12 Mart 2009, Perşembe 11:22:22

ENKAZDAN NE KADAR YAKIT ÇIKTI?

İstanbul-Amsterdam seferini yaptığı sırada Schiphol Havalimanı'na yaklaşık 500 metre kala kırıma uğrayan Türk Hava Yolları uçağının enkazı kaldırılmaya başlandı. Enkaz kaldırılmadan önce uçaktan 4 tonun üzerinde yakıt tankerlerle çekildi.
  • uçağın enkazı ve kalan yakıt motorlar ne olacak ? enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle hollanda makamlarına bir ödeme yapacakmıyız ? bilen varsa cevaplayabilir mi?
  • Bütün şirketler yazı ve logoları silerler. Kazalar şirketlerin başına gelebilir ancak yaşamaya işlemeye devam etmelidirler ve bir aşamadan sonra ticari kuruluşlar başlarına gelen olaylara sahip çıkmak koşulu ile kimliklerini korumak ve itibarları yüksek tutmak için bu gibi uygulamalar yaparlar.
  • Enkazdaki logo ve boyalar neden silinmiştir. Bilen varmı?
  • herşeye yorumu olan, çok bilen arkadaş.
  • böyle bir olay türkiyede olsa kesin yakıt çalınırdı

Türk Hava Yolları'nın TK1951 sefer sayılı uçağı İstanbul-Amsterdam seferini yaptığı sırada kırıma uğramıştı. Kırıma uğrayan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Enkaz kaldırılmaya başlamadan önce, kazanın olduğu gün ortaya atılan "Uçağın yakıtı yetmedi" iddialarının aksine deposundan tam 4400 litre yakıt çıkartıldı. Uçaktan çıkartılan yakıt tankerler tarafından çekildikten sonra enkaz kaldırılmaya başlandı.

Dün ilk olarak kokpit kısımı kaldırılan uçağın üzerindeki tüm logo ve boyaların silindiği gözlemlendi.

THY uçağının enkaz kaldırma çalışmalarına bugün de devam edileceği belirtildi. Bugün, bagajların enkaz içerisinden çıkartılarak Türk Hava Yolları'na teslim edileceği öğrenildi.

©AirportHaber.com

ENKAZDAN NE KADAR YAKIT ÇIKTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
uçağın enkazı ve kalan yakıt motorlar ne olacak ? enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle hollanda makamlarına bir ödeme yapacakmıyız ? bilen varsa cevaplayabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bütün şirketler yazı ve logoları silerler. Kazalar şirketlerin başına gelebilir ancak yaşamaya işlemeye devam etmelidirler ve bir aşamadan sonra ticari kuruluşlar başlarına gelen olaylara sahip çıkmak koşulu ile kimliklerini korumak ve itibarları yüksek tutmak için bu gibi uygulamalar yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Enkazdaki logo ve boyalar neden silinmiştir. Bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herşeye yorumu olan, çok bilen arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
böyle bir olay türkiyede olsa kesin yakıt çalınırdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000