15 Ekim 2008, Çarşamba 15:48:21

EN NET AÇIKLAMA ARIDURU'DAN GELDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Antalya-St. Petersburg arasında sefer yapan THY uçağının Özbek asıllı Yasha Rashidov tarafından kaçırıldığını ve sarhoşluktan sızan hava korsanının etkisiz hale getirilmesiyle uçağın güvenli şekilde iniş yaptığını açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Arıduru, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Airbus 320 tipi yolcu uçağınnın Antalya-St.Petersburg seferini gerçekleştirmek üzere bugün saat 10.48'te havalandığını belirtti. 164 yolcu ve 7 mürettebatı taşıyan TK3105 sefer sayılı uçağın saat 14.37 itibariyle sorunsuz bir şekilde Rusya'nın St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'na indiğini kaydeden Arıduru, yolcuların güvenli şekilde tahliye edildiğini ve korsanın uçağın emniyet güçlerince gözaltına alındığını açıkladı. Arıduru, "Herhangi bir problem yok. Kazasız belasız konu noktalandı. Saat 14.37 itibariyle sorunsuz bir şekilde operasyon tamamlandı" dedi.

Hava korsanının kimliğine ilişkin de bilgi veren Arıduru, ilk gelen bilgiye göre hava korsanı Özbek asıllı Yasha Rashidov'un bussines sınıfta 1C koltuğunda oturan ve aşırı derecede alkollü bir yolcu olduğunu belirtti. Arıduru, "Alkolün verdiği etkiyle belki böyle bir taşkınlık yaptı. Oradaki emniyet güçleri yaptıkları çalışmadan sonra bize bilgi verecekler" diye konuştu.

'Etkisiz hale getirenler yolcular mıydı?' şeklindeki bir soru üzerine Arıduru, "Net bilgi yok. Aşırı alkollü olmasından dolayı yolcu bir taşkınlık yapıyor. Fevri bir takım isteklerde bulunuyor" yanıtını verdi.

Korsanın üzerinde bomba olduğu söylentileri hatırlatılan Arıduru, "Böyle bir rivayet var ama bu da kesin değil. Son derece aşırı alkol almış, ne yaptığının çok da bilincinde değil. Hatta aldığımız bir bilgiye göre yolcu bir süre sonra uyuyama geçiyor" diye konuştu.

Arıduru, korsanın yaşı ve mesleğine ilişkin detaylı bilgilerin ise henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

EN NET AÇIKLAMA ARIDURU'DAN GELDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000