28 Haziran 2011, Salı 15:50:46

ERCAN HAVALİMANI'NDA ARTIŞ VAR...

KKTC’ye Mayıs ayında toplam 863 uçakla 103 bin 978 yolcu geldi. 2010’un Mayıs ayına göre 2011 Mayıs ayında inen uçak sayısı yüzde 9 ve yolcu sayısı da yüzde 6 arttı...
  • KTHY kapandıktan sonra yolcu sayısı %12 arttı. Demek ki KTHY turizmin önünde engelmiş.
  • sky kıbrısta çok bilinmiyor.reklam şart.mayısın şampiyonu atlas..
  • Atlas 321 ucuruyor thy 737 ile aradaki fark oradan gelebilir, Yaklasik 35 koltuk demek 376 ucusta 13000 e yakin bir rakam olur. Bu da farki acikliyor,sky in sorunu her gun ucmamasi. Gideceginiz gun ucamayip baska bir tasiyicidan bilet alan yolcu donuste deayni tasiyici ile donuyor. Sky in sorunu gittigi guzergahta haftada bir kac gun ucmasi.
  • Sky 29 liradan bilet satmadıkça bir bir kapatacak hatları Vizyonsuz kapasitese önemlidir
  • haziran ve temmuz ayı değeleride alınsa herhalde şu ankine göre daha fazla olduğu görülür ki adada bulunan 6 üniversiteninde etkisi mevcut
  • birkaç gün içinde sky ist-izmirden çekildiğini açıkladı. üstüne birde kıbrısın doluluk oranlarını gördük. ben bu sonuçların niye oluştuğunu merak ediyorum sky adına. daha önce uçuş saatleri argümanı söylendi, ancak bu kadar fark sadece uçuş saatleri ile alakalı olabilir mi? gerçekten bilmediğim için soruyorum. acaba satış kanalları mı güçlü değil. ben henüz sky kullanmadım, kabin ekipleri mi problemli? low costtaki rakipleri mi çok güçlü? sky'ı diğerlerinden kötü yönde ayıran nedir?
  • Sky Antalya bacağında başarılı olacağına inanıyorum. En azından tekel olan antalya bacağını pegasus ile bölüşmüş oldu. Atlasta haftada 1 antalya yapıyor. Yolcunun menfaatine olacağını düşünüyorum. OnurAir in başlamasıda istanbul bilet fiyatları için iyi olabilir. Geçen yaz avpupa fiyatına İstanbul'a uçuluyordu. Yinede bir gerçek var atlas fiyatlarını çok iyi kontrol ediyor ve hemen hemen her zaman %70 oranını yakalıyor. Yolcusuda gayet menun. Tebrik ediyorum.
  • hepsinin ortalama olarak aynı büyüklükte uçaklarla uçtuğunu varsayarsak en iyi doluluğu atlas yakalamış..thy daha iyi olabilirdi..sky ise tam bir felaket..neredeyse uçak başı 40 kişi taşıyabilmiş..
Geçen yılın Mayıs ayına göre, kalkan uçak sayısında da yüzde 9 artış olurken, giden yolcu sayısı ise yüzde 11 oranında yükseldi. Mayıs ayında kalkan uçak sayısı da 863 olurken giden yolcu sayısı 107 bin 666 olarak tespit edildi.
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın faaliyet raporuna göre, Mayıs ayında tarifeli uçuşlar yapan Pegasus, 646 uçak ile 84 bin 741, Atlas Jet 376 uçak ile 59 bin 533, THY 372 uçakla 38 bin 840, Onur Air 160 uçakla 19 bin 091 ve Sky 37 uçakla bin 414 yolcu taşıdı.
 
Kıbrıs Gündem
ERCAN HAVALİMANI'NDA ARTIŞ VAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY kapandıktan sonra yolcu sayısı %12 arttı. Demek ki KTHY turizmin önünde engelmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sky kıbrısta çok bilinmiyor.reklam şart.mayısın şampiyonu atlas..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atlas 321 ucuruyor thy 737 ile aradaki fark oradan gelebilir, Yaklasik 35 koltuk demek 376 ucusta 13000 e yakin bir rakam olur. Bu da farki acikliyor,sky in sorunu her gun ucmamasi. Gideceginiz gun ucamayip baska bir tasiyicidan bilet alan yolcu donuste deayni tasiyici ile donuyor. Sky in sorunu gittigi guzergahta haftada bir kac gun ucmasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sky 29 liradan bilet satmadıkça bir bir kapatacak hatları Vizyonsuz kapasitese önemlidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haziran ve temmuz ayı değeleride alınsa herhalde şu ankine göre daha fazla olduğu görülür ki adada bulunan 6 üniversiteninde etkisi mevcut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birkaç gün içinde sky ist-izmirden çekildiğini açıkladı. üstüne birde kıbrısın doluluk oranlarını gördük. ben bu sonuçların niye oluştuğunu merak ediyorum sky adına. daha önce uçuş saatleri argümanı söylendi, ancak bu kadar fark sadece uçuş saatleri ile alakalı olabilir mi? gerçekten bilmediğim için soruyorum. acaba satış kanalları mı güçlü değil. ben henüz sky kullanmadım, kabin ekipleri mi problemli? low costtaki rakipleri mi çok güçlü? sky'ı diğerlerinden kötü yönde ayıran nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sky Antalya bacağında başarılı olacağına inanıyorum. En azından tekel olan antalya bacağını pegasus ile bölüşmüş oldu. Atlasta haftada 1 antalya yapıyor. Yolcunun menfaatine olacağını düşünüyorum. OnurAir in başlamasıda istanbul bilet fiyatları için iyi olabilir. Geçen yaz avpupa fiyatına İstanbul'a uçuluyordu. Yinede bir gerçek var atlas fiyatlarını çok iyi kontrol ediyor ve hemen hemen her zaman %70 oranını yakalıyor. Yolcusuda gayet menun. Tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hepsinin ortalama olarak aynı büyüklükte uçaklarla uçtuğunu varsayarsak en iyi doluluğu atlas yakalamış..thy daha iyi olabilirdi..sky ise tam bir felaket..neredeyse uçak başı 40 kişi taşıyabilmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000