04 Aralık 2008, Perşembe 07:58:16

Esenboğa bekleneni veremedi mi?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havalimanlarında istedikleri kadar yoğunluk olmadığını belirterek, bununla ilgili olarak havayolu şirketleri ile bazı anlaşmalar için görüşmeler yaptıklarını belirtti.
  • Zamaninda Ataturk Havaalanindan kimse Esenboga'ya tarifeli ucus izni alamiyordu. Bir tek Atlasjet aldi, ona da sinirli sayida ucus hakki verdiler. Dogal olarak da THY dolmus gibi her saat basi sefer yapabilirken ozel havayollari pek tercih edilmedi... Simdi Atlasjet de ucmuyor. O yuzden suclu zamaninda buraya ucus izni vermeyenlerdedir...
  • Sson zamanlarda türkiyede olur olmaz her sehire havaalani yapilmaktadir.bunlari coguda siyasi rant edilmek amaciyla her hükümet döneminde kamu kaynaklari kulanilarak yapilmistir.ve bir cok alanda özel sektör olmadan önce atil durumdaydi zaten.öyle yerlere alan yapiyorlardiki ucagi birakin kusun kanadini kirmadan inmesi bile zor.ESENBOGA icin tabiiki bu gecerli degil baskentimiz ve iyi bir alana sahip olmasi gerekli eski utanc halinden kurtarilmasinada sevindim dogrusu ama o alani rentabel yani isler hale getirmek lazim.thy veya anadolujetin burda engel olarak payi ne kadardir bilmiyorum ama olmadiginida söyleyemez kimse..her seyden önce alan yaparken ucak alinirken sirketlere lisans verilirken daha dikkatli ve disiplinli davranilmasi lazim.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) önceki akşam yapılan geleneksel toplantısında konuşan Yıldırım, özellikle 2006'da açılan yeni Esenboğa Havalimanı'nda istedikleri kadar yoğunluğun bulunmadığını belirterek "Ankara'ya daha fazla uçuşun olmasını istiyoruz" dedi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da eskiye oranla daha geniş olmasına rağmen kapasitenin 2 kat gerilediğini kaydeden Yıldırım, bunun bazı uçuş trafiklerinin diğer havalimanlarına kaydırılmasından kaynaklandığını belirtti. Havacılık sektöründe Türkiye'de önemli ölçüde büyüme kaydedildiğini anlatan Yıldırım, bu sektör için kamudan kaynak kullanmayarak, kaynak aktardıklarını söyledi. Yıldırım, 2009'da Hakkari-Yüksekova'da ve Şırnak'ta havaalanı yapılacağını belirtti. Yeni yılda 2.350 projenin yapılacağını belirten Yıldırım, özel sektör dinamizmini devletin imkanları ile birleştirerek güzel işlerin ortaya konabileceğini söyledi.

AnadoluJet, Ankara için devreye girebilir

Esenboğa ve Atatürk havalimanlarının işletmecisi TAV'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da yaptığı konuşmada, en çok Ankara bağlantılı dış seferlerden zarar edildiğini belirterek, bu seferlerdeki doluluk oranının düşük olduğunu kaydetti. Akın bu nedenle THY ve Pegasus gibi şirketlerin direk uçuş koymadığını belirterek, AnadoluJet'in bu aşamada devreye girebileceğini belirtti. Akın, Ankara'nın diğer Anadolu kentleri için bir kavşak haline getirilmesinin dış seferleri artırabileceğini ifade etti.

Esenboğa bekleneni veremedi mi?

Yorumlar

goldtrmech ~ 15 yıl önce
Zamaninda Ataturk Havaalanindan kimse Esenboga'ya tarifeli ucus izni alamiyordu. Bir tek Atlasjet aldi, ona da sinirli sayida ucus hakki verdiler. Dogal olarak da THY dolmus gibi her saat basi sefer yapabilirken ozel havayollari pek tercih edilmedi... Simdi Atlasjet de ucmuyor. O yuzden suclu zamaninda buraya ucus izni vermeyenlerdedir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aero ~ 15 yıl önce
Sson zamanlarda türkiyede olur olmaz her sehire havaalani yapilmaktadir.bunlari coguda siyasi rant edilmek amaciyla her hükümet döneminde kamu kaynaklari kulanilarak yapilmistir.ve bir cok alanda özel sektör olmadan önce atil durumdaydi zaten.öyle yerlere alan yapiyorlardiki ucagi birakin kusun kanadini kirmadan inmesi bile zor.ESENBOGA icin tabiiki bu gecerli degil baskentimiz ve iyi bir alana sahip olmasi gerekli eski utanc halinden kurtarilmasinada sevindim dogrusu ama o alani rentabel yani isler hale getirmek lazim.thy veya anadolujetin burda engel olarak payi ne kadardir bilmiyorum ama olmadiginida söyleyemez kimse..her seyden önce alan yaparken ucak alinirken sirketlere lisans verilirken daha dikkatli ve disiplinli davranilmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000