31 Aralık 2013, Salı 07:53:54

EMEK MECLİSİ'NDEN DEĞERLENDİRME AÇIKLAMASI

Hava-İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurulu'na katılmayan muhalif kesimin oluşturduğu Emek Meclisi, çeşitli konular hakkında bir açıklama yayınladı. Emek Meclisi'nin açıklamasında 27. Olağan Genel Kurul, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ve Libya'da hayatını kaybeden Uğur Tezcan'la ilgili konulara değinildi. İşte o açıklama...
  • Emek Meclisi en düzgün insanlardan oluşan gruptu.Ancak çekemediler işveren gn.md. de özellikle hepseini odalara çekip baskı yaptı.Kardeşim hala anlamadınızmı yoksa kafanızmı basmıyor.Bilmeden yazıp tutuanlar biraz kafanızı kumdan çıkarın artık.
  • Ali Gülçiçek'le irtibatı lan birisi uyarsın. Açıklama yapmadan önce bir haritaya baksın veya google'a sorsun. Tripoli yüzyıllarca Trablus dediğimiz yer. Lübnan'da değil Libya'da. Genel kültür fukaraları sizi. Bir de işin gerçeği, artık sussanız ya siz. Neye muhalefet ediyorsunuz? Seçilmeleri için Bahadır Altan'la cansiperane çalıştığınız liste yönetimde işte.
  • işçileri zorla emekli eden işverenler.onların hazırladığı listeyi onaylayanlar da sendikacılardı.Ne kadar meraklısınız insanların emekli edilmesine, yüzden on avukatlık ücretine talip olanlara ve onların karnından beselenen yalakaları siz avucunuzu yalarsınız.Kusura bakmayın istediğiniz olmayacak.
  • Artık ne kimse sizi ciddiye alır nede kimse size oy verir, tabi yönetim sizi artık emekli etmez ise. Nitekim misyonunuzu tamamlayıp sendikanın işverene devri için hizmetinizi tamamladınız. Abiniz seçim akşamı yeni sendika başkanını çok candan tebik ediyordu, belliki çok sevinmiş. Lakin kendisi esas yanlışı jantların üstünde gidenlere destek istemekle hayatının hatasını yaptı.
  • Atilay gitti,artıkları Ali ile uğraşmaya devam ediyor.Gücünüzde çapınızda yetmez,
  • Emek meclisi anlaşılan muhalefete devam edecek. Atilay gitti şimdi kime muhalefet edeceksiniz bakalım, işverencilere muhalefet etmek biraz sıkar. Hadi bakalım ne kadar delikanlısınız göreceğiz.
  • hala kendinizi adam yerine koyup açıklama yapıyorsunuz. sattınız ya işçileri daha dün. işçiyi patrona teslim ettiniz ya kaptan bozuntusuyla beraber. daha neyin açıklamasını yapıyorsunuz yaa. bi gidin yaa bi gidin artık.
  • Emekliliğinizi çoktan doldurmuşsunuz, reformun oyları bölünmesin yönetim kızmasın diye seçimlerede katılmadınız. En iyisi siz yaklaşan yerel seçimlerde ihtiyar heyeti için aday olun. Ali Bey'e de emekli olup Sivas'a yerleşip emekliler kahvesine takılmasını öneririm. Dağlıca'lı
  • Tripoli lübnan da yazmış hafi hatadır diyip okumaya devam ettim acıklamayı ama sonlarda orta dogudaki diye bir giriş var. Onu görünce anladım ki cidden bilinçli yazılmış cehalet kokan bir degerlendirme bu!
  • Siz kaç kişiyle Emek meclisisiniz. Bu açıklama Emek Meclisini temsil etmiyor. Kaç kişinin görüşü alınarak açıklama yapıyorsunuz. Bundan sonraki kendi başınıza yaptığınız açıklamaları ALİ MECLİSİ adına yapmanız daha doğru olacaktır.

"Acıların ve korkunun gölgesinde Hava-İş’in 27. Olağan Genel Kurulu,

Bilindiği üzere sendikamızın 27. Olağan Genel Kurulu sendikal bürokrasi ve işveren baskılarının gölgesinde gerçekleşti. Hava-İş üyelerinin, 24 yılın birikmiş kirliliği ve kaosu ile Hava-İş Yönetimini seçimlerde kaybedip gidenlerin genel kurul öncesi söylediklerinin haklılığını veya haksızlığını görmek ve değerlendirmek, öte yandan Hava-İş Yönetiminin başına yeni geçenlerin çalışanlar için kendilerini nasıl bir sendikal gelecek beklediği konusundaki biraz şüpheli, biraz karamsar ama her şeye rağmen umutlu bekleyişleri sürmektedir. Tüm bu yaşananların sendikal pratik ve öğreti doğrultusunda ne anlama geldiği ilerleyen zamanda görülecek ve yaşanacaktır.

THY AO 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi,

15 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve kâbusa dönen grev, yedi ay sonra bitirilmiştir. Doğru başlanamayan bir grevin doğru bitirilip bitirilmediği de ilerleyen günlerde daha iyi anlaşılacaktır.

THY AO’da 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Hava-İş üyeleri için bir milattır. İki yıla yaklaşan ve dünyanın duyduğu 305 trajedisi, yedi aydan fazla süren ama çalışanların büyük çoğunluğunun katılmadığı grev daha uzun yıllar konuşulacaktır. İmzalanan 24. Dönem Toplu İş sözleşmesinin şimdiye kadar neden imzalanmadığı veya neden şimdi imzalandığı konusundaki soruların cevapları yeni yılda karşılık bulacaktır diye düşünüyoruz.

İşçi sınıfının bir acı kaybı daha,

Ortalama her yıl 1.300 civarında işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği bir ortamda, 2013 yılının son günlerinde havacılık sektöründen Lübnan’da bulunan Tripoli Ofisimize yapılan menfur saldırı sonrası hayatını kaybeden Muhasebe Şefi Uğur Tezcan ile bir can daha eklenmiştir. Çalışmaktan başka bir amacı olmayan arkadaşımızın şehit olması insanlık dışı bir durumdur ve asla kabul edilemez. Özellikle Ortadoğuda emperyal güçlerin yürüttüğü kirli savaş ve politikalara çalışanların alet edilmesini Emek Meclisi olarak esefle kınıyoruz. Çalışma arkadaşımıza Allah’tan Rahmet, ailesine ve THY camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Sonuç olarak işçi cinayetlerinde sendikalar ve sendikal bürokrasinin hayatını devam ettirmek için devekuşu misali kafasını kumdan çıkaramadığına hep birlikte şahit olmaya devam ediyoruz.

Merhaba 2014!

2013 Yılı Türkiye Sendikal hareketinin dibe vurduğu bir yıl oldu. Konfederasyonlar başta olmak üzere tüm sendikalar işçiler aleyhine gelişen bu sürece sessiz ve mahcup bir şekilde seyirci kaldılar. Kıdem tazminatının kaldırılması noktasına kadar vardırılan saldırılara cılız birkaç itiraz dışında güçlü bir çıkış yaşanmadı. 2014 yılına bu ruh hali içerisinde, sendikasızlaştırmanın ve örgütsüzleştirmenin yaşanacağının ipuçları ile giriyoruz.

Çalışma hayatının işçilere öğrettiği en önemli doğru, bizim için de sloganlaşan tek seçenektir. “Örgütlenmek ve örgütlü hareket etmek” Sendika üyesi olmak tek başına bir anlam ifade etmedi ve etmeyecektir.

2014 yılına, “Örgütlü ve birlikte yürümeliyiz” sloganı ile gireceğiz. Bölgesel ve sektörel sorunların yaşanacağı 2014 yılı, ancak örgütlenerek aşılabilir. İşçi sınıfının geçmişte ve günümüzde sendikal bürokrasiye ve sarı sendikal anlayışa karşı verilen mücadeleye taviz verilmeden devam edilecektir. Sivil havacılık çalışanları gelişmekte olan sektörün yükünü omuzlarken, haklarını almak ve geliştirmek için tüm yaşananlara rağmen duruşunu muhafaza edecektir. Buna olan inancımız tamdır.

Demokrasi ve emek mücadelesinde birlikte yürümek dileği ile Sivil havacılık çalışanlarının ve Türkiye işçi sınıfının yeni yılını kutluyoruz.

Saygılarımızla.         
EMEK MECLİSİ
"

EMEK MECLİSİ'NDEN DEĞERLENDİRME AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Gn.Md. ~ 10 yıl önce
Emek Meclisi en düzgün insanlardan oluşan gruptu.Ancak çekemediler işveren gn.md. de özellikle hepseini odalara çekip baskı yaptı.Kardeşim hala anlamadınızmı yoksa kafanızmı basmıyor.Bilmeden yazıp tutuanlar biraz kafanızı kumdan çıkarın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lübnan mı? ~ 10 yıl önce
Ali Gülçiçek'le irtibatı lan birisi uyarsın. Açıklama yapmadan önce bir haritaya baksın veya google'a sorsun. Tripoli yüzyıllarca Trablus dediğimiz yer. Lübnan'da değil Libya'da. Genel kültür fukaraları sizi. Bir de işin gerçeği, artık sussanız ya siz. Neye muhalefet ediyorsunuz? Seçilmeleri için Bahadır Altan'la cansiperane çalıştığınız liste yönetimde işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalakalara, ~ 10 yıl önce
işçileri zorla emekli eden işverenler.onların hazırladığı listeyi onaylayanlar da sendikacılardı.Ne kadar meraklısınız insanların emekli edilmesine, yüzden on avukatlık ücretine talip olanlara ve onların karnından beselenen yalakaları siz avucunuzu yalarsınız.Kusura bakmayın istediğiniz olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Artık ne kimse sizi ciddiye alır nede kimse size oy verir, tabi yönetim sizi artık emekli etmez ise. Nitekim misyonunuzu tamamlayıp sendikanın işverene devri için hizmetinizi tamamladınız. Abiniz seçim akşamı yeni sendika başkanını çok candan tebik ediyordu, belliki çok sevinmiş. Lakin kendisi esas yanlışı jantların üstünde gidenlere destek istemekle hayatının hatasını yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Atilay gitti,artıkları Ali ile uğraşmaya devam ediyor.Gücünüzde çapınızda yetmez,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni yıl ~ 10 yıl önce
Emek meclisi anlaşılan muhalefete devam edecek. Atilay gitti şimdi kime muhalefet edeceksiniz bakalım, işverencilere muhalefet etmek biraz sıkar. Hadi bakalım ne kadar delikanlısınız göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir gidin yaa ~ 10 yıl önce
hala kendinizi adam yerine koyup açıklama yapıyorsunuz. sattınız ya işçileri daha dün. işçiyi patrona teslim ettiniz ya kaptan bozuntusuyla beraber. daha neyin açıklamasını yapıyorsunuz yaa. bi gidin yaa bi gidin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Emekliliğinizi çoktan doldurmuşsunuz, reformun oyları bölünmesin yönetim kızmasın diye seçimlerede katılmadınız. En iyisi siz yaklaşan yerel seçimlerde ihtiyar heyeti için aday olun. Ali Bey'e de emekli olup Sivas'a yerleşip emekliler kahvesine takılmasını öneririm. Dağlıca'lı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osi ~ 10 yıl önce
Tripoli lübnan da yazmış hafi hatadır diyip okumaya devam ettim acıklamayı ama sonlarda orta dogudaki diye bir giriş var. Onu görünce anladım ki cidden bilinçli yazılmış cehalet kokan bir degerlendirme bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALI MECLISI ~ 10 yıl önce
Siz kaç kişiyle Emek meclisisiniz. Bu açıklama Emek Meclisini temsil etmiyor. Kaç kişinin görüşü alınarak açıklama yapıyorsunuz. Bundan sonraki kendi başınıza yaptığınız açıklamaları ALİ MECLİSİ adına yapmanız daha doğru olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000