18 Ekim 2012, Perşembe 14:56:34

"FIRSATÇILIK YAPANLARIN CANINA OKURUZ"

THY Teknik A.Ş. ve İstanbul Ticaret Odası İşbirliği ile bu yıl 3.’sü düzenlenen ve 18-20 Ekim tarihleri arasında misafirlerine hizmet verecek olan Türk Havacılık Endüstri Sergisi Fuarı (TUHESFO 2012) kapılarını açtı...
  • THY yönetimi çok büyük işler başardıı .. Hamdi TopçU, Temel KOTİL YOLUNUZ AÇIK OLSUNN. thy tekniğin hocası profösyonelll mükemmel yöneticisiii Sn. ismail demirrr sen varkenn THY daha nelere imza atacak... Benim İdolüm
  • su anda 2012 yilindayiz, 2023te 900 ucagi kim alacak cok merak ediyorum.su anda ulkede 300-350 civarinda ucak var. hadi 400 olsun. yani on yilda 500 tane ucak gelecekse ulkeye kac kabin, kac kokpit ekibi, kac teknisyen ihtiyaci var onun hesabini yapip 'egitim' desinler.oncelik egitim destekleyicisi planlamadir. parayi verene ucagi veriyorlar zaten.
  • davetli ve konuşmacı olduğu halde hamdi topçu neden gelmedi ????
  • Sayın bakan afedersinizde onun içinmi Töshidin her dediğini yapıyorsunuz.Allahtan uluslararası denetimler varda mecbur kalıp bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyorsunuz.Bugün ülkemizde ne yazıkki sermaye para kazanacağım diye her türlü kuralsızlığı yapıyor ve idarede seyrediyor.Maalesef gerçek bu.Allahtan ECAC,EASA,JAA-JAR vs. var.Yoksa bu patronlar yolcuyu arızalı uçaklarla uçururlardı.
  • söyledikleriniz ile yaptıklarınız veya sizin adamlarınızın başında olduğu kurumların yaptıkları uyuşmuyor sanki. pardon yanlış söyledim hiç uyuşmuyor.
  • SAYIN BAKANIM BENCE ÖNCE ŞİRKETEKKİ ÇÜRÜK ELMALARI TEMİZLERSENİZ ALLAH KATINDA SECABA GİRERSİNİZ ÖZELLİKLE KABİN AMİRİ İLE KAPTAN İLİŞKİSİNİ SİZ MASIL DUYMADINIZ ? ŞİRKET ÇALKALANIYOR KABİN AMİRİ İLE KAPTAN PİLOTUN İĞRENÇ İLİŞKİSİ İKİSİDE EVLİ BİRİNİN 7 YAŞINDA ÇOCUĞU VAR DİĞERİDE 3 ÇOCUĞU OLMASIMA RAĞMEN BU İLİŞKİYE DEVAM EDİYOR BİZ CANIMIZI BÖYLE NAMUS DIYGUSUNDAN YOKSUN İNSANLARA EMANET ETMEK İSTEMİYORUZ
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı' nı da orada görmek isterdik. Çıkıp, gelişen havayolu endüstirinde çalışanların şu haklarını, çalışanların lehine düzenledik dese ne güzel olurdu. Hep THY' den örnekler verip bugüne kadar eleştirdik sanki diğer havayolu şirketlerimiz çok düzgün çalışırmış gibi. THY dışındaki havayolu şirketlerinin çoğunda hadi uçuş var bırak işini gücünü, dinlenmeyi gel kaptanım, hostesim dendiğini duyuyoruz. Türkiye' de büyüyen firmalar hep çalışanların omuzuna basarak, öalışanları ezerek büyür. Büyüdükçe kurumsallaşacağına keyfi uygulamar artar yani dünyada genel kurallar tersine işler aynı ekonomimizde olduğu gibi.
  • Can guvenliği herseyden once geliyorsa madem sayın bakanım, Neden SHGM mesai/yatı talimatını değiştirdiniz 48 saat dinlenmeler bir anda 24 saate dustu su anda bir incident olmuyorsa bu henuz kümülatif(birikmiş) yorgunluk olmadıgındandır allah korusun yakında bir incident oldugunda bunun altından nasıl kalkılacak kısmet nasip isi mi dencek??
  • yabancı ikinci pilot alanlarında canına okuyordunuz eskisinden beter oldu... thy bile doldurdu ikinci yabancı pilotları...

THY Teknik ve İstanbul Ticaret Odası’nın işbirliğinde açılan fuar, uçak parçası üreticilerini bir araya getirdi. İstanbul Fuar Merkezi’nde 18-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak forumda Airbus ile Boeing gibi büyük uçak üreticileri yedek tedarikçi firma arayacak.

TÜHESFO'nun açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir’in katıldığı törenle yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açılışını yaptıtğı havacılık fuarına sektörün birçok temsilcisinin yanısıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, My Cargo’nun kurucu ortağı Yavuz Çizmeci ve Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur katıldı.

Fuarın açılışında konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türk Havacılığı’nın gelişiminden bahsederek atılan adımları ve hamleleri takdir ettiklerini ifade etti. THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir ise Türk Havacılığı’nın hem yolcu taşımada hem de sanayi anlamındaki gelişmelerin büyük hızla devam ettiğini ve bu başarının süreceğinin altını çizdi.

Fuarda görüşlerini aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Havacılık anlamında Türkiye küresel bir marka çıkardı. THY bayrak taşıcılığı yapan bir şirket. Bunun yanında havacılıkta büyümesi tüm dünyanın dikkatini çekiyor. 50 milyon yolcu hedefini Türkiye için 2015 olarak gösteren uluslar arası otoriteler, büyük yanılgıya uğradı. Türkiye, bu hedefi 2005’te aştı. Türk havacılığında yolcu sayısı 120 milyona yaklaştı. Yolun daha başındayız. Türkiye 2023 hedefleri kapsamında havaalanı yolcu kapasitesi 400 milyona, uçak sayısını 900’e çıkarmış durumda. Türkiye havayolu ile seyahat edenlerin sayısını 350 milyona çıkarmış konuma geldiğinde dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yerini alacak” dedi.

"KENDİ UÇAĞIMIZI YAPIYORUZ"

‘Havacılık sektöründe iç ve dış hatlarda bu gelişmeler olmasa 2023 hedeflerini, hayal bile edemezdik’ diyen Yıldırım, ‘Bu gelişmeler ışığında artık kendi uçağımızı yapabilmeyi konuşuyoruz. Kendi uydumuzu yapabilmeyi konuşuyoruz. Markalar durduk yere olmadı. Onların adı sanı yokken biz uçak yaptık. Uçurduk, seri imalat yaptık. Ama kendi kendimizi yok etmek için elimizden geleni yaptık. Yaptığımız yanlışları, siyasi oyunların arasında sivrilen havacılık endüstrisi 2-3 defa tuş oldu’ dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin teknolojiyi kullanan değil, üreten ve teknolojiyi kullanıp paylaşan bir ülke olacağını ifade etti. Havacılık sektörünün 2 trilyonu aşan pazarı, 20 binin üzerinde uçağı ve 30 milyonun üzerinde çalışanı bulunduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, ‘Milli ekonomide çarpan etkisi fazla. 100 milyon kapasiteli bir havaalanı ülkenin milli gelirine yüzde 1 katkıda bulunuyor. 400 milyon kapasite yüzde 4 katkı demek. Onları küresel marka halime getirmek için gayret ediyoruz. Amerika’yı yeniden keşfetme düşüncemiz yok. Kendi markamızı, kendi rengimizi koyarak özgür uçağımıza 10 sene içinde bütün dünyanın semalarında uçurur hale geleceğiz. Bizim bütün amacımız bu’ şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım’ın konuşması katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Konuşmasını sonlandırmasının ardından Bakan Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir ile birlikte TUHESFO’nun açılışını yaparak kurdele kesti.

Daha sonra fuar alanını gezen Yıldırım, stantları gezerek uçak parçaları ve işleyişleri hakkında bol bol bilgi aldı.

Fuar alanında gazetecilerin bayram seyahatinde uçak bileti fiyatları ve Suriye hava sahasının kullanılmaması durumunda maliyet olup olmayacağına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Binali Yıldırım; ‘Serbest piyasada uçak biletlerinin fiyatlarını bizim düzenlememiz terstir, böyle bir şey olmaz. Biz seferleri arttırırız, fırsatçılık yapanları tespit edersek de onların canlarına okuruz’ dedi.

Suriye konusuna da değinen Bakan Yıldırım; ‘Biz Suriye hava sahasını kapatmadan önce zaten Suriye hava sahasını kullanmayı bırakmıştık. Bu tip konularda maliyetin hesabı da olmaz. Ülke menfaati maliyetten önce gelir. Burada uçacak uçakların can ve mal tedbiri için bu emniyeti aldık. Ciddi bir maliyet ve abartılacak bir durum da yok. Olsa bile bunun hiç önemi yok. Can ve mal emniyeti her şeyin önünde gelir’ şeklinde konuştu.

 

"FIRSATÇILIK YAPANLARIN CANINA OKURUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Marmaralı ~ 11 yıl önce
THY yönetimi çok büyük işler başardıı .. Hamdi TopçU, Temel KOTİL YOLUNUZ AÇIK OLSUNN. thy tekniğin hocası profösyonelll mükemmel yöneticisiii Sn. ismail demirrr sen varkenn THY daha nelere imza atacak... Benim İdolüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
su anda 2012 yilindayiz, 2023te 900 ucagi kim alacak cok merak ediyorum.su anda ulkede 300-350 civarinda ucak var. hadi 400 olsun. yani on yilda 500 tane ucak gelecekse ulkeye kac kabin, kac kokpit ekibi, kac teknisyen ihtiyaci var onun hesabini yapip 'egitim' desinler.oncelik egitim destekleyicisi planlamadir. parayi verene ucagi veriyorlar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde ~ 12 yıl önce
davetli ve konuşmacı olduğu halde hamdi topçu neden gelmedi ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek bu. ~ 12 yıl önce
Sayın bakan afedersinizde onun içinmi Töshidin her dediğini yapıyorsunuz.Allahtan uluslararası denetimler varda mecbur kalıp bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyorsunuz.Bugün ülkemizde ne yazıkki sermaye para kazanacağım diye her türlü kuralsızlığı yapıyor ve idarede seyrediyor.Maalesef gerçek bu.Allahtan ECAC,EASA,JAA-JAR vs. var.Yoksa bu patronlar yolcuyu arızalı uçaklarla uçururlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
italyan aygırı ~ 12 yıl önce
söyledikleriniz ile yaptıklarınız veya sizin adamlarınızın başında olduğu kurumların yaptıkları uyuşmuyor sanki. pardon yanlış söyledim hiç uyuşmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUMSUZ ~ 12 yıl önce
SAYIN BAKANIM BENCE ÖNCE ŞİRKETEKKİ ÇÜRÜK ELMALARI TEMİZLERSENİZ ALLAH KATINDA SECABA GİRERSİNİZ ÖZELLİKLE KABİN AMİRİ İLE KAPTAN İLİŞKİSİNİ SİZ MASIL DUYMADINIZ ? ŞİRKET ÇALKALANIYOR KABİN AMİRİ İLE KAPTAN PİLOTUN İĞRENÇ İLİŞKİSİ İKİSİDE EVLİ BİRİNİN 7 YAŞINDA ÇOCUĞU VAR DİĞERİDE 3 ÇOCUĞU OLMASIMA RAĞMEN BU İLİŞKİYE DEVAM EDİYOR BİZ CANIMIZI BÖYLE NAMUS DIYGUSUNDAN YOKSUN İNSANLARA EMANET ETMEK İSTEMİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 12 yıl önce
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı' nı da orada görmek isterdik. Çıkıp, gelişen havayolu endüstirinde çalışanların şu haklarını, çalışanların lehine düzenledik dese ne güzel olurdu. Hep THY' den örnekler verip bugüne kadar eleştirdik sanki diğer havayolu şirketlerimiz çok düzgün çalışırmış gibi. THY dışındaki havayolu şirketlerinin çoğunda hadi uçuş var bırak işini gücünü, dinlenmeyi gel kaptanım, hostesim dendiğini duyuyoruz. Türkiye' de büyüyen firmalar hep çalışanların omuzuna basarak, öalışanları ezerek büyür. Büyüdükçe kurumsallaşacağına keyfi uygulamar artar yani dünyada genel kurallar tersine işler aynı ekonomimizde olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Can guvenliği herseyden once geliyorsa madem sayın bakanım, Neden SHGM mesai/yatı talimatını değiştirdiniz 48 saat dinlenmeler bir anda 24 saate dustu su anda bir incident olmuyorsa bu henuz kümülatif(birikmiş) yorgunluk olmadıgındandır allah korusun yakında bir incident oldugunda bunun altından nasıl kalkılacak kısmet nasip isi mi dencek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten hep okuyorsunuz ~ 12 yıl önce
yabancı ikinci pilot alanlarında canına okuyordunuz eskisinden beter oldu... thy bile doldurdu ikinci yabancı pilotları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000