06 Nisan 2014, Pazar 11:53:14

EN YENİ REKABET UÇAN AŞÇILAR

Havayolu şirketleri arasında yaşanan rekabet, sunulan yüksek hizmet kalitesi nedeniyle uçak seyahatlerini daha keyifli hale dönüştürmeye başladı. Özellikle ikram alanındaki ürün çeşitliliği, müşteri memnuniyetini her geçen gün artırıyor. Son yenilik, hostes aşçı konsepti...
  • 4milyar 5milyardan aşla maaş almıyolar yeniler eskiler daha fazla alıyolar
  • bencede doco calişanları hazırı sunarak gereksız çok para alıyolar her Uçuş başi gitti geldi parasıda alınıyor dışhatlar için bu ülke görüp geziyorlar bide üstüne şikayet ediyorlar ve güyaaaaaaa hostesler çirkinmiş deniyo güzel olsalar ne yapacak lar acaba hosteslerle Şu gerçek hazırı ver ve fazla para al Buda iyi iş aklı olan bu işi yapsınnnn
  • Nasilki atlas ve pegasus kendi cheflerini kendileri alip catering firmalarinda egitim aldiriyorsa,thy de chef ilanlarini kendi bünyesinde verip alimlarida thynin insan kaynaklari yapmali taseron bir sirkette keyfi egitim ve eleme kisisel eleme yöntemleri yapilip insanlarin ekmekleriyle oynamalarinin önüne gecilmis olur bu sekilde .thy ye yakisan chef alimi ve egitimi bu sekilde olmali taseronlarin catering firmalarin eline birakilmamali.
  • Akli olan bu sirkete basvurmaz.bu sirkette alti ay calistim ve kendi istegimle ayrildim.suan baska bi havayolu sirketinde calisiyorum kafam o kadar rahat ki.egolari tavan yapmis seflerin ,zamaninda sagda solda hic bisey olamamis ama sirkette sekiz ayda egitim sefi olmus fakat sanarsin ki kendini sirketim ceo su yada muduru oldugunu sanan sacma sapan insanlarla dolu bir ortam.durmadan kazandiklari paralardan yaptiklari tatilden yedikleri yemege varana kadar anlatan kalitede insanlar.karsilarindaki insandan surekli itaat beklerler,bi kere slm verme ikinci gun isinde iyi diilsin dikkat et diye uyari alirsin.ana yok herkese yalakalik yapip az is yaparsan senden iyisi yoktur.egitimlere gelince kendini egitimci sanan fakat boyle bi vasiftan uzaktan yakindan alakasi olmayan insanlardan iki aya yakin egitim aliriz.kendilerini askeriyede komutan falan sanarlar.her durumda sesimizi kesicek özgüvenimizi kiricak tabiri yerindeyse ezik insan tipini yaratmakta üstlerine yoktur.
  • Turkish Do&Co FSC eğitimine katılmış biri olarak şunları söylemekte fayda görüyorum ; eğitimin amaçları, kendini eğitimci sanan birkaç şefin keyfi durumuna göre şekil değiştirebilir. Kurum kimliği katılımcıya kazandırılmadan eğitimci şefler tarafından aşağılanarak, tartaklanarak özgüveniniz yerle bir edilir.(Bu durum şef'in size bakış açısıyla değişiklik gösterir, tamamen kişisel tasarrufudur.) Bu noktada sizin ne bildiğiniz, kabiliyetiniz, melekelerinizin hiçbir önemi yoktur. Zaten bu durum şefler tarafından en başından örselenmiştir. Eğitim sınıfı içerisinde cebimde 700 dolar var diyerek sınıf içinde saymak, bu saç olmamış diyerek sınıf içerisinde kadın katılımcının saçını çekmek hiç de uygun davranışlar değildir. Sonrasında şeflerin kendi yaşamlarından bahsederek "demogoji" yapması, kurumdan kazandıkları "iyi" ücretlerden övgüyle bahsederek sınıfın motıvasyonunu yükseltebileceğini düşünmesi seflerin en temel eğitimci özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu eğitimin sıkıntısı eğitimin zorluğu değil eğitimcilerin kişisel problemlerini ve ego tatminlerini katılımcılara yansıtmasıdır ve bu noktada size sunulan ücretin hiçbir önemi kalmamaktadır.Şirket tarafından size sunulan gelecek "saygıdeğer" birkaç eğitici şef tarafından hiç edilmektedir. Neticede Do& Co gibi bir firmanın eğiticilerin eğitilmesi ve denetlenmesinin hem kurum için hem de iyi niyetli, kabiliyetli katılımcıların hem maddi hem manevi kazancına olacaktır.
  • Benin gariban chefimde ayni ucakla yorgun argin geri dnuyo.amirler sikayet yazmasin die habire alttan alio hakli olsa bile hic bi sekilde hakkini arayamio.cunki taseron iki amir istemioruz bu kisiyle calismak dese bilioki sirkete thy den yazi gelip sirf bu sef istenmio die isine son verilcek.kariyer planlamasina gelince uc bes yil sonrada ayni oldugun yerde sayiyosun.yapabilcegin yukselebilcegin bi kidem yok.fying service cheflik boyle bisi canlar :))
  • Elenen arkadaslarimin yaptiklari harcamalar,vakit kayiplari ve islerinden ayrilmarida yanlarina kar.ha bize kalanlarami noldu seflerin sacma sapan egolarini cektik,yalaklanmadik die kotu olduk.burasi boyle biyer yalaklanmazsan sevilmezsin isini iyi yapmak yetmez.flying service chef die her isi yaptiriolar adi flying service chef sadece yerfe cip loungda ayin 7, 8 gunu milletin bos bardaklarini tabaklarini toplarsin.bi event olur oraya gotururler 20 saat garsonluk yaptirirlar hemde kiz erjek gozetmeden en agir isleri.yuk tasimadan tutunda garsonluk yerleri silme copleri toplamaya varana kadar.ikimci gun okur dort saatlik uykuyla yine evente gidip bi 20 saat yine cakilisirsin.ve kaldigin otel odasi bile diil en sacma pansiyon odasinda bes kisi kalirsin.ha yalaklanmassan bunlarin uzerine her an her dk isten atilma korkusuda yanina cabasi.peki ucuslardami noluyo,sen bes saatlik ucusa gidip tekrar ayni ucakla geri donup 10 saat yorgun argin calisirken ekip orda yatiya cekilio sefasini sruyo
  • Siz siz olun sakin do co ya basvurupta flying service cheflige falan bulasmayin.ben bu sirkette iki yil calistim ve suan biraktim.neden mi ,herseyleriyle sacmalar ve adeletsizler cunki.flyibg service chef die bi ton mulakata sokup binlerce kisi arasindan secilirsin,iki ay boyunca cok zorlu egitimlerine kalip her gun iki saatlik uykuyla sinavlarina calisip yuksek not alirsin,gerci yuksek not alip almamaninda anlami yok egitin finallerine iki gun kala sebepsiz bir sekilde bir nedenn bile soylenmeden bize uygun diidiilsin denilip ucus egitimine iki gun kala final sinavina bile girmeden nedensizce elenirsin.benim egitim sinifindan sadece 5 arkadasim elendi .neden mi nedenini bile soylemediler bana kalirsa hicbir neden yoktu sadece isinde ve yalaklanmayan kaliteli insanlardi bunun icin elendiler.herbirini sehir disindan gelip bi ton harcama yaptilar iki ay boyunca agir egitimler gorup bi anda nedensizce kapiya kondular.yaptiklari harcamalar ve vakit kaybi islrrinden ayrilmalarida yanlarina.
  • Yalaka sefler is basinda....chris babanin çiftliğinde size mutluluk lar....Taşeron okarak kabindesiniz jakarta seferlerinde de bunu anlamissinizdir...o ofisteki bizans entrikalari ve onlarin yalakalari....arkadaslar thy ilk hedefiniz olsun doco yu asla düşünmeyin... ben docoda 3 yil calistim thy ye gectim cok rahat ve huzurluyum ....
  • Bizler FSC olarak yemeklerin yapımızdan son dokunuşuna gerekli servis ısılarından misafire sunulmasına kadar işin içerisindeyiz. Doco dünya Üzerindeki en büyük ikram Firması ve çalışan her uçan şef sadece uçaklarda değil mutfaklarda yemeklerin hazırlık aşamasında da yer alıyor. Yukarıda bu konuda eksik bilgisi olan THY çalışanı "hostes" Arkadaşı bilgilendirmek için yazıyorum. Ayrıca hostesler THY Kuruluşundan beri görev yapıyor doco ortaklığı 2007de yapıldı. %49 olan ikram ve sunumu anketleri 2007den sonra %98lere ulaşmış Dünya'nın en iyi ikram Ödülünü aldırmıştır. Ich bin do&co ;)

Havayolu şirketleri arasında yaşanan rekabet, sunulan yüksek hizmet kalitesi nedeniyle uçak seyahatlerini daha keyifli hale dönüştürmeye başladı. Özellikle ikram alanındaki ürün çeşitliliği, müşteri memnuniyetini her geçen gün artırıyor. Son yenilik, hostes aşçı konsepti.

Her geçen yıl daha zengin menülerle yolcularına sürpriz yapan şirketlerin uçan aşçı konsepti beklenenden fazla ilgi gördü. Ülkemizde sadece THY uçaklarında karşılaştığımız bu gökyüzü aşçıları, gelecek aydan itibaren Atlasjet’in Londra uçuşlarında da hizmet sunmaya başlayacak. Atlasjet’in aşçıları, seyahat boyunca kabin ekibine (hostes) servis konusunda yardımcı olurken, yolculara yemek tarifi de verecek.

THY uçaklarında hizmet sunan Turkish Do&Co şirketinin eğitimli ve tecrübeli uçan aşçı sayısı 600’ü buldu. New York, Şikago, Singapur ve Tokyo gibi uzun hatlarda 261, diğer yurtdışı hatlarda 337 uçan aşçı sayısının kısa süre sonra 800’e ulaşması planlanıyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren şirket, uçan aşçılarıyla gökyüzünde görevli kabin ekibine yemeğin hazırlanması aşamasında profesyonel destek sağlamakla kalmıyor, Türk misafirperverliğinin tüm dünyaya gösterilmesinde büyük rol oynuyor.

Hostes aşçılar geliyor

Uçan aşçı konseptinin yolcular tarafından büyük ilgi görmesini dikkate alan Atlasjet yönetimi ise ikram alanında farklı bir yaklaşım sergiledi. 2 Mayıs’ta Londra uçuşlarıyla görev almaya başlayacak aşçıları daha önce ‘hosteslik’ yapan kişiler arasından seçen şirket, kabin ekibine ciddi destek sağlamayı planlıyor. Şirket ilk aşamada dört kadın aşçı alımı gerçekleştirecek. Daha önce uçuş güvenlik eğitimi alan aşçılar, servis konsepti kursuna katılarak uçaklarda görev yapmaya hazır hale gelecek. Şef aşçılar, uçuşlarda sadece business sınıfta seyahat eden yolculara hizmet sunacak. Atlasjet Genel Müdürü Orhan Coşkun, uygulamanın yolcular tarafından ilgi göreceğinden emin olduklarına dikkat çekerek, daha önce hosteslik yapmış aşçıların hem uçuş güvenliğine hem de hizmet kalitesine ciddi katkı sağlayacağını dile getiriyor. Coşkun, ayrıca uçan aşçı uygulamasının diğer hatlarda da yaygınlaştırılacağını ifade ediyor.

Pegasus da rekabete katıldı

THY ve Atlasjet’teki yenilenen ikram konsepti, Pegasus Havayolları’nda farklı şekilde uygulanacak. Gökyüzünde suşi ikram eden şirket, şimdi de ‘Arda’nın Mutfağı’ isimli TV programı ile tanınan Şef Aşçı Arda Türkmen ile işbirliğine gidiyor. Şirket, çarşamba günü düzenleyeceği basın toplantısı ile yolculara hazırlayacağı sürprizi açıklayacak.

Uçan aşçılar özel tabak hazırlıyor

Şef aşçılar, gökyüzünde 5 yıldızlı restoran kalitesinde hizmet verilmesini sağlamakla kalmıyor, uçuş süresince yolcu taleplerinin yerinde değerlendirilmesi fırsatı da sunuyor. Kabin memurlarına servis konusunda yardım eden uçan aşçılar, aynı zamanda yolculara sunum yaparak arzu edilen tabakları hazırlıyor. Büyük ilgi gören aşçılar, uçuş boyunca bir yandan servisle uğraşırken, bir yandan da yolculara yemek tarifi verip fotoğraf çektiriyor. Bu ilginç uygulamayla seyahat boyunca kahvaltıdan sıcak yemek çeşitlerine, tatlılardan meyve ikramına kadar bol seçenekli menü ve son derece elit ikramlarla uçuşunuzu unutulmaz bir anıya dönüştürüyorsunuz. İnce belli bardakla sunulan çay veya bol köpüklü bir Türk kahvesiyle de seyahatinize ayrı bir anlam katabilirsiniz.

İsteyene özel menü de var

Havayolu şirketleri, her gün uçuşlarda binlerce menü ikram ederken, bebek, çocuk, vejetaryen, alerjisi olan veya farklı dine mensup yolcuları da unutmuyor. Yolculuğun, yemek yüzünden kâbusa dönüşmesini istemeyen şirketler, özel menüler de hazırlıyor. Ayrıcalıklı menülerden istifade edebilmek için tek yapmanız gereken, rezervasyon sırasında veya uçuştan en az 24 saat önce bu hizmeti sunan şirketlere bilgi vermek. Şirketlerin internet sitelerine girerek, sadece dış hat uçuşlarında ikram edilen bu özel hizmet menüsündeki yemek çeşitlerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Mustafa Gün / Zaman

EN YENİ REKABET UÇAN AŞÇILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Yok ~ 9 yıl önce
4milyar 5milyardan aşla maaş almıyolar yeniler eskiler daha fazla alıyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flying chef ~ 9 yıl önce
bencede doco calişanları hazırı sunarak gereksız çok para alıyolar her Uçuş başi gitti geldi parasıda alınıyor dışhatlar için bu ülke görüp geziyorlar bide üstüne şikayet ediyorlar ve güyaaaaaaa hostesler çirkinmiş deniyo güzel olsalar ne yapacak lar acaba hosteslerle Şu gerçek hazırı ver ve fazla para al Buda iyi iş aklı olan bu işi yapsınnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
egitimler ~ 9 yıl önce
Nasilki atlas ve pegasus kendi cheflerini kendileri alip catering firmalarinda egitim aldiriyorsa,thy de chef ilanlarini kendi bünyesinde verip alimlarida thynin insan kaynaklari yapmali taseron bir sirkette keyfi egitim ve eleme kisisel eleme yöntemleri yapilip insanlarin ekmekleriyle oynamalarinin önüne gecilmis olur bu sekilde .thy ye yakisan chef alimi ve egitimi bu sekilde olmali taseronlarin catering firmalarin eline birakilmamali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski şef ~ 9 yıl önce
Akli olan bu sirkete basvurmaz.bu sirkette alti ay calistim ve kendi istegimle ayrildim.suan baska bi havayolu sirketinde calisiyorum kafam o kadar rahat ki.egolari tavan yapmis seflerin ,zamaninda sagda solda hic bisey olamamis ama sirkette sekiz ayda egitim sefi olmus fakat sanarsin ki kendini sirketim ceo su yada muduru oldugunu sanan sacma sapan insanlarla dolu bir ortam.durmadan kazandiklari paralardan yaptiklari tatilden yedikleri yemege varana kadar anlatan kalitede insanlar.karsilarindaki insandan surekli itaat beklerler,bi kere slm verme ikinci gun isinde iyi diilsin dikkat et diye uyari alirsin.ana yok herkese yalakalik yapip az is yaparsan senden iyisi yoktur.egitimlere gelince kendini egitimci sanan fakat boyle bi vasiftan uzaktan yakindan alakasi olmayan insanlardan iki aya yakin egitim aliriz.kendilerini askeriyede komutan falan sanarlar.her durumda sesimizi kesicek özgüvenimizi kiricak tabiri yerindeyse ezik insan tipini yaratmakta üstlerine yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fsc ~ 9 yıl önce
Turkish Do&Co FSC eğitimine katılmış biri olarak şunları söylemekte fayda görüyorum ; eğitimin amaçları, kendini eğitimci sanan birkaç şefin keyfi durumuna göre şekil değiştirebilir. Kurum kimliği katılımcıya kazandırılmadan eğitimci şefler tarafından aşağılanarak, tartaklanarak özgüveniniz yerle bir edilir.(Bu durum şef'in size bakış açısıyla değişiklik gösterir, tamamen kişisel tasarrufudur.) Bu noktada sizin ne bildiğiniz, kabiliyetiniz, melekelerinizin hiçbir önemi yoktur. Zaten bu durum şefler tarafından en başından örselenmiştir. Eğitim sınıfı içerisinde cebimde 700 dolar var diyerek sınıf içinde saymak, bu saç olmamış diyerek sınıf içerisinde kadın katılımcının saçını çekmek hiç de uygun davranışlar değildir. Sonrasında şeflerin kendi yaşamlarından bahsederek "demogoji" yapması, kurumdan kazandıkları "iyi" ücretlerden övgüyle bahsederek sınıfın motıvasyonunu yükseltebileceğini düşünmesi seflerin en temel eğitimci özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu eğitimin sıkıntısı eğitimin zorluğu değil eğitimcilerin kişisel problemlerini ve ego tatminlerini katılımcılara yansıtmasıdır ve bu noktada size sunulan ücretin hiçbir önemi kalmamaktadır.Şirket tarafından size sunulan gelecek "saygıdeğer" birkaç eğitici şef tarafından hiç edilmektedir. Neticede Do& Co gibi bir firmanın eğiticilerin eğitilmesi ve denetlenmesinin hem kurum için hem de iyi niyetli, kabiliyetli katılımcıların hem maddi hem manevi kazancına olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
do co ~ 9 yıl önce
Benin gariban chefimde ayni ucakla yorgun argin geri dnuyo.amirler sikayet yazmasin die habire alttan alio hakli olsa bile hic bi sekilde hakkini arayamio.cunki taseron iki amir istemioruz bu kisiyle calismak dese bilioki sirkete thy den yazi gelip sirf bu sef istenmio die isine son verilcek.kariyer planlamasina gelince uc bes yil sonrada ayni oldugun yerde sayiyosun.yapabilcegin yukselebilcegin bi kidem yok.fying service cheflik boyle bisi canlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
do co ~ 9 yıl önce
Elenen arkadaslarimin yaptiklari harcamalar,vakit kayiplari ve islerinden ayrilmarida yanlarina kar.ha bize kalanlarami noldu seflerin sacma sapan egolarini cektik,yalaklanmadik die kotu olduk.burasi boyle biyer yalaklanmazsan sevilmezsin isini iyi yapmak yetmez.flying service chef die her isi yaptiriolar adi flying service chef sadece yerfe cip loungda ayin 7, 8 gunu milletin bos bardaklarini tabaklarini toplarsin.bi event olur oraya gotururler 20 saat garsonluk yaptirirlar hemde kiz erjek gozetmeden en agir isleri.yuk tasimadan tutunda garsonluk yerleri silme copleri toplamaya varana kadar.ikimci gun okur dort saatlik uykuyla yine evente gidip bi 20 saat yine cakilisirsin.ve kaldigin otel odasi bile diil en sacma pansiyon odasinda bes kisi kalirsin.ha yalaklanmassan bunlarin uzerine her an her dk isten atilma korkusuda yanina cabasi.peki ucuslardami noluyo,sen bes saatlik ucusa gidip tekrar ayni ucakla geri donup 10 saat yorgun argin calisirken ekip orda yatiya cekilio sefasini sruyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
do co ~ 9 yıl önce
Siz siz olun sakin do co ya basvurupta flying service cheflige falan bulasmayin.ben bu sirkette iki yil calistim ve suan biraktim.neden mi ,herseyleriyle sacmalar ve adeletsizler cunki.flyibg service chef die bi ton mulakata sokup binlerce kisi arasindan secilirsin,iki ay boyunca cok zorlu egitimlerine kalip her gun iki saatlik uykuyla sinavlarina calisip yuksek not alirsin,gerci yuksek not alip almamaninda anlami yok egitin finallerine iki gun kala sebepsiz bir sekilde bir nedenn bile soylenmeden bize uygun diidiilsin denilip ucus egitimine iki gun kala final sinavina bile girmeden nedensizce elenirsin.benim egitim sinifindan sadece 5 arkadasim elendi .neden mi nedenini bile soylemediler bana kalirsa hicbir neden yoktu sadece isinde ve yalaklanmayan kaliteli insanlardi bunun icin elendiler.herbirini sehir disindan gelip bi ton harcama yaptilar iki ay boyunca agir egitimler gorup bi anda nedensizce kapiya kondular.yaptiklari harcamalar ve vakit kaybi islrrinden ayrilmalarida yanlarina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chef ~ 9 yıl önce
Yalaka sefler is basinda....chris babanin çiftliğinde size mutluluk lar....Taşeron okarak kabindesiniz jakarta seferlerinde de bunu anlamissinizdir...o ofisteki bizans entrikalari ve onlarin yalakalari....arkadaslar thy ilk hedefiniz olsun doco yu asla düşünmeyin... ben docoda 3 yil calistim thy ye gectim cok rahat ve huzurluyum ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FSC ~ 9 yıl önce
Bizler FSC olarak yemeklerin yapımızdan son dokunuşuna gerekli servis ısılarından misafire sunulmasına kadar işin içerisindeyiz. Doco dünya Üzerindeki en büyük ikram Firması ve çalışan her uçan şef sadece uçaklarda değil mutfaklarda yemeklerin hazırlık aşamasında da yer alıyor. Yukarıda bu konuda eksik bilgisi olan THY çalışanı "hostes" Arkadaşı bilgilendirmek için yazıyorum. Ayrıca hostesler THY Kuruluşundan beri görev yapıyor doco ortaklığı 2007de yapıldı. %49 olan ikram ve sunumu anketleri 2007den sonra %98lere ulaşmış Dünya'nın en iyi ikram Ödülünü aldırmıştır. Ich bin do&co ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000