadar üzüleceksiniz" . Benim sözüm değil, HAŞA. Bir alıntı, bilin bakalım nereden.

Grev yasağını öngören yasayı protesto etmek için THY ’de 29 Mayıs’ta eylem yapıldı. Eyleme katıldığı iddia edilen 305 kişi işten atıldı. THY’de 12 yıl kabin memuru olarak çalışan Aydın Yusuf Uçan da işten atılanlar arasındaydı. Ancak Uçan, hasta olduğunu kanıtladı. Mahkeme Uçan’ın işe iadesine karar verdi. Uçan, işten çıkarılan 305 kişi içinde ilk işe iade edilen kişi oldu.

Uçan, Bakırköy 13. İş Mahkemesi’ne işe iade davası açtı. Dava dünkü 2. celsede sonuçlandı. Uçan’ın tanık gösterdiği 4 kişi, Uçan’ın eylemde olmadığını söyledi. THY Vize Takip Şefi, Ali Kemal Tatlıbal, eleme katılanları işlerinden çıkarılacağı konusunda uyarılarda bulunduğunu, eyleme kaç kişinin katıldığını bilmediğini ancak Uçan’ı eylemde görmediğini belirtti. Tanık olarak ifade veren diğer 3 kişi de Uçan’ın o gün hasta olduğunu ya da eyleme katılmadığını belirtti.

Tanık ifadelerini değerlendiren Bakırköy 13. İş Mahkemesi, iş akdinin feshedilmesinin geçersizliğine karar vererek, davacı Uçan’ın işe iade edilmesi gerektiğine hükmetti. İşten çıkaran kurumun işe geri almaması durumunda ise 5 aylık ücreti tazminat olarak ödeyeceğine karar verdi. Ayrıca mahkeme, çalışılmayan sürelerin de 4 aylık ücret karşılığı Uçan’a ödenmesi gerektiğine karar verdi.

‘İŞE İADEMİ BEKLİYORUM’

Aydın Yusuf Uçan, şunları söyledi: “12 yıl boyunca THY’de görev yaptım. Temiz bir sicilim var. 29 Mayıs’ta orada bulunmadım. Aldığım rapordan dolayı iş akdim feshedildi. Evimde istirahatlıyken feshedildi. Savunmam alınmadı bile. Ben de sendika üyesiyim. Ancak o gün orada değildim. Şimdi işe iademi bekliyorum.” (Radikal)

FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... THY'DE İLK İŞE İADE

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

gerçekci olalım ~ 11 yıl önce
arkadaş rapor almış ve hastalıgını ispatlamış herbiriniz bunu yapmalısınız yada farklı bir şeyi buna karşın THY ne yapacak muamma belki de tazminat ödemeyi tercih eder siz vicdanınıza ispatlayın, gerisini zamanında Anmadıgınız verir hiçbir haksızlık karşılıksız kalmaz ama haksızlık hangisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev ~ 11 yıl önce
Hadi arkadaslar greve, ben sizinleyim, bize kimse bir sey yapamaz, haklarimizi isteyelim diyen ::))) ne olur ne olaz ben kendime bir doktor raporcugu alayim elimde bulunsun yapan gorundugu gibi ise yaramis. NO COMENT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
ALLAHım YARDIM ET BİZE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.M ye cevap ~ 11 yıl önce
inşallah birğün sanada sıra gelir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.M. ? ~ 11 yıl önce
THY personelinde birazcık ama birazcık insanlık olsa bu iş ertesi gün biterdi. Arkadaşlarını satmak yerine onların yerine işe gitmeseler şimdi onları işten çıkaranlar kapı kapı dolaşıp iş arıyordu. Hak aramak ne zaman aç gözlülük oldu K.M. ? Yarın seni işten çıkardıklarında seni kim savunacak zannediyorsun ? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasınla olmaz. Aldikları paranın çok olması hak ettiklerini almalarına engel değil. Sen 3 kuruşa talim ederken onların aldığı para sana çok görünüyor diye hak aramalarını aç gözlülük olarak görürsen, ahirette kul hakkının altından kalkamazsın. Biraz nefsini körle iman et. Bu büyük lafların seni büyük yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.M ~ 11 yıl önce
Taabiiii Yaa...3.500 ytl maaşı beğenmeyip;eyLem'e katıL..Sonrada git özeL Hava yollarında 1,500 ytl talim et..aLımLar esnasında 'da bir Çok kişinin ekmeğine Kan doğra..onLar yerlerinde düzgün dursalardı,işLerine baksaLardı,Gaza geLmeselerdi bunLar Yaşanmazdı.işTen atıLmaz,başka şirket aramaz ve işe girecek oLanlarında önünde SET oLmazLardı;Hangi havayoLu alım yapıyor oLsa,gidip bakıLdığında T.H.Y işten atıLan personelini kapı önünde görüyorsun..Ondan Sonra Yok ADELETMİŞ,Yok GÖRMÜŞLERMİŞ, Yok KIYIM 'mış,neden Sadece 305 kişi atıLdıda diğer işine,gücüne BakanLar Halen işine devam ediyor hemde PaşaLar gibi;kimse bu yazdıkLarıma Kızmasın..O gün eyLem Var diyip,güneş gözlüklerini Takıp,CameraLara Haberlerde görünecez diye gidenlerinizi biliyorum..Boşverin arkadaş yaaa..bu ne Turşu..Bu ne Lahana size O Gazı veren sendika nasıLda kuyruğunu kıstırdı gördünüz mü..!Havacılıkta GeLinebilecek En iyi NokTa T.H.Y ve siz bu imkanları ve Maaşı Beğenmediniz..ee allahın sopası yok işTe...Tepinip Durun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
başka insanların işsiz kalması hele hele haksız yere hayatlarının alt üst olmasından senin tabirinle tepinmelerinden zevk alıyorsun değil mi? evet dediğin gibi ALLAHın SOPASI YOK! seninde başına bir gün o sopa inince göreceksin
tk ~ 11 yıl önce
adalet kararını verdi ama uygulayacak ADAMLAR lazım. bu insanlara yapılan zulüm bence daha bitmemiştir. halen çalışanlar bu insanların hepimizin hakkını savunurken zulme uğradıklarını unutmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arakadasimiz ise basladi mi ,??? Bilgisi olan varmi ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başlamadı ~ 11 yıl önce
bu hafta içinde karar verecekler
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Iyi haberleri bekliyoruz...
güzel günler yakın.. ~ 11 yıl önce
dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde işten çıkarma olamaz.Türk adaleti ve hakimler de bunu gördüler ve arsız yönetime tokat gibi karar verdiler.devamını bekliyoruz,umarım bu haksızlığa uğrayan tüm arkadaşlar aklanacaklar,haklarını alacaklar..bu ülkenin ringonun ahırı olmadığını tüm kamuoyuna gösterecekler.dayanın arkadaşlar,az kaldı..güzel günler göreceksiniz,güneş doğacak tekrardan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gördüler ~ 11 yıl önce
305 kişiden bazıları diğer Özel Hava Yollarında iş buldular. Yeterli maaşı bulamasalar da insanlığı buldular, hayata yeniden tutundular. Yönetim ise, zaten etrafa saçtığı paralara bir yenisini de ekledi. Bu insanların yerine aldığı yandaşları eğitmek için binlerce lirayı tekrar harcadı. Amaca da ulaşıldı, yandaş ve candaş olarak çalışanları böldüler. Devran dönünce bunun aksi yönde kıyım kaçınılmaz. Havacılık ruhuna yakışmasa da, eden bulur. "Yaktığınız can kadar canınız yanacak, üzdüğünüz insanlar kadar üzüleceksiniz" . Benim sözüm değil, HAŞA. Bir alıntı, bilin bakalım nereden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000