01 Temmuz 2011, Cuma 12:31:10

EFSANE PİLOT NEDEN TÜRKİYE’YE GELDİ?

Formula pistlerinden havacılık sektörüne geçiş yapan efsane formula pilotlarından Niki Lauda, sahibi olduğu Avusturya merkezli Fly Niki havayolu şirketi için özel bir görüşme yapmak üzere Türkiye’ye geldi.
  • Niki Lauda 1979 yilinda Lauda air i kurmus ve adi gecen sirket 1985 yilinda operasyonlarina baslamistir 2000 yilindada austrian airlines tarafindan satin alinmistir kaynak/wikipedia
Üç kez Formula 1 şampiyonu olan efsane pilot Niki Lauda, bu sabah saat 10.00’da özel jetiyle Atatürk Havalimanı’na geldi.

Niki Lauda’nın sürpriz ziyaretinin detaylarına Airporthaber ulaştı. Formula pistlerine veda ettikten sonra havacılık sektörüne adım atarak Fly Niki şirketini kuran Niki Lauda’nın, Avusturya merkezli havayolu şirketinin filosundaki uçakların bakımı konusunda Türk Hava Yolları Teknik Anonim Şirketi yetkilileri ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Lauda’ya aralarında şirketin yüzde 49.9 hissesine sahip olan Air Berlin’in Genel Müdür Teknik Yardımcısının da bulunduğu 6 üst düzey yöneticisinin eşlik ettiği bildirildi.

Teknik A.Ş hangarlarını gezerek yetkilierden bilgi alan Niki Lauda, daha sonra THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile de bir görüşme yapacak. Taraflar anlaşma sağlarsa FlyNiki filosundaki uçakların bakımı Türkiye’de THY Teknik A.Ş hangarlarında yapılacak.

Üç kez Formula 1 şampiyonu olan Niki Lauda, kariyerine son verdikten sonra Avusturya merkezli FlyNiki isimli havayolu şirketini kurdu. Kısa sürede formula pistlerindeki başarısını havacılık sektöründe de gösteren Lauda, 2003 yılında kurduğu FlyNiki şirketiyle de başarıyı yakaladı.

650 çalışanı bulunan FlyNiki, 2010 yılında 3.4 milyon yolcu taşıdı. Şirketin filosunda 212 koltuklu 4 adet Airbus 321, 180 koltuklu 10 adet Airbus 320 ve 112 koltuklu 7 adet Embraer 190 tipi uçak bulunuyor.

HAYATI FİLM OLUYOR
İngiliz senarist Peter Morgan, ünlü Formula 1 pilotları Niki Lauda ile rakibi James Hunt´ın 1976 sezonunda yaşanan müthiş rekabetini beyaz perdeye aktarmaya hazırlanıyor. Morgan, Formula 1 tarihinin en iyi sporcularından biri olan Avusturyalı Lauda´nın filminin bu sonbaharda çekileceğini açıklamıştı.

Bu arada Niki Lauda’nın Turkish Do&Co’nun ortağı Türk işadamı Atilla Doğudan ile yakın ilişkisi de biliniyor.

©AirportHaber.com Özel

EFSANE PİLOT NEDEN TÜRKİYE’YE GELDİ?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Niki Lauda 1979 yilinda Lauda air i kurmus ve adi gecen sirket 1985 yilinda operasyonlarina baslamistir 2000 yilindada austrian airlines tarafindan satin alinmistir kaynak/wikipedia

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000