22 Ağustos 2010, Pazar 07:48:21

"ESKİDEN THY VARDI"

Kayseri’de Erkilet Havaalanı’nın yapımı tamamlanan iç hatlar terminali açıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’ye dünya standartlarında dizayn edilmiş bir iç hatlar terminalinin kazandırıldığını belirtti
  • İster mavi yolculuk olsun, ister ulaşım olsun.. Kaldı ki ben demiryoluna vs yatırım yapılmasın demedim, keşke 500km hızla igitse trenlerimiz, ama gitse.. Keşke herkes uçağa binebilse..Ama evet, denizcilik kültür işidir, bak Avrupalı emekliler dünyayı gemiyle dolaşırken, senin devletinin 1 tane gemiciği bile kalmadı :) ha zaten biz emekliliğimizde dünyayı dolaşma gibi bir lükse sahip olmucaz, neden gemimiz olsun, istanbul-izmir arasını 45dk da uçakla katetmek varken, neden 18 saatte çok farklı deneyimler katan, insana huzur veren feribotlarla katedelim..ondan gemimiz kalmadı zaten..
  • aman dikkat hızlandırılmışa dönmesin 400 km falan uçmayalım fazla....hatırlatırım şey uçmaz mürit uçurur....söylediğine sen inanıyormusun?Ayrıca denizcilik kültür işidir!!!!!!!
  • eskiden de thy varmış ama bir dağvarmış o dağın yüzünden uçuş yapılamadığı
  • deniz yolu yavaştır.. Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde ulaşım temelde Hızlı Trenler ve Hava Yoluyla sağlanır. O yolcu gemileri tatil amaçlı gemiler olmasın?? mavi yolculuk falan... 21. yy'da artık sürat önemli... Japonya'da trenler 400 km hızla gidiyor, bizde neden gidemesin?
  • bosuna soylememisler su akar turk bakar
  • Tabi hava kara ve demir yollarında gelişme sağlandı..3 tarafı denizle çevrili 4 denizi bulunan bir ülkedeyiz, devletimizin peşkeş yüzünden 1 tane yolcu gemisi yok.. :) oysa bugün avruğada denize kıyısı olmayan ülkelerin bile yolcu gemileri var :)
600 bin yolcu kapasiteli eski binanın kentin ihtiyaçlarına cevap veremediğini hatırlatan Erdoğan, “Kayseri’de geçen yıl sonu itibarıyla yolcu sayısı 778 bin 669’a ulaştı. Bu nedenle yeni bir iç hatlar binası yaptırmak gerekti. Yeni binayı 13 milyon liraya yaptırdık. Terminal yılda 3 milyon yolcu kapasiteli olarak düzenlendi” dedi.

Havayolu taşımacılığının geliştiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi: “Eskiden sadece THY vardı. Şimdi 6 tane firma taşıma yapıyor. 7 merkezden 45 noktaya uçuş yapılıyor. İç hatlar yolcu sayımız, 2009 yılı sonunda 42 milyon 227 bine ulaştı. Dış hatlardaki yolcu sayısı da 25 milyon 54 binden 44 milyon 281 bine yükseldi.”

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım da Türkiye’de havayolu, karayolu, demiryolu taşımacılığında büyük gelişmelerin olduğunu, atıl duran havaalanlarının yeniden hizmete açıldığını, duble yolların sayısının her geçen gün arttığını, yeni havaalanlarının hizmete girdiğini anlattı.
"ESKİDEN THY VARDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
İster mavi yolculuk olsun, ister ulaşım olsun.. Kaldı ki ben demiryoluna vs yatırım yapılmasın demedim, keşke 500km hızla igitse trenlerimiz, ama gitse.. Keşke herkes uçağa binebilse..Ama evet, denizcilik kültür işidir, bak Avrupalı emekliler dünyayı gemiyle dolaşırken, senin devletinin 1 tane gemiciği bile kalmadı :) ha zaten biz emekliliğimizde dünyayı dolaşma gibi bir lükse sahip olmucaz, neden gemimiz olsun, istanbul-izmir arasını 45dk da uçakla katetmek varken, neden 18 saatte çok farklı deneyimler katan, insana huzur veren feribotlarla katedelim..ondan gemimiz kalmadı zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aman dikkat hızlandırılmışa dönmesin 400 km falan uçmayalım fazla....hatırlatırım şey uçmaz mürit uçurur....söylediğine sen inanıyormusun?Ayrıca denizcilik kültür işidir!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eskiden de thy varmış ama bir dağvarmış o dağın yüzünden uçuş yapılamadığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
deniz yolu yavaştır.. Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde ulaşım temelde Hızlı Trenler ve Hava Yoluyla sağlanır. O yolcu gemileri tatil amaçlı gemiler olmasın?? mavi yolculuk falan... 21. yy'da artık sürat önemli... Japonya'da trenler 400 km hızla gidiyor, bizde neden gidemesin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bosuna soylememisler su akar turk bakar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tabi hava kara ve demir yollarında gelişme sağlandı..3 tarafı denizle çevrili 4 denizi bulunan bir ülkedeyiz, devletimizin peşkeş yüzünden 1 tane yolcu gemisi yok.. :) oysa bugün avruğada denize kıyısı olmayan ülkelerin bile yolcu gemileri var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000