15 Eylül 2008, Pazartesi 11:26:22

FAA yeni bir AD yayınladı!

Amerikan Sivil Havacılık otoritesi FAA, Boeing 777 tipi uçaklar için yeni bir AD yayınladı. Uçakların alçalmadan en geç 15 dakika önce yakıt sıcaklığının kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.
  • Havacılıkla ilgili bir sitede önemli AD lerin incelenmesi ve haber yapılması enteresan ve güzel olmuş. Tartışmışken basit olayları, şirketlerin osunu busunu değil de AD'leri SB'leri tartışalım, fikir alışverişi yapalım. Aslında Airbus FAIR de yapılıyor ama, burada da olsun. Yapmışken EASA AD lerine de bi bakıverin bizi dertten kurtarın :)
  • Geçtiğimiz hafta burada Tevfik Uyar uçak yakıtlarının yeniden masaya yatırılacağından bahsetmişti. Sebebi anlaşılmayan buzlanma uçağı düşürüyordu az kalsın. Onu önlemek için yeni bir değişiklik yapılmış. Bunun nesi haber değil?
  • THYye bağlamışsınız iyi güzel de, FAA yayınladığı AD'nin nasıl bir haber yönü var bilemiyorum. Emergency AD midir uçakları ground mu ediyor, özelliği ne bu AD'nin?

FAA’nın Boeing 777 tipi uçaklar için yayınladığı yeni AD’ye göre,  artık alçalmadan en geç 15 dakika önce yakıt sıcaklığının kontrol edilmesi, eğer yakıt sıcaklığı -10 derece altında ise 10 saniye ya da 0.86 Mach'a kadar (hangi şart önce sağlanırsa) azami tırmanma gücüne (Maximum Climb Thrust) geçilmesi gerekiyor. Yakıt sirkülasyon prosedüründe de yine yakıt sıcaklığına bağlı bir takım değişiklikler gerçekleştirildi.  Bu değişiklik uçuş manuellerine girdiği için teknisyenlerin yanı sıra pilotları da ilgilendiriyor.

Türk Hava Yolları da, Alitalia’dan 5 adet Boeing 777 tipi uçak almak için görüşmelerini sürdürüyor. İki şirketin anlaştığı yakın zamanda bu tip uçakların THY filosuna gireceği belirtiliyor. Türkiye’de henüz Boeing 777 tipi yolcu uçağı hiçbir havayolunun filosunda bulunmuyor.

FAA yeni bir AD yayınladı!

Yorumlar

eyirbas ~ 16 yıl önce
Havacılıkla ilgili bir sitede önemli AD lerin incelenmesi ve haber yapılması enteresan ve güzel olmuş. Tartışmışken basit olayları, şirketlerin osunu busunu değil de AD'leri SB'leri tartışalım, fikir alışverişi yapalım. Aslında Airbus FAIR de yapılıyor ama, burada da olsun. Yapmışken EASA AD lerine de bi bakıverin bizi dertten kurtarın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ataman ~ 16 yıl önce
Geçtiğimiz hafta burada Tevfik Uyar uçak yakıtlarının yeniden masaya yatırılacağından bahsetmişti. Sebebi anlaşılmayan buzlanma uçağı düşürüyordu az kalsın. Onu önlemek için yeni bir değişiklik yapılmış. Bunun nesi haber değil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
THYye bağlamışsınız iyi güzel de, FAA yayınladığı AD'nin nasıl bir haber yönü var bilemiyorum. Emergency AD midir uçakları ground mu ediyor, özelliği ne bu AD'nin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000