02 Şubat 2010, Salı 12:58:40

EN GÜVENLİ HAVAYOLU KTHY OLDU

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), Avrupa’da 6 ülkede toplam 40’tan fazla meydanda ve habersiz olarak yapılan Yabancı Uçak Güvenlik Denetimi’nde (SAFA), Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı 17 havayolu arasında birinci sırada en başarılı havayolu ünvanına sahip oldu.
  • yarın 137 kişi işten durduruluyor.. ama bunun hesabını bu halk sizden elbet soracak...insanların ekmek parası ile oynamanın ne demek olduğunu anlaycaksınız.
  • 137 kişiyi kthy 4.3.2010 tarihinde işten çıkaracak.
  • KTHY’de işten çıkarmalar başladı! Kurumun kurtulması için son çareyi işten durdurmalarda bulan KTHY yönetimi Türkiye’deki ofislerden sonra KKTC’de işten durdurma operasyonlarını başlattı. İlk olarak da ekip şefi ve teknisyenler bundan nasibini aldı. KTHY’de önceki gün işten durdurulan personelin isimleri şöyle; Ahmet Adanur, Serkan Karaoğlan, Mustafa Karaoğlan, Orhan Bulut ve Hasan Futa Çetin. (KTHY amblem)
  • grev bakanlar kuru tarafından 60 gün ertelenmiş? neden mi? çünkü nisanda cumhurbaşkanlığı seçimi var hükümet nisana kadar ortalığı ne kadar bastırırsa iyidir, malum oy kaybı yaratmaya gerek yok. haa nisandan sonra isterse KTHY batsın kimin umurunda....
  • KTHY de HAVA-SEN 5 şubat sabah 04:30 dan itibaren Greve gidiyor
  • Yorumlar arasında, SAFA-SANA NE DEMEKTİR BİLMEYENLER, HANGİ TARİH ARALIĞINA AİTTİR, HANGİ ÜNİTELERİ BAĞLAR KAFASI BASMAYANLAR, KTHY'YE ULUSLARARASI ARENADA PRESTİJ AÇISINDAN BÜYÜK KATKILAR SAĞLAMIŞ ÖNCEKİ YÖNETİCİLERİN BAŞARILARINI KISKANÇLIK VE HUSUMETLE GÖRMEMEZLİKTEN GELMEYE ÇALIŞANLAR, yani tipik "Benden başka herkes kötü, rahatımı-keyfimi-derebeyliğimi bozanı sevmem, karalarım" felsefesi söz konusu.AVRUPA BİRLİĞİ KAYITLARINDA RESMEN YER ALAN BİLGİLERİ SİZ Mİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ? Hani nerede PEGASUS, ATLAS, KOSKOCA THY? Ne acıdır ki yukarıda belirttiğim Felsefeye ve "KTHY ne kadar geri kalsa o kadar iyi" mantığına sahip Pilotları hoş tutmaktan başka bir şey üretemeyecek olan Suat Özcan bu HAZIR BULDUĞU PRESTİJLE bir süre daha idare e
  • KTHYnın bu durumundan beklentileri olanlar hayal kırıklığına uğrayacak. Çünkü maddi sıkıntıya rağmen özveri ile çalışan yer personelleri ile uçuş personellerinin iş disiplininden ve uçuş güvenliğinden taviz vermediklerini çok net biliyorum. Ancak son dönemlerde KKTC havalimanında şunuda görüyorum, KTHY yoketme pahasına nerdeyse yolcularından uçret almayacak, 25 dk.da uçağın yakıtı tamamlanmadan kaptan yapışmış olduğu koltuğundan kalkıp nefes almadan son yolcu önden inerken kabin temizlenmeden yeni yolcusunu arka merdivenden almaya başlayan bir havayolunun,siyah torbalarla uçağa yüklemiş olduğu yasadışı ikramları yolcularına satarak nekadar güvenli olduğunu birilerinin sorgulaması gerekmektedir. KKTC yetkilileri lütfen göreve .
  • Bence bu fotoda Sn. Ekşinin yeri yoktu..Bu başarıyı elde eden bir önceki yönetim değilmi.. Haa ayrım yok bayrak taşıyıcısı diyosanız o zaman Sn. Ekşi kimleri teşekkür edeceğini bil sonra çık konuş.. Taçoyla bu olayın ne alakası var acaba.. Bu başarılar CTP döneminde elde edilmedi mi. Bu denetimler yine yapılacak ve görecksiniz ki UBP döneminde böyle bir başarı elde edilemeyecek..
  • Kthy'de çok değerli, işini bilen,yabancı dile vakıf, IATA sertifikalı personel sayısı çok.Kthy'den ayrılsalar onların anında kapacak havayolu Türkiyede çok.Maaşlar yatmıyor bu şirkette gelecek göremiyorlarsa niye ayrılmıyorlar.Zaten maaşları zam yapılmayarak ve indirime gidilerek kuşa döndü.O zaman bu stres ve sıkıntıyı niye çekiyorlar ki? Büyüyen ve gelişen hava sektöründe kendiniz daha iyi yerler bakmanızın tam zamanı.
  • Hayatında savaşa bile girmemiş türk ordusuna ordan burdan laf atan arkadaşlara yazık sanki sizin anneleriniz babalarınız şehit oldu bu toprakalarda evet oldu ama onlar böyle demiyor olanlar gerçekleri bildikleri için sizin gibi böyle yorum yapmazlar... Sanki siz çektiniz 74'teki acıları yada karanlık noeli siz yaşadınız ??? 2 köy 1960lı yıllarda tamamen katledildiğinde eminim gene siz ağlamışsınızdır... Ayrıca kıbrıs cumhuriyeti passportunu her kıbrıslının almaya hakkı vardır.. Türk ordusuna bin şükür 74'te geldiler ama gelenler sizin gibi şimdi bilgisayar başında bir az olsun tarih bilmeden konuşanlar değildi yada hayatında savaş nedir bilmeyen TV den izlemekle olmaz böyle şeyler... Yada bir sorun en doğudaki illerde kalanlara nasılmış !

Uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğinin ana kriter olduğu sözkonusu habersiz uçak başı değerlendirmelerde, uçağın fiziki durumu, kokpit ve kabin ekibi denetimleri, uçağın kabin durumu ve uçağın teknik değerlendirmesi yapılıyor. Kuzey operasyonu dahil uçulan 40’tan fazla meydanda Sivil Havacılık Otoriteleri tarafından yapılan bu denetlemelerde özellikle İtalya uçuşlarında hemen hemen her inişi takiben denetleme yapıldı. Avrupa Birliği’ndeki tüm denetlemelerin aktarıldığı veri bankasından çıkan bu sonuç ile KTHY, 17 Türk şirketi arasında Avrupa’ya uçan en güvenli ve operasyon gerekliliklerini yerine getiren havayolu şirketi oldu. En düşük puanın en başarılı olarak görüldüğü değerlendirmelerde KTHY 0,18’lik bulgu oranını elde etti. AB ülkeleri içerisinde dahi çok düşük olan bu bulgu oranının Türkiye ortalaması 0,64 oldu.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartları arasında yer alan ve operasyonel anlamda havayolu şirketleri açısından en önemli prestij olarak görülen SAFA değerlendirmelerinde toplam 54 maddeye göre değerlendirmeler yapıldı ve bu maddelerin tamamına yakınında Kıbrıs Türk Hava Yolları uçaklarında sıfır bulgu tespit edildi.

2009 yılında KTHY’nin en önemli hedefleri arasında yer alan bu denetlemelerde amaçlanan hedefe en üst düzeyde ulaşıldığının altını çizen Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan, SHGM’nde de memnuniyet yaratan bu başarı için belirlenen plan çerçevesinde Yer İşletme Operasyon denetlemelerinin birçok meydanda yapıldığını, buna ek olarak da KTHY uçaklarına gerek Ercan’da, gerekse Türkiye’deki birçok meydanda saat mevhumu gözetilmeksizin KTHY Kalite Başkanlığı tarafından habersiz denetlemeler yapılarak başarının öngörüldüğünü söyledi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan, “Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın yaşamış olduğu mali zorlukların üstesinden gelmek için çabalarımızı yoğun bir şekilde sürdürürken, uçaklarımızın ve yolcularımızın güvenliği her zaman olduğu gibi göreve geldiğimiz günden itibaren en önemli önceliğimiz olmuştur. 6 ülkede 40’tan fazla meydanda yapılan habersiz denetlemeler sonucunda, Türkiye ortalamasının da altında elde ettiğimiz 0,18’lik bulgu oranı ile uçaklarımızın güvenliğinin uluslararası saygın kuruluşlar tarafından da tescil edilmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. Uçuş operasyonlarına yönelik olarak gerek kokpit, gerek teknik, gerek kabin, gerek operasyon yer personeli, gerekse ilgili yöneticilerin konuya ilişkin hassasiyetleri ile bu hedeflere ekip olarak ulaşılmıştır. Sözkonusu başarıda ilgili tüm birimlerimiz ile birlikte titizlikle çalışmak, kendi bünyemizde de gerekli tüm denetimleri ve hazırlıkları yapmak etkili olmuştur. Bu vesile ile Yönetim Kurulumuza, Kalite Yönetim, Uçuş İşletme, Teknik Başkanlık ve Yer İşletme birimlerimize yoğun çabaları ve titiz çalışmalarından ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca göreve geldiği günden itibaren Kıbrıs Türk Hava Yolları’na önemli düzeyde zamanını ayıran ve milli havayolumuzu içinde bulunduğu zor durumdan çıkarmak için yoğun çaba harcayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Hasan Taçoy’a yönetimimize olan inancı ve pozitif enerjisini bizlere de aktardığı için şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise, KTHY’nin, yolcularının güvenliğini maksimum düzeyde sağlamak için yoğun çaba harcayan tüm personelinin kuruma olan bağlılığı ve çalışma azmini takdir ettiğini ve memnuniyet duyduğunu belirterek, “KTHY’nin SAFA değerlendirmelerinde birincilik elde etmesi gurur vericidir” dedi.

EN GÜVENLİ HAVAYOLU KTHY OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
yarın 137 kişi işten durduruluyor.. ama bunun hesabını bu halk sizden elbet soracak...insanların ekmek parası ile oynamanın ne demek olduğunu anlaycaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
137 kişiyi kthy 4.3.2010 tarihinde işten çıkaracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY’de işten çıkarmalar başladı! Kurumun kurtulması için son çareyi işten durdurmalarda bulan KTHY yönetimi Türkiye’deki ofislerden sonra KKTC’de işten durdurma operasyonlarını başlattı. İlk olarak da ekip şefi ve teknisyenler bundan nasibini aldı. KTHY’de önceki gün işten durdurulan personelin isimleri şöyle; Ahmet Adanur, Serkan Karaoğlan, Mustafa Karaoğlan, Orhan Bulut ve Hasan Futa Çetin. (KTHY amblem)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
grev bakanlar kuru tarafından 60 gün ertelenmiş? neden mi? çünkü nisanda cumhurbaşkanlığı seçimi var hükümet nisana kadar ortalığı ne kadar bastırırsa iyidir, malum oy kaybı yaratmaya gerek yok. haa nisandan sonra isterse KTHY batsın kimin umurunda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY de HAVA-SEN 5 şubat sabah 04:30 dan itibaren Greve gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlar arasında, SAFA-SANA NE DEMEKTİR BİLMEYENLER, HANGİ TARİH ARALIĞINA AİTTİR, HANGİ ÜNİTELERİ BAĞLAR KAFASI BASMAYANLAR, KTHY'YE ULUSLARARASI ARENADA PRESTİJ AÇISINDAN BÜYÜK KATKILAR SAĞLAMIŞ ÖNCEKİ YÖNETİCİLERİN BAŞARILARINI KISKANÇLIK VE HUSUMETLE GÖRMEMEZLİKTEN GELMEYE ÇALIŞANLAR, yani tipik "Benden başka herkes kötü, rahatımı-keyfimi-derebeyliğimi bozanı sevmem, karalarım" felsefesi söz konusu.AVRUPA BİRLİĞİ KAYITLARINDA RESMEN YER ALAN BİLGİLERİ SİZ Mİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ? Hani nerede PEGASUS, ATLAS, KOSKOCA THY? Ne acıdır ki yukarıda belirttiğim Felsefeye ve "KTHY ne kadar geri kalsa o kadar iyi" mantığına sahip Pilotları hoş tutmaktan başka bir şey üretemeyecek olan Suat Özcan bu HAZIR BULDUĞU PRESTİJLE bir süre daha idare e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHYnın bu durumundan beklentileri olanlar hayal kırıklığına uğrayacak. Çünkü maddi sıkıntıya rağmen özveri ile çalışan yer personelleri ile uçuş personellerinin iş disiplininden ve uçuş güvenliğinden taviz vermediklerini çok net biliyorum. Ancak son dönemlerde KKTC havalimanında şunuda görüyorum, KTHY yoketme pahasına nerdeyse yolcularından uçret almayacak, 25 dk.da uçağın yakıtı tamamlanmadan kaptan yapışmış olduğu koltuğundan kalkıp nefes almadan son yolcu önden inerken kabin temizlenmeden yeni yolcusunu arka merdivenden almaya başlayan bir havayolunun,siyah torbalarla uçağa yüklemiş olduğu yasadışı ikramları yolcularına satarak nekadar güvenli olduğunu birilerinin sorgulaması gerekmektedir. KKTC yetkilileri lütfen göreve .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence bu fotoda Sn. Ekşinin yeri yoktu..Bu başarıyı elde eden bir önceki yönetim değilmi.. Haa ayrım yok bayrak taşıyıcısı diyosanız o zaman Sn. Ekşi kimleri teşekkür edeceğini bil sonra çık konuş.. Taçoyla bu olayın ne alakası var acaba.. Bu başarılar CTP döneminde elde edilmedi mi. Bu denetimler yine yapılacak ve görecksiniz ki UBP döneminde böyle bir başarı elde edilemeyecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kthy'de çok değerli, işini bilen,yabancı dile vakıf, IATA sertifikalı personel sayısı çok.Kthy'den ayrılsalar onların anında kapacak havayolu Türkiyede çok.Maaşlar yatmıyor bu şirkette gelecek göremiyorlarsa niye ayrılmıyorlar.Zaten maaşları zam yapılmayarak ve indirime gidilerek kuşa döndü.O zaman bu stres ve sıkıntıyı niye çekiyorlar ki? Büyüyen ve gelişen hava sektöründe kendiniz daha iyi yerler bakmanızın tam zamanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayatında savaşa bile girmemiş türk ordusuna ordan burdan laf atan arkadaşlara yazık sanki sizin anneleriniz babalarınız şehit oldu bu toprakalarda evet oldu ama onlar böyle demiyor olanlar gerçekleri bildikleri için sizin gibi böyle yorum yapmazlar... Sanki siz çektiniz 74'teki acıları yada karanlık noeli siz yaşadınız ??? 2 köy 1960lı yıllarda tamamen katledildiğinde eminim gene siz ağlamışsınızdır... Ayrıca kıbrıs cumhuriyeti passportunu her kıbrıslının almaya hakkı vardır.. Türk ordusuna bin şükür 74'te geldiler ama gelenler sizin gibi şimdi bilgisayar başında bir az olsun tarih bilmeden konuşanlar değildi yada hayatında savaş nedir bilmeyen TV den izlemekle olmaz böyle şeyler... Yada bir sorun en doğudaki illerde kalanlara nasılmış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000