12 Mart 2009, Perşembe 08:14:29

Enkazın kokpit kısmı 6 saatte kaldırıldı

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da tarlaya inerek üç parçaya ayrılan THY Tekirdağ uçağının kokpit bölümü 6 saat çalışmanın ardından kamyona yüklendi.
  • ne biçim bir saygı bu? kaza olalı 15 gün oldu adamlar hala bir kol veya bacak parçası buluyorlar ? Bizde olsa şimdiye kadar toplam kol ve bacak sayısı sayılır , eldekiler çıkartılır hala eksik varsa ne yapılır yapılır o eksik kol ve bacak bulunurdu .. Bunlar insana olan saygılarından dolayı son anda mı bulmuş oldular yani ?
  • Bir iş ancak böyle özenli yapılabilir. İnsana saygı işte böyle bir şey. Etkilenmemek elde değil.

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da 25 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen kazada Amsterdam-Halfweg A9 yolu üzerindeki tarlaya inerek üç parçaya ayrılan THY Tekirdağ uçağının kokpit bölümü 6 saat çalışmanın ardından kamyona yüklendi.

ENKAZ ALANINA AMBULANS GELDİ

Tekirdağ uçağının bulunduğu tarladaki enkaz kaldırma çalışmalarında uçağın kokpit bölümünün vinçle kaldırıldığı sırada ilginç bir gelişme yaşandı. Basın mensuplarının bulunduğu yere 50 metre mesafedeki uçak enkazının kokpit bölümü kesildikten sonra işler aniden durduruldu. A9 oto yolu kenarındaki tarlaya iki ambulans ve itfaiye arabası getirildi. Sonra basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için karartma yapıldı. Demir tel örgüler ile uçak enkazı ikinci defa korumaya alındı. Yaklaşık 50 dakika süren çalışmanın ardından Ambulans ile uçağın alt kısmından bir parça götürüldü. Hollanda basını götürülen parçanın bir insana ait kol veya bacak parçası olabileceğini aktardı.

Ambulansların eskort eşliğinde enkaz alanından ayrılması ile uçağın vinçle kaldırılma çalışmaları tekrar başladı. 2,5 saatlik çalışmanın ardından akşam saat 18:45 sularında uçağın kokpit bölümü TIR'a yüklendi. Yükleme işini yapan ekipler uçağın kaldırıldığı bölümde geniş çaplı kontrol yaptı. Ardından kokpit bölümü Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndaki hangara götürüldü.

25 şubat 2009 tarihinde Türk Havayolları'na ait Tekirdağ Boeing uçağı sol irtifada göstergesinin bozuk olması nedeni ile inişe birkaç dakika kala düşmüş, 5'i Türk, 4'ü ABD vatandaşı 9 kişi hayatını kaybetmiş, 60'ın üzerinde yolcu yaralanmıştı.

Enkazın kokpit kısmı 6 saatte kaldırıldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ne biçim bir saygı bu? kaza olalı 15 gün oldu adamlar hala bir kol veya bacak parçası buluyorlar ? Bizde olsa şimdiye kadar toplam kol ve bacak sayısı sayılır , eldekiler çıkartılır hala eksik varsa ne yapılır yapılır o eksik kol ve bacak bulunurdu .. Bunlar insana olan saygılarından dolayı son anda mı bulmuş oldular yani ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir iş ancak böyle özenli yapılabilir. İnsana saygı işte böyle bir şey. Etkilenmemek elde değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000