18 Aralık 2013, Çarşamba 16:49:51

EMEK MECLİSİ; "SEÇİM KURGULANMIŞTIR"

Hava İş 27. Olağan Genel Kurulu'nda seçimlere giren Emek Meclisi bir basın açıklaması yaptı. Emek Meclisi'nin açıklamasında seçim süreci konu edildi. İşte o açıklama...
  • GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK BİRLİKTE KAZANACAĞIZ DEMİŞLERDİ.
  • Hani genel mudurlukteki abimiz var ya. Ona kızgınlığınız sizi müdür şef yapmak için uğraşmadı diye mi? Terfi için kapısını çalanları geri çevirip, işe ihtiyacı olanların arkasında durdu diye mi? Kendi için bir şey yapmayıp dua almakla yetindigi icin mi? Hortumculuk ve pipetçiliğe alışmışların aksine, emeği dışında bir şey yemedi diye mi? Abicim çamur atanlara bakma. Adam gormeyi unutmuş bunlar.
  • Sendika siyasetine bulaşmış klavyeleriniz benim gibi sıradan bir çalışanı etkilemiyor. Birbirinizi de biliyorsunuz ve değiştiremezsiniz nasıl olsa. Dışarıdan bakamıyorsunuz. Iyi ki girmemişim bu işlere. Yıllardır yakından tanıdığım insanlar var Emekçiler içinde. Siyaseti bilmem ama insanı iyi bilirim. Doğru ve düzgün insanlar topluluğu bu ekip. İstediğiniz kadar uğraşın işte bu fikri değiştiremezsiniz.
  • 5,500tl brut maas bir parmak bal calmaktir,cunku daha onceki tis lerde yuzdelerden haric 150-200tl ner seyyanen zam yapilirdi her yil icin...simid ne oldu bu brut maasin yuksek vergi dilimine sokup elinize gecek para 2000-2500 tl dir.peki seneye ne olacak...belirtmeden edemeyecem sendika baskani sozlesmeyi okumadan imzalamis...ne imzaladigini bilmiyor kisaca...e normal ne de olsa SARI SENDIKACILIK boyle bisey zaten...
  • Susun artık aciklama felan yapmayın ..Emek Meclisiymis,Gokkusagiymis hepsi fasa fiso
  • Atilay AYÇİN Hava iş üyelerinin yaşanan 25 yılını çaldı.Bahadır ALTAN Gelecek 25 yılımızı çaldı.Hangisi daha iyi veya en kötüsü hangisi bilemiyorum.Bu işi aklı başında yapacak tek Adam Ali GÜLÇİÇEK idi.Onu da işciler kendi elleri ile yok ediyorlar yazık.Bunlar anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacaktır.Kısaca hepimiz kaybettik.
  • Emek meclisi ve temsilcisinin isveren gudumlu oldugu herkesin malumu...hal boyleyken bu Bahadir ALTAN kompleksini hala uzerinizden atamadiniz...Asil sizin kapali kapali ardindan isveren destekli gurup ile ittifakiniz bilinmektedir...Turk sivil havaciliginin ve isci sinifinin onurlu ve saygin ismi sayin Bahadir ALTAN a neden bu kadar saldirgan tavir icerisinde oldugunuzu cok iyi anliyorum.
  • Emek meclisi bu seçim çalışmasında en mantıklı şeyler söyleyen,en seviyeli dil kullanan ekipti. Teknik kısımda broşür dağıtırken hepsi ile konuştuk tartıştık.Sendikal politikayı ve sendikacılığı anlattılar.Özgür ve domoktarik bir seçim olsaydı emek meclisi seçimlerden çekilmez başta teknik olmak üzere bütün delegasyonu kazanırdı.İşveren bunu gördi ve adamlara baskı yaptı tehdit etti bunu neden görmek istemiyorsunuz.Uçuş işletme dışındaki diğer birimlerde anadolu dahil baskı olmasaydı emek meclisi bu genel kurulua en az 100 delege ile gelirdi.Ozaman ortada reform falan kalmazdı.Bu tehlikeyi görenler bu işi bu hale getirdiler.Bu oyunu görmek gerekir.Bahadır Altan uçuş kısmında pilotlar tarafından desteklendi.İşveren bahadırın genel kurula gelemiyeceğini biliyordu.Emek meclisine ve mücadelesine yazık edildi.Hala böyle bel altı vuruşlar yapanlar akıl tutulması yaşıyorlar başka bir anlamı yok.
  • ''Sular Çekilince karıncalar balıkları yer,Sular yükselincede balıklar karıncaları yer''önemli ve değerli bir sözdür.Emek Meclisine ve Ali Gülçiçek için laf söyleyenler bir düşünün bakalım.
  • Sizden ne köy olur ne de adam hep ortaligi rezil ettiniz bide aciklama yapma geregi hissetmissiniz hangi yuzleyse anlayamadim tarihe yazildiniz siz merak etmeyin.

HAVA-İŞ ÜYELERİNE VE KAMUOYUNA
Hava-İş Sendikamızın 27. Olağan Genel Kurulu sona erdi. 06 Kasım 1989 yılında Hava-İş Başkanı olan Atilay AYÇİN, 24 yıllık iktidarını kendisini ibra etmeyen yeni yönetime gönül rahatlığı ile devretti ve gitti.

GENEL KURULA GİDERKEN NELER YAŞANDI?
Bu Genel Kurul, sendikal bürokrasi ve işverenin işçiler üzerinden yürüttüğü çıkar politikalarına kurban edilmiştir. 15 Mayıs 2013’de başlayan ve sendika üyelerinin büyük çoğunluğunun katılmadığı başarısız bir grev ortamında; sendikal bürokrasi iktidarını sürdürmek için ‘ya beni seçeceksiniz ya da sizi işverene teslim ederim’ diyerek,  yasaların verdiği yetkilerle seçimleri sabote etmiştir. Delege seçimlerini yöntem bakımından ahlaksız bir boyuta taşıyarak yaşanacaklara davetiye çıkarmıştır. İşveren, kendi yanında olmayacak muhalif guruplara tehdit ve baskılar yaparken, sendikal bürokrasi ise ellerini ovuşturmuş ve bundan medet ummuştur.

Genel Kurul öncesi işçilerin sendikal bürokrasiye ve işverene karşı “muhalefet birlikte hareket etsin” yönündeki talebi,  Bahadır ALTAN tarafından sabote edilmiş ve birlikte hareket edilmesi talebi karşılık bulamamıştır.

Hava-İş üyeleri ve Türkiye sendikal hareketi bu Genel Kurulu ve yaşananları unutmayacaktır!

DELEGE SEÇİM SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?
Reform Hareketi: Başından sonuna kadar işverenin istediği doğrultuda hareket etti. Liste çıkardığı tüm birimlerde tek alternatif olarak seçimleri kazandı.
Gökkuşağı Hareketi & İşçi Komitesi: “İşçi Birliği” adı altında sadece Uçuş İşletme’de seçimlere girdi ve seçimleri kazandı.

Emek Meclisi: Teknik A.Ş. seçimlerinde, işveren ve Gökkuşağı Hareketi içerisinde yer alan TALTA Başkanı Yavuz GÜVER’in teknisyenleri arayarak tehdit etmesi sonucu Teknik A.Ş. delege seçimlerden çekildiğini açıkladı. Ankara Şube seçimlerini kazandı ve Antalya Şube seçimlerini kaybetti. Uçuş İşletme seçimlerinden sonra başta Genel Müdürlük olmak üzere Emek Meclisi üyelerine ve delege adaylarına işveren tarafından yapılan baskılar sonucu tüm seçim süreçlerinden çekildi.

Değişim Hareketi (Güç Birliği): Sadece THY Hat Bakım’da seçimlere katıldı. Buradaki seçimlerde adını değiştirerek Reform Hareketi ile birlikte ‘GÜÇ BİRLİĞİ’ olduklarını açıkladı. Seçimleri büyük farkla kazandı.

GENEL KURUL SALONUNDA NELER YAŞANDI?
Atilay AYÇİN Yönetimi: Yaşanan tüm olumsuzlukları hiç üstüne almadan 24 yıllık iktidar değil de, 24 yıllık muhalefet gibi davranarak kendi kirliliğini temizlemeye çalıştı. Hava-İş ve Türkiye Sendikal Hareketi tarihine ibra edilmeyen bir yönetim olarak geçti.

Gökkuşağı Hareketi (Bahadır ALTAN): Genel Kurul gecesi saat 24:00’de açıklama yaparak Uçuş İşletme delegelerinin Genel Kurula katılmayacağını açıkladı. Uçuş İşletme personelinin oy vererek yetkilendirdiği ve yaklaşık on bin çalışanı temsil eden 95 delegenin çok büyük çoğunluğu, Hava-İş Genel kuruluna katılmadı.

İşçi Komitesi: Delege seçimlerinden sonra Bahadır ALTAN’ı tek adamlıkla ve demokratik olmamakla suçladı ve Gökkuşağı Hareketi’nden ayrıldı. Genel kurula katıldı ve izledi.

Emek Meclisi: Genel kurula Ankara Şubemizden gelen 5 delege ile birlikte katıldık. Emek Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, herhangi bir gurubun veya kişinin desteklenmesinin Genel Kurul açısından sonucu değiştirmeyeceği görüldüğünden, delegelerin özgürce kendi iradeleri ile oylarını kullanmaları sağlanmıştır. Emek Meclisi içerisinde yer alan hiçbir arkadaşımız Reform Hareketi, Değişim Hareketi, Güç Birliği veya Atilay Ayçin’in olduğu bir listede yer almamıştır.

Değişim Hareketi: Reform Hareketi ile birlikte Güç Birliği olarak yönetimi oluşturdu, 9 kişilik yönetim kuruluna 2 üye ile dahil oldu.

Reform Hareketi: Toplamda 133 oyla Genel Kurulu kazanarak 24 yıldır iktidarda olan bir yönetimi devirdi. Genel Kurul’a hiç bir öneri sunmadı ve sendikal politikasını anlatan tek bir cümle kurmadı. İki defa el kaldırdı; birincisinde divan başkanını seçti, ikincisinde Atilay AYÇİN ve yönetimini ibra etmedi.
Emek Meclisi olarak, delege temsiliyeti olan muhalif gurupların, başta orada bulunan ve bugüne kadar sendikalarının yanında duran, türlü zorluklara rağmen direnmeye devam eden grevci arkadaşlarımız, 305 ve diğer konularla ilgili bir şeyler söylemelerini beklerdik ama maalesef söylenmedi.

Değerli Arkadaşlar, bu açıklamayı Bahadır ALTAN’ın köşe yazarlığı yaptığı Airkule Haber Sitesinde çıkan yalan, yanlış ve art niyetli açıklamalar nedeniyle yapmak durumunda kaldık. Bu gerçekleri tüm kamuoyunun ve Hava-İş üyelerinin bilgisine sunuyoruz.

YAŞANAN NEDİR? SONUÇ NE OLMUŞTUR?
Hava-İş 27. Olağan Genel Kurulu; bir işçi Genel Kurulu değil, hazırlanmış, kurgulanmış bir devir teslim töreni haline getirilmiştir. Bu kurgulamanın baş aktörü işveren, yardımcı oyuncuları ise Atilay AYÇİN ve Bahadır ALTAN’dır.

Emek Meclisi olarak, yaşanan ve yapılan baskılar karşısında yeterli direnç ve örgütlülüğe sahip olmamamız bizim için de sorgulanması ve çözülmesi gereken bir durumdur. Bu da yaşanan süreçle ilgili çıkardığımız bir derstir.

Emek Meclisi olarak; kaos ve kargaşa sürecinin bitmesi gerektiğini, çalışanların ortak çıkarları doğrultusunda birlikte mücadele ile taşeronlaştırma başta olmak üzere tüm zorluklara karşı koyabileceğimiz, demokratik ve temiz bir sendikaya ihtiyacımız olduğunu ve bunların da Emek Meclisleri ile mümkün olabileceğini tüm çalışanlar ve kamuoyu ile paylaştık. Bugün yine aynı noktadayız ve mücadelemize işçilerin içerisinde, Sivil Havacılık sektörünün her alanında devam edeceğiz.

Ön yargılı değiliz ve öyle de davranmayacağız. Çalışanların büyük çoğunluğunun, kamuoyunun ve Hava-İş üyelerinin (reform delegeleri dahil) yaşanan Genel Kurul ile ilgili yargısı açıktır. Giden yönetim sendika ağası, gelen yönetim ise işverenin adamlarıdır. Biz, Emek Meclisi olarak işçiler lehine yapılacak her olumlu hareket ve kazanımın sonuna kadar yanında ve destekçisi olacağız. Çalışanları örgütsüz, işverenin insafına terk eden ve işçi kimliği yerine sendika bürokratı olmayı kendisine uygun görenlere karşı dün olduğu gibi bugün de karşı koyacağız ve karşısında olacağız.
Saygılarımızla,

EMEK MECLİSİ

HAVACILIK BÜYÜYOR, ÖRGÜTLÜLÜK DE BÜYÜYECEK……

EMEK MECLİSİ; "SEÇİM KURGULANMIŞTIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

GÜNES ~ 10 yıl önce
GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK BİRLİKTE KAZANACAĞIZ DEMİŞLERDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hani genel mudurlukteki abimiz var ya. Ona kızgınlığınız sizi müdür şef yapmak için uğraşmadı diye mi? Terfi için kapısını çalanları geri çevirip, işe ihtiyacı olanların arkasında durdu diye mi? Kendi için bir şey yapmayıp dua almakla yetindigi icin mi? Hortumculuk ve pipetçiliğe alışmışların aksine, emeği dışında bir şey yemedi diye mi? Abicim çamur atanlara bakma. Adam gormeyi unutmuş bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sendika siyasetine bulaşmış klavyeleriniz benim gibi sıradan bir çalışanı etkilemiyor. Birbirinizi de biliyorsunuz ve değiştiremezsiniz nasıl olsa. Dışarıdan bakamıyorsunuz. Iyi ki girmemişim bu işlere. Yıllardır yakından tanıdığım insanlar var Emekçiler içinde. Siyaseti bilmem ama insanı iyi bilirim. Doğru ve düzgün insanlar topluluğu bu ekip. İstediğiniz kadar uğraşın işte bu fikri değiştiremezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimsesiz ~ 10 yıl önce
5,500tl brut maas bir parmak bal calmaktir,cunku daha onceki tis lerde yuzdelerden haric 150-200tl ner seyyanen zam yapilirdi her yil icin...simid ne oldu bu brut maasin yuksek vergi dilimine sokup elinize gecek para 2000-2500 tl dir.peki seneye ne olacak...belirtmeden edemeyecem sendika baskani sozlesmeyi okumadan imzalamis...ne imzaladigini bilmiyor kisaca...e normal ne de olsa SARI SENDIKACILIK boyle bisey zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birlikteyiz ~ 10 yıl önce
Sevgili arkadaşım, görüşlerininde haklısın. İşveren her türlü bizden çok daha fazla kazançta. Sözleşmenin yıllık imzalanması da hata olmuş vs..Sadece bir yanlış bilgiyi düzeltmek istedim naçizane; seyyanen zam da oldu. 330 TL.'den 450 TL.'ye çıktı.
Tarafsız ~ 10 yıl önce
kimsesiz rumuzu ile yazan şahıs dışarı cık bak bakalım bu parayı sana kim veriyor o kadar donanımlı üniversite mezunu senin aldığını almıyor.Şükretmesini bil unutma.....
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Susun artık aciklama felan yapmayın ..Emek Meclisiymis,Gokkusagiymis hepsi fasa fiso

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaybettik ~ 10 yıl önce
Atilay AYÇİN Hava iş üyelerinin yaşanan 25 yılını çaldı.Bahadır ALTAN Gelecek 25 yılımızı çaldı.Hangisi daha iyi veya en kötüsü hangisi bilemiyorum.Bu işi aklı başında yapacak tek Adam Ali GÜLÇİÇEK idi.Onu da işciler kendi elleri ile yok ediyorlar yazık.Bunlar anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacaktır.Kısaca hepimiz kaybettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Emek meclisi ve temsilcisinin isveren gudumlu oldugu herkesin malumu...hal boyleyken bu Bahadir ALTAN kompleksini hala uzerinizden atamadiniz...Asil sizin kapali kapali ardindan isveren destekli gurup ile ittifakiniz bilinmektedir...Turk sivil havaciliginin ve isci sinifinin onurlu ve saygin ismi sayin Bahadir ALTAN a neden bu kadar saldirgan tavir icerisinde oldugunuzu cok iyi anliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akııl tutulması ~ 10 yıl önce
Emek meclisi bu seçim çalışmasında en mantıklı şeyler söyleyen,en seviyeli dil kullanan ekipti. Teknik kısımda broşür dağıtırken hepsi ile konuştuk tartıştık.Sendikal politikayı ve sendikacılığı anlattılar.Özgür ve domoktarik bir seçim olsaydı emek meclisi seçimlerden çekilmez başta teknik olmak üzere bütün delegasyonu kazanırdı.İşveren bunu gördi ve adamlara baskı yaptı tehdit etti bunu neden görmek istemiyorsunuz.Uçuş işletme dışındaki diğer birimlerde anadolu dahil baskı olmasaydı emek meclisi bu genel kurulua en az 100 delege ile gelirdi.Ozaman ortada reform falan kalmazdı.Bu tehlikeyi görenler bu işi bu hale getirdiler.Bu oyunu görmek gerekir.Bahadır Altan uçuş kısmında pilotlar tarafından desteklendi.İşveren bahadırın genel kurula gelemiyeceğini biliyordu.Emek meclisine ve mücadelesine yazık edildi.Hala böyle bel altı vuruşlar yapanlar akıl tutulması yaşıyorlar başka bir anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İroni ~ 10 yıl önce
''Sular Çekilince karıncalar balıkları yer,Sular yükselincede balıklar karıncaları yer''önemli ve değerli bir sözdür.Emek Meclisine ve Ali Gülçiçek için laf söyleyenler bir düşünün bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizden ne köy olur ne de adam hep ortaligi rezil ettiniz bide aciklama yapma geregi hissetmissiniz hangi yuzleyse anlayamadim tarihe yazildiniz siz merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000