11 Kasım 2018, Pazar 14:13:27

Ekşi: "THY takım ruhuyla çalışarak rekor kırdı"

Türk Hava Yolları Üst Yöneticisi Bilal Ekşi, "THY'nin 2018 sonu hedefi 1 milyar dolardı ama takım ruhuyla çalışarak 9 ayda 1 milyar 149 milyon dolarlık rekor kara ulaştık." dedi.
  • En az 5000 kar payı
  • En az 5000 kar payı
  • temettu filan yokkk primler zam farklari yatmisken 2 ay sonra temettu yalan olur arkdaslar hayal kurmayin 3 sene kilitsiniz
  • Takin ruhu!Bir de takim ruhunu kabin egitim de gorun?Haksizlik,adam kayirmacilik,basi bosluk,kral dan cok kral kesilen kabin egitim kan agliyor.
  • Paramizi da aliriz Allahin izniyle.
  • Kokpit, kabin, teknik, Iocc, Mocc, Focc, Hub vs. tebrikler gerçekten. Peki Tgs neden takım ruhuyla çalışmıyor? 'bilet satış, vize, bording, kontuar, chute, ramp, temizlik, harekat ve tgs occ' neden takdir edilmiyor acaba yada bilinmiyor mu tgs deyince akla ilk gelen uçaklara bagaj yükleyen, bagaj boşaltan mi geliyor ? Algı çok güzel yönetiliyor. Hiç bir zaman değişmeyecek olan birşey var; iyi olduğunda THY, kötü olduğunda TGS...
  • İade-i itibar bekliyoruz.Mahkeme sonuçları ortada bu haksızlığa daha ne kadar kayıtsız kalacaksınız sn.Ekşi
  • Dağılın, zam mam yok kendini köle gibi gören köleler.Her istasyonda 1saat iş durduramazsınız zam, iyileştirme unutun.Artık bıçak kemiğe dayanmadı,çalışanın canını alıyor.Yönetime sesimizi değil;gücümüzü duyurma zamanıdır!!!
  • Tgs çalışanı olarak zam ve ikramiye sözleriniz tutulmadı korkarım ki tutulmayacak. Peki neden. Kasım ayında zam gelecek zaten önümüzdeki yıllar daha iyi olacak dediniz ama olmadı ve olmuyor. İGA herkes için umut ve ümit oldu resmen.
  • 19 senedir havayollarında uçuyorum. Dünyada Avustralya hariç görevli ummadığım yer kalmadı. Lakin TGS kadar hantal bir handling firması görmedim. Havaş Çelebi vs tarafından hizmet verilen iç istasyonlar ve tüm dış İstasyonlarda son yolcu bindikten 1 dk sonra kapı kapatılıp 2 dk sonra pushback başlarken, TGS nin hizmet verdiği IST SAW gibi istasyonlarda bu süre 15 dakikalara sarkabiliyor. Sonra da şirket APU yu çalıştırmamaya teşvik ediyor. Zaten bu 15 dakikada çalışan APU tüm tasarrufu alıp götürüyor. Özetle THY ye çelebi yada Pegasus handling hizmet verirse istisnasız her uçak en az 10 dk önce hazır olur. Tabii şimdiki 20 dk önce kapı kapanır kuralı devam ederse

Türk Hava Yolları (THY) Üst Yöneticisi Bilal Ekşi, "THY'nin 2018 sonu hedefi 1 milyar dolardı ama takım ruhuyla çalışarak 9 ayda 1 milyar 149 milyon dolarlık rekor kara ulaştık." dedi.

Ekşi, yaptığı açıklamada, THY'de 400 milyon dolar esas faaliyet zararının açıklandığı 2016 yılında genel müdürlük görevine başladığını ve göreve gelir gelmez gider azaltıcı politikalar ve gelir optimizasyonuyla zararı minimize etmeye çalıştıklarını söyledi.

O dönem personelle bir karar verdiklerini dile getiren Ekşi, şöyle devam etti:

"THY, Türk milletinin gururu, dolayısıyla bu şirketin muhakkak suretle bu durumdan çıkması gerekiyor. Alınan tedbirlerle 2017'yi 1 milyar 20 milyon dolarla, yani rekor bir karla kapattık. O zaman biz bir takım olursak, başarıyı paylaşırsak, kriz anlarında da herkes sorumluluğunu üstlenirse aşamayacağımız zorluğun olmadığını anladık. Yani eksi 400 milyon dolardan artı 1 milyar 20 milyon dolara çıktık."

THY'nin zarar ettiği dönemde, şirketle ilgili bazı endişenin ortaya çıktığını ancak bunun hızla aşıldığını anlatan Ekşi, "THY'nin kaderi, Türkiye'nin kaderiyle ilişkili. Türkiye ne kadar iyiyse, THY de o kadar iyi olur." diye konuştu.

Geçen yıl Antalya'da düzenledikleri zirvede, aile şuuruyla hareket edip, Türk milletinin gücüne güvenerek her türlü problemin üstesinden gelinebileceğini herkese gösterdiklerini söyleyen Ekşi, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın THY ekibini kabul edip, destek vermesinin şirket personeline büyük moral sağladığını ifade etti.

"Bu yılı da rekor karla kapatacağız"
THY'nin bu yılın 9 ayında 1 milyar 149 milyon dolarlık karla tarihi bir rekor kırdığını belirten Ekşi, "THY'nin 2018 sonu hedefi 1 milyar dolardı ama takım ruhuyla çalışarak 9 ayda 1 milyar 149 milyon dolarlık rekor kara ulaşarak bu rakamı geçtik. Geçen yılın 9 aylık döneminde bu rakam 956 milyon dolardı. 2016'da zarardaydı. Siz çalışanlarınıza inanırsanız ve başarıyı onlarla paylaşırsanız, başarıyı sadece kendinize değil, onlara da mal ederseniz bu netice geliyor." dedi.

Ekşi, Türkiye'nin havacılık açısından potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Bize düşen, doğru zamanda doğru yelkeni rüzgara uygun şekilde tutmaktı, THY ekibi de bunu başardı." ifadesini kullandı.

THY'nin yıl sonu için 73 milyon olarak açıkladığı yolcu sayısı hedefinin 74 milyona çıkarıldığını söyleyen Ekşi, gelir beklentilerinin bütçeye göre arttığını ancak giderlerin netleşmemesi, dolar ve yakıt fiyatlarındaki seyrin değişken olması nedeniyle yıl sonu karlılık hedeflerini revize etmeyeceklerini bildirdi.

"Kuzey ışıklarına kadar gideceğiz"
THY'nin Türkiye dahil 122 ülke ile dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi olduğuna işaret eden Ekşi, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi takip eden ikinci ülke Fransa'dan 30 ülke daha fazla uçuş gerçekleştiriyoruz. Asıl gurur duyulması gereken şey, bu birinciliğin devam etmesi. Bu, Türkiye'nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla alakalı. Bu, tarihimizin bize yüklediği bir misyon. Anadolu'nun misafirperverliğini, kültürünü dünyanın her noktasına ulaştırmayı kendimize misyon edindik."

Ekşi, gelecek yıl THY'nin 10 noktaya daha doğrudan uçuş yapacağını belirterek, Meksika'ya, Endonezya'nın Bali adasına, Gambia'ya, Sudan'ın Port Sudan Havalimanına, Finlandiya'da kuzey ışıklarının görüldüğü yere kadar uçuş gerçekleştireceklerini söyledi.

THY'nin 303 destinasyona uçuş gerçekleştirdiğini dile getiren Ekşi, yeni noktaların eklenmesiyle bu sayının 313'e çıkacağını, uçulan noktalarda da uçuş derinliğini artıracaklarını bildirdi. Ekşi, bazı noktalara uçuş sayılarını artırmayı da düşündüklerini, hazırladıkları bütçe tasarısının yönetim kurulunca onaylanmasının ardından bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

"Filomuza 41 yeni uçak geliyor"
330 uçağı bulunan THY filosuna gelecek yıl 41 yeni uçağın ekleneceğini anlatan Ekşi, yaklaşık 10 uçağın da filodan çıkarılacağını bildirdi.

Ekşi, filoya yeni yılda ilk kez geniş gövde yeni nesil uçakların katılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"2020'de Airbus A350 THY filosuna katılacak. Geniş gövde uçaklarla THY filosunun çehresi değişecek. Çok daha konforlu, sessiz, daha az maliyetli uçaklar filoya girecek. Gelecek yıl 737 Max, Airbus A320neo gibi maliyeti nispeten düşük uçaklarımız filoya girecek. Bunlarla THY yakıt maliyetlerini azaltacak, dolayısıyla bunun bilete ve karlılığa yansıması pozitif yönde olacak."

Ekşi, bilet fiyatlarına değinirken de rakamları pazar şartlarının belirlediğini söyledi. Bilal Ekşi, "Şirketi ne kadar iyi idare ederseniz ve maliyetleri ne kadar aşağıya düşürürseniz rakiplerinizle o kadar rekabete girerek bilet fiyatlarını düşürebilirsiniz. Havacılık çok dinamik bir sektör. Yakıt fiyatları şu anda 80 dolar civarında. Bu yukarı çıkarsa herkes fiyatları artırır ama biz gelecek sene için özellikle dolulukların fazla olacağı bir yıl bekliyoruz." dedi.

Ekşi, sefer sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verirken de İstanbul Havalimanı'nda slot sıkıntısı olmayacağını, Atatürk Havalimanı'nda lodostan kaynaklı uçak kalkışlarındaki gecikmelerin de İstanbul Havalimanı'nda yaşanmayacağını bildirdi.

Ekşi: "THY takım ruhuyla çalışarak rekor kırdı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

Havacı ~ 5 yıl önce
En az 5000 kar payı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 yıl önce
En az 5000 kar payı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz kahraman ~ 5 yıl önce
temettu filan yokkk primler zam farklari yatmisken 2 ay sonra temettu yalan olur arkdaslar hayal kurmayin 3 sene kilitsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim ~ 5 yıl önce
Takin ruhu!Bir de takim ruhunu kabin egitim de gorun?Haksizlik,adam kayirmacilik,basi bosluk,kral dan cok kral kesilen kabin egitim kan agliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servisi mizi de yapar ~ 5 yıl önce
Paramizi da aliriz Allahin izniyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler... ~ 5 yıl önce
Kokpit, kabin, teknik, Iocc, Mocc, Focc, Hub vs. tebrikler gerçekten. Peki Tgs neden takım ruhuyla çalışmıyor? 'bilet satış, vize, bording, kontuar, chute, ramp, temizlik, harekat ve tgs occ' neden takdir edilmiyor acaba yada bilinmiyor mu tgs deyince akla ilk gelen uçaklara bagaj yükleyen, bagaj boşaltan mi geliyor ? Algı çok güzel yönetiliyor. Hiç bir zaman değişmeyecek olan birşey var; iyi olduğunda THY, kötü olduğunda TGS...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 5 yıl önce
İade-i itibar bekliyoruz.Mahkeme sonuçları ortada bu haksızlığa daha ne kadar kayıtsız kalacaksınız sn.Ekşi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esbtgs ~ 5 yıl önce
Dağılın, zam mam yok kendini köle gibi gören köleler.Her istasyonda 1saat iş durduramazsınız zam, iyileştirme unutun.Artık bıçak kemiğe dayanmadı,çalışanın canını alıyor.Yönetime sesimizi değil;gücümüzü duyurma zamanıdır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emektar şoför ~ 5 yıl önce
Tgs çalışanı olarak zam ve ikramiye sözleriniz tutulmadı korkarım ki tutulmayacak. Peki neden. Kasım ayında zam gelecek zaten önümüzdeki yıllar daha iyi olacak dediniz ama olmadı ve olmuyor. İGA herkes için umut ve ümit oldu resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS takdire şayandır ~ 5 yıl önce
19 senedir havayollarında uçuyorum. Dünyada Avustralya hariç görevli ummadığım yer kalmadı. Lakin TGS kadar hantal bir handling firması görmedim. Havaş Çelebi vs tarafından hizmet verilen iç istasyonlar ve tüm dış İstasyonlarda son yolcu bindikten 1 dk sonra kapı kapatılıp 2 dk sonra pushback başlarken, TGS nin hizmet verdiği IST SAW gibi istasyonlarda bu süre 15 dakikalara sarkabiliyor. Sonra da şirket APU yu çalıştırmamaya teşvik ediyor. Zaten bu 15 dakikada çalışan APU tüm tasarrufu alıp götürüyor. Özetle THY ye çelebi yada Pegasus handling hizmet verirse istisnasız her uçak en az 10 dk önce hazır olur. Tabii şimdiki 20 dk önce kapı kapanır kuralı devam ederse

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000