03 Ağustos 2008, Pazar 08:31:16

'Erken gönderildi' raporu tutmalıydı

Konuya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Dolmabahçe Sarayı’ndaki töreninde Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’le karşılaşınca girdim.
  • Tamam... her şey bir anda sona erdi... Kaptan'ı görevden aldılar, canını yaktılar. Şimdi mahkemeler v.s. Peki Ankara'da, bu yolcuları terminalden alıp uçağa kadar götürenlerin hiç mi suçu yok? Onların talimatlardan kurallardan haberi yok mu? Kaptanın bilgisi olmadan yolcuların uçağa alınmasından biz de biraz suçluyuz demiyorlar mı? Öyle ya, birisi yolcuyu uçağa alabiliriz diyor... Bu talimatı kim veriyor soran yok...
  • SKYCAT RUMUZLU YORUMCUYU YAZDIĞI YAZI NEDENİ İLE AYIPLIYORUM..OLAYI BİLMEDEN KONUŞMAK YAZMAK AYMAZLIĞINI GÖSTERMEK KİŞİNİN DURUMUNU İFADE EDER. ÖNCE ÖĞREN SONRA BORAZAN OL. PİLOTLUK MESLEĞİNİN GURURU İTİBARI BAHADIR ALTAN GİBİ İRADELİ KİŞİLERİN DAVRANIŞINDAN GEÇER. AYRICA "UÇAĞA ALIP RAPOR TUTMALITDI" DİYEN ZİHNİYET KENDİ YALANINDAN BIKMIŞ BİRİSİDİR. CİDDİYE ALINIR MI?
  • çok geç artık o işsiz bir pilot .bırakın thy yi özel şirketlerde almaz.ikinci gün koyarlar kapıya .yaptığıyla kaldı sayesinde pilotluğun itibarı sıfıra indi.teşekkürler...
  • Sonunda açıkladılar neden sayın Bahadır'ı işten çıkarttıklarını. Demek ki o güne dek yakıştıracak bir şey bulamamışlar ve pusuya yatıp beklemişler. Fırsat bulunca da.. Vah THY vah!! Vukuatı varmış ta neden daha önce işine son vermemişler? Sayın Bahadır onca yıllık deneyimiyle nerede olsa iş bulur. Bence sorun şu: Vukuatı olduğunu söylediği bir pilotu çalıştıran THY na, acaba yolcu olarak güvenebilir mi insan? Ben???????
  • "DAHA ÖNCEKİ VUKUATLARI" DEDİKLERİ İDARİ KADROLARA ATADIKLARI KAPTANLAR GİBİ SİMİLATÖR KONTROLLARINDA BAŞARISIZ OLMALARI,AVRUPADA YANLIŞ PİSTLERE İNMELERİ GİBİ VUKUATLAR MI? ASLINDA İTİRAF EDİYORLAR BÖYLE VAHİM VUKUATLAR YAPANLAR TERFİ EDİLİR AMA BAHADIR GİBİ HAK HUKUK DİYENLER İŞTEN ATILIR. YERİNE DE ORDUDAN "DİNCİ" DİYE ATILAN PİLOTLAR ALINIR. ALLAH THY'Yİ BU CANDAN,TEMEL,HAMDİ ÜÇLÜSÜNDEN VE DALKAVUKLARINDAN KORUSUN.BUNLAR GİTTİĞİNDE BİZ DE DEVE KESELİM.
  • THY'de geriye alınmayı düşünmek bile hayal.Çünkü THY buna benzer bir çok kişiyi senelerdir işten çıkartıyor ve mahkemece geriye dönüş kazandıkları halde ilgili yasa gereği 8-12 maaş ödemesi daha yaparak işe almıyor.Ve tabiki sendikanın hiç sesi çıkmıyor.Şimi bahadır altanı aldı diyelim.Bu büyük bir haksızlık olup diğerlerininde mahkemeyi kazandıkları gözönüne alındığında işe geriye alınmasını gerektirir.Ayrıca Bahadır Altan'ın buna benzer bir çok agresif davranışı olmuştur.Sendika temsilciliği görevinin arkasına sığınıp atılsam bile bir kaç kat fazla tazminat alır başka şirkete gecerimin vardiği rahatlıktan olsa gerek diye düşünüyorum.
  • Hamdi Bey, "O Pilotun daha önceden başka vukuatları da vardı" diyerek konunun özünü açıklamış, bu demek oluyor ki "Sicili temiz" bir kaptan aynı davranışı gösterseydi bu olay hiçbir zaman bu noktalara gelmeyecekti
  • Tukurdugunu yalamak diye bir soz vardir. THY iste onu yapmak istemiyor. Ipler koptu, is siten gecti maalesef.

Konuya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Dolmabahçe Sarayı’ndaki töreninde Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’le karşılaşınca girdim. Kotil’le yaptığım sohbeti, "Yemeği bitmeden gönderilen yolcuları uçaktan atan pilotu işten çıkardık, çünkü" başlığıyla yazdım.

Aradan bir-iki gün geçti, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Bektaş Açıkgöz aradı, "O pilotun ’şimdi uçağa binmeyin’ dediği VIP yolculardan biriydim, işten atılması haksızlık oldu" dedi, onu da yansıttım.

Prof. Açıkgöz’ün, "Gerekirse o gün gördüklerimi, yaşadıklarımı THY Genel Müdürü Temel Kotil’e anlatmaya hazırım" mesajını da içeren yazımın çıktığı gün İstanbul dışındaydım. Olayın kahramanı, yani "Yemeği bitmeden uçağa yöneldiler diye yolcuları uçaktan kovan pilot" diye anılan Bahadır Altan, Hürriyet Ekonomi Servisi’nden Hayri Çetinkaya ile konuşmuş.

Altan, THY Genel Müdürü Kotil’in görüşlerini yansıttığım yazımla ilgili eleştirilerini kaleme aldığını, göndermek üzereyken Prof. Açıkgöz’ün kendisini önemli ölçüde aklayan mesajını da yansıttığımı görünce rahatladığını aktarmış.

Ben THY’nin bundan sonra Prof. Açıkgöz’ü dinleyip, durum değerlendirmesi yapmasını beklerken THY Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Topçu aradı, aksine bir bakışla yaklaştı:

- O pilotu işten çıkarmasaydık, Hürriyet’teki "Pilot yolcuları uçaktan attı" haberinin THY üzerindeki olumsuz etkisini nasıl temizleyecektik.

- Haber sadece Hürriyet’te mi yer aldı?

- Diğer gazetelerde de vardı...

- Öyleyse...

- Hizmette az ya da çok kusur olmaz. Ortada kusur varsa, yapan bedelini öder.

- Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü pilotun geri çevirdiği VIP yolculardan biri olmasına rağmen, konuya aynı şekilde yaklaşmıyor, "haksız atıldı" diye düşünüyor.

- Sayın Rektör öyle düşünebilir ama o pilotun daha önce de başka vukuatları vardı.

- Peki, VIP yolcuları uçağa erken gönderen yer görevlilerinin hiç mi kusuru yok?

- O pilot gönderilen yolcuları uçağa almalı, sonra rapor tutmalıydı. Tuttuğu rapor, THY’nin ilgili birimlerinde değerlendirilir, gereği yapılırdı.

Hamdi Topçu’nun verdiği mesaj bir kez daha ortaya koyuyor ki, Bahadır Altan için THY’ye dönüş kapısı en azından bu dönemde kapalı...

Uçaktan "atılan" VIP yolculardan biri "haksızlık var" dese de...

Vahap Munyar

'Erken gönderildi' raporu tutmalıydı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İstanbul ~ 16 yıl önce
Tamam... her şey bir anda sona erdi... Kaptan'ı görevden aldılar, canını yaktılar. Şimdi mahkemeler v.s. Peki Ankara'da, bu yolcuları terminalden alıp uçağa kadar götürenlerin hiç mi suçu yok? Onların talimatlardan kurallardan haberi yok mu? Kaptanın bilgisi olmadan yolcuların uçağa alınmasından biz de biraz suçluyuz demiyorlar mı? Öyle ya, birisi yolcuyu uçağa alabiliriz diyor... Bu talimatı kim veriyor soran yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WARRIOR ~ 16 yıl önce
SKYCAT RUMUZLU YORUMCUYU YAZDIĞI YAZI NEDENİ İLE AYIPLIYORUM..OLAYI BİLMEDEN KONUŞMAK YAZMAK AYMAZLIĞINI GÖSTERMEK KİŞİNİN DURUMUNU İFADE EDER. ÖNCE ÖĞREN SONRA BORAZAN OL. PİLOTLUK MESLEĞİNİN GURURU İTİBARI BAHADIR ALTAN GİBİ İRADELİ KİŞİLERİN DAVRANIŞINDAN GEÇER. AYRICA "UÇAĞA ALIP RAPOR TUTMALITDI" DİYEN ZİHNİYET KENDİ YALANINDAN BIKMIŞ BİRİSİDİR. CİDDİYE ALINIR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skycat ~ 16 yıl önce
çok geç artık o işsiz bir pilot .bırakın thy yi özel şirketlerde almaz.ikinci gün koyarlar kapıya .yaptığıyla kaldı sayesinde pilotluğun itibarı sıfıra indi.teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Sonunda açıkladılar neden sayın Bahadır'ı işten çıkarttıklarını. Demek ki o güne dek yakıştıracak bir şey bulamamışlar ve pusuya yatıp beklemişler. Fırsat bulunca da.. Vah THY vah!! Vukuatı varmış ta neden daha önce işine son vermemişler? Sayın Bahadır onca yıllık deneyimiyle nerede olsa iş bulur. Bence sorun şu: Vukuatı olduğunu söylediği bir pilotu çalıştıran THY na, acaba yolcu olarak güvenebilir mi insan? Ben???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 16 yıl önce
"DAHA ÖNCEKİ VUKUATLARI" DEDİKLERİ İDARİ KADROLARA ATADIKLARI KAPTANLAR GİBİ SİMİLATÖR KONTROLLARINDA BAŞARISIZ OLMALARI,AVRUPADA YANLIŞ PİSTLERE İNMELERİ GİBİ VUKUATLAR MI? ASLINDA İTİRAF EDİYORLAR BÖYLE VAHİM VUKUATLAR YAPANLAR TERFİ EDİLİR AMA BAHADIR GİBİ HAK HUKUK DİYENLER İŞTEN ATILIR. YERİNE DE ORDUDAN "DİNCİ" DİYE ATILAN PİLOTLAR ALINIR. ALLAH THY'Yİ BU CANDAN,TEMEL,HAMDİ ÜÇLÜSÜNDEN VE DALKAVUKLARINDAN KORUSUN.BUNLAR GİTTİĞİNDE BİZ DE DEVE KESELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 16 yıl önce
THY'de geriye alınmayı düşünmek bile hayal.Çünkü THY buna benzer bir çok kişiyi senelerdir işten çıkartıyor ve mahkemece geriye dönüş kazandıkları halde ilgili yasa gereği 8-12 maaş ödemesi daha yaparak işe almıyor.Ve tabiki sendikanın hiç sesi çıkmıyor.Şimi bahadır altanı aldı diyelim.Bu büyük bir haksızlık olup diğerlerininde mahkemeyi kazandıkları gözönüne alındığında işe geriye alınmasını gerektirir.Ayrıca Bahadır Altan'ın buna benzer bir çok agresif davranışı olmuştur.Sendika temsilciliği görevinin arkasına sığınıp atılsam bile bir kaç kat fazla tazminat alır başka şirkete gecerimin vardiği rahatlıktan olsa gerek diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sworn ~ 16 yıl önce
Hamdi Bey, "O Pilotun daha önceden başka vukuatları da vardı" diyerek konunun özünü açıklamış, bu demek oluyor ki "Sicili temiz" bir kaptan aynı davranışı gösterseydi bu olay hiçbir zaman bu noktalara gelmeyecekti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Tukurdugunu yalamak diye bir soz vardir. THY iste onu yapmak istemiyor. Ipler koptu, is siten gecti maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000