19 Ekim 2014, Pazar 12:31:53

ESKİŞEHİR'DE UÇAK İSYANI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentin uçak ulaşımına sahip olması için müteşebbis iş adamlarını teşvik ettiğini ve desteklediğini belirterek, “Bursa, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklarla İstanbul ulaşımını sağladı. Biz de böyle bir imkana sahibiz. Denizimiz yok ama 2,5 kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız” dedi.
  • Bence de büyük eksiklik ailem hatay iskenderunda araba çocukları ve beni tutuyor 12 saat sürüyor tam yolculuk Eskişehir de hava limanı olmalı antakya ya kaçıncı yüzyıldayız bir sürü valiz ve çocuklar ile aktarma yapılmaz
  • havaalaninin aktif olmasi gerekir !
  • bence seferler kisitli bile olsa Eskisehir'den her ile ucak olmali . Yuksek hizli tren ile gidebildigimiz yerler malum , egeye karadenize dogu bolgelerine ucak sart . neden ucakla 2 saatte gidebilecegim yere 2 vasita ile gideyim ? buradan yaklasik 2 saatte Ankaraya gittim hayde kostur kostur gardan havaalanina gittim ordan ucaga bindim ve gidecegim yere gittim .... Bence bu eskisehire yapilmis cok buyuk bir hakarettir , bu kadar gelismis olan 2 universitesi binlerce ogrenci olan fabrikalari olan ve surekli insan toplulugunun oldugu boyle bir yerde seferler az bile olsa havaalaninin altif olmasi gerekir .
  • Nolur doğuya uçak kalksın şurdan ya her yerde var bi bizde yok
  • Bu adamı o kadar takdir ediyorumki. Şehri için vanla başla çalışıyor helal oldun. Yalnız çok üzüldüm nasıl kapatılır ya, gözlerine battı heralde Eskişehir in bacasız sanayi olması, gözde bir kent olması. İnşallah yeniden açılır
  • sayın başkan maalesef bursa denize inebilen uçakların firması ile anlaşmayı sona erdirince firma zorda kaldı ve battı (int.sitesi bile kapandı) . Kolay gelsin.
  • Eskişehirde yht gibi bir nimet var havayolu biraz fuzuli kalıyor. Zaten binende olmadı pek. Belki haftada 1-2 gün yoğun bir iki noktaya sefer yapılabilir eskişehirlilerin gönlü olsun diye
  • EsEs'li Kaptan Bir Eskişehir çocuğu olarak gerçekten çok isterim Eskişehir deki sivil uçuşların çoğalmasını. Hızlı Tren hattı üzerinde olması ve İstanbul, Bursa Ankara ve Konya ya çok çabuk ulaşılabilmesi nedeniyle hava yolu şirketlerinin bu en yolcusu bol güzergahlarda dahi kar etmeleri yüksek doluluk oranları yakalanamadığından mümkün değil. Yazın Antalya hariç hiçbir hattın verimli olacağını da düşünmüyorum. Hava ulaşımı yerine; havacılık eğitimleri üzerine yoğunlaşacak bir sektörün Eskişehir'imiz için daha yararlı olacağına inanıyorum. Selamlar.
  • Bursa Büyükşehir Belediyesinin deniz uçağı ve helitaksi hizmeti gerçekten son derece çağdaş bir uygulama ve 2023 hedefiyle örtüşmen bir hizmettir. Büyükerşen beyin bu noktada Bursa B. Belediyesini takdir edip örnek akması da bir erdemir.
  • Hızlı tren var, çok gerekiyorsa hızlı tren ile istanbul veya anakara dan uçağa binilir sıkıntı yok

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentin uçak ulaşımına sahip olması için müteşebbis iş adamlarını teşvik ettiğini ve desteklediğini belirterek, “Bursa, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklarla İstanbul ulaşımını sağladı. Biz de böyle bir imkana sahibiz. Denizimiz yok ama 2,5 kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız” dedi.

Büyükerşen, yaptığı açıklamada; Afyon, Kütahya ve Uşak illerine hizmet vermek üzere Altıntaş’ta yaptırdığı Zafer Hava Limanı’ndan haftanın belli günlerinde 64 TL’ye yolcu taşımaya başlanmasının Eskişehirliler üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olduğunu belirtti. Bu sebeple yaşanan kentin ihtiyacı olan yeni bir hava ulaşım imkanı konusunda değerlendirmelerde bulunan Büyükerşen, “Rektörlüğüm süresinde, Eskişehirlileri hava ulaşımı imkanına kavuşturmak amacıyla Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile 117 günde şehre kazandırdığımız sivil havaalanının özel ve THY uçuşlarına açıldı. Daha sonra bu imkanın ortadan kalkması ve Unakıtan ile AKP’li milletvekillerimizin çeşitli girişimlerine rağmen bugün gelinen nokta gerçekten üzücüdür. Ulaştırma Bakanlığının kendi yatırım bütçesinde yer almadan sahip olunan yegane havaalanı dururken, yakın tarihlerde trilyonlarca lira harcayarak Kütahya’nın Altıntaş bölgesinde havaalanı inşa etti. Havacılık şehri olan Eskişehir’i görmezden gelen bu tutuma alanımızın İstanbul’a yakın olması ve İstanbul- Ankara arasında hızlı trenin varlığının gerekçe gösterilmesi ayrı bir garabettir. Oysa Eskişehirliler yalnız İstanbul için hava ulaşımı ihtiyacından çok Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu'daki bölgelere uçakla ulaşım imkanına da sahip olmak durumundadırlar” dedi.

"BİZİM DE SARI SUNGÜR GÖLETİMİZ VAR"

Bu konuda yıllardan beri ‘commuter line’ uçuşları ihtiyacını söylediklerini ancak buna kulak asılmadığının görüldüğünü ifade eden Büyükerşen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bursa bizimki gibi, şehir merkezinde büyük uçaklara da elverişli havaalanı olmadığı halde, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklar ile İstanbul ulaşımını sağladı. Biz de böyle bir imkana sahibiz. Denizimiz yok ama 2,5 kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Bursa’daki şirketi organize edecek Sanayi ve Ticaret Odaları pekala bunu sağlayabilir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız. Ayrıca mali gücüne rağmen küçük uçak kiralama yönünde girişimde bulunamayan kuruluşlara rağmen, Eskişehirli müteşebbis iş adamlarımızı da teşvik ediyorum. Bunlardan otelci bir grubun, uçak kiralamak yerine Lear Jet uçağı satın almak üzere yaptıkları girişimi de teşvik ediyor ve destek veriyorum ancak gönül istiyor ki Eskişehir iş alemine bu konuda onlara destek versinler.”

ESKİŞEHİR'DE UÇAK İSYANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

İnci ~ 3 yıl önce
Bence de büyük eksiklik ailem hatay iskenderunda araba çocukları ve beni tutuyor 12 saat sürüyor tam yolculuk Eskişehir de hava limanı olmalı antakya ya kaçıncı yüzyıldayız bir sürü valiz ve çocuklar ile aktarma yapılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asun ~ 5 yıl önce
havaalaninin aktif olmasi gerekir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asun ~ 5 yıl önce
bence seferler kisitli bile olsa Eskisehir'den her ile ucak olmali . Yuksek hizli tren ile gidebildigimiz yerler malum , egeye karadenize dogu bolgelerine ucak sart . neden ucakla 2 saatte gidebilecegim yere 2 vasita ile gideyim ? buradan yaklasik 2 saatte Ankaraya gittim hayde kostur kostur gardan havaalanina gittim ordan ucaga bindim ve gidecegim yere gittim .... Bence bu eskisehire yapilmis cok buyuk bir hakarettir , bu kadar gelismis olan 2 universitesi binlerce ogrenci olan fabrikalari olan ve surekli insan toplulugunun oldugu boyle bir yerde seferler az bile olsa havaalaninin altif olmasi gerekir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jdjdjdj ~ 6 yıl önce
Nolur doğuya uçak kalksın şurdan ya her yerde var bi bizde yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahar ~ 7 yıl önce
Bu adamı o kadar takdir ediyorumki. Şehri için vanla başla çalışıyor helal oldun. Yalnız çok üzüldüm nasıl kapatılır ya, gözlerine battı heralde Eskişehir in bacasız sanayi olması, gözde bir kent olması. İnşallah yeniden açılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gölet.. ~ 9 yıl önce
sayın başkan maalesef bursa denize inebilen uçakların firması ile anlaşmayı sona erdirince firma zorda kaldı ve battı (int.sitesi bile kapandı) . Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eskişehirde yht gibi bir nimet var havayolu biraz fuzuli kalıyor. Zaten binende olmadı pek. Belki haftada 1-2 gün yoğun bir iki noktaya sefer yapılabilir eskişehirlilerin gönlü olsun diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
EsEs'li Kaptan Bir Eskişehir çocuğu olarak gerçekten çok isterim Eskişehir deki sivil uçuşların çoğalmasını. Hızlı Tren hattı üzerinde olması ve İstanbul, Bursa Ankara ve Konya ya çok çabuk ulaşılabilmesi nedeniyle hava yolu şirketlerinin bu en yolcusu bol güzergahlarda dahi kar etmeleri yüksek doluluk oranları yakalanamadığından mümkün değil. Yazın Antalya hariç hiçbir hattın verimli olacağını da düşünmüyorum. Hava ulaşımı yerine; havacılık eğitimleri üzerine yoğunlaşacak bir sektörün Eskişehir'imiz için daha yararlı olacağına inanıyorum. Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Varandaş ~ 9 yıl önce
Bursa Büyükşehir Belediyesinin deniz uçağı ve helitaksi hizmeti gerçekten son derece çağdaş bir uygulama ve 2023 hedefiyle örtüşmen bir hizmettir. Büyükerşen beyin bu noktada Bursa B. Belediyesini takdir edip örnek akması da bir erdemir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yht ~ 9 yıl önce
Hızlı tren var, çok gerekiyorsa hızlı tren ile istanbul veya anakara dan uçağa binilir sıkıntı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizliya ~ 9 yıl önce
Siz oyle yapin, kendi isinize bakin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000