15 Temmuz 2008, Salı 07:33:09

Ekonomiye Sunexpress katkısı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortaklığıyla kurulan SunExpress'in, tarifeli uçuş seferleriyle bölge turizminin gelişmesinin yanı sıra Çukurova ile bu kentler arasındaki ekonomik potansiyelin değerlendirilmesine önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Alman havayolu şirketi Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortaklığıyla kurulan SunExpress'in, Adana-İzmir ve Adana-Antalya arasında gerçekleştirdiği tarifeli uçuş seferleriyle bölge turizminin gelişmesinin yanı sıra Çukurova ile bu kentler arasındaki ekonomik potansiyelin değerlendirilmesine önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi.

SunExpress Satış Müdür Yardımcısı Gülsiye Balcı, Acente Satış Departmanı'ndan Murat Hatipoğlu ile birlikte ATO'yu ziyaret ederek, Oda Başkanı Şaban Baş'a Adana'dan tarifeli uçuşlara ve işadamlarına yönelik kampanya ve faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Tamamı Boeinglerden oluşan en gelişmiş teknik donanım ve çevre standartlarına sahip 17 uçaklık filoyla hizmet verdiklerini belirten SunExpress Satış Müdür Yardımcısı Gülsiye Balcı, İzmir merkezli direkt iç hat seferleriyle, Adana ve diğer Anadolu kentleriyle önemli bir uçuş trafiği sağlandığını belirtti. Balcı, SunExpress'in 2008 yaz tarifesi kapsamında, İzmir-Adana arasında haftanın her günü sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer düzenlendiğini, Adana-Antalya arasında ise Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki karşılıklı sefer düzenlendiğini kaydetti. En az 10 kişiden oluşmak üzere gruplara özel indirim uygulandığını da dile getiren Balcı, işadamlarına yönelik yeni kampanyaların hazırlığında olduklarını, bu konudaki gelişmeleri yakında açıklayacaklarını vurguladı. Balcı, "SunExpress'in 'Herşey dahil' uygulamasıyla, iç hat bilet fiyatları tüm vergiler, servis ücreti ve harç masrafları dahil olacak şekilde anons ediliyor. Bu uygulama sayesinde, yolcular duyurusu yapılan fiyatla ödedikleri rakam arasında herhangi bir farkla karşılaşmıyor" dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, SunExpress'in özellikle İzmir ve Antalya'ya tarifeli uçuş düzenlemesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda işadamlarının bu illere ancak aktarmalı ve saatlerce süren uçuşlar sonucunda ulaşabildiklerinden sık sık ATO'ya yakınmalarda bulunduklarını kaydeden Baş, "Etkili girişimlerimiz sonucunda Türk Hava Yolları'nın İzmir'e sefer koymasını sağladık, ama haftanın belirli günlerinde yapılan bu uçuşlar pazarlama teknikleri kullanılmaksızın düzenlendiğinden hem üyelerimizin, hem de THY'nin beklentilerini karşılayamadı. Bu açıdan SunExpress Çukurova ile İzmir ve Antalya'yı birbirine bağlayarak Çukurova ekonomisi ve turizminin gelişimi bakımından önemli bir potansiyel oluşmasını da sağlamıştır. Üyelerimizin SunExpress'in bölgemize yönelik bu anlamlı desteğine en iyi şekilde geri dönüş sağlayacaklarına ve SunExpress'in İzmir ve Antalya'ya yönelik tarifeli seferlerinin daha da artmasını sağlayacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Ekonomiye Sunexpress katkısı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000