14 Şubat 2011, Pazartesi 15:35:49

FIRST CLASS PATLADI GİTTİ

Türk Hava Yolları First Class’a talep 2010 yılında patladı. First Class uçan yolcu sayısı 2009’a göre üç kat arttı.
  • IETT çide olsa havacıda olsa THY yi 100 uçak ile aldı 9 yılda 150 uçak yaptılar :) Kıyaslamayı böyle yapacaksan bende sana bır kıyas vereyim. Pegasusun sahibide müdürüde Lastikçi ama Pegasusu sonunda 32 uçak yaptılar :) Değişen nedir ?
  • Duydugum kadari ile o sekiz suitten her biri 500 kilo agirligindaymis. Yani 1 ve 2 bilet icin 3200kg extra agirlik her ucusta.
  • elinde mi ?
  • Ozur dilerim matematik hatasindan dolayi. Ocak 1-Subat 15 arasi tabiiki 90 gun degil. 45 gunden hesaplanirsa, doluluk %20 lere gelir. Daha iyice, ama %20 ile yinede patlama sayilmaz, diyecegim o.
  • 3. business class koltuk yapmak sanırım sadece IETT ciler tarafından düşünülebilir. Kendilerini kutluyor ve en kısa zamanda eski meslekleri olan belediyeciliğe dönmelerini tavsiye ediyorum. THY bu kadar çok eleştirilmemişti. THY bu kadar çok ayaklar altına alınmamıştı. Zoru başardınız. Vizyonsuzluk zor iş.
  • Thy çalışanları bile bu habere gülmüştür:) thy nin business ve first class doluluklarının nasıl olduğu yıllardan beri biliniyor...tamam 3 kat artmış olabilir örneğin 1 ken 3 e çıkmıştır...
  • Ocak 1- Subat 15 arasını 90 gun olarak hesaplaman ıle matematık ogretmenıne selamlarımı gonderıyorum :)
  • Patlayan su First CLASS bakin nasil patlamis? Simde kac tane var su ucaklardan, sadece 4 tane. Tamam. Her birinde kac tane First CLASS koltuk var, 8er tane. Tamam. Hadi desek bu ucaklar gunde iki kere ucuyorlar, bir gidis bir gelis. Tamam. 4 ucak X 8er koltuk X ikiser ucus esittir gunde 64 koltuk. Ocak 1-Subat 15 arasi, yani 90 gun x 64 koltuk esittir 5760. Yani Ocak 1-Subat 15 arasi 5760 koltuk arz edilmis 500 yolcu varmis. Kisacasi %10 doluluk. Onun icin THY First CLASS tan vazgeciyor galiba. Bu arada "ustu kapanan koltuk" nasil birsey?
  • arkadaşım size katılıyorum ve destekliyorum.üslup korunmalı saygılar.
  • Yeni gelen comfort uygulamalı bc lerin iç dızaynlarını kim seçti ? yaptım oldu zihniyeti 3 lü koltuk yanyana bc yolcu o kadar para veriyor sonra orta koltukda oturuyor tanımadığı adamlarla burun buruna ekipler için çalışma koşulları bir felaket ortada yolcu sayısı kadar fırın yok ortak galleyler birbirine çarpan çalışanlar ne desek boş biraz zevk ve akıl lütfen ....
İlk olarak 29 Aralık 2008 tarihinde başlatılan ve bir senede 2 bin 187 kişi tarafından kullanılan First Class uygulaması ikinci senesinde üç katına çıktı.

2010 yılı First Class kabin verilerine göre Türk Hava Yolları’nın 6 bin 235 yolcu tarafından tercih edildiği, bu sene itibariyle Ocak 1 – Şubat 15 tarihleri arasında ise 500 yolcu rakamına ulaşıldığı belirtildi.

Hintli Jet Airways’ten kiraladığı 4 adet Boeing 777-300 ER tipi uçağının haricinde First Class kabinli uçağı bulunmayan Türk Hava Yolları’nın yeni uçaklarında Comfort Class koltuğu bulunduğu ve First Class koltuklarının konulmayacağı belirtildi. 2011 Eylül ayına kadar yapılan anlaşmanın ardından filodan çıkartılacak First Class kabine sahip uçaklar, Jet Airways’e geri verilecek.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde IATA’nın açıkladığı verilere göre şirketlerin gelirlerinin önemli bir kısmını karşılayan First Class ve Business Class segmentler, Türk Hava Yolları’nda Comfort Class ile fiyatlara da yansıyacak gibi görünüyor.

Londra, Bangkok, Tokyo, Şangay, Pekin, Hongkok, Seul, New York, Şikago, Sao Paulo hatlarında gerçekleştirilen first class uçuşların bilet fiyatlarına, kişiye özel check-in kontuarı ve bekleme salonu, uçakta yatak haline gelebilen ve üstü kapanan koltuk gibi özellikler yer alıyor.

©AirportHaber.com Özel

FIRST CLASS PATLADI GİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
IETT çide olsa havacıda olsa THY yi 100 uçak ile aldı 9 yılda 150 uçak yaptılar :) Kıyaslamayı böyle yapacaksan bende sana bır kıyas vereyim. Pegasusun sahibide müdürüde Lastikçi ama Pegasusu sonunda 32 uçak yaptılar :) Değişen nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Duydugum kadari ile o sekiz suitten her biri 500 kilo agirligindaymis. Yani 1 ve 2 bilet icin 3200kg extra agirlik her ucusta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
elinde mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ozur dilerim matematik hatasindan dolayi. Ocak 1-Subat 15 arasi tabiiki 90 gun degil. 45 gunden hesaplanirsa, doluluk %20 lere gelir. Daha iyice, ama %20 ile yinede patlama sayilmaz, diyecegim o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3. business class koltuk yapmak sanırım sadece IETT ciler tarafından düşünülebilir. Kendilerini kutluyor ve en kısa zamanda eski meslekleri olan belediyeciliğe dönmelerini tavsiye ediyorum. THY bu kadar çok eleştirilmemişti. THY bu kadar çok ayaklar altına alınmamıştı. Zoru başardınız. Vizyonsuzluk zor iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy çalışanları bile bu habere gülmüştür:) thy nin business ve first class doluluklarının nasıl olduğu yıllardan beri biliniyor...tamam 3 kat artmış olabilir örneğin 1 ken 3 e çıkmıştır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ocak 1- Subat 15 arasını 90 gun olarak hesaplaman ıle matematık ogretmenıne selamlarımı gonderıyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Patlayan su First CLASS bakin nasil patlamis? Simde kac tane var su ucaklardan, sadece 4 tane. Tamam. Her birinde kac tane First CLASS koltuk var, 8er tane. Tamam. Hadi desek bu ucaklar gunde iki kere ucuyorlar, bir gidis bir gelis. Tamam. 4 ucak X 8er koltuk X ikiser ucus esittir gunde 64 koltuk. Ocak 1-Subat 15 arasi, yani 90 gun x 64 koltuk esittir 5760. Yani Ocak 1-Subat 15 arasi 5760 koltuk arz edilmis 500 yolcu varmis. Kisacasi %10 doluluk. Onun icin THY First CLASS tan vazgeciyor galiba. Bu arada "ustu kapanan koltuk" nasil birsey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım size katılıyorum ve destekliyorum.üslup korunmalı saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni gelen comfort uygulamalı bc lerin iç dızaynlarını kim seçti ? yaptım oldu zihniyeti 3 lü koltuk yanyana bc yolcu o kadar para veriyor sonra orta koltukda oturuyor tanımadığı adamlarla burun buruna ekipler için çalışma koşulları bir felaket ortada yolcu sayısı kadar fırın yok ortak galleyler birbirine çarpan çalışanlar ne desek boş biraz zevk ve akıl lütfen ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000