23 Temmuz 2013, Salı 11:32:33

EMEK MECLİSİ'NDEN SERT TEPKİ

Emek Meclisi, HABOM personelinin Çelik-İş Sendikası'na üye yapılmasına sert tepki gösterdi. Emek Meclisi; 'Bu dayatma kabul edilemez' dedi...
  • insanların kafası karışık bir sendika için şirket destek verir mi? yoksa hava işe girmek zor ve meşakatli iken nasıl bukadar kolay 800 kişiyi buldu sendika. bende üye olmayı istemezdim ama yakın zamanda üye olacağım hakişe. belki kısa vadede getiri getirir sadece ama ne yapim? bu kadar zamanda hava iş neredeydi şimdi gelip konuşmayı biliyolar.
  • Devamlı olarak tk personeline laf söyleyen habom cu arkadaşlar;hiç kimse sizi buraya tahtıravanlarla çagırmadı burdaki şartları bilerek geldiniz bu 1. ama budemek degilki ileride sizlerinde bizlerdeki gibi haklara sahip olmiyacaksınız herşey sabırla gerçekleşir.bizlerde işe bşladıgımızda bu durumlarda degildik,herşey zamanla degişti bu 2. birde okuldan ingilizceden çok bahseden arkadaşlar var eger okadar iyi odugunu düşünüyordun daha iyi daha fazla maaaş veren bir şirkete gitseydin bu3. yorum yaparken herkes haddini bilsin.
  • Sanırsam teknikdekilerede hava iş e olan oluyor Ne oldu sizdemi tutuştunuz yoksa ? Bugün savundğunuz o Hava iş yarın teknikte grev kararı alsa bi taneniz başı dik o greve katılamaz !! Niye mi korkuyorsunuz Şuan Çelik iş ten korktuğunuz gibi .
  • isteseniz de istemeseniz de yırtsanız yırtmasanız da 700'ü aşkın habom çalışanı hak işe üye olmuştur olmaya da devam edecektir. Bugüne kadar Habom 'u aklının ucundan geçirmeyen adamlar iki günde bir çıkıp açıklama yayınlamasın. Kuş uçtu artık geçmiş olsun. Sallamadıgınız sevmediğiniz habom çalışnlarının size cevabı belki de istemedikleri bir sendikaya üye olarak ortaya koyuyorlar. Keşke daha önce aklınıza gelseydik. Yarın itibari ile sayının 900'ü bulması bekleniyor.
  • Biride çıkıp demiyorki "sevgili hava-iş, iyi güzel konuşuyorsunda, 12. iş kolunda bir iş yerinin çalışanları, 15. iş kolunda bir sendikaya nasıl üye olucak?" sadece üye olmayın demekle bitmiyor bu iş, peki olmayıp ne yapacağımızı, hava iş e nasıl üye olacağımızı, hukuki olarak hava-iş in şu anda habom'un sendikası olamayacağını, hava-iş in zamanında karşı başvuru yapmadığı için şimdi yapılan bir itirazda yargıtay iş kolu kararını bozsa bile bu hukuk sürecinin 2-3 yıl sürebileceğini, çelik-iş e üye olmazsak bu hukuki süreci beklemek zorunda olduğumuzdan bahsetsenize. bizi bu konularda aydınlatın, Allah'a şükür hepimiz aklı selim insanlarız, diğer konularda biz karar verebiliriz..... torpilsiz giren varmı diyen arkadaşlara; itemsan'da kumlama atelyesinde çalışan bir işçi arkadaşımdan başka tanıdığım yok THY de. onuda çıkardılar işten zaten :) tekniğin typ sinede girmiş ve kazanmış biri olarak mülakata çağırılmaya bile tenezzül edilmedim. kendime burada yer bulabildim, şikayetçimiyim? değilim. Allah'a şükürler olsun rızkımızı veriyor, hakkımı yiyenlerdende hesabını yine o soracaktır elbet, kulla çözülecek bir mevzu değil bunlar, iyiki tanıdığım yok, başım dik işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum... sevgili Habom personeli kardeşlerim ve Teknik aş. deki abilerim ve kardeşlerim, kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur, siz yüksek maaş alıyorsunuz diye kardeşlerinizi hor görmeyin, sizde düşük maaş alıyorsunuz diye kendinizi ezik hissetmeyin, gaflete düşmeyin.. Saygılar..
  • Cok yanlis yerdesiniz cok gidin ogretmenliginizi yapin gidin kalipcilihiniza devam edin ;) şu habomdakilersen torpilsiz girdim diyebilecek varmi ? Am is are sorularak gectiginiz sinavdan ingilizce bildiginizmi ortaya cikiyor ? Hic birinizon havaciliktan anladigi yok uvey evlatsiniz
  • Kendilerine habomcu diyen havaciliktan zerre kadar anlamayan insanlar havacilikla sanayi yi karistiriyorlar . Havacilikta tek.yetkili isim hava istir . Gelin hava is yonetimini degistirelim baska sendikaya uye olmak nedir ? Torna tesfiye atolyesi degil burasi !
  • Ya sacma sapan seylerle kendi yaranizi kanatip duruyorsunuz..Habom da Mng de Thy de artik bir. Teknikte calisanlara dil uzatanlara soyluyorum terbiyeni takinmazsan dilini tutmazsan en onemlisi işi ogrenmeye calismaz da durmadan diger calisanlara laf atarsan 3 degil13 sene getir gotur yaparsin.Bu arada pas dedigin sey kazanilmis bir haktir calis,iste sende kazan.ya bizle ol yada daha iyisine layik oldugunu dusunuyorsan git o sirkette calis.is begenmeyen isi bilmezlerden kimse iş yol yordam ogrenecek degil!!!
  • sorunlar birbirine karış tı artık haber ne olursa olsun yorumları okudugumda habom teknik karşılaştırması yapılıyor. Biri diyor ben çok okudum biri diyor ..ozman git başka yerde çalış..kimsenin ekmeği kimseye batmasın ..çok Alana Allah bereket versin az alana Allah sabır versin ...ne diyim..Bazen şu yorumları okudugumda aranızda çalışmaktan utanıyorum seviye ler yerlerde ..Esas soruna dönersek bizi kimse zorlamadı sendika için bu bir kere yalan bi haberdir..umudunu kesen habomcu +1 için çelik işe üye oluyor ..evet çokmu dogru bilmiyorum ama aç kalan insana 1 hafta sonrasını söleyemezzsin onun acil bişeyler yemesi gerekiyordur yani ...Tok açın halinden anlamaz ..O yüzden bir umutla çelik -iş e üye oluyoruz umarım herşey herkesin istedigi gibi olur ....
  • HABOM AŞ nin metal iş kolunda kabul edilmesini eleştirenlere; tabiki de havacılık sektöründe çalışıyoruz.ancak bu sektör de çalışan herkesi hava iş e bağlayamazsınız.yapılan işin mahiyeti önemlidir.tarafsız,aklı selim düşünün;yapılan iş uçak bakımı, revizyonu metal iş dir!tıpkı otomativ sanayi gibi. teknik aş çalışanları da lütfen habom emekçilerine karşı bu anlamsız lüzumsuz komplekslerine bir son versinler.ekmeklerini ellerinden almış değiliz,onlardan çok iyi şartlara haiz değiliz.tam tersi. bu kompleks çekememezlik nedir 1 yıldır anlam veremedim. ..ya REZZAK.herkesin rızkı " O " na aittir..

Yapılan açıklamada:

Değerli HABOM ve MNG Teknik İşçileri,

Sendikal örgütlenmemiz ve istediğimiz sendikada örgütlenme özgürlüğümüz yok edilmeye çalışılıyor.  Sarı sendikal anlayışın işverenler ile işbirliği içinde başlattığı yeni bir saldırı ile karşı karşıyayız.

12 Eylül’e kadar sermaye işbirlikçisi sendikacılığın adı Türk-İş’ti. 12 Eylül cuntasından sonra Türk-İş’in yanına Hak-İş’te eklendi. İşçi sınıfı bu iki sendikadan birini seçmek zorunda bırakıldı. Hak-İş önce cuntanın sonra da hükümetlerin desteğiyle hızla büyüdü. Günümüzde de Hak-İş büyümeye devam ediyor. Ama Hak-İş’in büyümesi hiç de hayra alamet değil. Çünkü sendikal örgütlülük oranının yüzde 9’lara kadar düştüğü, çalışma yaşamının 19. Yüzyıl vahşi kapitalizminin koşullarına geri döndürüldüğü bir süreçte Hak-İş büyüyor. Yani Hak-İş büyüdükçe işçi sınıfının durumu daha da kötüleşiyor. Hak-İş şimdi de bizim işkolumuza, yasadışı biçimde, işverenlerle işbirliği içinde sokulmaya çalışılıyor.

Aslında yaşanan devlet, sermaye, siyaset üçgenindeki sendikal örgütlenmenin adıdır.

HABOM A.Ş.’nin, bakanlık marifetiyle metal işkoluna geçirilmesi, mevcut Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’na da, çıkarılan yönetmeliklere de karşı bir işlemdir, kanunsuzdur. HABOM A.Ş. çalışanlarının sendika seçme özgürlüklerinin elinden alınması, işverenin istediği sendikaya üye olmaya zorlanmaları da bir hukuk devletinde olmayacak uygulamalardır.

İşveren HABOM A.Ş. çalışanlarına; “istediğiniz sendikaya üye olamazsınız, benim istediğim sendikaya üye olacaksınız, olmazsanız ben sizi zorla yaparım” diye dayatmaktadır. Bu dayatma kabul edilemez.

Çelik-İş sendikası yöneticilerini, böyle bir durum karşısında tekrar düşünmeye, davranışlarını gözden geçirmeye çağırıyoruz. Sendikal örgütlenme sendikal ahlak da ister.

Metal-İş kolunda örgütsüz on binlerce işçi dururken, THY A.O.’deki grev devam ederken, THY Teknik A.Ş.’de TİS uyuşmazlıkla sonuçlanmışken, havacılık iş kolundaki bir işyerinde örgütlenme sevdası nereden kaynaklanmaktadır? Bu hangi sendikal anlayışın ürünüdür. Sorguluyoruz. Havacılık çalışanları; bu havacılıktan habersiz, sendikal anlayışı kabul etmez ve etmeyecektir.

Böyle bir durumun ortaya çıkmasında Hava-İş Yönetiminin üyelerden kopuk, bürokrat, tek adam despotluğuna dayalı,  keyfi sendikal anlayışının büyük rolü olmuştur. Mevcut Hava-İş Yönetimi ile sorunlarımızın çözülemeyeceği, tersine var olan sorunların katlanacağı açıktır. Ancak bu bizim, yani havacılık işçilerinin kendi sendikaları ile olan sorunudur ve bu sorunun hesaplaşma yeri Hava-İş Genel Kurulumuzdur.

Çözüm havacıların sendikası Hava-İş ve onun üyeleri ile gerçekleşecektir. HABOM A.Ş. çalışanlarının, “denize düşen yılana sarılır” mecburiyetiyle karşı karşıya bulunduklarının bilincindeyiz. Onlar sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu düşüncesini uygulamaya geçirmenin buruk hazzını yaşıyorlar. HABOM A.Ş. çalışanlarının birçoğu, bu iş kolunda tek yetkili sendikanın Hava-İş Sendikası olduğundan bile habersiz.

HABOM A.Ş. ve MNG Teknik çalışanları;  THY Teknik A.Ş. ile THY A.O.’da çalışanlardan farklı bir iş mi yapıyorlar? Elbette ki hayır, bu keyfi iş kolu değişikliği sonunda mahkemeden geri dönecektir.

HABOM A.Ş. çalışanları, Hava-İş çatısı altında birleşmeli ve Emek Meclislerinde yer alarak mevcut Hava-İş Yönetimin değişmesi için, şeffaf, denetlenebilir, işçilerin söz sahibi olduğu bir sendikal yapının kurulabilmesi için mücadele etmelidirler. HABOM A.Ş. çalışanları şimdiden kendi Emek Meclislerini oluşturmalı ve oynanan oyunları bozmalıdırlar.

Her şey yeniden başlayacak!
Birlikte kazanacağız!
Emek Meclisi

EMEK MECLİSİ'NDEN SERT TEPKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

habom tarafı ~ 11 yıl önce
insanların kafası karışık bir sendika için şirket destek verir mi? yoksa hava işe girmek zor ve meşakatli iken nasıl bukadar kolay 800 kişiyi buldu sendika. bende üye olmayı istemezdim ama yakın zamanda üye olacağım hakişe. belki kısa vadede getiri getirir sadece ama ne yapim? bu kadar zamanda hava iş neredeydi şimdi gelip konuşmayı biliyolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 11 yıl önce
Devamlı olarak tk personeline laf söyleyen habom cu arkadaşlar;hiç kimse sizi buraya tahtıravanlarla çagırmadı burdaki şartları bilerek geldiniz bu 1. ama budemek degilki ileride sizlerinde bizlerdeki gibi haklara sahip olmiyacaksınız herşey sabırla gerçekleşir.bizlerde işe bşladıgımızda bu durumlarda degildik,herşey zamanla degişti bu 2. birde okuldan ingilizceden çok bahseden arkadaşlar var eger okadar iyi odugunu düşünüyordun daha iyi daha fazla maaaş veren bir şirkete gitseydin bu3. yorum yaparken herkes haddini bilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
göbekli tk ~ 11 yıl önce
1.Zaten herkez hakkını arıyor. 2.Kimse siz gibi olmak derdinde değil.İngilizceden veya daha başka şeylerden bahseden arkadaşlar var çünkü çoğu tk hiç bir dökümanı anlayabilecek seviyede ingilizce bilmiyor. kendinden önceki adamdan nasıl gördüyse öyle yapıyor hatta çogu zaman babalamak dediğimiz işlemi yapıyor... Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Tklar mühürüm var diye board odasında klima altında otururken Habom personeli uçak üzerinde bi taraflarından ter akıtıyor.. Ne hikmetse sizin gözünüzde mühür basmak işi yapmak anlamına geldi iki senedir... habom personeli olmasın bakalım bir uçak kaç günde çıkıyor.. iki senedir hepiniz göbek bağladınız oturmaktan..
MV ~ 11 yıl önce
Sanırsam teknikdekilerede hava iş e olan oluyor Ne oldu sizdemi tutuştunuz yoksa ? Bugün savundğunuz o Hava iş yarın teknikte grev kararı alsa bi taneniz başı dik o greve katılamaz !! Niye mi korkuyorsunuz Şuan Çelik iş ten korktuğunuz gibi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
700'ü aşkın üye ~ 11 yıl önce
isteseniz de istemeseniz de yırtsanız yırtmasanız da 700'ü aşkın habom çalışanı hak işe üye olmuştur olmaya da devam edecektir. Bugüne kadar Habom 'u aklının ucundan geçirmeyen adamlar iki günde bir çıkıp açıklama yayınlamasın. Kuş uçtu artık geçmiş olsun. Sallamadıgınız sevmediğiniz habom çalışnlarının size cevabı belki de istemedikleri bir sendikaya üye olarak ortaya koyuyorlar. Keşke daha önce aklınıza gelseydik. Yarın itibari ile sayının 900'ü bulması bekleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika temsilcisi ~ 11 yıl önce
Biride çıkıp demiyorki "sevgili hava-iş, iyi güzel konuşuyorsunda, 12. iş kolunda bir iş yerinin çalışanları, 15. iş kolunda bir sendikaya nasıl üye olucak?" sadece üye olmayın demekle bitmiyor bu iş, peki olmayıp ne yapacağımızı, hava iş e nasıl üye olacağımızı, hukuki olarak hava-iş in şu anda habom'un sendikası olamayacağını, hava-iş in zamanında karşı başvuru yapmadığı için şimdi yapılan bir itirazda yargıtay iş kolu kararını bozsa bile bu hukuk sürecinin 2-3 yıl sürebileceğini, çelik-iş e üye olmazsak bu hukuki süreci beklemek zorunda olduğumuzdan bahsetsenize. bizi bu konularda aydınlatın, Allah'a şükür hepimiz aklı selim insanlarız, diğer konularda biz karar verebiliriz..... torpilsiz giren varmı diyen arkadaşlara; itemsan'da kumlama atelyesinde çalışan bir işçi arkadaşımdan başka tanıdığım yok THY de. onuda çıkardılar işten zaten :) tekniğin typ sinede girmiş ve kazanmış biri olarak mülakata çağırılmaya bile tenezzül edilmedim. kendime burada yer bulabildim, şikayetçimiyim? değilim. Allah'a şükürler olsun rızkımızı veriyor, hakkımı yiyenlerdende hesabını yine o soracaktır elbet, kulla çözülecek bir mevzu değil bunlar, iyiki tanıdığım yok, başım dik işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum... sevgili Habom personeli kardeşlerim ve Teknik aş. deki abilerim ve kardeşlerim, kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur, siz yüksek maaş alıyorsunuz diye kardeşlerinizi hor görmeyin, sizde düşük maaş alıyorsunuz diye kendinizi ezik hissetmeyin, gaflete düşmeyin.. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Cok yanlis yerdesiniz cok gidin ogretmenliginizi yapin gidin kalipcilihiniza devam edin ;) şu habomdakilersen torpilsiz girdim diyebilecek varmi ? Am is are sorularak gectiginiz sinavdan ingilizce bildiginizmi ortaya cikiyor ? Hic birinizon havaciliktan anladigi yok uvey evlatsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akilli ol ~ 11 yıl önce
Adam akıllı konuş adam sansınlar nasıl bir suçlama bu torpilsiz girebildim diyecek var mı diyor. Sanan mı sorucak habom personeli nereye üye olacağına, yok torna tesfiye yok sanayi arkasından abi abi diye koştuğun başteknisyenlerin ordan gelme senin .
... ~ 11 yıl önce
bu cümleleri ancak bir lise mezunu yazabılır biraz büyü olgunlaş sonra bunları tartısalım senın le ;) arkadaşlar öğretmen lerden ne istiyorsunuz anlamadım eml mezunu teknısyenler var içeride onlar bu işi yapabılıyorda bu kişileri yetıştıren bızler neden bu işi yapamıyoruz bu nasıl bi düsün ce tarzıdır ayrıca bızım türk iş personelının kazandıgı parada gözümüz yok ögretmen bır habom calısanı olarak ben kendı calıstıgım bölüm(revizyon ) için söylüyorum bız bır ekibız türk işıyle habomuyla itemsanıyla.senın ne ıngılızce sevıyen nede kultur sevıyen ögretmenlerle yarışmaya yetmez kocum .
habom ~ 11 yıl önce
android uygulaması ben torpilsiz girdim.buraya girerken 2 tane ingilizce sınavına soktular hani şu senin a2 bile alamadığın sınavlara.;)
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kendilerine habomcu diyen havaciliktan zerre kadar anlamayan insanlar havacilikla sanayi yi karistiriyorlar . Havacilikta tek.yetkili isim hava istir . Gelin hava is yonetimini degistirelim baska sendikaya uye olmak nedir ? Torna tesfiye atolyesi degil burasi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
androite e ~ 11 yıl önce
Bak hala sen kendini güncellememişsin kendini sen prof görmeye devam et.Aslın da küçümsedigin torna tesviye yani makina sanayinin senin havacılıgının babasıdır.
denge de kalmamış ~ 11 yıl önce
hem habomcu diyeceksin,havacılıktan zerre kadar anlamıyor diyeceksin,insanları yereceksin sonrada "gelin hava iş yönetimini değiştirelim" diyeceksin.insan korkunca dengeleri de kayıyor galiba:)
:))) ~ 11 yıl önce
bagcılar mezunu 60000 liler anca bu şekilde ego tatmin ederler sonrada basketbol sahasına 9 aylık oynamaya giderler işte :))) büyüyün artık biraz...
tk ~ 11 yıl önce
Ya sacma sapan seylerle kendi yaranizi kanatip duruyorsunuz..Habom da Mng de Thy de artik bir. Teknikte calisanlara dil uzatanlara soyluyorum terbiyeni takinmazsan dilini tutmazsan en onemlisi işi ogrenmeye calismaz da durmadan diger calisanlara laf atarsan 3 degil13 sene getir gotur yaparsin.Bu arada pas dedigin sey kazanilmis bir haktir calis,iste sende kazan.ya bizle ol yada daha iyisine layik oldugunu dusunuyorsan git o sirkette calis.is begenmeyen isi bilmezlerden kimse iş yol yordam ogrenecek degil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habm ~ 11 yıl önce
tkcı abi o zaman birsek gel maaşını düşürsünler aramızdaki uçurumları kapatsınlar boşver pass.bizim ikramiyemizde yok.sosyal olanaklarımızda yok.gel sende.biz biriz tekiz.
ali veli 49 50 ~ 11 yıl önce
öğretmensiniz çok iyi ingilizce biliyorsunuz ya niye daha fazla maaş veren şirketlere geçmiyorsunuz.thy adını .deneyim yok ,bilgi yok,uçakla alakası yok gelmiş ahkam kesiyor..havacılıkta yüksek maaş dönemi sona erdi hala kafanız bunu almıyor.sen gidersin ali gelir ali gider veli gelir.çünkü piyasada adam çok.yüksek maaş yok artık bunu anlayın.
49 50 senin için ~ 11 yıl önce
benim kaç tane tk tanıdığım var güvenlikçiden bozma uçak teknisyeni bahçivandan bozma uçak teknisyeni :)) baba torpillerle girmişssiniz buraya sözlü mülakatla sınava bile girmeden lisans almışsınız ahkam kesiyosunuz...
tarafsız... ~ 11 yıl önce
sorunlar birbirine karış tı artık haber ne olursa olsun yorumları okudugumda habom teknik karşılaştırması yapılıyor. Biri diyor ben çok okudum biri diyor ..ozman git başka yerde çalış..kimsenin ekmeği kimseye batmasın ..çok Alana Allah bereket versin az alana Allah sabır versin ...ne diyim..Bazen şu yorumları okudugumda aranızda çalışmaktan utanıyorum seviye ler yerlerde ..Esas soruna dönersek bizi kimse zorlamadı sendika için bu bir kere yalan bi haberdir..umudunu kesen habomcu +1 için çelik işe üye oluyor ..evet çokmu dogru bilmiyorum ama aç kalan insana 1 hafta sonrasını söleyemezzsin onun acil bişeyler yemesi gerekiyordur yani ...Tok açın halinden anlamaz ..O yüzden bir umutla çelik -iş e üye oluyoruz umarım herşey herkesin istedigi gibi olur ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom emekçisi ~ 11 yıl önce
HABOM AŞ nin metal iş kolunda kabul edilmesini eleştirenlere; tabiki de havacılık sektöründe çalışıyoruz.ancak bu sektör de çalışan herkesi hava iş e bağlayamazsınız.yapılan işin mahiyeti önemlidir.tarafsız,aklı selim düşünün;yapılan iş uçak bakımı, revizyonu metal iş dir!tıpkı otomativ sanayi gibi. teknik aş çalışanları da lütfen habom emekçilerine karşı bu anlamsız lüzumsuz komplekslerine bir son versinler.ekmeklerini ellerinden almış değiliz,onlardan çok iyi şartlara haiz değiliz.tam tersi. bu kompleks çekememezlik nedir 1 yıldır anlam veremedim. ..ya REZZAK.herkesin rızkı " O " na aittir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Önemli İş!! ~ 11 yıl önce
Habom emekçisi kardeşim, sen hiç "temininde güçlük çekilen eleman" tabirini duydun mu? şimdi sen temininde güçlük çekilen eleman sınıfına girmektesin,yani THY'de çalışıyorsan inan ki böylesin, yani sen bu yaptığın işi metal işi diye yorumluyorsan sana söylenecek bir sözüm yok! ancak sen otomativ sanayinde çalışmıyorsun, metal iş kolunda çalışmıyorsun, hatta bu konuda devlet ve kanun yapıcılar bile senin gibi düşünmüyorlar... bundan önce de işveren bu konuda kaç kez yargıya baş vurdu ise, yargıdan hep tokat yedi, bu sefer de kaybedecek buna inan hem de bunu senin gibi düşünenlere rağmen kaybedecek, sizler ancak "ben fiyatı yüz milyon dolarla ifade edilen iş makinesini tamir ediyorum bu neden ile çok önemli bir iş yapıyorum bu neden ile temininde güçlük çekilen elemanım" diyebildiğiniz zaman kazanacaksınız ve hiç bir zaman da kaybetmeyeceksiniz.... hadi benim güzel kardeşim şimdiden başla ve sürekli tekrarla "BEN TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN ELEMANIM" demeye. Saygı ve Sevgilerimle

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000