19 Ekim 2009, Pazartesi 08:53:57

FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... HAVAŞ SATILDI!

HAVAŞ'ın Türk Hava Yolları ile ortaklık kurarak TGS şirketini kurmasının ardından şok bir satış haberi geldi. İşte satışla ilgili TAV'dan yapılan açıklama...
  • BİZ BURADA NELER GÖRDÜK TAV A İLK SATILDIĞINDA DA NE ÜMİDİMİZ VARDI AMA KİM GELDİYSE SWİSSPORT HARİÇ DİĞERLERİ BEŞ KURUŞ ETMEZ MURAT ÖZTÜRK DEVR ALDI 4 YIL ZAMSIZ ÇALIŞTIK O YÜZDEN AVCUNUZU YALARSINIZ,YALAKA,TORPİLİNDE YOKSA EĞER BURADA ÖMÜR BOYU SÜRÜN İŞTE...
  • Maaşa zam mı?Dalga mı geçiyorsun?
  • Bu yorumları yazanlar bizden değil.Bence %35 olmamalıydı veya %35 TAV olup,%65 satılmalıydı.O zaman kaymaklı ekmek kadayıfı olurdu.THY ve diğer taraflardan gazel okuyanları boşverin,zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.Alanlar salak ya,tek siz akıllısınız.Siz işinize bakın,merak etmeyin TGS ye az kaldı.
  • HSBC enayi mi ? Boş yere para yatırır mı ? Demekki Havaşta birşey var ki aldılar. TGS den sonra Havaş iyice güçlendi. 5000 e yakın çalışanı var. Bizlere ancak helal olsun demek düşer.
  • bu kadar da olmaz dedırtecek bır olay degıl bu normal şirketler el dğiştirir ama olanlar çalışanlara olur sorun değil alıştık artık
  • Bizce Maaşların Yükseleceği Kaanatindeyiz Arkamızda HCSB Bankamız Var
  • Bu gidisle kendi ülkemizde yabancinin emrinde olucaz. ne varsa satin hatta Milli Takimida satin belki 2010 a öyle gideriz
  • havaş çok karlı bir şirket olarak görünmekte her zaman bi taliplisi var ama iş bu şirketi bu yere getiren işçilere geldiği zaman her zaman fedakar her zaman cefakar her zaman en az maaş padişahlar çok yaşayın.meganlarla gaz kesmeyin anlayan anladı.
  • Yanlış hatırlamıyorsam TAV HAVAŞ ın ilk önce %60 sonra %40 lık hisselerini toplamda 260 veya 270 milyon dolara satın almıştı. Şimdi ise sadece yanlış anlamadıysam tabii,%35 ini 180 milyon euro gibi uçuk bir rakkama satmış oluyor. Bu nedemek bir yıl kadar önce 270 milyon dolar eden şirket şimdi reel olarak 525 milyon euro ya çıktı bu çok büyük bir pazarlama başarısıbence.Tabiki TGS nin bu satışta çok büyük bir artı olduğuda bir gerçek yoksa HSBC sadece HAVAŞ a bu parayı vermezdi gibi geliyor. Adamlar uyanık bu satışla THY nin yer hizmetlerinede ortak olacaklar.Yani bir taşla iki kuş.
  • Bu zamanda işe yaramayan şirket satılamaz. Hele ki HSBC hiç almaz. Demekki havaş iyi para kaznıyor ve iyi para ediyor.

TAV Havalimanları Holding A.Ş’nin tamamına sahip olduğu Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş`nin (HAVAŞ) satışında düğmeye basıldı. HAVAŞ’ın; TAV Havalimanları Holding A.Ş., TAV İşletme Hizmetleri A.Ş., TAV Bilişim Hizmetleri A.Ş., HSBC Investment Bank Holdings plc’ ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın ortaklaşa kuracağı şirkete 180 milyon Euro’ya satılması için 16 Ekim 2009 tarihinde imzalanan ortaklık anlaşması ile taraflar arasında tam bir mutabakat sağlandı.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “TAV Havalimanları olarak halihazırda 18 havalimanı/havaalanında hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk ve en büyük yer hizmetleri kuruluşu Havaş’ın yüzde 35 oranındaki hisse satışını İş Girişim ve HSBC Principal Investments gibi iki ortağa gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Ekonomik krizin bitip bitmediği yolunda tartışmaların uluslararası boyutta sürdüğü bu dönemde gerçekleştirdiğimiz ortaklık sektörümüze ve markamıza duyulan güveni yansıtmaktadır" dedi.

Şener sözlerine şöyle devam etti: “Hisse satışındaki amacımız TAV Havalimanları Holding seviyesinde borçluluğu azaltmak ve ek kaynak yaratılmasıdır. Havaşın küresel kriz nedeniyle ertelenen halka arzının da önümüzdeki orta vadede sermaye piyasalarının düzelmesi ile gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.

FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... HAVAŞ SATILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
BİZ BURADA NELER GÖRDÜK TAV A İLK SATILDIĞINDA DA NE ÜMİDİMİZ VARDI AMA KİM GELDİYSE SWİSSPORT HARİÇ DİĞERLERİ BEŞ KURUŞ ETMEZ MURAT ÖZTÜRK DEVR ALDI 4 YIL ZAMSIZ ÇALIŞTIK O YÜZDEN AVCUNUZU YALARSINIZ,YALAKA,TORPİLİNDE YOKSA EĞER BURADA ÖMÜR BOYU SÜRÜN İŞTE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Maaşa zam mı?Dalga mı geçiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yorumları yazanlar bizden değil.Bence %35 olmamalıydı veya %35 TAV olup,%65 satılmalıydı.O zaman kaymaklı ekmek kadayıfı olurdu.THY ve diğer taraflardan gazel okuyanları boşverin,zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.Alanlar salak ya,tek siz akıllısınız.Siz işinize bakın,merak etmeyin TGS ye az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HSBC enayi mi ? Boş yere para yatırır mı ? Demekki Havaşta birşey var ki aldılar. TGS den sonra Havaş iyice güçlendi. 5000 e yakın çalışanı var. Bizlere ancak helal olsun demek düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu kadar da olmaz dedırtecek bır olay degıl bu normal şirketler el dğiştirir ama olanlar çalışanlara olur sorun değil alıştık artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizce Maaşların Yükseleceği Kaanatindeyiz Arkamızda HCSB Bankamız Var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu gidisle kendi ülkemizde yabancinin emrinde olucaz. ne varsa satin hatta Milli Takimida satin belki 2010 a öyle gideriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havaş çok karlı bir şirket olarak görünmekte her zaman bi taliplisi var ama iş bu şirketi bu yere getiren işçilere geldiği zaman her zaman fedakar her zaman cefakar her zaman en az maaş padişahlar çok yaşayın.meganlarla gaz kesmeyin anlayan anladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yanlış hatırlamıyorsam TAV HAVAŞ ın ilk önce %60 sonra %40 lık hisselerini toplamda 260 veya 270 milyon dolara satın almıştı. Şimdi ise sadece yanlış anlamadıysam tabii,%35 ini 180 milyon euro gibi uçuk bir rakkama satmış oluyor. Bu nedemek bir yıl kadar önce 270 milyon dolar eden şirket şimdi reel olarak 525 milyon euro ya çıktı bu çok büyük bir pazarlama başarısıbence.Tabiki TGS nin bu satışta çok büyük bir artı olduğuda bir gerçek yoksa HSBC sadece HAVAŞ a bu parayı vermezdi gibi geliyor. Adamlar uyanık bu satışla THY nin yer hizmetlerinede ortak olacaklar.Yani bir taşla iki kuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu zamanda işe yaramayan şirket satılamaz. Hele ki HSBC hiç almaz. Demekki havaş iyi para kaznıyor ve iyi para ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000